Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 13.3.2019 (poisjääntipäivitys)

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto86
Solvallasta varmat keskiviikon 86-kierrokselle.
Remarkable Feetin poisjäännin myötä Bottnas Easy Cashilla on tilaisuus johtaa 86-2:sta alusta loppuun. Suosikkivarmaksi erottuu Cobourg Hanover (86-4), ja illan kolmaskin luottohevonen starttaa Solvallassa, huomattavasti vähemmälle pelille ainakin toistaiseksi jäänyt Requim Fora Dream (86-6).

Ideaa voisi olla myös Call It Magicissa (86-3), Crossfire Simonissa (86-5) ja Inertialissa (86-7).

Molemmilla radoilla ollaan säätilan puolesta plussan puolella, mutta Jägersrossa sade voi tehdä olosuhteista normaalia vaativammat. Solvallassa sateiden pitäisi väistyä päivän kuluessa.


Toto86-1

Suosikit: Vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta avauskohteessa on paljon kysymysmerkkejä ilmassa, sillä puolet 4-vuotislähdön osallistujista avaa kautensa. 5 Devil Sound oli viime kaudella etevin, vaikka suuret voitot jäivät senkin kohdalla saavuttamatta. Gävlen E3-finaalissa ori taipui keulasta viidenneksi. Kauden avauksen Anders Zackrissonin suojatti menee kengät jalassa, mutta alla on kuitenkin 16,5-vauhtinen ratahiitti, joten vireen pitäisi olla heti asiallinen. Nopea lähtijä pääsee ulompaakin sisäradalle. Zackrisson sanoo myös selkäjuoksun kelpaavan, joten 6 Smokin Joen eteneminen keulaan ei tulisi yllätyksenä.
Sen viime kausi päättyi keskeytykseen Kriterium-karsinnassa, mutta ori osoitti luokkansa aiemmin. Heti korkealle. 1 Hurricane Riverin 3-vuotiskausi katkesi heti alkuunsa, mutta lahjakkuutensa se ehti näyttää. Mm. 14.3. voitossaan se kiri kaukaa takaa 700 metriä 12-vauhtia. Tauolta paluussa ruuna jäi 3. sisälle pussiin ja jätti hyvän vaikutelman. Ei ulkona. Nämä kolme voivat hyvinkin miehittää parhaat juoksupaikat ja se lienee ratkaisevaa lopputuloksen kannalta.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Zohar Fontin tauko on ollut suosikkeja lyhyempi ja alla on 17-vauhtinen hiitti. Kengät on tarkoitus ottaa pois. Jägersron startissa ori taipui johtavan rinnalta, mutta voitti joulukuun aiemmat startit keulasta. Juoksupaikka jäänee kuitenkin nyt edellisten taakse, eikä voittaminen ole yksinkertaista. 3 Zanzibar Effe on starttaillut säännöllisesti, mutta kulmikkaasti ravaavalla isokokoisella tammalla ei ehkä ole vielä tässä vaiheessa edellytyksiä kukistaa kaikkia edellä mainittuja.

Juoksunkulku: Devil Sound ottanee ulompaakin keulat, sillä sisäpuolelta starttaavat eivät ole erityisen nopeita. Myös Smokin Joe avaa hyvin ja voi haastaa edellisen heti alussa.

Pelijakauma: ”Halpa” läpilyönti on luonnollisesti monelle houkutteleva vaihtoehto, mutta sen takia ainakin Zanzibar Effe (14%) ja Typhoeus Face (7%) tuntuvat selkeästi liikaa pelatuilta.

Ranking: A) 5, 6, 1 B) 2, 3 C) 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 5, 6, 1
Suuri: 5, 6, 1

Toto86-2

Suosikki: 3 Bottnas Easy Cash on varmavalinta myöhään poisjääneen Remarkable Feetin tilalle. Se teki Bergsåkerissa johtopaikalta kelpo suorituksen, vaikka yksi tulikin lopussa edelle. Örebrossa tuli laukka avauskurviin. Erik Adielssonin tällä kertaa ajama ruuna pääsee melko hyvin liikkeelle ja todennäköisesti sisäpuolelta starttaavien ohi keulaan. Siitä voitto on ulottuvilla.

Haastajat ja yllättäjät: 7 It Happend Again on varsin kyvykäs menijä ja tuli viimeksi lopun 12-kyytiä noustuaan 3. sisältä viimeisen kierroksen alussa toiselle radalle. Juoksusta on tosin vaarana tulla tässä vaativa. 5 Shutter Island jäi Mantorpin joulukuun 75-lähdössä johtavan taakse voimissaan pussiin, mutta sen jälkeiset suoritukset ovat olleet kehnompia. Nyt balanssia päästään keventämään. Murskavoiton syksyllä Solvallassa ottanut 10 B.B.S.Canyankee taipui viime kerralla päätössatasella, mutta startti alla ori voi pystyä tässä jo parempaan. 9 Mr Planner lopetteli viikko sitten 4. sisältä ihan mukavasti ja voi onnistuneella juoksulla olla korkeallakin. 15 Jamie Oliver omaa kapasiteetin, mutta raviongelmista kärsivä ruuna ei talven kisoissa pystynyt nousemaan kärkeen saakka. Kevyemmällä balanssilla ravi voi rullata paremmin, mutta kiertämistä taitaa olla silti liikaa. 2 Arctic Agent voi pystyä hyvistä asemista totokamppailuun, jos vire on tauolta heti hyvällä tolalla.

Juoksunkulku: Bottnas Easy Cash ottanee vetotyöt haltuunsa heti alusta pitäen.

Pelijakauma: Suosikin poisjäännin myötä pelijakauma tulee elämään iltaa kohti mentäessä.

Ranking: A) 3 B) 7, 5, 10, 9, 15, 2 C) 11, 4, 1, 12, 14 D) 8

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto86-3

Suosikki: 5 It's My Boko on pelattu varsin selväksi suosikiksi matalassa tammalähdössä. Se teki vaikutuksen syksyllä voittaessaan hyvällä tuloksella juuri Jägersrossa. Matka taittui silloin johtavan takana ja rinnalla. Halmstadissa tuli lähtölaukka, samoin viimeksi, mutta sillä kertaa toinen hevonen tuli edeltä ”syliin”. Ravilla voitto on hyvinkin mahdollinen, mutta prosentit ovat kuitenkin liian korkeat.

Haastajat ja yllättäjät: Suosikin tallikaveri 2 Global Whitechapelissa ei ehkä vielä ole samanlaisia vauhteja, mutta ihan asiallisesta 4-vuotiaasta on kuitenkin kysymys. Viimeksi tuli lähtölaukka, helmikuun startissa se kiri 5. ulkoa lopun neljättä pitkin hyvin toiseksi. 3 Call It Magic kadotti viimeksi ravinsa avauskurvissa, eikä tyyli ollut edellisellä kerrallakaan priimaa enää lopussa. Kuukauden paussilla sitä lienee hoidettu ja tässä on tarkoitus riisua kenkiä. Peter Untersteinerin valmennettava esitteli toissa kerrallakin varsin hyviä vauhtivaroja, eikä ole tässä ulkona. Myös 8 Lady Red Summer pystyy parhaimmillaan paljoon, josta osoituksena ylivoimavoitto johtavan rinnalta kesällä Kalmarissa. Alla on 16,5-vauhtinen hiitti. Isommalle lapulle pari muutakin vähän pelattua. 9 Countess P.D. on tullut viime starteissa juosten perille, ja voi sopivalla juoksulla pystyä nytkin kärkikahinoihin. 4 Valsa Matilda ei saanut viime kerralla 3. sisältä kunnon mahdollisuutta. Se pääsee hyvin liikkeelle ja pikamatkalla suotuisasta reissusta voi olla ratkaiseva etu.

Juoksunkulku: It's My Boko voi ottaa ravilla keskeltä keulat. Valsa Matilda lähtee myös rivakasti, eikä Global Whitechapelin ja Call It Magicin keikkuminen kärkiporukoissakaan tulisi yllätyksenä.

Pelijakauma: It's My Boko (52%) on liian selvä suosikki. Call It Magic (5%) tuntuu edulliselta, samoin Lady Red Summer (5%). 11 Tipsy Face (7%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 5 B) 2, 3, 8, 9, 4 C) 1, 11, 6, 7 D) 12, 10

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 5, 2, 3, 8
Suuri: 5, 2, 3, 8, 9, 4

Toto86-4

Suosikki: 1 Cobourg Hanover palasi sairastauolta hyvässä iskussa ja otti keulapaikalta varman voiton, vaikka selästä iskenyt Love de Villeneuve kirittikin hyvin. Päätöspuolikkaan Ulf Ohlssonin ajokki tuli 12,6-lukemiin. Viime vuoden suoritusten perusteella ruunalla on edellytyksiä nousta sarjoissaan terveenä pysyessään. Startti alla parannusta on varmasti luvassa ja johtopaikan pitäessään jenkki on vaikeasti ohitettavissa jos vauhti ei aivan hurjasteluksi matkalla mene. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Wild Love on osoittanut kovimmista vastustajista parasta virettä. Halmstadissa se oli mukana avoimessa tammalähdössä ja tuli 3. sisältä juosten maaliin asti. Kuolemanpaikalta se tuskin pystyy Cobourg Hanoveria kukistamaan, ja kun paikka on ulompana, juoksusta voi tulla vaativakin. 3 Ile Saint Louis ei ole pystynyt kengät jalassa parhaimpaansa, ja viimeksi juoksu pilaantui 2. sisältä keulahevosen väsyttyä eteen. Nyt kengät päästään riisumaan ja parempaa voi olla luvassa. Hyvällä juoksulla kärkipäähän. 2 Hope And Dreams teki Leangenissa pitkältä tauolta asiallisen kirin 4. ulkoa. Kärjen läheisyydestä totomatsiin. 6 Beautiful Bacardi teki viimeksi 3. ulkoa ihan kelvollisen lopetuksen. Eturivi on sille normaalisti etu, mutta kun keulaan ei todennäköisesti ole asiaa, tehtävästä voi tulla vähän ongelmallinen. Suuryllättäjänä johtavan rinnalta kuukausi sitten voittanut 9 Erica voi saada suotuisat asemat, mutta tammalla on ollut murheita viime kisan jälkeen. Voitto olisi siis edelleen yllätys.

Juoksunkulku: Cobourg Hanover pystynee pitämään sisältä keulat, vaikka Ile Saint Louis, 4 Indian Four ja Beautiful Bacardi pääsevät myös liukkaasti liikkeelle.

Pelijakauma: Cobourg Hanoverin (33%) kuuluisi olla selvempi suosikki. Asetelmat huomioiden Wild Love (31%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 1 B) 5, 3, 2, 6, 9 C) 8, 7 D) 4, 10

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-5

Suosikki: 7 Staro Leonardon juoksu meni toissa kerralla 75-finaalissa pieleen vastustajan väsyttyä kirikierroksen alussa pahasti eteen. Viimeksi Joakim Lövgrenin suojatti sen sijaan purjehti keulasta selvään voittoon. 5-vuotias on osoittanut jonkun kerran voltissa epävarmojakin otteita, toki rutiinin myötä asia on voinut muuttua parempaan suuntaan. Vastassa on kuitenkin pari samantasoista hevosta, joten kovilla prosenteilla suosikki tekee mieli varmistaa.

Haastajat ja yllättäjät: 6 Crossfire Simoni kiri toissa kerralla 4. sisältä 75-voittoon kukistaen mm. Rushmore Facen. Kunto oli edelleen mallillaan myös Axevallan kisassa, jossa Bo Falsigin ruuna pisteli 6. sisältä lopun ulkokautta alle 12-kyytiä. Mahdollinen tässäkin. 8 Cobbys Olifant laukkasi viime kisassan lähtöön, mutta nousi sen jälkeen 4. ulkoa vielä voittajan rinnalle. Solvallan finaalivoitto tuli johtopaikalta. Kengät napataan heti pois, eikä voitto yllättäisi. 5 Global Strategy kiri viimeksi 3. ulkoa virkeästi, mutta ajautui voittajan kanssa hakaukseen loppusuoralla ja sai sen takia tyytyä kakkossijaan. Kuski vahvistuu tuntuvasti, eikä hyvällä selkäjuoksulla menestyminen ole mahdotonta. 3 Gaya di Quattro teki viikko sitten ihan hyvän suorituksen vaikkei 2. sisältä kahdelle kovalle takamatkalaiselle riittänytkään. Sarja on samantyyppinen, eikä kierrosta pidempi matka tee paaluhevosten tehtävää helpommaksi. 4 O'Sunday on pohjimmiltaan hyvä stayerhevonen.

Juoksunkulku: 1 Fashion Fine Wine ja Gaya di Quattro kisailevat ensin johtopaikasta, mutta takamatkan kovemmatkaan tuskin jäävät tarkkailemaan tilannetta kovin pitkäksi aikaa. Niistä etummaiseksi ensin pääsevä yrittää varmasti hyödyntää tilanteen.

Pelijakauma: Staro Leonardo (70%) on aivan liian selvä suosikki. Crossfire Simoni (3%) on vastustajista edullisin, myös Global Strategy (4%) ansaitsisi enemmän peliä.

Ranking: A) 7 B) 6, 8, 5, 3, 4 C) 1 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 7, 6, 8
Suuri: 7, 6, 8, 5

Toto86-6

Suosikki: Lyhyt voltti ei ole pelillisesti helpoimmasta päästä, mutta yritetään tehdä se sellaiseksi. 1 Requiem Fora Dreamilla on ykkösradalta saumat koko matkan johtoon. Viimeksi se laukkasi voltin neloselta lyhyesti alkuun ja häiriöstä vielä avauskaarteen lopussa. Eskilstunan startti jätti kuitenkin erittäin positiivisen kuvan, vaikka sielläkin sattui ja tapahtui. Ruuna joutui lähtösuoran päässä kolariin, jossa toinen rengaskin hajosi. Siitä huolimatta se tuli 4. sisältä lopun erittäin napakalla otteella alle 13-vauhtia. Markus B. Svedbergin ”stallform” tuntuu myös vahvalta, maanantain kolme starttihevosta saalistivat kaksi voittoa ja yhden kakkosen. Requiem Fora Dreamin toistaiseksi ainoa voitto tuli kuolemanpaikalta viime kesänä, nyt on tilaisuus toiseen! Vähän pelattuna oiva ideavarma.

Haastajat ja yllättäjät: Takamatkan kovimmat tulevat paussilta, joten vire voi olla vielä ruosteessakin. 11 Lady Youlinen viimeisin startti oli tammojen Breeders' Crown -finaali, joten vastus on nyt eri luokkaa. Siinä se ei tosin riittänyt 2. ulkoa. Talvi on sujunut mallikkaasti, joten menestys on tietysti heti mahdollista. 10 Sigel Doc teki tauon jälkeen kelpo suorituksen 2. sisältä ja parantanee tähän. Juoksuradan hyödyntäessään tamma voi yltää kärkipäähän. 75-voittoonkin pari vuotta sitten yltänyt 5 Upstream on vaihtanut tauon aikana tallia. Kyseessä on kykymenijä, mutta ongelmia on ollut paljon ja valmentajan odotukset vielä maltilliset. 2 African Coast voitti elokuussa johtavan rinnalta, muttei ollut viime startteihinsa yhtä hyvä. 4-vuotias palaa tositoimiin ruunana, eikä ole mahdoton. 6 Jack Zon on tehnyt kelpo kirit parijonosta viime startteihin, muttei ole suoranaisesti voittajatyyppiä.

Juoksunkulku: Requiem Fora Dream voi saada pidettyä johtopaikan hallussaan. Takamatkallakaan ei ole suoranaisia raketteja, ehkä juoksuradan hevoset päässevät parhaiten matkaan.

Pelijakauma: Requiem Fora Dream (7%) on vielä erittäin edullinen tapaus, toki pinnat voivat nousta. Upstream (30%) vaikuttaa selvästi ylipelatulta.

Ranking: A) 1 B) 11, 10, 5, 2, 6 C) 8, 3, 9, 7, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-7

Suosikit: 11 Victory Island voitti toissa kerralla vastaavanlaisen tehtävän hyvällä kirillä 4. ulkoa ja jatkoi Lundenissa selvällä keulavoitolla. Tammikuun lopun starttiin verrattuna vastus on nyt pykälää kovempi, joten selvänä suosikkina tanskalaisruuna ei kelpaa varmaksi. Toki sen kiri voi tälläkin kertaa purra hyvin lopussa. Jos taas vauhti rauhoittuu matkalla, tehtävästä tulee hankalampi. Alkuvuonna vahvaa kuntoa esittäneen 2 Dontbreakthebankåsin pari viimeistä juoksua ei ole onnistunut. Toissa kerralla se laukkasi lähtöön, viimeksi tehtävä kovassa sakissa oli 4. ulkoa täysin mahdoton kun selkäkään ei vetänyt kirissä. Asetelmat ovat nyt taas otollisemmat.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Global Tenderness debytoi viimeksi uusista käsistä ja näytti varsin hyvävireiseltä, mutta laukkasi ensimmäisen takasuoran alkuun. Tässä palataan vanhaan balanssiin, eikä tamma ole pihalla kärkikuvioista. Yllättäjillekin on annettava tasaisessa lähdössä mahdollisuuksia. 9 Inertial jäi viimeksi 3. sisälle pussiin ja on väläytellyt muutaman kerran aiemminkin. Hyvällä reissulla saumat korkealle. 1 Youngblood Pellini ei pysynyt viimeksi 3. sisältä kärjen tahdissa, mutta sai startin alle ja kenkiä päästään nyt riisumaan. 6 Bara Min tulee selästä palan matkaa rivakasti, kuten osoitti Åbyssä. Viimeksi kohtalo oli sinetöity jo ensimmäiset satojen metrien aikana kun tamma ajautui johtavan rinnalle. 7 Sinfonia d'Amore kulki viime kerralla kivikovassa lähdössä 6. ulkoa juosten ja kunto pitää. Tehtävä ei alussa todennäköisesti taka-alalle jäävälle tammalle ole helppo, mutta lähes pelaamattomana hyvävireinen menijä mahdutetaan mukaan.

Juoksunkulku: Dontbreakthebankås voi pitää suoraan keulat, vaikka myös Global Tenderness ja Bara Min lähtevät hyvin. Ensin mainittu on joka tapauksessa todennäköinen johtohevonen.

Pelijakauma: Victory Islandin (52%) suosikkiasema on takaa liian selvä. Inertial (3%), Youngblood Pellini (3%), Bara Min (2%) ja Sinfonia d'Amore (2%) ovat kaikki aliarvostettuja.

Ranking: A) 11, 2 B) 4, 9, 1, 6, 7, 10, 5, 3 C) 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 11, 2, 4, 1, 9, 6, 7
Suuri: 11, 2, 4, 1, 9, 6, 7

Toto86-8

Suosikit: Rivi päättyy hyvätasoiseen Diamantstoet-lähtöön jossa on monta mahdollista. 5 Whitestripe Maid on palannut kurkkuoperaation jälkeen mainiossa lyönnissä radoille ja kehityskäyrä näyttää ylöspäin. Molemmat voitot ovat tulleet keulasta, viimeksi suorastaan kevyellä jalalla. Kenkiä on nyt tarkoitus riisua, mutta johtopaikka voi jäädä silti haaveeksi. Ainakin kuolemanpaikan välttäessään Rickard Svanstedtin 5-vuotiaalla on silti voittosauma. 13 La Camilla Pellini kiri kesäkuun voittostartissa lopun riuskasti 11-kyytiä, mutta sen jälkeen meno tyssäsi. Tehtävä ei tietysti kolmosrivistä ole yksinkertaisin, muttei voitto millään lailla yllätyksenä tulisi. 4 Robloxia debytoi Jörgen Westholmin tallista ja valmentaja tähtää heti keulajuoksuun. Kovimmillaan on ajettu 19-vauhtinen hiitti, eikä kärkisija mahdottomuus ole, sillä kyseessä on ihan kelpo hevonen sarjoihinsa.

Haastajat ja yllättäjät: Isompaan systeemiin otetaan mukaan vielä seuraava haastajanelikko. Edellisen tallikaveri 2 Alfas Indira pyrkii sisälle kärjen lähettyville ja voi sellaisella reissulla olla korkealla. Tamman ravi on tosin tahtonut heiketä hieman loppua kohti. 9 Ninja's Nightwish hallitsi viime kerralla johtopaikalta 13,6-lopetuksella, mutta tehtävä on nyt selvästi kovempi. Koko Mattias Djusen talli on esiintynyt viime aikoina vahvasti, joten ei tätäkään ole syytä sivuuttaa peleistä. 11 Denali ei jaksanut viimeksi kierroksen kiriä, mutta voitti lähempää kärkeä pari kertaa sitä ennen. Ei mahdoton jos takarivistä alkuvaiheessa olisi hieman tuuria. 12 Desideria de Soze on tehnyt viime starteissa asialliset suoritukset parijonosta ja saa nyt Örjan Kihlströmin vahvistuksena rattailleen. Muutkaan lähdön hevosista eivät ole täysin vailla mahdollisuuksia kärkeen onnistuneella juoksulla.

Juoksunkulku: Lähes kaikki eturivin hevoset lähtevät reippaasti, mutta Robloxia lienee todennäköisin keulahevonen, sillä se saanee torjuttua Whitestripe Maidin alussa. Alfas Indira ja 3 Alexia pyrkivät sisälle kärjen imuun.

Pelijakauma: La Camilla Pellini (13%) voisi asetelmista huolimatta olla enemmänkin pelattu. Ninja's Nightwish (15%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 5, 13, 4 B) 2, 9, 11, 12, 15, 14, 10 C) 1, 6, 3, 8, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 5, 13, 4
Suuri: 5, 13, 4, 2, 9, 11, 12