Ravivihje: Toto65 Magic Monday 18.3.2019

Julkaistu:

TOTO65
Toto65-varmat löytyvät avauskohteesta sekä viimeisestä koitoksesta.

Toto65-1

Suosikki: 2 Regent Zet on lähellä avauskohteen voittoa. Nopea avaaja pääsee johtopaikalle, mistä uhkakuvat ovat vähissä eikä sen varmistaminen tunnu tällä kertaa järkevältä. Vermossa hevonen sijoittui keulasta kakkoseksi vain T.Rexille häviten, vaikka balanssi ei valmentajaa miellyttänytkään. Hänen mukaansa Regent Zet olisi oikealla kengityksellä pystynyt parempaankin. Tämä tietää maanantaina tukalia hetkiä vastustajille.

Haastajat/yllättäjät: 1 Maffioso Face lopetti Vermossa 5./6. sisältä mukavasti viidenneksi ja nousuvireinen ruuna on kakkosmerkkimme tallikaverin jälkeen. 7 Callela Leonard tippuu lähtöpaikkansa takia kolmosrankkaukseksi. Ruuna hallitsi Torniossa johtopaikalta ja oli hyvä Uumajassakin, missä juoksu meni hankalaksi. Ruuna päästi kuolemanpaikalla vastustajan eteensä viimeisellä takasuoralla ja kiri tämän takaa mukavasti totoon. 4 Victory Bonsai on valmentajan mukaan fyysisesti pärjäämisvireessä, mutta henkinen kantti on kysymysmerkki. Hyväluokkaista menijää ei kannata täysin unohtaa, vaikka meno mollivoittoista onkin ollut. 9 Protector lopetti Bodenissa hyvin 2. sisältä kovan Hagentoyn takaa. Joensuussa ruuna joutui matkaamaan johtavan rinnalla ensimmäisen kierroksen eikä hevonen jaksanut puristaa maalisuoralla. 5 Remote Control lopetti Rovaniemellä 2. sisältä kakkoseksi ja sai startin alle. Ruuna pääsee hyvin matkaan auton perästä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Regent Zet avaa keulaan ja kaksikko Maffioso Face - Remote Control käy kisan paikasta tämän takana. Matkavauhti rauhoittuu ensimmäisten satojen metrien jälkeen tuntuvasti.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto65-2

Suosikki: 8 Case Caroline starttaa heikolta lähtöpaikalta, mutta vahva tamma ei ole tarkka juoksusta mikä madaltaa lähtöpaikan haittavaikutuksia. Esimerkiksi edellisessä Kouvolan startissaan Case Caroline matkasi leijonanosan matkasta johtavan rinnalla ja tsemppasi hyvin perille. Toissa kerralla viisivuotias kiri 3. ulkoa ylivoimaiseen voittoon eikä sillä ollut viimeksikään hätää johtopaikalta. Case Caroline pystyy kamppailemaan voitosta monenlaisella eri juoksulla, kunhan reissu ei täysin mahdottomaksi mene.

Haastaja: 12 Justine Case voitti toissa kerralla helposti 2. ulkoa. Viimeksi tamma lähti toisessa kaarteessa etenemään parijonosta ja ilmestyi johtohevosen kupeelle etusuoralla. Personal Trainerille tamma ei voinut mitään, mutta kamppaili loppuun asti kakkossijasta. Justine Case on 12-radaltakin toinen kovista A-hevosista rankingissa.

Yllättäjät: 3 Blue May ei toissa kerralla menestynyt reipasvauhtisessa juoksussa, mutta viimeksi nopea tamma pääsi johtavan kantaan ja oli asiallinen Case Carolinen takaa. Loistopaikalta Blue May pääsee asemiin. 1 Mr Dave kiri Vermossa asiallisesti 6. sisältä ja sai startin alle. Starttiväli on silti pitkähkö. 5 Frode Sisu on tähän lähtöön hyvä menijä, mikäli kulkee ravia. Valmentaja ei pelännyt laukkaa ja oli etukäteen suht' luottavainen. Oriilla on sama omistaja kuin huippumenijä Hotshot Lucalla. 10 Hot Deviliä ei päästy viime viikon lopulla viimeistelemään normaalin reippaasti, mikä on valmentajan mukaan miinus veltolle hevoselle. 4 Leemark's Emma yritti viimeksi kiriä kolmatta ilman selkää ja ilmestyikin viimeisellä takasuoralla johtohevosen kupeelle. Tamma sinnitteli sen minkä pystyi ennen laukkaansa loppukurvissa. Ilman hyppyä tamma olisi taistellut rahasijoista. 6 Liberace on suorittanut viime kisoissaan kelpo tasolla vailla suurempaa säkenöintiä. Ruuna pystyy parempaan ja pääsee nähtyä terävämmin matkaan auton takaa, mikäli sillä satsataan starttiin. 7 Mosquito Mili kiri Lappeessa mukavasti 6. sisältä. Starttiväli on pitkähkö ja ruuna on heikolta lähtöpaikalta ainakin pienehkö kysymysmerkki.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu. Näiden takana sekavan taulun omaavan Frode Sisu peliosuutta kannattaa seurata.

Juoksunkulku: Blue May avaa keulaan ja päästää sopivan selän eteensä, mikäli tällainen tulee rinnalle. Ainakin Case Carolinelle keulapaikka on tarjolla, mikäli tämä tulee ajoissa rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 8, 12, 3, 1, 5, 10, 4, 6, 7
Suuri: 8, 12, 3, 1, 5, 10, 4, 6, 7

Toto65-3

Suosikki: 9 Willy Wingston voitti johtopaikalta sekä Oulussa että Joensuussa. Kuopiossa starttasi asialliselta ysiradalta, mutta jäi peräti 6. ulos. Kirivaiheessa ruuna suoritti korkealla tasolla, mutta Hazelhen Hermes jäi ohittamatta. Willy Wingston on ottanut leijonanosan uransa voitoistaan keulasta, mutta pystyy paljoon takaakin.

Haastajat: 6 Proud Leader oli Seinäjoella kuin uudesti syntynyt kirien 4. ulkoa ylivoimaiseen voittoon. Kaustisella voitokas meno jatkui, kun ruuna kiri 2. sisältä ykköseksi. Mikäli suosikilla on juoksunkulun kanssa epäonnea, pystyy Proud Leader heittämään tälle haasteen. 4 Lago Negro oli Oulussa parempi kuin pitkään aikaan runtaten kuolemanpaikalta selvään voitoon. Joensuussa ruuna teki 2. ulkoa työt kirissä ollen maalisuoran alussa kakkosena. Willy Wingston lisäsi maltillisen matkavauhdin jälkeen tempoa ja sisäradalla juosseilla oli etu Lago Negroon nähden. Tällä kertaa ruuna tähtää johtopaikalle.

Yllättäjät: 10 Only Eyes Broline hallitsi Rovaniemellä varmasti, kun pääsi johtopaikalle. Kaksi kertaa enemmän tienannut Remote Control pysyi loppuun asti takana. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen, mutta kunto on hyvä. 1 Bakels Birdland mielisi keulaan, mutta ykkösradalta kärkipaikan pitäminen ei ole Oulussa helppoa. Bodenissa kovaa 5. sisältä kirinyt menijä oli Joensuussakin hyvä juostuaan 4. sisällä. 11 Orlando Knick paransi selvästi Joensuuhun, missä balanssi oli oikea ja rata sopi paremmin kuin Kuopiossa. Myös pitempi starttiväli oli etu 3. sisältä kaksariin kirineelle menijälle. 2 Daddy's First ei yltänyt viimeksi kärkeen oltuaan kipeänä. Ruuna ei osallistu tasaisena avaajana kiihdytykseen eikä välttämättä kärkikamppailuun muutenkaan, kun vastus on kova.

Pelijakauma: Willy Wingston on selvä suosikki, ja suosikkikolmikolla pärjää pitkälle.

Juoksunkulku: Lago Negro avaa johtopaikalle ohi Bakels Birdlandin. Proud Leader saattaa jäädä johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9
Suuri: 9, 6, 4, 10, 1, 11

Toto65-4

Suosikki: 2 Oxan Cockadoodledon lähtöpaikka on paras mahdollinen, kun ruuna ei ole auton takaa nopeimpia. Tämä lopulta kostautui Joensuussa, missä hevonen jäi kiihdytyksessä liian kauas. Esityksessä ei ollut mitään moitetta, mutta kirivaiheessa edessä oli niin paljon vetämättömiä selkiä ettei hevonen pystynyt kuudetta sijaa parempaan. Jyväskylässä ruuna eteni varhain johtavan rinnalle, mistä kuusivuotias oli ylivoimainen. Oxan Cockadoodledo on suosikkimme.

Haastajat: 7 Herzog Greenwood antoi Joensuussa myrskyvaroituksen nykyvireestään. Ori joutui pakittelemaan alussa hännille, mistä viisivuotias seurasi kirissä Sahara Sandstormia kuin varjona. Ori havitteli täysissä voimissa kiriin maalisuoralle kaarruttaessa, mutta epäonnekseen kompastui ja laukkasi. Ehjällä juoksulla Herzog Greenwood laittaa suosikinkin koville. 9 Burnhill's Luck ei Lahdessa ollut terävimmillään vaikka tekikin asiallisen juoksun keulasta. Forssassa ruuna juuttui 2. sisälle pusiin kaikki voimat tallella eli pateja säästyi tähän kisaan.

Yllättäjät: 1 Destination One voitti Kouvolassa niukasti keulasta, viimeksi sillä ei puolestaan ollut hädän päivää johtopaikalla. Vastus on nyt kovempi ja matka pitempi, mutta ruuna pystyy silti sijoittumaan hyvin. Voitto olisi yllätys ohjastajallekin. 8 Bex lopetti Lappeessa erittäin hyvin löydettyään tilaa 4. sisältä/3. ulkoa. Viimeksi ruunan juoksu meni täydellisesti putkeen, eikä sen tarvinnut kuin poimia kypsät marjat lopussa. Tällä kertaa juoksusta tulee haastavampi ja tehtävä on muutenkin tiukempi. 3 Cattleya tekee asiallisia juoksuja vaikka viimeinen terävyys uupuukin. Tamma ei ole huono kuolemanpaikaltakaan. 4 Caramel Kid on hyvä lähtijä ja tauluaan parempi menijä, mutta terävin vire on tällä hetkellä hakusessa. Se ei ole ollut viime starteissaan yhtä hyvä kuin kuukautta-paria aikaisemmin.

Pelijakauma: Herzog Greenwood on koko kierroksen kiinnostavin merkki. Se nostetaan suosikin rinnalle jo pikkukuittiin.

Juoksunkulku: Destination One torjuu kiihdytyksessä Caramel Kidin ja katsoo keulat, mutta jatkossa selkä kelpaa eteen. Oxan Cockadoodledo tai Herzog Greenwood saattaa prässätä itsensä keulaan.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7

Toto65-5

Suosikki: 1 Bwt Rock And Roll aloitti Katja Melkon ja Janne Sorosen treenissä vakuuttavasti. Ruuna hakeutui Bodenissa keulapaikalle eikä ollut tämän jälkeen lyötävissä vaan pakeni ylivoimaiseen voittoon. Bwt Rock And Roll pystyy pitämään ykkösradalta keulat ja on mukana taistossa parhaista paloista. Vastus on laajempi ja kovempi kuin viimeksi.

Haastajat: Poisjäänti auttaa 12 Hard To Trickiä hyvän juoksupaikan etsimisessä. Mikäli tamma pääsee asiallisene paikkaan, pystyy se kirivaiheessa paljoon. Oulussa ja tämän jälkeen Kuopiossa kirivoitot ottanut ruuna oli Joensuussa tasaisempi sisäratajuoksulla. Valmentajan mukaan Hard To Trick ei aikaisemminkaan ole tajunnut lähteä ohittelemaan sisäratajuoksun jälkeen eikä hän nähnyt tilannetta ongelmallisena. 14 Kurir Brodde nousi viimeksi 4. ulkoa aivan edellä matkanneen 15 Rapid Leaderin rinnalle. Tällä kertaa osat saattavat vaihtua, kun Kurir Broddelle koittaa kolmas startti tauolta. Toisaalta Rapid Leaderkin sai kisan koneeseen. 7 Not A Clue kesti Oulussa 6. ulkoa pitkän kirin mukavasti, vaikka askel loppusuoralla painoikin. Teivossa ruuna lopetti 3. sisältä asiallisesti kovassa lähdössä, jossa oli mukana mm. Deangelo, Roberto Diver ja Look Complete.

Yllättäjät: 3 Mr Money Makerin taulu on hieno, mutta kannattaa muistaa, että ori palaa vuoden paussilta. Voitto ei ole tasokkaassa lähdössä todennäköinen näistä lähtökohdista, mutta hyvän sijoituksen luokkamenijä pystyy nappaamaan. 10 Snowline Cherry ei ollut viimeksi parhaimmillaan keulajuoksulla, mutta esitti aikaisemmissaan näpäköitä otteita. Tarkalla juoksulla tamma kirii viimeiset metrit terävästi. Nousuvireinen 5 Rim Bay Goliath kiersi Oulussa johtavan rinnalle ja kesti asiallisesti. 2 Bianca Creek kiri samassa lähdössä mukavasti ja ehti edelle. Valmentajan varoittelema 11 Take Me With You ja kirikykyinen 13 Bluehouse's Power tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Tasainen koitos, revitys jo pienempään lappuun. Snowline Cherry saattaa jäädä liian vähälle huomiolle samoin kuin Rim Bay Goliath.

Juoksunkulku: Bwt Rock And Roll pystynee pitämään keulat hallussaan, kun suoraan ulopuolella ei ole kovia lähtijöitä. Mikäli matkavauhti pysyy maltillisena, voi ruuna olla vaikea lyötävä.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1, 12, 14, 15, 7, 3, 10, 5, 2, 11, 13
Suuri: 1, 12, 14, 15, 7, 3, 10, 5, 2, 11, 13

Toto65-6

Suosikki: 5 Minto's Don Juan voitti pienen paussin jälkeen Kuopiossa johtopaikalta ja jatkoi hyviä otteitaan Joensuussa, missä hevonen piti Intuton loppuun asti takanaan. Ruunan meno on ollut hurjaa eikä vire näyttäisi olevan ainakaan laskemaan päin. Minto's Don Juan on kelpo avaaja, mutta sen ei välttämättä tarvitse päästä keulaan pystyäkseen kamppailemaan voitosta. Ruuna pystyy väkevään suoritukseen kuolemanpaikaltakin.

Haastaja: 2 Cool Conclusion esitti Lahdessa mainion loppuvedon takapareista. Ruuna sai startin alle ja päässee tällä kertaa keulaan mikäli kuski näin haluaa. Cool Conclusion on kelpo menijä, mutta eroa Minto's Don Juaniin on jonkin verran, kun voitosta aletaan tosissaan vääntämään.

Yllättäjät: 9 Radiance Broline avasi Lahdessa keulaan ja jatkoi myöhemmin 2. sisällä, mistä tamma kiri asiallisesti. Takarivi on miinus nopealle avaajalle. 1 Victory Zet on tauluaan parempi menijä. Mikkelissä tamma kiersi johtavan rinnalle, mistä esitys oli aivan asiallinen. Hevonen olisi paras keulasta, minne se ei todennäköisesti pääse. Lähtöpaikka on toki hyvä, mutta hevonen olisi voltista suhteessa parempi avaaja kuin auton takaa. Myös 3 Gene Touch pystyy tarvittaessa avaamaan kovaa. Tarkalla juoksulla sijoitus kärjen tuntumassa olisi mahdollinen. Raskas keli puolestaan suosisi väkivahvaa 6 The Best Sprucea. Se nousee rankingissa viime starteissaan kelpo juoksut sisäradalta tehneen 4 Golda Matadorin eteen.

Pelijakauma: Minto's Don Juan kelpaa osuvana merkkinä toiseksi varmaksi.

Juoksunkulku: Cool Conclusion torjuu kiihdytyksessä Gene Touchin, joka hamuaa johtavan perään. Minto's Don Juan kiertää ajoissa eteenpäin ja mielii keulaan, mutta sille käy kuolemanpaikkakin. Matkavauhti on tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 5
Suuri: 5