Ravivihje: Toto64 Vermo 20.3.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto64
Vermossa ravataan kesäradalla keskiviikkona. Se pitää huomioida pelipäätöksiä tehdessä.
Vermoon on tullut kevät. Tänään on todennäköistä, että T64-kohteissa moni hevonen juoksee pitkästä aikaa kesäbalanssissa ja nostaa tasoaan talven kilpailuista. Tällaisia valjakoita kannattaa painottaa peleissä sitä mukaa, kun tiedot päivittyvät lähtölistoille illaksi. Alustavan ilmoituksen mukaan tänään riisutaan kenkiä muun muassa Jugadorilta ja Kartierilta, jotka molemmat nostetaan vihjesysteemien luottohevosiksi.

Tuttuun tapaan vihjesysteemit varustetaan T6-merkinnällä eli vain päävoittoluokkaa pelaten. Neljä oikein -voittoluokka toteutuu niin harvoin, että sen tavoittelu ei ole tunnu mielekkäältä.


Toto64-1

Suosikki: 4 Exuberance oli vakuuttava toissa kerralla Mikkelin T75-lähdössä ja vetäisi mailin keulasta aikaan 13,6a parastaan yrittämättä. Saman tason suoritus riittää tässäkin pitkälle kovenevasta vastuksesta huolimatta. Hevosen kunto pitää, vaikka viimeksi tuli kahdeksas sija. Ruuna oli juoksunkulun uhri 7. ulkoa T75-finaalissa, jossa sisärata veti Freelancerin johdolla. Exuberance kiri raikkaasti loppusuoraa viidettä kuudetta rataa pitkin. Nyt ruunalla on vaarana jäädä johtavan rinnalle alussa, joten alustava kannatus tuntuu aavistuksen liian korkealta.

Haastajat: 1 One Break Broline on pystynyt lyömään Exuberancen tämän ulkopuolelta kiihdyttäessäänkin, joten asemat puoltavat nopeaa avaajaa kovasti. Jos hevonen on iskussa suoraan talvitauolta, menestystä on luvassa ja ruuna voi tehdä suosikin tehtävästä vaikean. Tallitiedot lupaavat hyvää. 8 Luxorious Lord on kunnossa, mutta jatkuvasti epäonninen rata-arvonnassa. Viime viikolla kiihdytyksestä tuli liian pitkä ja kova täydellä matkalla. Maililla kova alkuvauhti ei olisi ihan yhtä iso miinus ja kesäbalanssi auttaa asiaa entisestään.

Yllättäjät: 3 Oakie on ollut kunnossa pitkin talvea, mutta kaarteissa on ollut usein ongelmia. Jännä nähdä, paljonko hevosen menoon tulee lisää lennokkuutta, kun se alustavan ilmoituksen mukaan kilpailee tänään ilman etukenkiä ja jenkkikärryt perässä. Viime keskiviikkona Vermossa Oakie laukkasi hännillä toisessa kaarteessa, mutta sijoituksen kannalta asialla tuskin oli ratkaisevaa merkitystä. 7 Klena Vito sairasteli välillä ja on nyt taas parempi. Lähtöasemat tekevät tehtävästä liian vaikean suurella todennäköisyydellä.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, johon voivat suosikkikaksikon lisäksi osallistua myös 6 Westcoast Victoria ja Luxorious Lord. One Break Broline pitää sisäradalta keulat, jos taukohevosella ladataan starttiin.

Pelijakauma: Kesäbalanssissa starttaava Oakie (7%) on lähdön paras rasti.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 1, 8, 3
Suuri: 4, 1, 8, 3

Toto64-2

Suosikki: Suomenhevosten monté-lähdön kärkirankkaus 5 Vanjali starttaa viiden voiton putki alla. Ruuna pääsee tosi hyvin liikkeelle ja keikkunee 20 metrin takamatkasta huolimatta taas nopeasti keulassa, mistä otti viime voittonsa väljään tyyliin. Viimeksi Jokimaalla päävastustaja 15 Diktaattori jäi niin selvästi taakse, että suosikin asema on selviö.

Haastajat: Diktaattori sai viimeksi Jokimaalla sujuvan juoksun keskijoukoissa ja kulki kirikierroksen 26,6-vauhdilla. Ruuna löi kirissä 12 Diporexin, mutta Vanjalista se ei saanut mitään otetta. Diktaattori pystyy parempaankin ja pidetään peleissä. Sen viime kilpailu on Costellon voittamasta Karjalainen-ajosta, missä hevonen oli hyvä kolmas 4. sisältä. Myös Diporex kohtasi viime kilpailussaan Costellon. Ruuna juoksi Kouvolan tynkälähdössä johtavan takana ja putosi lopussa kauas kärjen kyydistä.

Yllättäjät: 14 Varjomanni on väläytellyt hyvää kuntoa kärrylähdöissä. Lauantaina Teivossa Rokin Maxin voittamassa T75-lähdössä ruuna oli pitkään pussissa. Varjomanni on mielialahevonen, joka on näyttänyt taitavansa hyvänä päivänään myös raviratsastuksen. Montéssa ratsastajalla on suurempi merkitys kuin ohjastajalla kärrylähdöissä, joten mahdollisia yllättäjiä voi hakea huippukuskien ajokeista. Sellaisia voisivat olla edellä mainitun Diporexin lisäksi esimerkiksi Jenni Koskelan 6 Erika Kultamaa, Liisa Nummen 2 Vaulannin Helmi tai Nelly-Janiika Korpikosken 13 Tejas.

Juoksunkulku: Vanjali etenee nopeasti keulaan ja vetää tasaisen reipasta.

Pelijakauma: Montéssa tasoerot ovat suuria ja kovat suosikit korkean pelikannatuksensa ansainneet.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 15
Suuri: 5, 15, 12, 14

Toto64-3

Suosikki: 3 Whogonow teki vakuuttavaa jälkeä Oulussa helmikuussa ja siirtyi sen jälkeen Juuso Holttisen valmennukseen. Hevonen jatkoi Jokimaalla siitä mihin jäi ja oli tosi hyvä keulapaikalta. Ori piti sisäradalta helposti keulat 12,5-vauhtisessa avauksessa ja pakeni lopussa murskaavan ylivoimaiseen voittoon. Ohjastaja Hannu Torvisen ei tarvinnut 14,5-lopetuksessa kuin nauttia kyydistä. Whogonow pystyy avaamaan kovempaakin ja kun keulajuoksu näyttää taas selviöltä, voittoa odotetaan.

Haastajat: 5 Tiffany Journey starttaa suosikin tavoin helppo keulavoitto alla ja on kuntonsa puolesta hyvä haastaja. Whogonow'n lyöminen sen ulkopuolelta on kuitenkin haastava tehtävä. 7 Chique on kova hevonen sarjoihinsa ja ja lähestyy huippukuntoa, kun alla on kaksi kisaa talvitauon jäljiltä. Vahva tamma oli viimeksi jo valmis voittamaan 3. ulkoa ja varaakin näytti jäävän lopussa.

Yllättäjät: 6 Masterstroke Aria on kyvyiltään joukon parhaimmistoa, mutta tallitiedot pudottavat taukohevosen yllättäjäkategoriaan ja vain porukkalapulle. 4 Ghaliya Web hävisi toissa kerralla keulasta vain lujaa tykittäneelle Perfect Leaderille ja piti rinnalle kiertäneen Casimir Tofin loppuun asti takanaan. Ruuna pystyy terävään kiriin suojajuoksun jälkeen. 2 Matter of Course sai viimeksi hyvän reissun 2. ulkoa ja yritti 500 metrin kiriä, mutta oli pehmeä ja putosi jäännösrahoille. Voitokas tamma pystyy parempaan eikä sitä kannata ihan täysin unohtaa, kun lähtöasemat ovat tosi maukkaat. Kesäbalanssikin voi auttaa.

Juoksunkulku: Moni hevonen satsaa starttiin, mutta suursuosikki Whogonow on silti todennäköinen keulahevonen.

Pelijakauma: Whogonow (77%) on tietysti selvä suosikki, mutta alustava pelikannatus on kiehunut yli, kun vastustajatkin ovat hyviä. Tiffany Journey (7%) ja Chique (6%) ovat edullisia hakuja T64-pottia nostamaan.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3, 5, 7
Suuri: 3, 5, 7, 6, 4, 2

Toto64-4

Suosikki: 8 Jugador starttaa kolmella kilometrillä selvänä suosikkina. Pitkät matkat käyvät ruunalle erinomaisesti, kuten esimerkiksi viime kauden päättäneestä Käpylä GP:n voittojuoksusta muistetaan. Sairastuneen Turno di Azzurran poisjäänti helpottaa myös tehtävää ja alustavan ilmoituksen mukaan tänään ruuna kilpailee ilman takakenkiä jenkkikärryt perässä. Jugador on illan ensimmäinen T64-varmamme.

Jugador palasi valmiissa vireessä kehiin talvitauolta Teivossa viime viikolla. Olli Koivunen ajoi keulaan ensimmäisen takasuoran alussa 11-vauhtisen avauksen päätteeksi. Kuski antoi ruunan polkea kirikierroksen alkupuolelta saakka ja hevonen teki vakuuttavalla tavalla eroa muihin. Loppusuora oli enää voiton varmistelua.

Haastajat: 13 Tir du Caux viihtyy pitkällä matkalla ja kevään rapakeleillä. Lauantaina Chief Orlandon voittamassa avoimessa T75-lähdössä ruuna matkasi 3.-4. ulkona ja kiri tilaa saatuaan lujaa loppusuoraa, joten kunto pitää. Paalulta starttaavista pelatuin on 4 T.M. Chagall. Ruuna on kunnossa ja viihtyy kolmella kilometrillä, sillä voimat eivät lopu kesken. Vastus on nyt kuitenkin kovempi kuin edelliskilpailuissa. Viime viikolla Vermossa ruuna jyräsi hänniltä ylivauhtisen juoksun kolmanneksi ja tuli tuttuun tapaansa lujaa maaliin saakka. 9 Hazelhen Hermes on ollut jo pitkään hyvä kovissa lähdöissä. Toissa kerralla Joensuussa ruuna teki oikein hyvän 700 metrin kirin 3. ulkoa ja hävisi vain keulassa juosseelle Wilhelm Nashille. Viime viikolla Pascha Tillyn voittamassa pronssidivarissa ruuna nousi yhtä hyvin taistoon mitalisijoista 4. ulkoa.

Yllättäjät: 11 I'm Just a Sund teki alkuvuodesta nousujohteisia esityksiä ja oli vielä toissa kerralla hieno keulasta, mutta viimeksi kirikuti jäi pahoin piippuun 2. ulkoa voittaja T.Rexin selästä. Ruunaa ei kannata tuomita yhden juoksun perusteella. 2 Honorary Consul meni viime syksynä hienosti myös pitkillä matkoilla. Talvi sujui alakanttiin, mutta viime startin perusteella ruuna vaikuttaa taas nousukuntoiselta. Se juoksi lähtölaukan jälkeen sisärataa pitkin ja tuli kärkiryhmässä maaliin Minto's Don Juanin voittamassa kilvassa.

Juoksunkulku: Paalulla on enimmäkseen tasaisia avaajia, joilla tuskin lähdetään vastaamaan kun kovat takamatkalaiset tulevat rinnalle. Jugador hakee matkalla keulat.

Pelijakauma: Jugador (44%) on aliarvostettuna suosikkina mainio T6-varma.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto64-5

Suosikki: 9 Quite Special on yksi illan mahdollisista ideavarmakandidaateista. Hienolla statistiikalla kilpaileva ruuna esitteli viime kaudella erityisesti kovaa kirikykyään. Se debytoi viimeksi Antti Ojanperän menestystallista ja oli heti niin positiivinen, että startti alla odotamme sijoituksen kirkastuvan. Vastus näyttää nyt oikein sopivalta.

Quite Special kilpaili Joensuussa Winzetin voittamassa T75-lähdössä toissa lauantaina. Santtu Raitala ajoi alussa aktiivisesti kovaa Hard to Trickiä vastaan ja kiihdytys venyi 10,5-vauhtiseksi. Se oli 2640 metrillä voittoa ajatellen liikaa ja vaikka Quite Special sai matkalla Johnny Flamen selän eteensä, ruuna jaksoi puristaa tasaisessa voittotaistossa vain kolmanneksi sisärataa pitkin. Suorituksessa oli kuitenkin paljon hyvää ja hevonen paljasti kovan kuntonsa.

Haastajat: 8 Heavy Beat leiskautti Forssassa tosi komeasti ykköseksi kaukaa 6. ulkoa ja oli hyvä myös lauantain välistartissa 3. ulkoa. Kuntoa on ihan kärkeen, jos juoksu luonnistuu ulkoradalta. 2 Crossover yllätti reilu kuukausi takaperin nousijadivarissa Stonecapes Quantumia ja kumppaneita vastaan. Ruuna juoksi keulassa ja piti asemansa varmoin ottein perille. Sen jälkeen on tullut laukkoja, ensin kesken kirin ja viimeksi heti lähtiessä, mutta hevosen kunto tuskin on kadonnut mihinkään. 4 Expanse's Tornado kierso toissa kerralla Teivossa 4. ulkoa muut paitsi keulassa dominoineen Rainbow Highlightin. Tamma tuli maaliin käytännössä tasapäin Heavy Beatin kanssa. Viimeksi Vermossa Expanse's Tornado teki voitavansa 6. ulkoa ja oli taas hyvä, vaikka ei totosijoille ehtinytkään.

Yllättäjät: 5 Changeman kiersi Forssassa johtavan rinnalle ja oli ihan sitkeä, vaikka ei Heavy Beatille mitään mahtanutkaan. Viime viikolla Vermon kolmella kilometrillä ruuna matkasi 2. ulkona ja riitti kirissä kiertelemättä kolmanneksi. 12 Black Ice Boost on kunnossa, mutta paras sisäradalta, joten huonolta lähtöpaikalta voitto yllättäisi suuresti. 1 Zingaro dei Venti on todella vaikea veikattava uusista käsistä. Kykyjä pitäisi olla ja asemat puoltavat.

Juoksunkulku: Crossover ja Backwood's Hexfire avaavat parhaiten. Crossover on todennäköisin keulahevonen papereissamme.

Pelijakauma: Quite Special on alustavalla vain 32 prosentin kannatuksellaan apuvarma-ainesta. Heavy Beat (18%) on huonon lähtöpaikkansa vuoksi hieman liian pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 9, 8, 2, 4
Suuri: 9, 8, 2, 4, 5, 1, 6

Toto64-6

Suosikki: 1 Draken jatkaa pelaajien suosikkina, vaikka komea voittoputki katkesi viimeksi. Hevosen suorituksessa ei ollut vikaa. Jani Ruotsalainen ei ajanut 2. ulkoa pitkää 1300 metrin kiriä kolmella kilometrillä, ja sen jälkeen kiritilaa ei enää tullut. Viimeksi kun Draken starttasi auton takaa eturivistä, se nappasi terävällä kiihdytyksellä helpot keulat kakkosradalta, joten pussitusriski on minimaalinen. Huippudivari on Drakenille lievä ylisarja ja näissä lähdöissä se tuskin kasaa enää samanlaista voittoputkea kuin talvemmalla, joten paljon pelattuna nousukkaassa ei ole nyt pelillistä mielenkiintoa.

Haastajat: IS Ravien ykkösrankkaus 10 Kartier oli mahtava toissa kerralla Lappeessa ja kuuluu jo sen perusteella kaikille lapuille. Ori ei saanut helppoa juoksua keulassa, mutta viuhtoi lopun 22,5-vauhdilla ja pakeni lopussa kauas muilta. Viimeksi T75-finaalissa Kartier pelattiin takamatkalta suosikiksi paalun Drakenia vastaan, mutta laukka johtavan rinnalta puolimatkassa pilasi pelin. Ohjastaja-valmentaja Heikki Mikkosen mukaan laukka menee kengityksen piikkiin ja ongelmien ei pitäisi toistua tässä. Alustavan ilmoituksen mukaan takakengät riisutaan nyt pois. 2 Villiäijä oli toissa kerralla Vermossa varma kakkonen Drakenin selästä. Voittoon venyminen vaatisi lisäpuristusta, kun vastus kovenee entisestään. Viime viikolla Teivossa Villiäijä jäi säästöjuoksun jälkeen pussiin.

Yllättäjät: 8 Morison oli se hevonen joka sulki viime viikolla Drakenin kiriväylän kolmannella radalla. Ruuna jaksoi pitkän kirinsä mahtavasti ja taisteli loppuun asti voitosta Sakarinia vastaan. Tällä kertaa Morison starttaa samalta viivalta Drakenin kanssa, mutta lähtöpaikat tasaavat tilannetta suosikin eduksi. 4 Annin Vappu yllätti toissa kerralla Vermossa ja löi kovan Larsmanin johtavan takaa. Viimeksi se matkasi kaukana takapareisssa ja riitti sisäkautta rahoille. Nyt Annin Vappukin pääsee samalta viivalta matkaan viimeksi kärkisijat napanneiden Drakenin ja Villiäijän kanssa.

Juoksunkulku: Draken joutuu kiihdytyksessä tiukoille, mutta pystynee pitämään piikkipaikan sisäradan turvin Villiäijää vastaan. Jos juoksusta ei tule ylivauhtista, Kartier ei jätä ratkaisua loppukirin varaan, vaan ajaa jo matkalla kohti kärkeä.

Pelijakauma: Kartier (28%) on takarivistäkin vähintään tasaveroinen voitontavoittelija Drakenin (34%) kanssa ja maistuu peliprosenttien valossa ideavarmaksi saakka. Myös Morison (5%) on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 10
Suuri: 10