Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 15.3.2019

Julkaistu:

TOTO4
Larry Bell soittaa voitonsävelet Toto4-pelin avauskohteessa.

Toto4-1

Suosikki: 3 Larry Bell eteni Porissa johtavan rinnalle, mistä ori runttasi mukavasti perille. Seinäjoella nelivuotias pääsi johtopaikalle eikä sillä ollut tämän jälkeen hädän päivää. Larry Bell avaa hyvin ja on alussa yksi keulapaikan tavoittelijoista. Ori on ollut hyvä joka starttiin ja starttaa suosikkinamme.

Haastajat: 5 MAS Cory oli Lahdessa epäonninen, kun ruuna juuttui kirissä vetämättömään selkään eikä hyvästä lopetuksesta huolimatta ehtinyt kuin neljänneksi. Nelivuotias pääsi Vermossa johtopaikalle, mistä ruuna ei kohdannut parempaansa. MAS Cory pystyy tälläkin kertaa paljoon, mikäli ruunan suoritustaso pysyy viime startin tasolla. Ruuna putoaa haastajaksi, kun lähtöpaikka on heikompi kuin Larry Bellilla. 1 Talladega Ranger voitti Lappeessa 2. ulkoa. Lahdessa ruuna eteni takarivistä johtopaikalle ensimmäisen takasuoran lopussa ja vei varmasti. Viimeksi Talladega Ranger laukkasi alussa, kuten teki helmikuun alussa Lahdessa ykkösradalta. Ravilla nelivuotias avaa hyvin, mutta laukkariski on olemassa. 7 Easy Ri oli Jyväskylän keulavoiton jälkeen asiallinen 2. ulkoa Jyväskylässä. Mikkelissä tamma oli 3. ulkoa hieman nihkeä kirivaiheessa, mutta runttasi lopulta sopivassa lähdössä ykköseksi. Tällä kertaa rima nousee jonkin verran, eikä viime kertainen enää riitä.

Yllättäjät: 6 Sweet Carolina aloittaa uusista käsistä. Tammalla ei ole valmentajan mukaan ajettu kovempaa eli se vaatinee startteja alle tauon jälkeen. 2 Like A Citrinella treenaa valmentajan mukaan hyvin, mutta tauolta hän oli maltillinen ensimmäisen startin toiveissa, kun vastuskin on hyvä. 4 Andreas Speed laukkasi tauolta paluussaan, mutta sai joka tapauksessa kisan koneeseen. Suosikit taitavat olla liian kovia lyötäväksi.

Pelijakauma: Larry Bell (27%) voittaa lähdön arviomme mukaan hieman yli kerran kolmesta ja käy varmaksi. Easy Ri (16%) on ylipelattu.

Juoksunkulku: Talladega Rangerilla jouduttaneen ensimetrit ottamaan sen verran varman päälle, että Larry Bell saa siihen etulyöntiaseman ja etenee lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto4-2

Suosikki: 7 Malakki avaa voltista reippaasti, mutta laukkariski on olemassa. Mikäli ruuna pysyy askelillaan, lyöttäytyy se aikaisessa vaiheessa mukaan pääryhmään. Hyvän statistiikan omaavalla ruunalla on paussia alla eikä siihen siksi uskalla luottaa liikoja.

Haastajat: 16 Tanhuan Salama teki Lahdessa upean ja pitkän kirin, joka päättyi kullanhohtoisesti. Mikkelissä ruuna kiersi 6. ulkoa kaikki ollen jälleen vahva, mutta pientä miinusta on annettava maalisuoran jälkeen tulleesta laukasta. Tanhuan Salama ei ole normaalisti ollut paha laukkaamaan, joten vahva menijä nousee pitkältä pakiltakin todennäköisesti korkealle. 9 Tuuliniemen Denis kiri Oulussa maltillisen matkavauhdin jälkeen lopulta varmaan voittoon. Aika ei ollut kummoinen, mutta ruuna pystyy parempaan, kuten Vermossa helmikuussa nähtiin.

Yllättäjät: 4 Hissun Turbo lähti 2. ulkoa toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannen radan veturiksi ja kiersi vahvasti, mutta haparointi maalisuoralle kaarruttaessa pudotti sen osakkeita. Loppua ruuna kiri hyvin. Samassa lähdössä 5 Hissun Feeniksin toinen korva aukesi ennen lähtölinjaa, mikä nosti hevosen painetta kattilassa sen verran että laukka tuli. Myöhemmin viisivuotias otti paineissaan toisen laukan päästyään pääryhmään kiinni. Valmentajan mukaan tallin kaksikko on tasainen keskenään. 11 Pitska voitti Joensuussa keulasta eikä ollut huono viimeksikään samalta paikalta. 12 Landen Likka ei säväyttänyt Oulussa keulasta, mutta sai sentään startin alle. Teivossa johtavan kannasta kaksarin sijoittunut 3 Kuun Obeliks, Seinäjoella alkulaukan jälkeen hyvän juoksun johtavan rinnalta tehnyt 2 Pärttyl ja tauolta palaava 14 Viva Orion mahtuvat vielä mukaan revitykseen.

Pelijakauma: Hissun Turbon (15%) ja Hissun Feeniksin (4%) välinen ero on liian suuri. Jälkimmäinen kiinnostaa.

Juoksunkulku: Kuun Obeliks avaa sisäradalle, jolta Hissun Feeniks hakenee johtopaikan. Malakki saattaa edetä johtopaikalle, mikäli saa hyvän startin pakilta.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 7, 16, 9, 4, 5
Suuri: 7, 16, 9, 4, 5, 11, 12, 3, 2, 14

Toto4-3

Suosikki: 2 Mattilan Miina nousee suosikiksi, kun 1 Buugin starttiväli on pitkä ja lisäksi ori rokotettiin viime kisan jälkeen. Silloin hevoset saattavat vaatia yhden tai pari starttia alle ennen kuin vire normalisoituu entisenlaiseksi. Mattilan Miina kilpailee hyvässä kunnossa ja sillä on hyvä, tuore näyttö kunnostaan. Vermossa tamma matkasi 7. ulkona, mistä hevonen nousi mainiosti kakkoseksi ylivoimaisen Vappuäijän takana. Turussa johtavan rinnalle jäänyt kuusivuotias otti edellisen voittonsa varmoin ottein keulasta. Tälläkin kertaa se tähdännee johtoon.

Haastajat: Buugi otti edellisen voittonsa johtavan rinnalta eikä ollut huono viimeksikään runtaten 6. ulkoa asiallisesti perille. Ori ei pystyne torjumaan kiihdytyksessä Mattilan Miinaa. 16 Viano voitti Seinäjoella 3. ulkoa. Kuopiossa keulasta kolmanneksi jäänyt tamma starttaa tällä kertaa haastavassa tehtävässä, kun pakkia on ylimääräiset 20 metriä reilun tuhannen euron takia. 11 Poika-Ramiini on ollut viime aikoina yllättävän ravivarma, ja menestystä on tullut. Kouvolassa 3. ulkoa totoon kirinyt ori ehti Joensuussa ykköseksi 4. ulkoa. Lähtöpaikka on tällä kertaa pahin mahdollinen suljetulla sisäradalla.

Yllättäjät: 10 Aika-Sisu ei yltänyt Vermon Toto75:ssa kärkeen sisäratajuoksulla. Oulussa ruuna matkasi johtavan rinnalla, mistä hevonen laukkasi maalisuoralle kaarruttaessa ollessaan mukana tototaistossa. Kuski vahvistuu tähän kisaan. 13 Vinhatuuri pystyy kirimään korkealle, mikäli ailahtelevalla ruunalla on oikea kilpaillupäivä. Tuuriakin pitää olla suljetulta lähtöradalta mukana menossa. 3 Suvilein laukkariski on suuri, mutta mkäli tamma ravaa, ei paikka johtavan rinnallakaan sulje ulos sen menestymismahdollisuuksia. Tasavauhtinen 7 Rajatapaus ja tauolta palaava, kyvykäs 4 Haltija tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Mattilan Miinan (30%) kuuluisi olla suosikki ennen Buugia (35%).

Juoksunkulku: Mattilan Miina ohittaa kiihdytyksessä Buugin, joka ainakin aluksi juoksee sisäradalla. Suvilei juoksee toisen radan veturina, mikäli ravaa. Tämän laukatessa Buugi noussee kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2, 1, 16, 11, 10
Suuri: 2, 1, 16, 11, 10, 13, 3, 7, 4, 9, 5

Toto4-4

Suosikki: 3 Le Gros Bill keräsi varsavuosinaan kelpo tilin, eikä saldo ole vieläkään täynnä, kun kyseessä on kehittyvä menijä. Le Gros Bill palaa tauolta varsin positiivisin ennakko-odotuksin viivalle, mutta ori on vain niukka suosikki, kun edellisestä startista on kulunut pitkä tovi. Saattaa hyvinkin olla, että hevonen vaatii startteja alle taukonsa jälkeen, mutta sopivassa tehtävässä siltä on joka tapauksessa odotettava paljon.

Haastajat: 5 Quiet Leader kesti toissa kerralla kovan avauksen kunnialla ja kiri johtavan takaa hyvin neljänneksi. Viimeksi hevonen juoksi keulassa, mistä ruuna lopetti maltillisen matkavauhdin jälkeen kovaa. Kunto on hyvä, mutta Le Gros Billin ulkopuolelta ei keulaan taida olla asiaa. 7 Wicasa Sioux nappasi edelisen voittonsa johtopaikalta. Tämän jälkeen juoksut eivät ole menneet helpoimman kautta, eikä ruuna ehtinyt viimeksi hyvästä lopetuksesta huolimatta kuin neljänneksi. Rahallisesti tehtävä on hieman ylisarja, mutta kuusivuotias pystyy silti paljoon.

Yllättäjät: 10 Flirt Fortuna lopetti Seinäjoella positiivisesti ja Oulussa ruuna tsemppasi jotavan rinnalta asiallisesti perille. Kunto ei ole ainakaan laskemaan päin, mutta muutama kova on tällä kertaa vastassa. 1 In Ice Princess jäi Oulussa painamaan ohjille johtopaikalla, mikä ei ole paras juoksupaikka tammalle. Viimeksi hevonen matkasi 2. sisällä ja oli lopulta hieman tasainen, kun starttiväli oli pitkä eikä ratakaan sopinut. Nyt starttiväli on lyhyempi ja valmentaja odotti parempaa. Todennäköisin juoksupaikka löytyy johtavan takaa, mistä tamma pystyy kirimään korkealle sisäradan ohituskaistaa pitkin. 4 Dust Collector laukkasi Mikkelissä hyvävoimaisena päätöspuolikkaan alussa. Vermossa ruuna teki työt kolmannella ja runttasi erittäin hyvin perille vaikka menetti vauhtiaan loppukurvissa. Kunto on kova eikä ruunaa kannata aliarvioida. Se hyötyisi ylivauhdista ja pystyy jaksavana menijänä tekemään itsekin juoksuaan esimerkiksi johtavan rinnalta. 6 Heidi Ale joutui viimeksi kiertämään johtavan rinnalle, mistä viimeiset 350 metriä olivat liikaa. Tamma on oleellisesti tulosriviään parempi menijä, mutta huippukuntoon on vielä matkaa. Pitkästä aikaa auton takaa hyvän lähtöpaikan saanut 2 Sir Robert palaa paussilta. Se hyötyisi kärjen hurjastelusta. Tallia vaihtanut 9 Lecrosse olisi eturivistä ollut hyvä avaaja. Se saattaa päästä In Ice Princessin takaa kolmanteen sisälle. Mikkelissä johtavan taakse päässyt 8 Gisele de Veluwe tulee rankingissa viimeisenä, kun lähtöpaikka on erittäin hankala.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Le Gros Bill torjuu kiihdytyksessä Quiet Leaderin ja etenee johtopaikalle ohi In Ice Prinessin. Dust Collector hoitaa toisen radan vetotyöt.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 3, 5
Suuri: 3, 5