Ravivihje: Toto4 Mikkeli 17.3.2019

Julkaistu:

Toto4
Mikkelin T4-pelissä odotetaan O.P.Rocin palaavan voittokantaan. Kisat alkavat kello 16.

Toto4-1

Suosikki: 7 Glint Match vakuutti viime kilpailuissaan ja nousee sopivannäköisessä lähdössä rankingin kärkeen, vaikka starttiväli on venähtänyt. Toissa kerralla Kaustisella ruuna haki 14,5-vauhtisessa avauksessa keulat, sai rauhoittaa vauhtia matkalla ja torjui lopussa Amorciton. Killerillä reilu kuukausi takaperin Glint Match löi kovakuntoisen ja keulassa juosseen Son's Linen niukasti tämän selästä.

Haastajat: 8 Vex Ant Hope on noussut huippuvireeseen ja starttaa perusrastina ulkoradan lähtöpaikasta huolimatta. Toissa kerralla Kouvolassa Ville Tonttilan ajokki voitti pistelähdön 3. ulkoa 700 metrin kirillä. Viimeksi se hallitsi juoksua keulasta ylivoimatyyliin. 2 Sapta Rishi laukkasi viimeksi lähtöön sisäradalta jäi pääjoukosta. Se matkasi 4. sisällä ja kiri pontevasti loppua viidettä rataa pitkin, eikä ollut juoksunkulku huomioiden juurikaan keulavoittaja Vex Ant Hopea huonompi. Siihen nähden Sapta Rishin T4-pelikannatus on nyt selvästi alakantissa ja tamma kannattaa poimia kaikille lapuille.

Yllättäjät: 10 Granite on juossut paljon tätä kovemmissa lähdöissä viime aikoina. Viimeksi Give Me Matchin voittamassa T75-finaalissa lähtölaukka pilasi pelin. Samanlaisena kuin esimerkiksi reilu kuukausi takaperin Vermossa Granite Ian Bokoa ja San Jose Sharkia vastaan pärjäisi lähes varmasti. Tuolloin se teki 4. ulkoa hyvän 900 metrin kirin. 3 Brand Boost on ollut talvitauon jälkeen sijoituksiaan parempi. Joensuussa se painosti johtavan rinnalla keulahevosta niin, että ensimmäinen kilometri oli huimasti 14,5-vauhtinen. Askel alkoi ymmärrettävästi painaa loppusuoralla. Viimeksi ruuna juuttui kiertämään kolmatta rataa.

Juoksunkulku: Glint Match on todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Vex Ant Hope (34%) on ylipelattu ja Sapta Rishi (8%) vastaavasti liian unohdettu selvällä marginaalilla. Myös Granite (6%) ja Brand Boost (1%) voisivat olla pelatumpia.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7, 8, 2, 10, 3
Suuri: 7, 8, 2, 10, 3

Toto4-2

Suosikki: 2 Teppana kasasi alkuvuodesta kolmen voiton putken ja löi välillä aika hyviäkin hevosia, kuten voitokkaan Jullen Ekon. Viime kilpailuissa on tullut laukkoja, mutta ruunan ei on kadonnut mihinkään. Maanantaina Vermossa Teppana ei kestänyt kovaa avausta askelillaan ja jäi lähtölaukassa kauas pääjoukosta, mutta otti sen jälkeen hyvin kyytiä. Tässä sakissa keulajuoksuun on taas hyvät mahdollisuudet.

Haastajat: 1 Sissin Sisu löi Teppanan viime kohtaamisessa kuukausi takaperin Killerillä. Kaksikko juoksi peräkkäin kärjessä ja tuli tasapäin maaliin Mopoheikin voittamassa kilvassa. Sissin Sisu jää rankingin kakkoseksi, kun starttiväli on venynyt. Tasaväkisen suosikkikolmikon täydentää 3 Issakan Stigi. Viimeksi paha lähtölaukka pilasi pelin. Toissa kerralla Jokimaalla runa selvisi pitkältä takamatkalta sujuvasti toiseen pariin ulos ja kiri viimeiset 800 metriä voitokkaasti 29,4-vauhdilla.

Yllättäjät: 8 Jaajo oli viimeksi laukkasi viimeksi heti alussa Issakan Stigin tavoin ja hylättiin. Toissa kerralla Mikkelissä ori teki hyvän 900 metrin kirin 3. ulkoa ja löi taas vastassa olevista hevosista muun muassa keulassa juosseen 4 Cardan ja 4. sisältä tasaisesti kirineen 5 Iivorin. Jaajon kirikierros oli 29,3-vauhtinen. Lähtöpaikka suosikkien ulkopuolella pudottaa Jaajon yllättäjien kategoriaan papereissamme.

Juoksunkulku: Teppana ottaa keulat, jos ravi maittaa.

Pelijakauma: Teppana (23%) on paras merkki tasaisesta suosikkikolmikosta. Jos illan T4-riviin hakee ideavarmaa, ruuna on potentiaalinen vaihtoehto. Jaajo (15%) on hieman liian pelattu tällä kertaa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 1, 3, 8

Toto4-3

Suosikki: 8 O.P.Roc nousee ulkoradaltakin rankingin kärkeen. Toissa kerralla Teivossa hevonen ei näyttänyt oikeaa osaamistaan ja laukkasi keulasta toiseksi viimeisessä kaarteessa. Hevonen tuli tuolloin valmentaja Matias Salon mukaan radalta talleille ilman yhtä kenkää. Asiasta ei ole varmuutta, mutta mahdollisesti laukka johtui juuri kengän irtoamisesta. Niin tai näin, viimeksi Vermossa hevonen oli huomattavasti parempi ja tekikin tosi kovan juoksun. Se matkasi 5. ulkona ja nousi kolmannen radan kiriletkaan viimeisen takasuoran auetessa. Loppukaarteen pohjassa kävi käsky jo viidennelle kaistalle ja hevonen tuli lopun ylivoimaisesti parasta vauhtia. Lähtö oli One Pointin voittama T64-kilpa, joten vastus helpottuu tähän. Kokeilemme O.P. Rocia T4-varmana.

Haastajat: 6 Veloce Vald kilpaili viime kaudella Italiassa kelpo menestyksellä ja kasasi kesän pikkukilpailuissa kolmen voiton putken. Kaikki voitot tulivat keulajuoksuilla ja 1600 metrin matkoilla. Kysessä on nopea starttari, mutta viivalla on nyt pari muutakin terävää avaajaa, joten keulajuoksua ei voi pitää automaattisena. Veloce Vald debytoi Suomessa maanantaina Vermossa. Se juoksi 4. sisällä ja tuli kohtalaisesti loppua. Esitys oli positiivinen varsinkin siihen nähden, että tallitietojen mukaan alla oli vain pari hiittiä. Ruuna voi terävöityä startti alla paljon, mutta niin pitääkin, jotta esimerkiksi O.P. Rocin lyömisestä voisi haaveilla. Katkonaisesti kilpaillut 2 Sign of Secret on hyvistä asemista myös perusmerkkejä. Viime kilpailussaan Sign of Secret näytti totohevoselta keulassa juosseen Feeling Dreamin takana, kunnes kadotti raviaan ja laukkasi loppukurvissa.

Yllättäjät: 9 Take a Bow on pärjännyt tätä kovemmissakin lähdöissä, mutta parhaista juoksuista alkaa olla jo aikaa eikä lähtöpaikka takarivissä puolla. 10 Good Guy ei ole nappisarjassa ihan ulkona, jos on yhtä hyvä kuin toissa kerralla vain Oxan Cockadoodledolle hävitessään. Ruuna spurttasi mukavasti loppua 4. sisältä ja löi selvästi mm. edellä mainitun Take a Bow'n. Viimeksi tuli yllättävä laukka hännillä puolimatkassa.

Juoksunkulku: Sign of Secret, Valoce Veld ja O.P.Roc taistelevat tiukimmin kärkipaikasta. O.P.Roc lähti Teivossa ulkoradalta niin kovaa, että se on veikkauksemme lopulliseksi keulahevoseksi.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö. O.P.Roc (51%) on ihan ansaitusti selvä suosikki ja illan T4-rivin todennäköisin voittaja kelpaa paljon pelattunakin varmaksi. Jos sitä varmistelee, kannattaa huomioida myös täysin pelaamaton Good Guy (0%).

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto4-4

Suosikki: T4-päätöskohteessa suosikit ovat vahvoilla. 9 Don Corleone Trot oli mahtava tammi-helmikuussa ja voitti tätä kovempia lähtöjä hienolla tyylillä. Vermossa se jyräsi ykköseksi johtavan rinnalta ja torjui Stardust Fibberin kirihaasteen. Lappeessa ruuna oli omaa luokkaansa keulapaikalta. Viimeksi tuli tappio, mutta keulassa juosseelle North Lexukselle ei ollut häpeä hävitä tämän kupeelta. Jos Don Corleone Trot on ennallaan kuukauden starttiväliltä, menestystä on luvassa. 2600 metrin matka tuskin aiheuttaa ongelmia kestävälle hevoselle.

Haastajat: Paalun selvästi kovakuntoisimmalta vaikuttaa 5 Winter Amiraal. Ori oli viimeksi tasokkaassa Give Me Matchin voittamassa T75-finaalissa hyvä kakkonen 3. sisältä. 8 Newport Brodde on palannut hyvässä iskussa kehiin talvitauolta. Tauolta Teivossa ruuna nousi 2. ulkoa kiriin loppukaarteessa ja oli asiallinen kakkonen. Viimeksi startti alla Antti Teivaisen ajokki oli terävämpi startti alla ja hävisi johtavan rinnalta vain kovaa kirineelle BWT Angrymanille. Vire voi olla edelleen nousussa.

Yllättäjät: 10 Giampaolo Poof on kiinnostava yllätyshaku sopivannäköisessä tehtävässä. Ruuna on tottunut tätä kovempiin lähtöihin ja on viime juoksun loppuvetonsa perusteella ihan mukavassa kunnossa. Tuore startti alla otteet voivat vielä terävöityäkin. 4 Fundover Match oli viimeksi pitkään pussissa 3. sisällä ja spurttasi tilaa saatuaan viimeisen satasen terävästi. 3 Langenbrunner pyrkii keulaan, mistä otti viime voittonsa ja voisi nyt järjestää yllätyksen, ainakin jos suosikeilla ei ole paras päivänsä. Ruuna yritti viimeksi kovaa avausta, mutta laukkasi ja jäi kauas takapareihin. Se nousi hyvin seitsemänneksi ja tuli juosten loppusuoraa.

Juoksunkulku: Langenbrunner haluaa keulaan ja myös hakee paikan.

Pelijakauma: Suosikkien korkeat kannatuslukemat ovat ihan ansaittuja. Giampaolo Poof on aliarvostettu (7%).

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 9, 5, 8, 10, 4
Suuri: 9, 5, 8, 10, 4, 3