Ravivihje: Toto75 Mantorp 16.3.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto75
Vuoden ensimmäisessä Ruotsin 75-jackpotissa on yli 1,5 miljoonaa euroa ekstraa.
Ruotsin lauantaipeli on tarjonnut alkuvuonna varsin mukavia voitto-osuuksia, sillä kaikki voittoluokat toteutuivat aina viime lauantaille saakka, jolloin vitosille ei riittänyt jaettavaa.

Mantorpin suurimmat suosikit eivät täysin ”puhuttele”, joten edellytykset isompaankin pottiin ovat olemassa. Rivien luottohevoseksi valikoitui jälkimmäisessä tammalähdössä varsin vähälle huomiolle toistaiseksi jäänyt Hossiana Boko.

Muutamat pelisuosikit jätetään lapuilta kokonaan ulos raivaten tilaa yllättäjille, joista ainakin Hip Hurray Boko (75-2) ja Ridgehead Mateo (75-4) ansaitsevat maininnan jo tässä.

Mantorpiin on tarjolla lauantaiksi poutaista, selvästi plussan puolella olevaa säätä, joten kengittä ajaminen onnistunee mainiosti.


Toto75-1

Suosikki: 2 Harran Boko kohtaa varsin sopivan vastuksen, mutta ruunan suoritusvarmuus ei ole ollut erityisen hyvä. Viimeksi se laukkasi lähtösuoralla, kulki sen jälkeen 5. ulkoa takasuoran vahvasti, muttei kiinni ottamisen jälkeen enää syttynyt kirimään. Åbyssä erhe tuli loppukurvissa. Toimiessaan Conrad Lugauerin suojatti ottanee vetotyöt ja voi olla ylivoimainenkin, mutta epäonnistumisellekin on annettava sen kohdalla aina mahdollisuus.

Haastajat ja yllättäjät: Lähietäisyydelle pääsevät tuntuvat parhailta merkeiltä. 1 Herrera Boko kiitti viimeksi 2. ulkoa hyvästä juoksusta kirimällä kepein askelin voittoon maalisuoralla. Saumat suotuisaan juoksuun ovat nytkin erinomaiset ja voittokin on mahdollinen, jos suosikilla on huono päivä. 3 Mr Clayton J.F. pyrkii myös hyvänä lähtijänä sisäradalle kärjen lähettyville. Viimeksi se jäi 2. sisälle voimissaan vaille kiritilaa. 9 Mellby Clubin edellinen startti on 1,5 vuoden takaa, mutta kokeessa ruuna pisteli yksin hyvällä tyylillä. Kapasiteetti riittää tälle tasolle, vajaat kolme vuotta sitten Solvallassa se ei antanut kolmella kilometrillä Brysselille mitään mahdollisuuksia. Tämä nelikko lapulle. 4 Alvena Warrior, 6 Wind Knight ja 7 Hugo R.C. omaavat myös juoksun onnistuessa edellytyksiä korkealle, mutta juoksupaikat jäänevät alussa taaemmas.

Juoksunkulku: Harran Boko lähtee reippaasti ja ottaa ravatessaan vetotyöt nopeasti haltuunsa. Herrera Boko ja Mr Clayton J.F. hakevat paikat sen takaa.

Pelijakauma: Harran Boko (51%) ei välttämättä ole ylipelattu, muttei myöskään hevonen, johon haluaa luottaa täysin palkein. Ei suuria vääristymiä muutenkaan.

Ranking: A) 2 B) 1, 3, 9, 4, 6, 7 C) 10, 5, 11, 8, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 1, 3, 9
Suuri: 2, 1, 3, 9

Toto75-2

Suosikit: 11 Hip Hurray Boko oli Halmstadissa mukana selvästi tätä kovemmassa tammalähdössä. Päätöskierroksen alussa 5. sisältä toiselle radalle noussut 5-vuotias ei saanut mahdollisuutta lopussa ja voimia jäi kosolti talteen. Voltin vitosrata ei toki välttämättä tarkoita erityisen liukasta avausta, mutta jos juoksu jollain lailla onnistuu, on Stefan Perssonin suojatilla eväitä kärkeen tässä. 6 Camana voitti toissa kerralla hallitusti johtopaikalta ja oli viimeksikin hyvä johtavan rinnalta, vaikka keulahevonen karkasikin lopussa. Oskar Svanberg nappaa 4-vuotiaalta nyt kengät pois, ja ainakin keulasta voitto olisi mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Full Throttle aloitti kauden ihan kelpo esityksellä Solvallassa. Alkuun panostamisen jälkeen Rikard N. Skoglundin ajokki pudotti 3. sisälle ja naputteli lopun tilaa saatuaan hyvin. Kengät riisutaan tällä kertaa, eikä kärjestä tai sen tuntumasta voittokaan tunnu mahdottomalta. Eniten peliä keränneet eivät tunnu kiinnostavilta ja ne jätetään suosiolla kansalle. 7 Call Me Brodda ei pystynyt Halmstadissa haastamaan 2. ulkoa kärkihevosia, ja tamman ravikaan ei enää maalisuoralla ollut parasta mahdollista. Kapasiteettia sillä toki on. 8 Estelle Brodda laukkasi viimeksi lähdössä. Sen jälkeen Kaj Widellin ajokki kiersi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja otti lopulta hallitun voiton. Volttilähtö tuo sille vielä selvemmän laukkariskin. 12 Blanche on tehnyt kelpo esityksiä, ja nousi viimeksi päätöskierroksen alussa tulleen laukan jälkeen vielä takaisin porukkaan. Voitto voi kuitenkin takamatkalta olla tiukassa. 2 Listas Tinge Ling otti voitot keulasta, mutta esiintyi viimeksi 3. sisältä ponnettomasti. 5 Digital Phone lopetteli viimeksi 2. ulkoa juosten. Startin onnistuessa totoon on saumoja.

Juoksunkulku: Full Throttle ja Camana ratkaisevat keulapaikan kohtalon keskenään. Estelle Brodda etenee toisen radan vetäjäksi, jos lähtee ravia.

Pelijakauma: Neljä eniten pelattua tuntuvat kaikki yliarvostetuilta. Hip Hurray Bokossa (8%) ja Camanassa (7%) on eniten ideaa.

Ranking: A) 11, 6 B) 1, 7, 8, 12, 2, 5 C) 15, 10, 14, 9, 13 D) 3, 4

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 11, 6, 1
Suuri: 11, 6, 1

Toto75-3

Suosikit: Kultadivisioonassa on paljon kysymyksiä ilmassa, sillä peräti viisi hevosta tulee tauolta. 3 Handsome Brad on käynyt radalla jo pariin otteeseen, joten odotettavissa voi olla heti hyvä suoritus. Huipputasolla Ulf Stenströmerin suojatti on tietysti vielä vähän vihreä, mutta juoksusta voi tulla varsin suotuisa ja ori saa niukan ykkösvihjeen. 4 Milligan's Schoolin treeniraportit ovat kuulostaneet myös varsin positiivisilta ja viime syksyn Sundsvall Open -voittaja voi olla heti kärkimatsissa, vaikka normaalisti Stefan Melanderin hevoset eivät heti tauolta ole parhaassa tällissä. 5 Racing Mange kuuluu myös aikaisin huomioitaviin. Vincennesissä se piti keulasta muut takanaan, mutta tuli hylätyksi pyörän mentyä loppukurvissa muutaman ratamerkin väärältä puolelta. Moni pelaaja rastaa pieneen, mutta vaikeaan lähtöön kaikki, joten kannanotto on paikallaan. Vain tämä trio lapuille.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Västerboonthenews on starttaillut talvella säännöllisesti, muttei ole esittänyt aivan parasta virettä. Halmstadissa kiri 2. ulkoa hiipui päätössatasella. Jos Örjan Kihlström onnistuu luovimaan nopean ruunan ulkoakin kärkeen tai heti sen läheisyyteen, menestyminen ei tietysti ole mahdotonta. Voittoa ajatellen tehtävä tuntuu kuitenkin haastavalta. 1 Rajesh Face voi hyvinkin olla lähdön paras hevonen, mutta sisäradan paikalta se ei ehdi alussa nopeimpien matkaan. Kun Adrian Kolgjinikaan ei perjantain tv-haastattelussa vaikuttanut erityisen kiinnostuneelta aggressiivisesta taktiikasta, voi oriin tehtävästä muodostua voiton suhteen liian vaikea. Kaikista kauimmin radoilta poissa ollut 6 Sir Ratzeputz osoitti viime keväänä taipumuksia painamiseen, joten senkään osalta tuskin alkuun panostaminen tulee kyseeseen. 2 Ochongo Face on esiintynyt noususuuntaisesti, mutta kaikkien kukistaminen lienee silti liian kova urakka.

Juoksunkulku: Handsome Brad voi pystyä torjumaan ulkopuolelta starttaavat ja juosta keulassa. Milligan's School ja Västerboonthenews haastavat lähinnä alussa.

Pelijakauma: Racing Mange (13%) on ehkä edullisin tapaus.

Ranking: A) 3, 4, 5 B) 7, 1, 6, 2 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 4, 5
Suuri: 3, 4, 5

Toto75-4

Suosikit: 1 Global Viscount nousi kauden avauksessaan 4. sisältä toiselle radalle päätöskierroksella ja tuli lopun ihan mukavasti 13-vauhtia. Parannusta lienee luvassa ja terävällä kuskilla mahdollisuudet keulapaikan puolustamiseenkin ovat olemassa. Siitä 4-vuotias olisi kärkitaistossa. 3 Ridgehead Mateo ei ole onnistunut 75-tasolla kahdessa viime startissa, mutta tässä se voi hyvinkin tapahtua. Eskilstunassa ruuna kulki takana 12-vauhtia, Axevallassa se sai parijonossa edellä menneen kuskin ajovitsasta kierros ennen maalia ja laukkasi. Torbjörn Janssonin ajokki pääsee voltista hyvin liikkeelle ja on kärkiryhmästä mahdollinen. 8 Randemar R.D. sai viimeksi 3. ulkoa kiritilat loppukaarteessa ja pisteli suoran reippaasti. Silläkin on edellytykset menestyä 75-tasolla. 5 Franklin Face prässäsi viimeksi keulaan kierros ennen maalia, mutta taipui hieman lopussa. Lyhyemmällä starttivälillä ori voi pystyä parempaan.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Hugo Gustivar Boko otti Solvallassa keulavoiton suoraan pitkältä tauolta. Esitys oli kaikin puolin hyvä, vaikkei marginaali ollut suuren suuri. Takarivin paikka ei toki ole sille optimaalisin. Hyvin viime aikoina kulkenut 6 Terminator Face on pelattu lähdön suosikiksi, joka tuntuu kuitenkin vahvasti liioitellulta. Viime voitto tuli 3. ulkoa ennätysajalla, mutta ruunan tyyli ei enää maalisuoralla ollut erityisen hyvä. Jos Erik Adielsson onnistuu luovimaan sen juoksuradalta kärkeen, voitto on tietysti mahdollinen. Muuten hankalampaa. 2 Delantero ei riittänyt viimeksi johtopaikalta maaliin saakka, mutta voi nätimmällä reissulla pystyä parempaan. Nopea starttari selvittänee kakkosradalta tiensä sisäradalle ilman suurempia ponnisteluja. 4 No April Fool omaa voltin neloselta laukkariskin, mutta kyseessä on muuten erittäin vahva menijä. Kaksi viimeisintä voittoa se on ottanut johtavan rinnalta, viimeksi tuli samalta paikalta laukka loppukurvissa. 9 Victory Lee ei päässyt Halmstadissa 2. ulkoa vetoapunsa edelle, mutta suoritus oli silti hyvä. Myös voitokkaat 11 Over The Hills ja 7 Fantastica mahtuvat isommalle lapulle. Ensin mainittu ratkaisi viimeksi tauosta huolimatta 2. ulkoa varmasti 13,5-lopetuksella. Jälkimmäisen menestymismahdollisuudet ratkeavat pitkälti jo alussa, uran alkuvaiheen volteista tamma käynnistyi verkkaisesti.

Juoksunkulku: Delantero ja Ridgehead Mateo ovat eturivin nopeimmat hevoset, mutta Global Viscount voi taitavalla kuskilla onnistua saamaan silti riittävän ripeän startin. Terminator Face ei ole osoittanut erityisen nopeita otteita, mutta uusi kuski voi auttaa asiassa.

Pelijakauma: Terminator Face (36%) on selkeästi yliarvostettu. Ridgehead Mateo (4%) on paras merkki.

Ranking: A) 1, 3, 8, 5 B) 10, 6, 2, 4, 9, 11, 7 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 1, 3, 8, 5
Suuri: 1, 3, 8, 5, 10, 6, 2, 4, 9, 11, 7

Toto75-5

Suosikki: 1 Knifetown Winner on avannut vuoden kahdella hallitulla voitolla. Gävlen ykkönen tuli keulasta, viimeksi ruuna kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,0-vauhtia ja ratkaisi varmasti. Jos Nicklas Westerholm saa pidettyä sisäradalta keulat ilman liian pitkää revitystä, voitto on tässäkin ulottuvilla. Liukkaita avaajia on muitakin, joten muutama varmistus on suurelle suosikille isommalla lapulla paikallaan.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Stepping Spaceboy pääsee liikkeelle hyvien avaajien takaa ja voisi näiden kilvoitellessa alussa olla kirissä paha vastustaja. Axevallassa ori jäi pussiin, viime kerralla kiristä tuli 3. ulkoa liian pitkä. Toissa kerralla keulasta voittanut 10 Global Trust on kapasiteetiltaan lähdön ykkönen, mutta toista rataa pitkin sen tyyli ei parilla edellisellä kerralla ole ollut priima. Keväisempi alusta voi auttaa asiassa, eikä voittoon kiriminenkään tulisi yllätyksenä. Vähän pelattuna poimitaan mukaan myös 5 Forecast, joka ei normaalisti ole 75-tasolla riittänyt ihan parhaille. Ruuna tuntuisi kuitenkin menneen hieman eteenpäin ja saa nyt jenkit peräänsä. Se pääsee keskeltä rivakasti liikkeelle ja voisi kärjen läheisyydestä yllättääkin. 3 Västerbo Grosbois teki viimeksi 2. ulkoa kelpo suorituksen ja voimia jäi ehkä vähän talteenkin. Hyvällä juoksulla tototaistoon taas. Myös 7 Frankie Brodde ja 4 Rafiki Fri ovat osoittaneet hyvää virettä, mutta kumpikin jää alussa taka-alalle.

Juoksunkulku: Knifetown Winner saa ensi metreillä haasteen erityisesti 2 Mr Pellegrinolta, mutta myös Västerbo Grosbois ja Forecast pääsevät rivakasti matkaan. Mr Pellegrinolle kelvannee suosikin selkäkin, jos sinne pääsee pudottamaan.

Pelijakauma: Knifetown Winner (56%) on liian selvä suosikki huippuasemistakin. Stepping Spaceboy (7%) ja Forecast (3%) ovat maistuvia.

Ranking: A) 1 B) 9, 10, 5, 3, 7, 4 C) 6, 2, 8, 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 9, 10, 5

Toto75-6

Suosikit: 8 Hossiana Bokolla on ulkoakin hyvä mahdollisuus edetä nopeasti keulaan. Tammikuun starteissa se tuli keulasta ohitetuksi lopussa, mutta pääsee nyt juoksemaan kengittä, josta on paljon apua. Talliraportit ovat olleet varsin positiivisia, joten Oskar J. Anderssonin ajokki voi keikkua kärjessä maaliin asti. Vaikka vastus on tasokas, kokeillaan melko vähälle pelille jäänyttä 5-vuotiasta ideavarmana! 3 Cheerful Rivner vaikuttaa asetelmien puolesta kovimmalta vastustajalta. Se on poisjäännin myötä heti parijonossa, mutta jää verkkaisena avaajana kuitenkin edellisen taakse alussa. Viimeksi Peter Untersteinerin suojatti joutui taipumaan 4. ulkoa kirissä kahdelle tallikaverille, mutta tällä kertaa se voi saada koviin takahevosiin nähden enemmän ”hyvää” matkalla. Keulahevosen lyöminen ulkopuolelta ei toki ole aivan simppeliä. Jenkkikärryjä kokeillaan ensimmäistä kertaa.

Haastajat ja yllättäjät: Viimeisiä kertoja ennen siitosuraa kilpaileva 11 Darling Harbour on osoittanut vahvaa virettä ja kiri viimeksi 6. ulkoa alle 12-vauhtia perille. Mahdollinen jälleen. 14 Ryssebo La Reinen juoksusta tuli viime kerralla liian vaativa ja johtavan rinnalle lopulta kiertynyt tamma taipui lopussa. Kapasiteetti on kova, mutta uskaltaako sillä viime kisan jälkeen ajaa nyt yhtä aggressiivisesti? Keulasta viimeksi hurjastellut 15 Queen Of Sand ei tunnu näistä asemista erityisen kiehtovalta. Toki sopivilla vetoavuilla se voi kohota ylöskin. 6 Infinity ei ole hevosena lähdön parhaiden veroinen, mutta voi saada juoksupaikan johtavan takaa ja olla totokamppailussa. Färjestadin voitto tuli varmasti parijonosta, joten kunto on mallillaan. Vaisummin viime starteissa esiintynyt 12 Odessa Celeber omaa myös hyvän luokan ja balanssia päästään keventämään reilusti. Paikka on toki haastava. 10 Indian Frontille asetelmat ovat viime kertaan nähden hankalammat. Jos lähtöön revittelee enemmän, kannattaa myös muita B-ryhmän hevosia harkita.

Juoksunkulku: 5 Micro Vick ja Infinity avaavat keskeltä hyvin, mutta uloimpaa Hossiana Boko etenee kuitenkin nopeasti johtoon. Jos kolmannelle radalle ei jää ”roikkujia” ajamaan eteenpäin, voi Cheerful Rivner tulla puolimatkassa keulan rinnalle.

Pelijakauma: Hossiana Boko (9%) on jäänyt selkeästi aliarvostetuksi. Cheerful Rivnerin (30%) peliosuus on jo hieman liian suuri, myös Queen Of Sand (13%) tuntuu ylipelatulta.

Ranking: A) 8, 3 B) 11, 14, 15, 6, 12, 10, 9, 5, 13 C) 7, 2, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-7

Suosikit: 5 Tobias Del Roncon kiri ei Ruotsin debyytissä kantanut 3. ulkoa aivan perille asti, mutta viime starttiin italialaisori paransi paljon ja tuli 6. sisältä päätöskierroksen alkaessa toiselle radalle noustuaan lopun vahvasti. Jos tällä kertaa jenkkikärryillä kilpailevan oriin käyrä osoittaa edelleen ylöspäin, ei 75-voittokaan yllättäisi. Kuumumiseen taipuvaisella menijällä on luultavasti otettava alku kuitenkin rauhallisesti. 2 Eelis palaa parin kuukauden paussilta, mutta on tallin mukaan treenannut hyvin. Reippaasti lähtevä ruuna voi päästä hakemaan keulat ja siitä sen ohittaminen ei olisi yksinkertaista. Tammikuun kisassa se oli hieman toisohjainen, mutta teki silti 4. ulkoa väkevän 11-vauhtisen kirin ehtien maalikuvavoittoon. Tämä kaksikko lapuille.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Leader Brodde sai viimeksi 4. ulkoa kirissä vetoapua ja ratkaisi helposti lopussa. Mattias Djusen suojatti pääsee varsin ripeästi matkaan, mutta tarvinnee 75-tasolla voittoon kuitenkin selkäjuoksua. Eniten pelattu 10 Sevilla eteni viimeksi takamatkalta toisessa kaarteessa keulaan ja hallitsi perille. Autolähdössä takarivistä tehtävä ei ole ollenkaan niin suoraviivainen, ja normaalimatkalla voittoon vaadittaisiin jo muiden apuakin vauhdinpidossa. Paljon pelattuna ei kiinnostava. Ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä kokeileva 11 Pastor Power omaa hyvän kapasiteetin. Ei täysin ulkona haastavalta paikaltakaan. Myös hyvävireinen 6 Dennis de Castella ja viimeksi raskaan juoksun seurauksena väsynyt 12 Vikings Preacher voivat nousta ylivauhtisessa kisassa korkealle.

Juoksunkulku: Neljältä sisimmältä radalta avataan hyvin. Leader Brodde voi olla kiinnostunut Eeliksen peesistä, mikäli saa torjuttua muut alussa. Tobias Del Ronco hakee paikan toisen radan jonosta.

Pelijakauma: Sevilla (23%) on liikaa pelattu. Tobias Del Ronco (22%) on vielä edullinen, mutta noussee päivän aikana selväksi suosikiksi.

Ranking: A) 5, 2 B) 1, 10, 11, 6, 12, 9, 3 C) 4, 7 D) 8

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 2
Suuri: 5, 2