Ravivihje: Toto4 Kouvola 14.3.2019

Julkaistu:

Toto4
Kouvolan T4-rivin pankki ja ankkuri Mopoheikki varmistetaan. Tarjolla on kiehtovampi varma.

Toto4-1

Suosikki: 2 The Rector on laatukilpuri illan lähtöön ja nousee rankingin kärkeen, vaikka tulosrivi ei paljoa lupaa. Ruuna olisi kaikkein paras kesäbalanssissa avojaloin, mutta tässä tehtävässä mainiolta lähtöpaikalta kärkisija on lähellä talvikengilläkin.

Viimeksi Kouvolassa kilpaillessaan reilu kuukausi takaperin The Rector matkasi johtavan rinnalla ja hävisi vain kovakuntoiselle Johnny Flamelle. Vermon kolmella kilometrillä toissa kerralla juoksusta tuli liian vaikea, kun kirikäsky neljännelle radalle kävi jo viimeisellä takasuoralla. Viimeksi T75-finaalissa puolestaan ensimmäisen kaarteen laukka pilasi pelin.

Haastaja: 1 White Cross Beso starttasi viime kilpailussaan samassa T75-finaalissa The Rectorin kanssa. Kunto jäi näkemättä, kun toissa kaarteessa tuli laukka 5. sisältä. Edelliskerralla Kouvolassa ori ei pystynyt pitämään ensi metreillä kärkipaikkaa, mutta haki keulat ensimmäisessä kurvissa. Siitä se oli ihan hyvä kolmas maalissa, varsinkin matkalla vastustajalta tullut paine huomioiden. White Bross Beso on pohjimmiltaan tosi hyvykäs ja pystyy viime aikoina nähtyä parempaankin.

Yllättäjät: 7 Wang Dang Doodlen tulosrivi on romuna, mutta starttinopea ruuna tiedetään hevoseksi, joka on hyvänä päivänään yllätellyt keulasta tätä kovemmissakin tehtävissä. 11 Wild Card S on ollut hieman piristymään päin, mutta lähtöpaikka takarivissä ei suosi hevosta, joka ei Juha Utalan mukaan ohittele kovin mielellään. Toissa kerralla tuli kakkostila johtavan takaa Die Kaiserinin voittamassa kilvassa. Maanantain välistartissa Tanpopoa ja kumppaneita vastaan ruuna juoksi 5. sisällä. Se sai loppusuoralla kiritilaa, mutta tyytyi seurailemaan. 6 Gabriella Sunsign jäi toissa kerralla pussiin sisäratajuoksun jälkeen. Viimeksi tamma oli hyvä kakkonen johtavan takaa tätä kovemmassa lähdössä, jonka voitti kovakuntoinen Expectalot. Tamma pystyy taas kärkitaistoon ainakin hyvällä selkäjuoksulla. 9 Arrowsrain sai hyvän lähtöpaikan suosikkien takaa. Viimeksi Kouvolassa ruuna teki asiallisen 700 metrin kirin 2. ulkoa. Samaa sarjaa eli nappireissulla yllätysvalmiita on myös viimeksi hänniltä asiallisesti loppusuoraa sisäratajuoksun jälkeen pinkonut 4 Cupido Birdland.

Juoksunkulku: Wang Dang Doodle lataa lähtöön aktiivisella kuskilla ja voi viedä väkisin keulaan.

Pelijakauma: Tasaväkisestä suosikkikaksikosta White Cross Beso (25%) on The Rectoria (39%) edullisempi rasti alustavan pelijakauman mukaan.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1, 7, 11, 6

Toto4-2

Suosikki: 11 Je t'Aime Zon on ylisarjassakin suosikkimme. Kyseessä on vauhtikestävä hevonen, joka pystyy nousemaan kärkitaistoon pitkälläkin kirillä. Tamma teki viimeksi positiivisen esityksen kahden kuukauden tauolta. Se jyräsi hänniltä kakkoseksi pitkällä kirillä. Suorituksen arvoa nostaa, että Juha Utalan mukaan hevonen ei saanut kunnolla pitoa radasta. Je t'Aime Zon on tasavauhtinen menijä joka olisi taktiikkajuoksussa vaikeuksissa, mutta jos matkalla pidetään vauhtia, se nousee lopussa voittotaistoon.

Haastajat: 2 Wille's Ametist nousee hyvältä paikalta perusrastien joukkoon. Se avaa hyvin ja on lähdön mahdollinen keulahevonen. Viimeksi Vermossa ruunalle jäi voimia talteen sisäratajuoksun jälkeen tätä tasokkaammassa One Pointin voittamassa T64-lähdössä. Ruuna on ainakin alustavasti niin vähän pelattu, että sitä voi harkita ideavarmaksikin. 9 Leemark's Felicia palaa kehiin pikku tauolta. Ennen paussiaan tamma tykitti ykköseksi tosi terävällä 300 metrin kirillä kaukaa 7. sisältä. Kyseessä oli Adrienne's Amin vetämä vauhtijuoksu, jossa loppua tultiin vain 20,5-vauhdilla.

Yllättäjät: 10 Bella Bloom kulki viime kaudella hienosti ja olisi huippukuntoisena lähdön suosikki. Paluu pitkältä tauolta Forssassa sujui tuloksen valossa heikosti, mutta hevonen tuli 5. sisältä juosten maaliin 12-vauhtisessa lopetuksessa ja näytti ihan hyvältä. 5 Maysa McCool kokeili viime kaudella kunnianhimoisesti rahkeitaan ikäluokkalähdöissä. Se avaa nyt 4-vuotiskautensa ja jos talven treenit ovat vieneet hevosta eteenpäin, yllätys voi nähdä päivänvalon. Tallitiedot ovat positiivisia. 3 Side Splitting aloitti positiivisesti tauolta tammikuussa. Viimeksi ruuna oli pieni pettymys lopussa maukkaan sisäratajuoksun jälkeen, tosin lähtökin oli tätä kovempi Cyrius d'Arianen voittama kolmen kilometrin koitos. 1 Innocent Tooma on paras suojajuoksulla, mihin nähden ruuna ei ollut viimeksi ihan huono johtavan rinnalta. Se löi selvästi muun muassa keulassa 12-vauhtia aloittaneen 6 Glenn Danzigin.

Juoksunkulku: Wille's Ametist tojuu Maysa McCoolin sekä Glenn Danzigin ja lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Suosikeista Wille's Ametist (19%) on aliarvostettu ja yllättäjistä Maysa McCool (2%) liian pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 11, 2, 9, 10, 5
Suuri: 11, 2, 9, 10, 5, 3, 1

Toto4-3

Suosikki: 5 Dream of Celebrityn voittoa on odoteltu pitkin talvea kuin kenkäpakkoa poistuvaa. Jossiteltavaa on jäänyt monessa kisassa, kun juoksunkulut eivät ole natsanneet. Ruuna avaa kovaa ja nyt sillä on saumat päästä keulaan, mistä menestystä olisi luvassa. Kokeilemme Esa Holopaisen suojattia T4-ideavarmana.

Dream of Celebrity starttasi viime viikolla Teivon GP-karsinnassa ja oli taas kerran hyvä. Se kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 13,1-vauhdilla eikä hävinnyt tasaisessa maaliintulossa voittaja Cool On Photosillekaan kuin reilun valjakonmitan. Myös edelliskerralla Vermossa Cavalier Brodden voittamassa T64-lähdössä Dream of Celebrity kiri hyvin takapareista.

Haastajat: 10 Ready Press on hyvässä kunnossa, mutta ei aina taistele toisten takaa, joten takarivin lähtöpaikka on vastaan. Ruunan viime kilpailu oli tasokas GP-karsinta, jossa se nousi 5. ulkoa kiertelemättä kärjen tuntumaan. Uusi kuski voi piristää. 2 Racehill Victory oli talvemmalla hyvässä iskussa ja tallitietojen perusteella vire voi olla ihan ennallaan, vaikka alla on poisjääntiä ja kilpailupaussi. Lähtöasemat puoltavat menestymistä. 9 Mamajuana ei ollut oma itsensä keskitalven kilpailuissa ja palaa nyt kehiin pieneltä tauolta. Pärjääminen ei jää kyvyistä kiinni.

Yllättäjät: 1 News Point pystyisi hyvänä päivänään viemään joukkoa alusta loppuun, mutta talven suoritukset ovat jättäneet toivomisen varaa. Viimeksi juoksunkulkukaan ei ollut hännille pakittaneen ruunan puolella. 8 Giresse Boko on tasaisen varmassa vireessä. Sisäpuolen poisjäännit helpottavat siedettävien juoksuasemien hakemista.

Juoksunkulku: Dream of Celebrity avaa lujaa ja kovakuntoisen suosikin selän luulisi kelpaavan sisäpuolelta avaaville nopeille starttareille.

Pelijakauma: Dream of Celebrity (29%) on aliarvostettuna suosikkina maukas T4-ideavarma.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto4-4

Suosikki: 7 Mopoheikki on unohtanut laukat ainakin hetkellisesti ja tulosta tulee. Usein keulasta juhlinut ruuna näytti viimeksi, että pystyy menestymään yhtä lailla selkäjuoksuilla. Se taittoi matkaa 3. ulkona ja kiri loppusuoralla pontevin potkuin ykköseksi. Nyt alla on reilu starttiväli, mutta jos hevonen on entisensä, se avaa kovaa ja on keulasta varmasti lähellä voittoa. Huomioidaan kuitenkin myös se, että Mopoheikki on noussut nopeasti sarjoissa ja vastus kovenee.

Haastaja: 5 I.P. Vapari on uusi tiukka haastaja Mopoheikille. Tammikuussa Seinäjoella kun ori meni 29-ajan Kyvyt esiin -divisioonassa, se runnoi pitkällä kirillä ohi voittokone Jullen Ekon. Ei ole mahdoton ajatus, vaikka samanlaisena se löisi myös Mopoheikin. Viime kilvassa Seinäjoella I.P. Vapari hyökkäsi hänniltä kiriin jo toisessa kaarteessa ja jyräsi vahvasti ykköseksi, näyttäen kunnon pitävän. Se kulki kirikierroksen kolmatta neljättä rataa pitkin 29,4-kyytiä märällä radalla. I.P. Vaparilla on selkeä laukan vaara alkumatkan aikana.

Yllättäjät: 8 Nalli Napero järjesti viimeksi Magic Mondayn T65-lähdössä jättiyllätyksen. Se aloitti johtavan rinnalla ja painosti 1000 metriä ennen maalia keulaan, mistä voitti lopulta melko selvästi. Samanlaisena ori ei ole nytkään ihan ulkona, vaikka lähtöpaikka suosikkien ulkopuolella tarkoittaa todennäköisesti lisämetrejä. 2 Tuurin Poika kiri voittojuoksussaan ihan hyvin 4. sisältä. Tarjolla on taas säästeliäs reissu ja ruuna kyttää suosikkien epäonnistumista. Harvoin voittava 3 Hulmuska putoaa lapulta, kun alla on 4,5 kuukauden tauko.

Juoksunkulku: Mopoheikki ottaa kyselemättä keulat, jos ravaa.

Pelijakauma: I.P. Vapari (21%) on jäänyt hieman liiaksi Mopoheikin (54%) varjoon T4-pelijakaumassa ja nousee suosikin tueksi jo pienemmälle lapulle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 7, 5
Suuri: 7, 5, 8, 2