Ravivihje: Toto5 Kuopio 19.3.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO5
Kuopion Toto5-pelissä riittää haastetta. Carmen Lindy on luotettavin valinta yksinäiseksi merkiksi.

Toto5-1

Suosikki: 9 Dust Collector jyräsi Jyväskylässä vakuuttavaan voittoon johtavan rinnalta. Lähtö oli toki sopivampi kuin ruunan edelliset, muttei vastuksen taso tuosta nyt tähän määrättömästi nouse. Suosikki ei ole juossut Suomessa vielä volttia, joten nelonen ei välttämättä ole ihan ongelmaton paikka kiihdyttää. Hevosella on ajettu Ruotsissakin tosi vähän volttia. Viimeksi se lähti siellä ykköseltä ravia, mutta usein on tullut laukkakin. Lähtölaukan vaaraa on pidettävä merkittävänä, mutta ravilla suosikki on liki.

Haastajat: 10 Harmimatic Tinker oli syksyllä useaan otteeseen oikein mainio. Kauden päättäneessä Pronssifinaalissa ruuna tuli voittovoimissa pussissa maaliin ja edelle jäi vain Excalibur It sekä Ricocone. Hevosena Harmimatic Tinker voisi olla tässä jopa suosikki, mutta se on tauolta luonnollisesti arvoitus. Heinäkuussa ruuna oli tauolta varsin valmis ja oli tuolloin ollut sivussa peräti puolitoista vuotta. Jenkkikärrybalanssi on vielä kysymysmerkki, mutta ne olisivat iso plussa.

7 Boulder Cannonkin jyräsi viime kaudella monesti tosi jykevästi. Ori parantaa otteitaan kaiken aikaa, mutta parasta sen kohdalla taitaa tärähtää vasta kun se pääsee taas optimibalanssiin ilman takakenkiä.

Yllättäjät: 6 Archie Press on juossut kovia lähtöjä, eikä ole ollut ihan niin onneton, kuin tulosrivistä voisi päätellä. Viimeksi tuli laukka noususta ja Mikkelissä ruuna oli pussissa. Hevonen vaatii tarkan juoksun, mutta pystyy sellaisella yllättämään. 11 Tintinin tehtävä oli Joensuun taktiikkajuoksussa mahdoton hänniltä ja nyt juoksun luulisi sujuvan paremmin. Sarjamääritys on tässä kovasti takamatkaa suosiva ja pieni paalukin vaikeuttaa paaluhevosten tehtävää. 3 Midnight Mover ja 1 She Is Cecilia ovat paalun parhaat ja nousukunnossa, mutta takamatkan kovat ovat turhan lähellä.

Pelijakauma: Midnight Mover (15 %) on liikaa pelattu. Dust Collector (29 (%) on oikea suosikki, mutta voltti arvelluttaa. Harmimatic Tinkerin (20 %), Boulder Cannonin (11 %) ja Archie Pressin (6 %) peliosuudessa on nousun varaa. Lähtö pelataan leveästi.

Juoksunkulku: She Is Cecilia ja Midnight Mover avaavat parhaiten. Jälkimmäisellä on ajettu usein selästä. Takamatkalla on useampikin hevonen, joilla voi ajaa rohkeasti, kuten Boulder Cannon, Dust Collector ja Harmimatic Tinker.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 10, 7, 6
Suuri: 9, 10, 7, 6, 11

Toto5-2

Suosikki: Toisessa kohteessa palaa tosi moni tauolta ja se luonnollisesti lisää lähdön arvoituksellisuutta. 10 Carmen Lindy kilpailee varmasti kunnossa. Ruuna hyökkäsi Joensuun taktiikkajuoksussa 3. ulkoa päätöskierroksen alussa ja puristi 12,6/700 metriä -kirillään äärimmäisen vahvasti voittoon. Sarjat nousevat, mutta vastus ei edelleenkään pelota ja ruuna vaikuttaa luotettavimmalta varmavaihtoehdolta Toto5-peliin. Takarivi on alussa epävarmalle hevoselle ehkä jopa pieni etu.

Haastaja: 4 Nemea Geisir palaa loukkaantumisen jäljiltä uusissa käsissä starttiin. Valmentaja on varsin pessimistinen ja kommentteja vasten peliosuus on aivan liian korkealla. Kykyjä on toki tähän seuraan, mutta valmistautuminen todella maltillinen ja olisi oikeastaan pieni ihme, mikäli tamma olisi heti sielläpäinkään kuin syyskuussa.

Yllättäjät: 6 Ciao Ferrari olisi mielenkintoisin haku, mikäli suosikkia varmistaa. Ruuna oli mainio Kouvolassa tauolta ja hylättynä kolmantena maalissa. Lappeessa rata oli vastaan ja sen jälkeen pieni kolhu toi taukoa ja poisjäännin, mutta siihen starttiin valmentajalla oli mukavasti odotuksia ennen murhetta. 3 Fabulous Hangover on parantanut viime aikoina, mutta ykkönen vaatisi vieläkin lisää terävyyttä. 5 Never Queen voitti viime vuonna kolmesti, mutta on nyt hieman hakenut parasta virettään. Tamma saa nopeudellaan kuitenkin asemat. 7 Mr Noon oli Oulussa kelpo kakkonen 2. ulkoa, mutta paikka on nyt kurjan ulkona. 8 Flower's Junilla on luokkaa viimeisissä nähtyä parempaan, mutta alla on reilusti taukoa ja paikka on paha. 11 Ilos Amadeus oli hyvä 4-vuotiaana, mutta viime kausi oli aika täysi floppi.

Pelijakauma: Carmen Lindy (49 %) kelpaa selvänä suosikkinakin varmaksi. Nemea Geisirin (33 %) peliosuus on valmentajan odotuksiin nähden hurja. Ciao Ferrari (4 %) kiehtoisi yllättäjistä.

Juoksunkulku: Never Queen on todennäköisin ensimmäinen keula, mutta juoksunkulku on lähtökohtaisesti kokonaisuudessaan aika arvoituksellinen. Suosikilla voi tehdä aikaisen ratkaisun, mikäli vauhti menee hiljaiseksi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto5-3

Suosikki: Mikkelissä johtavan rinnalta voittanut 1 Triple Ray on kuntonsa puolesta ykköshevonen, mutta ykköseltä haavoittuvainen. Edellisessä sisäratakiihdyksessään ruuna jäi Kouvolassa peräti 5. sisälle. Kuopiossa ei kestä jäädä matkalla kovin kauas, joten suosikki on vaarassa, vaikkakin iskussa.

Haastajat: 10 Kiss Sånna on ehdottomasti lähdön kiinnostavin pelihevonen. Tamma oli Joensuussa tauolta kolmas tätä selvästi kovemmassa seurassa ja siinä jäi vielä loppusuoran kiinnioton seurauksena jossiteltavaa. Rohkeimmat tälläävät yllättäjän ainakin kiertovarmaksi saakka.

9 Enzo de Vonnas kiri Lappeessa 3. ulkoa selvään voittoon, mutta se oli aika sopiva porukka ja voittoon riitti 16-vauhtinen kirikierros. Ruuna on hieman tasavauhtinen ja siksi usein muiden armoilla. Vauhtijuoksussa se olisi vahvimmillaan, muttei koskaan paljon pelattuna erityisen kiinnostava.

6 Digital Passport aloitti kautensa Rovaniemellä keulakakkosella. Voittoakin tarjottiin, sillä ruuna sai vetää matkalla rauhassa, mutta esitys oli tauolta silti hyväksyttävä. Otteet voisivat terävöityä tähän merkittävästi ja keulapaikka voisi irrota nytkin kiihdytyksen jälkeen.

Mikkelissä pussiin jääneelle 8 Harminimoon Tinkerille tulee pitkästä aikaa jenkkikärryt ja tamma on syytä huomioida vaikealta paikaltakin.

Yllättäjät: 4 Conchita ja 3 Hard Chip kirivät Joensuussa taustalta tasatahtia ja olivat esimerkiksi monin verroin heikompia kuin Kiss Sånna. Kumpikin tosin pystyy hyvänä päivänään viime kertaa parempaan. 7 Dilba Sisu on vaihtanut mielenkiintoisesti Tuomas Pakkasen talliin ja hevoselta voisi jossain kohtaa odottaa paljonkin. Nyt tarkoitus on kuitenkin kuulemma ajaa nätisti ja passiivisesti.

Pelijakauma: Kiss Sånna (5 %) ja Digital Passport (12 %) ovat huippumerkkejä. Lisäksi Harminimoon Tinker (1 %) jenkeillä ehdottomasti huomioitava. Triple Ray (31 %) on loukkupaikaltaan liikaa pelattu. Muuten yliarvostettuja ovat Enzo de Vonnas (24 %) ja Conchita (18 %).

Juoksunkulku: Triple Ray on ehdottomasti loukkupaikalla. Radoilta 4-7 pystytään kovaan avaukseen, mutta Dilba Sisulla tuskin satsataan. Digital Passport on suosikki lopulliseksi keulaksi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 10, 6
Suuri: 10, 6, 8

Toto5-4

Suosikki: Suomenhevosten kovimmassa sarjassa riittää laatua jokaiselle paalulle ja mielenkiintoisia taukohevosia vielä mausteeksi. 4 N.P. Turbo tuntui jo päässeen laukoista eroon, mutta Vermossa ruuna lankesi loppusuoralla. Esitys oli tasokkaassa lähdössä edelleen hyvä, vaikka koodi hlo2 hämää, sillä hevonen ei olisi missään nimessä ollut toisena maalissa ilman laukkaansa. Kärkipäässä kuitenkin. Jaksava ruuna on edelleen avainhevosia, muttei täysin luotettava tapaus vieläkään.

Haastajat: 10 Marmardu oli Mikkelin taukostartissaan hurja laukan jälkeen, mutta viimeksi mystisen heikko keulapaikalta. Tamma on nyt arvoitus, mutta pystyy taatusti pärjäämään, mikäli suorittaa tasollaan.

5- ja 6-vuotiaana hurjastellut 11 H.V. Tuuri aloittaa uusista käsistä. Ossi Nurmosen puheissa on odotuksia ainakin tulevaisuutta ajatellen, joten ei hevosta passaa sivuuttaa pitkältä tauoltakaan.

Iso ja tasaisen tasokas lähtö suosii paalua ja siitä napataan suosikin lisäksi varhain peleihin 3 Poika-Ramiini. Ori laukkasi Jyväskylässä pitkästä aikaa ja kesken kirinsä, mutta esitys oli edelleen muuten hyvä.

14 Piskon Pouta kisaa vakaassa vireessä, mutta Kuopion sarja ei istu ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Tamma on tottunut tosin kiertämään kauempaakin ja ohittaa taas monta.

Yllättäjät: 13 Vuvuzela on vahvasti tuloillaan saatuaan pari starttia kroppaansa. Tamma on parhaimmillaan ihan väsymätön. 9 I.P. Riimi palaa perustreenistä, mutta on ollut ennenkin tauolta hyvä. Uutta tulemista tekevällä 16 Tuulenpojulla on nyt liikaa kiertämistä. 2 Onon Nopsahotti pystyy tauluaan parempaan, mutta onnistumiset kiertävät. 12 Herra Hopo on riittävän nopea yllättääkseen, jos juoksu oikein luonaa.

Pelijakauma: N.P. Turbo (32 %) on hieman liian suuri suosikki, muttei vaarallisesti. Poika-Ramiini (7 %) on paras merkki ja Marmardunkin (13 %) kohdalla on nousun varaa, vaikka myös kysymysmerkkejä.

Juoksunkulku: Rajatapaus johtaa alun, mutta haluaa selkäjuoksun. N.P. Turbolla on sauma edetä matkalla johtoon, mikäli kuski niin haluaa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 10, 3, 11
Suuri: 4, 10, 3, 11, 14, 13

Toto5-5

Suosikki: 1 Lumo-Pekuna kulki 4-vuotiaana lupaavasti ja kun menestyvä suomenhevosmestari Seppo Suuronen toteaa hevosen kehittyneen paljon viime kaudesta tauon aikana, niin se on syytä ottaa todesta. Mies varoittaa kuitenkin myös liiasta paineikkuudesta, joka lisää laukkariskiä. Asetelmat suosivat ja tammaa on varmasti vaikea ohittaa, mikäli se ravaa.

Haastaja: 5 Seekerin Samu voitti Kuopiossa nappijuoksulla ja Tuomas Pakkanen painottaa, että hevoselle on haettava sellaista nytkin. Ruuna on kunnossa ja mahdollinen menestyjä, mutta peliosuus on aivan liian korkealla.

Yllättäjät: Pisimmän pakin rutinoituneita kannattaa näillä peliosuuksilla viljellä kupongille, jos lompakossa riittää ruutia. 10 Rikasson aloittaa mielenkiintoisesti uusista käsistä. Ruuna on menettänyt urallaan paljon rahaa laukkoihin ja tekee vielä tilin, kunhan varmistuu. 8 Mattilan Urho palasi Joensuussa tauolta kovaan seuraan ja oli hyväksyttävä. 9 Kruunun Prinssi on juossut tätä kovempia lähtöjä, mutta saisi toki taistella lopussa vähän innokkaammin. 11 Eso Epori on piristynyt viime aikoina ja voisi pian yllättää jossain sopivassa seurassa. Villinmiehen Tammakilvan finalisti 6 Markin Satu kuuluu tauoltansa vielä seurattaviin.

Pelijakauma: Seekerin Samu (41 %) on selvästi liikaa luotettu. Pisimmän takamatkan rutinoituneet voisivat olla enemmänkin pelattuja yllättäjiä.

Juoksunkulku: Reipas Tähti on todennäköisin keulahevonen, mutta epävarmojen suomenhevosten kohtaamisessa voi sattua ja tapahtua.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 10
Suuri: 1, 5, 10, 8, 9, 11