Ravivihje: Toto64 Solvalla 19.3.2019

Julkaistu:

Toto64
Solvallan Toto64-rivin avaimet ovat Ville Karhulahden käsissä.
Stig H Johanssonin kakkosmiehenä pitkään toiminut Ville Karhulahti on pyörittänyt omaa valmennustoimintaansa viime syyskuusta lähtien. Starttihevosia on ollut niukasti, mutta ykkösiä on tullut komeasti voittoprosentilla 29.

Tiistaina miehen tallista kilpailee Toto64-rivin yllättäjäehdokkaana Idreamicanfly, minkä lisäksi Karhulahti lainaohjastaa pelipankiksi kohoavaa Emotion Mania.

Kierros näyttää pelillisesti herkulliselta, sillä avauskohteen todennäköinen suursuosikki Canari Match ei tunnu missään tapauksessa lyömättömältä. Yksi vaihtoehto ideavarmaksi on myös uransa upeasti aloittanut HIFK:n raviliigavarsa Mascate Match.

Päivän Pankki/Hyvä Suomi! -veto: 8 Emotion Man (Lähtö 7, T64-4, T4-2)

8 Emotion Man on ollut hyvä periaatteessa kaikissa alkuvuoden Ruotsin starteissaan, mutta viime Färjestadin esitys oli ilman kenkiä suorastaan loistava. Kolmannesta ulkoa alkaneella kirillään ruuna paiskasi takasuoralla näyttävästi keulaan ja oli lopulta täysin murskaava. Lämminverilähdöissä ei ihan joka viikko yhtä komeita voittomarginaaleja nähdä ja kaiken lisäksi Ville Karhulahdelta jäivät lisävaihteina olleet korvapallot sekä ns. norjanlaput käyttämättä. Avojaloin juoksemisesta oli jalkoihinsa lyövälle Emotion Manille huomattava etu, joten ennen pelipäätösten tekemistä kannattaa illan balanssi ehdottomasti selvittää. Vaikka Katja Melkon suojatti ei takamatkan juoksurataansa pystyisi hyödyntämään, se tuskin pienessä lähdössä jää liian vaikeisiin asemiin.

Ideaveto: 6 Ajlexes Cubano (Lähtö 4, T64-1)

Avauskohteen suosikki 1 Canari Match oli varhaisessa pelijakaumassa kerännyt hurjat prosentit. Daniel Redénin tallin hevosista yksikään ei ole juossut kilpaa helmikuun puolivälin jälkeen, joten valmennettavien iskukyky on kautta linjan tällä hetkellä arvoitus. Ykkösratakaan ei ole oriille välttämättä plussaa, sillä esimerkiksi Solvallan syyskuun startissa se menetti vastaavalta paikalta lähtösuoralla keulat 2 Explosive de Vielle. Myös ykköshaastaja 6 Ajlexes Cubano ampaisee auton takaa tulisesti matkaan. Ruuna vaikuttaa yhdeksänvuotiaana syttyneen elämänsä kuntoon ja olisi piikkiin päästessään Canari Matchillekin paha ohitettava. Tomas Petterssonin ajokki teki helmikuun Solvallan keulavoitossaan komean talvituloksen 11,1, vaikka joutui juoksemaan hokkikengät jalassa. Viimeksi Eskilstunassa kengät päästiin nappaamaan edestä pois ja Ajlexes Cubano eteni kolmannesta ulkoa vahvalla kirillä ykköseksi. Jos kokonaan avojaloin juokseminen on tänään mahdollista, pitäisi ruunan pystyä vielä aiempaakin parempaan.

Ideaveto/Hyvä Suomi! -veto: 11 Mascate Match (Lähtö 5, T64-2)

Helsingin IFK:n raviliigavarsa 11 Mascate Matchin menossa oli kaksivuotiaana vielä selvää varsamaisuutta. Siitä huolimatta tamma leikitteli molemmissa kilpailuissaan vastustajiensa kanssa ja vakuutti erityisesti marraskuisessa Kouvolan ylivoimavoitossaan. Vaikka Pekka Korven treenattava juoksi osan matkaa selvästi vinossa, jätti se muun porukan loppusuoralla kuin seisomaan ja teki kaksivuotiaiden tammojen SE-lukemat 17,7. Mascate Matchin otteissa on luokkahevosen leima ja talvitreeni on mitä todennäköisimmin kehittänyt Muscle Massin tytärtä entisestään. Ruotsalaistotoajat eivät välttämättä takarivin lähtöpaikalta arvosta tammaa esimerkiksi Toto64-pelissä riittävästi.

Päivän Pommi/Hyvä Suomi! -veto: 12 Idreamicanfly (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

Kelien nopeutuessa ovat takarivin uloimmalta paikalta starttaavat peli-ideat usein tuhoon tuomittuja. Aivan vielä ei välttämättä kesäisiä kyytejä mennä, joten 12 Idreamicanfly kiinnostaa tulosriviään parempana yllätyshakuna. Tamma ei toissa kerralla Solvallassa näyttänyt mitenkään tyhjältä laukatessaan 350 jäljellä ja hyppyyn paloi hyvin mahdollisesti totosija. Viimeksi Ville Karhulahden valmennettava oli mukana Eskilstunan 75-lähdössä ja näytti vastustajien keskellä pussissa istuessaan oikein vahvavireiseltä. Idreamicanfly juoksi tuon kisan paljain jaloin, mutta tänä iltana kenkiä ei välttämättä riisuta pois. Menestyksen kannalta balanssia ratkaisevampaa lienee kuitenkin juoksunkulun onnistuminen ja koko matkan ravia pääseminen. Tamma haparoi viimeksikin loppukurvissa, joten aivan miten tahansa sitä ei voi esimerkiksi ulkoradoille kireihin käännellä.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 6
Toto64-2: 11
Toto64-3: 8, 4, 10
Toto64-4: 8
Toto64-5: 2, 11, 12, 5, 6, 3
Toto64-6: 4, 3, 2, 10, 5
Hinta: 9,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 6, 1
Toto64-2: 11, 6, 10, 3
Toto64-3: 8, 4, 10
Toto64-4: 8
Toto64-5: 2, 11, 12, 5, 6, 3
Toto64-6: 4, 3, 2, 10, 5
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi