Ravivihje: Grand Slam Toto75 Halmstad 17.3.2019

Julkaistu:

Toto75
Suomalaissaumat maustavat Ruotsin ravisunnuntain.
Ruotsin sunnuntain ravipeli GrandSlam75 ratkotaan Halmstadissa. GS75:ssä on tarjolla aina jättipotti, jos löytyy vain yksi seitsemän oikein -tulos. Takuupotti tarjoaa 1,5 miljoonan euron voiton tuolle osumalle. Peli on tavallista Toto75:ttä haastavampi, sillä minimipanos on 10 senttiä viiden sijaan. Pääpeli alkaa pyhäisin yleensä lähdöstä neljä ja peliaika päättyy noin klo 16.50 Suomen aikaa.

Suomalaistaustaisia valjakoita raveissa on rajallinen määrä, mutta Petri Puron valmentama, kasvattama ja omistama Master Crowe esimerkiksi on nyt kotiradallaan lähellä onnistua hyvältä paikaltaan ainakin totoon asti.

Päivän pankki: 7 Hennesy Boko (Lähtö 8, GS75-5, T4-2)

Conrad Lugauerin hevoset ovat taas iskussa, kuten eilinen 75 kierroskin voitto yhdellä hevosella Harran Bokolla osoittaa. 7 Hennesy Bokon tehtävä on tänään juuri sopiva, vaikka lähtöpaikka on ulkona. Keskipitkällä 2640 metrillä kenelläkään vastustajista ei ole rahkeita vastata ruunan alun hyökkäykseen, ja kierroksen pankin koko matkan johto on liki. Hennesyn neljän mittainen tolppaputki katkesi viimeksi, mutta esitys oli vähintään yhtä hyvä kuin edellisissäkin. Ruuna kieri alun ulkoratoja, laskeutui puolikkaan kohdalla johtavan rinnalle, runttasi loppukaarteessa keulaan, mutta paremman juoksun saanut Silent Hill tuli ohi. Tässä ei ole Silent Hillin veroista hevosta ja juoksusta todennäköisesti tulee helpompi, joten mikään tuskin estää Lugauerin tallin uutta voittoa.

Hyvä Suomi!/Ideaveto: 1 Master Crowe (Lähtö 9, GS75-6, T4-3, Päivän Duo-1)

1 Master Crowe on nopeampi avaaja kuin moni muistaa. Se ei välttämättä pidä keulaa suosikki 3 Västerbo Exactia vastaan, mutta kaukana se ei ole. Petri Puron tallin ori päässee joka tapauksessa johtavan taakse tai muuten hyvään paikkaan kärjen tuntumassa, jollei piikkiin. Viime aikojen juoksut ovat menneet hankalilta paikoilta kivikovissa porukoissa vaikeiksi, esityksissä ei ole ollut vikaa. Suosikki Västerbo Exact voi olla lähellä johtaa koko matkan, mutta tällaiset välistartit pienemmistä palkinnoista ovat 75-tason hevosille totopelin kannalta vaarallisia. Kovimmilla hevosilla tähdätään jo todennäköisesti seuraavaan starttiin, eikä voittoon ei ole välttämättä pyrkimys aivan hampaat irvessä. Peliosuudet ovat usein silti huippukorkeita, kuten tänään Västerbo Exactilla.

Ideaveto: 3 Doyouknow (Lähtö 10, GS75-7, T4-4, Päivän Duo-2)

3 Doyouknow on elämänsä iskussa ilman että se täysin näkyy tulosrivissä, ja kohta voittotili varmaankin taas aukeaa. Viimeksi tamma tsemppasi mahtavasti johtavan rinnalta ja sitä ennen se kierteli vahvasti aivan toivottomista asemista. Sitä edelsi lähtölaukka, joka ei tulosrivissä näy. Sitä ennen tuli ykkönen toki nappijuoksulla, mutta oikein iloisella tyylillä. Nyt hyvältä paikalta juoksu voi ratketa sopivasti. Kun vastus ei ole maailmanmestariluokkaa – suosikeista esimerkiksi 9 Alicia Bore olisi parempi keulasta – Doyouknown onnistuminen on liki. Peliosuus ei silti päätä huimaa.

Hyvä Suomi! -veto/Päivän pommi: 10 Madurai (Lähtö 5, GS75-2)

Mikko Ahon tallin 10 Madurai on lähempänä menestyä oppilaslähdössä Henna Halmeen ohjastamana kuin alustavasta 75-osuudesta kolme prosenttia voisi päätellä. Ruuna kierteli välillä kuolemanpaikallakin viimeksi paljon kovemmassa T86-lähdössä kuin tämä. Voittanut ME-hevonen Vincent AS on aivan eri sarjan hevonen kuin tämän kerran vastustajat. Sitä edellisissä esitykset ailahtelivat, mutta ruuna on parhaina hetkinään kuitenkin oikein riittävä tällaisin juoksuihin ja viime startissa oli siis valon pilkahduksia. Henna Halme on lisäksi hyvä ja aktiivinen kuski tällaisiin oppilaslähtöihin. Hän pystyy Madurain rattaillakin teräviin ratkaisuihin, jollaisia menestys välillä vaatii. Yllätys häämöttää tässä kohteessa ja sen nimi voi vallan hyvin olla Madurai.


IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 4, 1
Toto75-2: 2, 1, 10, 6
Toto75-3: 2, 1, 6, 12
Toto75-4: 7, 6
Toto75-5: 7
Toto75-6: 1
Toto75-7: 1, 3
Hinta: 12,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 4, 1
Toto75-2: 2, 1, 10, 6
Toto75-3: 2, 1, 6, 12
Toto75-4: 7, 6
Toto75-5: 7
Toto75-6: 3, 1
Toto75-7: 1, 3
Hinta: 25,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi