Ravivihje: Toto75 Momarken 23.3.2019

Julkaistu:

Toto75
Pastore Bob suursuosikkina kun 75-kiertue vierailee Norjan puolella.
Momarkenin kierros tarjoaa varmaehdokkaita moneen makuun. Mainiolla tyylillä talvitauolta palannut Pastore Bob on lähellä voittoa ykkössarjassa. Norjan ykköstreenarin, Frode Hamren käsistä tulee kierrokselle parikin todennäköistä voittajaa, joista kylmäverilähdön Roli Eld saa täyden luottamuksen.

Balaine (75-2), American Cheque (75-5) ja Red Bar (75-5) ovat vähemmälle pelille jääneistä huomion arvoisia.

Jyrkät kaarteet ja ruotsalaiseen makuun usein turhan löysä alusta tuovat oman mausteensa kierrokselle. Pitkästä loppusuorasta huolimatta keulahevoset ovat usein vahvoilla Momarkenissa, juuri tiukoista kaarteista johtuen. Vauhti putoaa niissä, eikä ohittaminen ole yksinkertaista.

Sään puolesta ongelmia ei ole luvassa, sillä ravit päästään viemään läpi poutasäässä selvästi plussan puolella.

Vihjetekstien alle on lisätty myös Norjan pelijakauma, jonka prosentit ovat perjantai-illan tilanteesta, jossa pooleja ei oltu vielä yhdistetty. Siitä saa osviittaa isäntien uskomista voimasuhteista.


Toto75-1

Suosikit: Kierroksen aloittava kolmen kilometrin koitos ei ole tasoltaan erikoinen. 15 Jet Voice menee matkan hyvin, eikä tehtävä vaikuta erityisen pahalta, vaikka kierrettävää onkin. Klosterskogenissa se nousi takaa toisen radan veturiksi päätöskierroksella ja ratkaisi varmasti lopussa. Viimeksi ori kiri hyvin 5. ulkoa. 2 Moruga on laukannut viime starteissaan, muttei kuitenkaan ole niin epävarma kuin taulu antaa ymmärtää. Viimeksi ohjastaja satsasi keulapaikka mielessään alkuun turhan paljon, Jägersrossa ruunan jalka osui 2. sisällä edellä menneen kärryyn päätöspuolikkaan alussa. Muuten varsin hyvää virettä osoittanut 5-vuotias voi olla korkealla. 6 Dooleys U.N.G. ei saanut Färjestadissa kunnon mahdollisuutta juostuaan 3. sisällä. Silläkin on edellytyksiä pärjätä tämänkaltaisessa lähdössä, varsinkin jos Oskar Svanberg saisi luovittua sen heti kärkiporukkaan.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Sphinx d'Inverne ei toiminut viimeksi hokeilla ja kadotti ravinsa lopullisesti jo avauskurvissa. Kalmarin startissa ruuna tuli lopun virkeästi 4. sisältä. Jos vire on pieneltä paussilta mallillaan, ei tehtävä ole sinänsä mahdoton. Varmasti suorittanut 12 Wayne Brogård piti viimeksi johtavan rinnalta mukavasti perille. Yllätyksen mahdollisuuskin on olemassa. 5 Gringo Boko lopetteli viimeksi Momarkenissa 5. sisältä ulkokautta juosten, ja tällä kertaa kenkiä on tarkoitus riisua. 3 Soros Kronos kohtasi viime kerralla avoimen luokan hevosia ja tuli porukan mukana kelvollisesti perille. Edellisessä se laukkasi pahoin avauskurviin, mutta pinnisteli takaa vielä kolmanneksi. Mukaan isommalle lapulle vielä myös 4 Goeie Gozer, jonka viime kausi meni pieleen, mutta hollantilainen aloitti Norjassa menestyksekkäästi. Viimeksi tuli lähtölaukka, helmikuun lopussa se ei saanut sisältä mahdollisuutta lopussa. 7 Star Commander aloitti uusista käsistä hyvällä suorituksella Mantorpissa, mutta ulkoradan paikka tietää verkkaiselle avaajalle jäämistä alussa taka-alalle.

Juoksunkulku: Moruga ja Dooleys U.N.G. lienevät paalulta kiinnostuneimpia vetotöistä, ehkä myös Soros Kronos. Ensin mainittu voi rauhallisena pysyessään olla keulahevonen. Jet Voice pyrkii hakemaan hyviä selkiä päätöskierrokselle asti.

Pelijakauma: Suosikkien osalta melko lailla oikein pelattu.

Norjan pelijakauma: Jet Voice (34%), Moruga (26%), Dooleys U.N.G. (10%)

Ranking: A) 15, 2, 6 B) 10, 12, 5, 3, 4, 7 C) 8, 13, 11, 9, 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 15, 2, 6
Suuri: 15, 2, 6, 10, 12, 5, 3, 4

Toto75-2

Suosikit: 11 Miss Åslanda on tehnyt alkuvuoden Norjan starteissaan vahvat suoritukset johtavan rinnalta. Varsinkin viimeksi Tom Horpestadin tamma puristi mainiosti perille saakka. Kuskinvaihdos on luettava myös plusmerkkiseksi, joten voittokin on nyt täysin mahdollinen. Eniten pelillistä ideaa tuntuisi olevan 4 Balainessa. Toissa kerralla 5-vuotias jäi sisälle pussiin ja teki viimeksi hyvän suorituksen toisen radan vetäjäksi edettyään. Sen jälkeen sillä on tähdätty tähän kisaan. Uralla on tosin vasta yksi voitto, joten taistelutahdon riittävyys on pieni kysymysmerkki. 6 In Håleryd punnersi kauden avauskisassa voittoon 2. ulkoa, mutta viimeksi kiritilat eivät auenneet sisältä. Varma suorittaja pystyy tässäkin korkealle juoksun onnistuessa. 3 Towanda's Classic nousi viimeksi 5. ulkoa selässä kolmatta rataa pitkin aina kakkoseksi saakka. Viimeiset 800 metriä sujuivat 12,2-vauhtia. Bjerken voitto tuli keulapaikalta, mutta on huomioitava, että silloin toiseksi tullut Balaine lähti sitä 20 metriä taaempaa.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Livi Memory olisi parhaimmillaan ollessaan kova tekijä tähän lähtöön, mutta viime aikojen suoritukset alkuvuoden tyylikkäiden voittojen jälkeen ovat olleet vaatimattomia. Varusmuutoksilla ja Eirik Höitomtin avulla ruotsalaistamma voisi päästä tässä paremmille paikoille heti alussa, jolloin menestyminen ei olisi mahdotonta. 10 Tourmalet teki viimeksi kelpo suorituksen 3. sisältä. Tällä kertaa kengät riisutaan, joten parempaa voi olla luvassa. 13 Lady Lane tuli viimeksi lopun 3. ulkoa ihan mallikkaasti 12-vauhtia, mutta paikka takamatkan takarivissä on vaativa. Sama pätee 14 Royal Babyyn, joka pinnisti viimeksi keulapaikalta tasapäävoittoon. 1 Amazing Case nousi viimeksi 4. ulkoa 12-lopetuksella asiallisesti kolmanneksi, mutta valmentaja on kovin pessimistinen suojattinsa riittävyyden suhteen tässä seurassa.

Juoksunkulku: Towanda's Classic mielii paalulta keulaan, samoin Livi Memory. Miss Åslanda hakee takamatkan ”juoksuradalta” reipasta starttia ja pääsyä heti kärkiporukkaan.

Pelijakauma: Balaine (4%) on jäänyt edulliseksi.

Norjan pelijakauma: Miss Åslanda (30%), In Håleryd (22%), Towanda's Classic (9%)

Ranking: A) 11, 4, 6, 3 B) 5, 10, 13, 14, 1, 8 C) 7, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 11, 4, 6, 3, 5, 10
Suuri: 11, 4, 6, 3, 5, 10

Toto75-3

Suosikki: 1 Adiago Trot sai Halmstadin 75:ssä johtavan takaa tilaa loppusuoran puolivälissä ja tuikkasi terävästi linjalle ensimmäisenä. Keulasta ilman hurjempaa alkurevitystä suosikkivoitto voisi olla hyvinkin mahdollinen, mutta muutama seikka on vastaankin. Lutfi Kolgjini voi tarjota nopealla hevosella rinnalta heti haastetta, lisäksi jenkkikärryjen vaihtuminen tavallisiin voi viedä osan Adiago Trotin starttinopeudesta. Uusi kuskikaan ei ole suoranainen etu. Annetaan mahdollisuus siis muillekin.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Harpos Rockland on noussut vanhoilla päivillään huippukuntoon ja tuli viimeksi 4. sisältä Perfect Dynamiten voittamassa lähdössä hyvin perille. Edellisellä kerralla jenkkikärryillä debytoinut ruuna oli johtavan rinnalla turhan meneväinen, sai takasuoralla selän eteensä, mutta jäi sitten sen taakse kiinni. Selkäjuoksulla matsiin. 2 Global Takeover ei saanut Halmstadin 75-kisassa Adiago Trotin takaa mahdollisuutta ja voimia jäi kosolti talteen. Viime startin jossittelujen saattelemana taktiikka voi tällä kertaa olla aggressiivisempi kun paikkakin on parempi. Pitkällä matkalla ruuna omaisi tosin paremmat mahdollisuudet selkäjuoksulla. 5 American Cheque nousi viimeksi 5. sisältä kolmannelle radalle viimeisellä takasuoralla, mutta laukkasi loppukurvissa menettäen todennäköisesti kärkisijan. 5-vuotiaalla on kapasiteettia, viime syksynä se voitti johtavan rinnalta 13,1-tuloksella. Kengät riisutaan nyt. Juoksun onnistuessa mahdollisia ovat myös Trond Anderssenin veljespari 7 Kick Off Classic6 Kicking Classic sekä 10 Annie's Boy, jotka kaikki ovat osoittaneet hyvää virettä. Lapulle asti ne eivät tällä kertaa mahdu.

Juoksunkulku: Adiago Trot ja Global Takeover avaavat sisältä parhaiten. Alku voidaan mennä reippaastikin.

Pelijakauma: Adiago Trotin (50%) osuus tuntuu liian suurelta. Harpos Rockland (7%) ja varsinkin American Cheque (3%) ovat jääneet liian vähälle pelille.

Norjan pelijakauma: Adiago Trot (38%), Kick Off Classic (14%), Global Takeover (12%), Annie's Boy (11%), Kicking Classic (9%)

Ranking: A) 1 B) 3, 2, 5, 7, 6, 10 C) 8 D) 9, 4

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 1, 3, 2, 5
Suuri: 1, 3, 2, 5

Toto75-4

Suosikki: 6 Roli Eld on kilpaillut viime starteissa Norjan parhaita vastaan, joten tällä kertaa tehtävä helpottuu. Viimeksi ori ei pystynyt ohittamaan 2. ulkoa Ulsrud Teaa, edellisellä kerralla edelle jäi vain Odd Herakles. Helmikuun alun voitto tuli hallitusti 4. ulkoa. Elitkampeniin tähtäävän oriin voittosauma on tässä mainio kun juoksupaikkakin löytynee heti puolivälin paremmalta puolelta. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Kovimmat vastustajat löytyvät paalulta. 3 Emil Mollyn nousi toissa kerralla takaa voittoon 24,2-vauhtisella päätöskierroksella ja hallitsi viimeksi edettyään johtavan rinnalta loppukaarteen alussa kärkeen. Tasaisesti viimeksi suorittanut 1 Tripsson Ö.K. pinnisti toissa kerralla voittajaksi keulasta, vaikka oli jo pahasti alakynnessäkin. Kenkiä otetaan nyt pois ja keulasta ori voi keikkua pitkään kärkikahinoissa. 10 Eldvin on osoittanut mukavaa virettä, mutta suosikin lyöminen samalta paalulta on kovan työn takana. 2 Nordby Fröy tuli viimeksi asiallisesti 3. sisältä ja saanee tässäkin suotuisan juoksun. Edellytyksiä tototaistoon on olemassa. Färjestadissa 75-voittoon pari viikkoa sitten 4. ulkoa punnertanut 11 Ådne Odin on nyt vaikeamman tehtävän edessä.

Juoksunkulku: Tripsson Ö.K. ja Nordby Fröy lienevät kärkihevosia alkumatkalla. Ensin mainittu voi pitää keulapaikan.

Pelijakauma: Roli Eld (54%) on ansaitusti selvä suosikki, eikä ainakaan vielä kovin ylipelattukaan.

Norjan pelijakauma: Roli Eld (74%), Emil Mollyn (12%), Tripsson Ö.K. (6%)

Ranking: A) 6 B) 3, 1, 10, 2, 11 C) 8, 12, 4, 9 D) 15, 7, 14, 5, 13

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-5

Suosikki: Frode Hamren tallilla on hyvä voittosauma myös tässä. 1 M.S. Triple J. ei saanut toissa kerralla sisältä rintaman takaa kunnon mahdollisuutta, mutta viimeksi kevyemmällä balanssilla ori ei jättänyt mitään sattuman varaan. Kovaa tahtia keulassa pitänyt 4-vuotias oli lopussa suorastaan ylivoimainen. Kengät riisutaan tällä kertaa ja keulat puolustaessaan sillä on hyvä tilaisuus uusia viime kerran ykkössija. Ulompaakin lähdetään rivakasti, joten pieni epäonnistumisen riskikin sisältä on olemassa. Isommalle lapulle otetaan mukaan pari muutakin.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Crackajack jäi Bergsåkerin 75-kisassa helmikuussa sisälle kaikki tallella pakettiin. Viimeksi se taipui keulasta maalilinjalla toiseksi. Hieman virkeänsorttiselle menijälle selkäjuoksu sopii paremmin ja sellaisella ori kirii lopun reippaasti. Jos suosikille tulee ongelmia, voittoonkin on täydet mahdollisuudet. 3 Red Bar eteni viimeksi 2. ulkoa M.S. Triple J:n tuntumaan loppukaarteessa, mutta putosi suoralla kauas tästä. Startti oli kuitenkin vasta ensimmäinen talvitauolta, joten parempaa on varmasti luvassa. Lokakuussa Årjängissä Ole Johan Östren suojatti voitti keulasta oikein hyvällä tyylillä ja heittää suosikille alussa tässä tiukan haasteen. Kärkipäästä korkealla. 12 My Dream Art porhalsi Solvallassa keulasta voittoon oikein hyvällä tyylillä, mutta näistä asemista tempun uusiminen on hankalaa. 9 Amazing Dream haki kauden avauksessa voimalla keulapaikan avauspuolikkaalla ja joutui päästämään lopussa yhden edelle. Kengät otetaan nyt pois. Hyvällä juoksulla totokamppailuun.

Juoksunkulku: M.S. Triple J. pyrkii torjumaan sisältä muut alussa. Red Bar ja 4 Hot Point ovat tiukimmat haastajat ensi metreille. Crackajack hakee selkää toisella radalla.

Pelijakauma: M.S. Triple J. (49%) ansaitsee pinnansa, mutta ne noussevat vielä. Red Bar (3%) tuntuu erittäin edulliselta.

Norjan pelijakauma: M.S. Triple J. (65%), Crackajack (8%), My Dream Art (7%), Red Bar (7%)

Ranking: A) 1 B) 5, 3, 12, 9, 8, 11, 10, 7, 2 C) 4, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 5, 3

Toto75-6

Suosikki: Kiihdytys ratkaisee myös iltapäivän ykkössarjassa. 4 Pastore Bob palasi tauolta mainiossa iskussa ja otti Jägersrossa keulasta oikein helpon voiton 10,0-lopetuksella. Ennen kaikkea ruunan olemus oli hieno ja jollain lailla voimakkaamman oloinen kuin viime vuonna. Johan Untersteiner saanee nopealla suojatillaan keulapaikan hallintaansa ja lähtö on silloin suurella todennäköisyydellä ohitse. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Donatomite kesti Halmstadissa keulasta kohtalaisen hyvin toiseksi. Jenkki on tehnyt parhaat juoksunsa Norjassa, mutta sisemmiltä radoilta se ei ole käynnistynyt aina hyvin, joten suosikin torjuminen alussa ei onnistune. Kärkiryhmästä totosija on kuitenkin ulottuvilla. 9 Lionel on palannut omistajan valmennukseen ja starttaa nyt ensimmäistä kertaa Prix d'Ameriquen jälkeen. Lyhyelle matkalle tehtävä takarivistä tuntuu vaativalta, ainakin jos suosikki pääsee suoraan keulaan. Kovan kapasiteetin omaava ori ohittanee silti useimmat lopussa. 1 Clemenza Am jätti Bjerken startissa hyvävireisen vaikutelman, mutta raviongelmat vaivasivat sitä matkan aikana johtavan takana. Tällä kertaa se meneekin takakengät jalassa. 6 Cokstile punnersi viime kerralla niukkaan voittoon johtavan rinnalta. Lähtöasetelmat tuntuvat nyt voiton suhteen liian vaikeilta.

Juoksunkulku: Vaikka sisäpuoleltakin avataan hyvin, on Pastore Bobilla hyvä sauma napata keulapaikka haltuunsa heti alussa.

Pelijakauma: Pastore Bobin (68%) pinnat ovat sopivasta tehtävästä huolimatta jo ylärajoilla.

Norjan pelijakauma: Pastore Bob (62%), Lionel (15%), Donatomite (10%), Cokstile (7%)

Ranking: A) 4 B) 2, 9, 1, 6 C) 5, 3, 10 D) 8, 7

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-7

Suosikit: Päätöskohde on tasainen ja tasokas. Molemmat tämän vuoden starttinsa keulasta voittanut 3 Gigolo N.L. nousee ykkösmerkiksi, sillä johtopaikka voi olla mahdollinen tässäkin. Viimeksi se vastasi varmasti perille, tammikuun lopun kisassa oli vielä helpompaa. Kenkiä päästään riisumaan tällä kertaa. Lars Anvar Kollen ajokki tuntuu nousevan kihiseväksi tipsihevoseksi ja lopulta ehkä jopa suosikiksi(?), joten tasokkaassa lähdössä muillekin annetaan mahdollisuuksia. 2 Marcello Wibb osoitti kykynsä menemällä jo 3-vuotiaana keskipitkän matkan 14,7-kyytiä. Johan Untersteinerilla on ollut suojatistaan odotuksia ja paluu tauolta jätti hyvän maun, vaikkei ruuna 3. ulkoa keulaa tavoittanutkaan. Kirivaihe sujui kuitenkin alle 13-kyytiä. Se avaakin hyvin ja kärkipäästä voittokin on mahdollinen. 8 Derby Simoni on myös kova tekijä, vaikkei 12-vauhtinen lopetus kuolemanpaikalta riittänyt viimeksi aivan voittoon asti. Jenkkikärryt peräänsä saavalla 4-vuotiaalla on tarkoitus panostaa ulkoradaltakin alkuun ja avauskurvin kunnialla selvittäessään sillä olisi voittosauma johtavan rinnaltakin.

Haastajat ja yllättäjät: Voitokkaat 4 Roi du Monde ja 9 Ecu de Mieloui kuuluvat myös lapulle. Ensin mainittu kiri viimeksi 4. ulkoa varmaan voittoon ja on mennyt sen jälkeen reipasvauhtisen hiitinkin. Jälkimmäisen ainoa tappio tuli johtopaikalta Ruotsin 86:ssa helmikuun alussa. Sen jälkeen se on taas ottanut kaksi varmaa keulavoittoa. Takaa tehtävä on tietysti haasteellisempi. Takarivistä mukaan myös 11 Rebella Matters, joka aloitti Frode Hamren käsistä hallitulla voitolla kärkipaikalta. Lopun tamma tuli 13-vauhtia. Valmentaja odottaa suojatistaan kovaa tekijää ikäluokkakisoihin. 1 Tyfon Brodde vastasi viimeksi keulasta ajettuna voittoon, mutta täydellä matkalla samaan pystyminen ei ehkä onnistu. Paljon pelattuna ei pelillisesti kiehtova.

Juoksunkulku: Kolmelta sisimmältä radalta avataan hyvin. Gigolo N.L. on suosikki keulapaikan ottajaksi. Derby Simoni etenee ulkoa aikaisin toisen radan veturiksi.

Pelijakauma: Gigolo N.L. (12%) on vielä alipelattu. Liikaa luotetuilta tuntuvat Tyfon Brodde (15%) ja Ecu de Mieloui (21%).

Norjan pelijakauma: Gigolo N.L. (26%), Ecu de Mieloui (24%), Tyfon Brodde (11%)

Ranking: A) 3, 2, 8 B) 4, 9, 11, 1 C) 7, 5, 10, 12, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 2, 8, 4, 9, 11
Suuri: 3, 2, 8, 4, 9, 11