Ravivihje: Toto64 Boden 22.3.2019

Julkaistu:

Toto64
Mika Forssilla on hienot hevoset ajokkeina Bodenin T64:ssä perjantaina.
Perjantai-illan Ruotsin totopelejä ratkotaan Bodenissa naapurimaan aivan pohjoisessa. Suomen puolelta lähtee Bodeniin aina iso joukkue hevosia ja hevosihmisiä.

Tällä kertaa mielenkiinto kohdistuu pohjoisen kilpailijoiden lisäksi paikalla ohjastavaan Mika Forssiin. Suomen ykköskuskin ajettaviin lukeutuu arki-iltojen pääpelin T64:n kohteissa kaksi lähtöihinsä ylivoimaisen oloista hevosta Selmer I.H. ja Magnifik Brodde. Niistä löytyy suomalaistaustaa enemmänkin, sillä ohjelmatiedoissa valmentajana näkyvän omistajan Ingemar Hultqvistin tallin yksityisvalmentaja on suomalainen Samu Sundqvist.

Taktinen veto

Selmer I.H. ja Magnifik Brodde onnistuvat Mika Forssin ajokkeina niin suurella todennäköisyydellä, että ilmassa leijuu uhka melko alhaisesta täysosuman arvosta tälle illalle. Voisikin olla hyvä idea rastia peliinsä ”voitto ainoastaan, kun kuusi oikein” -merkintä. Näin ei osallistuisi alavoittojen jakoon, jotka voivat jäädä helpoilla kierroksilla ilman arvoa. Mahdollinen täysosuma taas tulisi 2,5-kertaisena, kun panokset kohdistuvat vain ylimpään voittoluokkaan.

Jopa moninkertaistukset voisivat tulla kysymykseen illan kierroksella. Bodenin rataolosuhteet ja sää ovat tänään hyvät, eikä siltä rintamaltakaan liene yllätyksellisyyttä luvassa.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän Pankki: 8 Selmer I.H. (Lähtö 9, T64-4, T4- -2)

8 Selmer I.H. on todellinen huippuhevonen iltaraveihin. Ruuna voitti viime kauden päättäneessä juoksussaan nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders Crownin Eskilstunassa. Maalipaalulla ohittui edellisvuoden Pohjois-Amerikan isoimman kisan The Hambletonianin ykkönen Perfect Spirit, joka oli hallinnut myös Ruotsin nelivuotiskisoja. Raportit talvitreenistä kertovat hevosen kehittyneen edelleen, ja vaikka nyt palataan tauolta, on vaikea uskoa, että illan hevosista olisi Selmerille vastusta. Ruuna tähtää kevään täyden matkan avoimiin kisoihin Pohjoismaissa sekä vuoden koviin viisivuotislähtöihin, kuten miljoonan kruunun Jubileumspokaleniin syksyllä.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän Pankki II: 8 Magnifik Brodde (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

Hultqvist–Sundqvist-tallin 8 Magnifik Brodde on illan toisessa kovassa lähdössä, lyhyessä tasoituksessa, jokseenkin yhtä todennäköinen voittaja kuin Selmer I.H. omassa lähdössään. Tätä vauhtikonetta ohjastaa niin ikään Mika Forss.

Magnifik Broddella on tallinsa hevosista tuoreinta näyttöä huippuvireestä. Kahdeksanvuotias on ollut luultavasti parempi kuin koskaan tänä talvena, ja viimeksi se voitti vastaavan porukan yläpystyyn Samu Sundqvistin ohjastamana – tosin lähtö tapahtui auton takaa. Magnifik Brodden paras ominaisuus on nopeus, ja nykyvireessään se mahdollisesti ratkaisee tämän kisan muutamassa askeleessa. Joka tapauksessa ohjastaja Mika Forssin taktiset vaihtoehdot ovat monet.

Forss saattaa raveissa voittaa vielä kolmannenkin lähdön saman tallin hevosella, sillä Selmer I.H.:n pikkusisko My Way I.H. (lähtö 2) aloittaa uransa. Tamma on esittänyt niin lupaavia treeniotteita Samu Sundqvistin mukaan, ettei uran alkaminen täysosumalla liene kaukana.

Hyvä Suomi! -veto/Ideaveto: 8 B.W.L.Ruthless (Lähtö 4, T64-1)

Petri Salmela valmentaa T64-avauskohteen 8 B.W.L.Ruthlessia, joka on mennyt hyvin talven starteissaan. Viimeksi Mika Forssin ohjastamana jäi jossiteltavaakin, kun kiritila aukesi aivan liian myöhään. BWT Rocknroll oli jo karannut, mutta kakkossijan B.W.L.Ruthless ratkaisi muutamassa askeleessa. Nyt se voi ulkoradan lähtöpaikkansa takia olla liian vähän pelattu. Se luultavasti saa keulapaikan haettua, sillä eturivissä ei ole kovin hurjia vastustajia. Tallikaveri Dwight Sisu voi olla alun nopein, mutta sillä tuskin aletaan haramaan vastaan, jos tallikaveri ilmaantuu ajoissa rinnalle. Edellisessä juoksussaan B.W.L.Ruthless oli hieman nahkea, mutta sitä edelsi todella iloinen keulavoitto.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän Pommi: 7 Dillon Power (Lähtö 9, T64-6, T4-4, Päivän Duo-2)

Tuoreen Uumajan lisenssivalmentajan Aleksi Kytölän tallin 7 Dillon Power on mielenkiintoinen pelihevonen pääpelin päätöskohteeseen. Ruuna palasi viimeksi pitkältä tauolta oikein pirteän näköisenä. Se juuttui lopulta neljänteen sisälle pakettiin, kun johtopaikka oli vaihtunut monta kertaa, ja edessä ravannut väsyi pahoin. Dillon Power tuli tosi voimissaan paksun muurin hevosia takana, ja siitä jäi menestyvä vaikutelma jatkoa ajatellen.

Jens Erikssonin ajokkia ei ole tänään pelattu mitenkään liikaa (kahdeksan prosenttia alkuiltapäivällä), kun ottaa huomioon, etteivät lähdön suosikit ole mitään huippuhevosia. Dillon Power on parhaina hetkinään ollut oikein kyvykäs, ja tänään voi siis jysähtää. Dillon Power päässee hyviin asemiin, sillä parhaimmillaan se on avannut reippaasti auton takaa.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 8
Toto64-2: 4, 5, 10, 13
Toto64-3: 5, 12, 2
Toto64-4: 8
Toto64-5: 8
Toto64-6: 9, 2, 1, 7, 14
Hinta: 6,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 8, 10, 15
Toto64-2: 4, 5, 10, 13
Toto64-3: 5, 12, 2
Toto64-4: 8
Toto64-5: 8
Toto64-6: 9, 2, 1, 7, 14
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi