Ravivihje: Toto64 Vermo 13.3.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Illan seuratuin kilpailija on 4-vuotiskautensa avaava superhevonen Graceful Swamp. Toinen varma on myös lupaavasti uransa aloittanut Stoneisle Querida.

Toto64-1

Suosikki: Keskiviikosta lähtien alkaa raviradoilla olla jälleen väriä pitkän talven jälkeen. Erkki-Pekka Mäkinen marssittaa lähes sensaatiomaisen 3-vuotiskauden ravanneen 4 Graceful Swampin talvitreenistä kilpakentille Vermossa. Kun verbaalinen sanavalmis valmentaja avaa suunsa, naurujänteet ovat yleensä koetuksella katsomon puolella.

Mäkisen ”Sämpylä” voitti viime vuonna peräti 15 lähtöä, eikä siltä voi odottaa mitään muuta sijaa vain kuuden hevosen Derbyn Talvisuosikissa. Omistaja raportoi, että Kriteriumissa kolhuja päälleajon uhrina saaneen oriin etupolvet on laitettu kuntoon, ja treenissä ovat maisemat vaihtuneet.

Haastajat: Vaikka vastustajista 6 Jolly Roy kehittyi huikeasti loppuvuonna ja kruunasi upean syksynsä Kymenlaakso-ajon ykkössijaan, voiton livahtaminen Graceful Swampin hyppysistä olisi melkoinen pommi. Kaksi 4-vuotiasta Vermon lähtöön tuova Timo Korvenheimo ei yllättyisi, vaikka talliin kaksoisvoiton Kymenlaakso-ajossa tuonut 5 Club Nord Easy olisi tällä kertaa Jolly Royta edellä maalissa.

2 Arctic Elsa oli Jolly Royn tavoin mainio syksyllä, jolloin voitti muun muassa tammojen Kasvattajakruunun mennen tullen. Tammalle kävi kuitenkin kalpaten kauden päättäneessä Uudenmaan Upeimmassa, jossa keulahevonen sammui sen eteen. Tallikommenteissa kerrotaan, että keskiviikon lähtö tulee Arctic Elsalle vähän turhan aikaisin vastaan, mutta se toimii ainakin sopivana välistarttina seuraavan viikon Kasvattajakruunun alkuerää varten. Tamman leirissä ei haaveilla Graceful Swampin lyömisestä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Jolly Roy pystyy avaamaan todella lujaa, mutta eri asia on, revitelläänkö sillä heti suoraan tauolta. Todennäköisesti Werner Ors ja Arctic Elsa kisaavat alkumetreillä vähän aikaa, minkä jälkeen Graceful Swamp pääsee etenemään vapaasti kärkipaikalle.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto64-2

Suosikki: Vaikka voitokkaasti uransa avannut 12 Stoneisle Querida joutuu starttaamaan heikoimmalta mahdolliselta lähtöpaikalta, se on oikein sopivassa tammalähdössä selkeä suosikki ja ehdokas jopa systeemien varmaksi. Hevonen on voittanut viime lähtönsä leikitellen keulasta. Stoneisle Querida pystyy tekemään myös töitä matkalla, kuten se näytti syyskuussa heti uransa avauskilpailussa. Tamma hävisi tuolloin kuolemanpaikalta voiton vasta maalikuvan perusteella hienolla volttiajalla 16,8/2100.

Haastajat: Muiden kilpailijoiden laittaminen paremmuusjärjestykseen ei olekaan sitten aivan yksinkertainen juttu, koska osa niistä palaa tauolta. Nostamme ykköshaastajaksi 5 Ginger Halmin, joka on ailahdellut viime juoksuissaan. Se oli toissa kerralla saamaton, mutta piti sitä ennen paremmin vauhtinsa ja kiri viikko sitten viimeiseltä sijalta päätöspuolikkaalla oikein hyvin kolmanneksi.

9 Si Lucky tulee 4-vuotiskauteensa koelähdön kautta. Se juoksenteli siinä tallikaverinsa kanssa 21,0-vauhtia läpi. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tamma pudottaa tuosta ajasta, kun sillä ajetaan kilpailussa tosissaan. Muutamien viime vuoden juoksujensa perusteella se on potentiaalisia pärjääjiä.

Uransa molemmat voitot Vermossa ja Riihimäellä keulasta ravannut 6 Playful Thoughts ei pääse mielipaikalleen, eikä valmentaja odota sitä ihan kärkeen suoraan tauolta.

Yllättäjät: 4 Loke Is My Name aloitti toissa viikolla Suomen uransa uusista käsistä asiallisella esityksellä Kouvolassa. Se siirtyi reipastempoisessa juoksussa viimeisellä takasuoralla 2. sisältä keulaan ja kamppaili selkeän voittajan takana perille asti kakkossijasta. Startti vei oletettavasti tammaa eteenpäin.

1 Poetry In Motion oli syksyn starteissaan kaukana parhaastaan ja on ollut tauolla reisirevähdyksen takia. Mikäli hyvin avaava tamma olisi yhtä hyvä kuin viime kesän voittojuoksussaan, sillä olisi huippupaikalta totosijasauma.

Pelijakauma: Ginger Halmia ja 3 Deal Boostia on pelattu liikaa. Suosikin kannatuksessa on vielä nousun varaa. Si Lucky ja Poetry In Motion ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Poetry In Motion päästää eturivin hevosista korkeintaan Ginger Halmin tai Loke Is My Namen eteensä vetotöihin.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto64-3

Suosikki: Kahdesti Suomessa kilpaillut 13 Hurricane Boshoeve kiri viimeksi 3. ulkoa sen verran hyvin voittoon ohi jättisuosikki Angel Razielin, että saa niukat suosikinpaineet niskaansa. Voi hyvin odottaa, että kovavireisen tallin ruuna parantaa yhä menoaan kilpailujen myötä.

Haastajat: 2 Badass Pete palasi kuukausi sitten lupaavasti pitkältä tauolta, vaikka kotiin viemisiä ei lopulta tullutkaan maalisuoran laukan takia. Se menetti hyppyssään kolmossijan. Startti teki varmasti hyvää viime syksynä kovia aikoja painelleelle hevoselle, eikä matka ole sille ongelma.

15 Stonecapes Pro on parantanut paljon huippukuskin ajamissa starteissa ja ravannut pari voittoakin fyysisesti vahvoilla esityksillä. Se oli hyvä viimeksikin, vaikkei ehtinyt kurjalta lähtöpaikalta kärkikahinoihin uudesta ennätyksestään huolimatta.

16 Mister Lane on nostettava 40 metrin pakiltakin pelihevosten joukkoon, vaikka sen viimekertaisesta esityksestä jäi jotain puuttumaan. Sitä ennen hevonen kiri tällä matkalla kaukaa oikein hyvin nelossijalle.

5 Langen’s Airborne ehti viimeksi viimeiseltä sijalta voittotaistoon, kun kärjen vauhti hiipui pahasti. Koska hevosella on pitkä starttiväli yskästä johtuneen poisjäännin ja Vermon peruttujen ravien takia, sen iskukyky on pieni arvoitus pikkupaussilta. Ruuna on monien kovien kiriensä perusteella mahdollinen totohevonen keskiviikon lähdössä.

6 Estelle Nordique teki välillä muutamia hyviä juoksuja, joissa tuli rehellisesti perille, mutta viime keskiviikon tahmeus vetää mietteliääksi. Lyhyt starttiväli on tammalle varmasti sopivampi, ja normaalina se kyllä voisi pärjätä mukavasti sopivalla matkalla.

Yllättäjät: 3 First Revenge spurttasi viime metrit tulisesti Mikkelissä, kun aloitti välivuoden jälkeen uudesta tallista. Epäonnekseen ruuna kuitenkin laukkasi maaliin. Viimeksi hevonen joutui rehkimään avauslenkillä ja sai anteeksi taipumisensa viitossijalle. Helpommalla reissulla se on varmasti vaarallinen.

8 New Grove Stormin vire on paljon parempi kuin sen tulosrivistä voi päätellä. Hevosen ongelmana on ollut ravin heikentyminen loppumatkalla laukaksi, mihin huippukuski yrittää nyt tuoda parannuksen.

10 Changeman venyy hyvinä päivinään kelpo suorituksiin. Tämä nähtiin esimerkiksi viimeksi useampien heikompien sijoitusten jälkeen Forssassa, missä ruuna kamppaili kuolemanpaikalta sisukkaasti toiseksi.

9 Mas Bella on sijoituksiaan paremmassa vireessä. Se teki toissa kerralla hänniltä ihan hyvän pitkän kirin ja jäi viimeksi voimissaan pussiin.

Pelijakauma: First Revenge ja yllättäjäehdokkaamme ovat aliarvostettuja. Langen’s Airbornea on rastittu sitä vastoin hieman liikaa.

Juoksunkulku: First Revenge on todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 13, 2, 3, 15, 16
Suuri: 13, 2, 3, 15, 16, 8, 10, 9

Toto64-4

Suosikki: 2 Hazelhen Hermes on ihanteellinen kilpahevonen, joka ei ota nokkiinsa tiiviistä starttitahdista. Se jäi parin kirivoittonsa jälkeen Vermon T75-finaalissa pussiin ja oli lauantaina Joensuun T75-lähdössä 3. ulkoa 700 metrin kirillään mainio kakkonen keulasta 11,5-kyytiä lopettaneen Wilhelm Nashin takana. Lähtöpaikka kakkosradalla on paras mahdollinen hitaalle avaajalle, joka pystyy tekemään töitä matkallakin.

Haastajat: 11 Pascha Tillylle on jäänyt jossiteltavaa Vermon ylivoimavoiton jälkeen. Se laukkasi toissa kerralla loppukaarteessa ulkoradoilla kesken kirinsä, mikä ei ollut sille lainkaan uusi juttu. Viimeksi hevonen latoi 5. ulkoa epäsopivan matkavauhdin jälkeen joukon kovinta vauhtia, mutta kolmossijaa ylemmäksi sen oli mahdotonta ehtiä. Ruunalla on jälleen takarivin lähtöpaikka, mutta sillä voi ajaa myös ajoissa eteenpäin, jos tempo laskee lönköttelyksi.

Uudesta tallista aloittava 1 Nitro Diablo oli viimeksi hänniltä juoksunkulun uhri ja hidas lähtijä voi kokea saman kohtalon nytkin ykkösradan lähtöpaikaltaan. Ainakin se vaatii tuuria, jotta pääsee vapaille vesille. Talven juoksujensa perusteella se riittäisi pitkälle.

Välillä alle kykyjensä kulkenut 4 Juiceman antoi viikko sitten taas merkkejä paremmasta ja kiri 2. ulkoa taistoon kakkossijasta. Jos todella kovaluokkainen hevonen vielä vähän petraa, sen voittokaan ei saa tulla jymy-yllätyksenä.

12 Merit on tehnyt huipputammojen lähdöissä hyviä kirejä. Se olisi voinut olla hyvältä lähtöradalta vaikka suosikki, mutta jää piippuhyllyltä auttamattomasti haastajaporukkaan. Merit on täysin juoksunkulun armoilla.

Yllättäjät: 8 Luxorious Lord oli toissa kerralla hyvin vahva kuolemanpaikalta, muttei viimeksi yhtä ponteva samanlaisella reissulla. Koska kova kiihdyttäjä olisi parhaimmillaan vapaalta radalta, sillä varmasti yritetään panostaa starttiin ulkoradaltakin. Eturivissä on eritasoisia avaajia, minkä takia Luxorious Lord voi päästä ihan hyviinkin asemiin. Etenkin keulasta se olisi vahvoilla.

Lahdessa Toto75-finaalin voittoon 4. ulkoa 600 metrin kirillä punnertanut 7 M.T. Lara Croft lopetti seuraavaksi mukavasti kamppailuun kakkossijasta 10 Oakien rinnalle ja jäi viimeksi pussiin. Se yrittää luultavasti seiskapaikaltakin mielipaikalleen piikkiin.

6 Blowmywhistle aloitti tammikuussa uusista käsistä komeasti kuolemanpaikkavoitolla, muttei ole sen jälkeen menestynyt. Toissa kerralla se laukkasi kuskin mukaan matkalla liian kovan radan vuoksi kärjen takaa eikä saanut viimeksi mitään aikaiseksi 5. ulkoa kirivaiheessa. Jos hokkikengistä kärsinyt tamma on omalla tasollaan pikkupaussin jälkeen, sillä on jonkinlainen yllätyssauma.

Pelijakauma: Luxorious Lord ja M.T. Lara Croft ovat rajusti alipelattuja, sillä kummallakin on keulasauma ja myös Blowmywhistle ja 5 Jasulito ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Suosikkien kannatus on yläkantissa.

Juoksunkulku: Sacramento S avaa johtoon, mutta kaipaa selän eteensä. Luxorious Lord saattaa pyrähtää keulaan ulkoradaltakin.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 2, 11, 8, 7
Suuri: 2, 11, 8, 7, 1, 4, 12, 6

Toto64-5

Suosikki: Kohde on hyvin visainen ja jo rankingin kärkipaikalle on monta ehdokasta. Syksyllä mainioita juoksujb7a tehnyt 12 Dude oli talvitaukonsa jälkeen oikein hyvä ja nousi kovassa lopetuksessa 3. ulkoa ylivoimaiseksi kakkoseksi keulasta hallinneen Don Corleone Trotin jälkeen. Hevosen viime juoksu tärveltyi kompurointilaukkaan 3. ulkoa 600 metriä ennen maalia. Vaikka The Dude on kovakirinen hevonen, se vaatii kurjalta lähtöpaikaltaan myös reippaan matkavauhdin puolelleen.

Haastajat: Vahvan 2 Lassic Pointin sijoitukset ovat heitelleet viime kilpailuissa, mutta jos paussilta tulevan ruunan vire on mallillaan, se pystyy voittamaan tällaisia lähtöjä. Se oli toissa kerralla ihan hyvä kakkonen keulasta, mutta antoi viimeksi vastoin tapojaan melko pahasti periksi kuolemanpaikalta ja vetäytyi tauolle.

Viime syksyn Derby-finalisti 5 Volume Ace on saanut kaksi starttia alleen talvitaukonsa jälkeen. Se oli ensin 3. sisältä tasapaksu rapakelillä ja kiri viimeksi 4. ulkoa asiallisesti taistoon kolmossijasta. Jos lahjakas hevonen vielä vähän petraa, se on yksi monista voittoon pystyvistä.

7 BWT Angryman tykitti Lahdessa viimeisestä parista ulkoa aivan omaa vauhtiaan voittoon. Kärjen hurja 10,5-vauhtinen avaus avitti oritta, mutta sen kirikin oli niin lennokas, että sillä on tässä vähän kovemmassakin sakissa sanansa sanottavanaan, jos saa siedettävän reissun arveluttavalta lähtöpaikalta.

Yllättäjät: 4 Cocktail Princess avasi kautensa oikein positiivisesti Lahdessa, muttei ollut Vermon T75-lähdössä parhaimmillaan. Vaisumpi juoksu johtui valmentajan mukaan pito-ongelmista, ja ahkerasti kilpaileva tamma kirikin taas viime lauantaina Joensuun kierroksella hyvin viimeiseltä sijalta. Nuori Cocktail Princess on nostettava kuumimpien pelihevosten joukkoon.

9 Uccio lopetti viime viikolla Teivossa pikkutauon jälkeen 3. ulkoa asiallisesti neljänneksi kovan kärkikolmikon takana ja voi startin ansiosta saada tällä kertaa hiukan enemmänkin itsestään irti.

Pelijakauma: The Dude on pelattu piippuhyllyltä yllättävän selväksi suosikiksi. Lassic Point, Cocktail Princess ja Uccio ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Large Point avaa Wille’s Rainmakerin ohi johtopaikalle, mistä sillä voidaan ajaakin tämä lähtö. Jos sille haetaan selkäreissua, vetotyöt voisivat olla kiihdytyksen jälkeen Volume Acen tai Rim Bay Kickapoon ulottuvilla.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 12, 2, 5, 7, 4
Suuri: 12, 2, 5, 7, 4

Toto64-6

Suosikki: Sisusarjassa kilpailee useita loistavia suomenhevosia, jotka voivat nousta vielä monta sarjaa korkeammalle. Niukka suosikkimme on jo seitsemättä peräkkäistä voittoaan hakeva 5 Draken. Se veti viimeksi Toto75-finaalia hallitusti alusta loppuun ennätysajallaan. Monipuolinen hevonen on tullut kaikenlaisilla reissuilla, eikä pitkän matkankaan luulisi nousevan sille kompastuskiveksi.

Haastajat: 14 Morison tunnetaan varsinaisena voimapesänä, mutta pitkältä takamatkalta suosikkikaksikon tavoittaminen on sille kaikkea muuta kuin helppo tehtävä. Ruuna oli toissa kerralla Lahden Toto75-finaalissa kuolemanpaikalta vahva kakkonen, mutta muistutti viime kilpailussaan taitavansa edelleen myös laukkailemisen.

3 Ohikiitävä on myös ollut kiusallisen epävarma alkuvuoden loistavien juoksujensa jälkeen. Ruuna näytti viimeksi keskiviikkona, ettei sen vire ole hävinnyt ja se nousi pahan alkulaukan jälkeen mainiosti viidenneksi.

16 Riipisen ja 15 Tuvikerin vire on nousut talvella starttien myötä, mutta tuskinpa ne voittoon pystyvät jyräämään kahdelta pakilta. Ensimmäinen kiersi viimeksi etusuoralla kuolemanpaikalle, mistä kamppaili kolmanneksi ja jälkimmäinen laukkasi Joensuun Toto75-lähdössä pari kertaa. Matka on kummallekin viime kertoja sopivampi.

13 Virin Vihtori ei ole onnistunut tammikuisen Toto75-voittonsa jälkeen. Se laukkasi viimeksi loppukaarteessa kesken kirinsä, mutta menetti siinä korkeintaan rahasijan. Kierrosta pidempi matka on hevoselle selkeä etu, mutta sen vauhtivarat saisivat silti olla paremmat etumatkalta lähteviä suosikkeja vastaan.

Yllättäjät: Erittäin herkästi laukkaillut 9 Sakarin pysyi viimeksi Toto75-finaalissa ravilla ja sinnitteli 2. radalta ilman vetoapua asiallisesti kuudenneksi. Paremmalla reissulla sen sijoitus voi kohentua, mutta koko kivikovan suosikkikolmikon kampittaminen voi jäädä haaveeksi.

2 Onon Nopsahotti voisi sinnitellä paalukarsinasta melko korkealle, jos jättäisi laukat kotitalliinsa. Se ei pääse lujaa, mutta jaksaa mennä hyvin. Ruuna laukkasi viimeksi takasuoralla voittajan perästä kiristä, minkä jälkeen lopetti ihan hyvin.

Pelijakauma: Draken on hiukan liian suuri suosikki. Sakarin, Riipinen ja Onon Nopsahotti ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Draken ampaisee vain kolmen hevosen paalukarsinan takaa nopeasti johtopaikalle. Ohikiitävä voisi yrittää puolustaa paikkaa sitä vastaan, mutta sen nopeus ja varmuus tuskin riittävät siihen.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5, 14
Suuri: 5, 14, 3, 9