Ravivihje: Toto64 Axevalla 12.3.2019

Julkaistu:

Toto64
Zizou ja Börge räväyttävät suoraan tauolta Axevallassa?
Axevallan Toto64-pelin clou on todella kiinnostavat taukohevoset. Veijo Heiskaselta aloittaa voitokas italialaisori Zizou, jonka nimikin on hyvin ajankohtainen, onhan se Real Madridin uusvanhan valmentajan Zinedine Zidanen lempinimien mukaan ristitty.

Lars Järpedalin tosi voitokkaan tallin uusi värväys on puolestaan Börge, joka laukkasi puolitoista vuotta sitten menestystä Tanskan Derbyssä. Se voisi ilman tuota kompurointia kilpailla aivan eri sarjoissa.

Päivän Pankki: 1 Magic Heart (Lähtö 5, T64-2)

Peter Untersteinerin tallin 1 Magic Heart on aloittanut uransa huippukiinnostavalla tavalla aivan äskettäin. Ensin se sai Åbyssä kolmannesta sisältä aivan liian myöhään tilaa, kun Debbiedoit oli jo karannut. Untersteinerin tamma tuli vauhdilla ja voimissaan kakkosena maaliin. Viimeksi hevonen syöksyi volttilähetyksellä suoraan keulaan ja voitti ajamatta. Se näytti lähinnä hölkkäilevän keulassa ja kummassakaan kilpailussa kuski ei ole vielä kertaakaan käskenyt hevosta, joten voimia on saattanut jäädä hyvinkin paljon varastoon. Magic Heart on kokematon päivän pankki, mutta se on esiintynyt täysin stabiilisti, avaa lujaa voltista ja vaikuttaa selvästi vastustajiaan lahjakkaammalta, joten se kelpaa mainiosti varmaksi illalla.

Hyvä Suomi! -veto/Ideaveto: 7 Zizou (Lähtö 4, T64-1)

7 Zizoun edellinen voitto on Italiasta joulukuulta, minkä jälkeen ori on siirtynyt Veijo Heiskaselle Göteborgiin. Zizou kiri toisesta ulkoa melko eleettömästi voittoon, ja tyyli oli oikein hyvä. Toki juoksukin meni nappiin. Nelivuotiaaksi tullut iso ori on kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen. Se on viimeksi ollut toton ulkopuolella kesällä kahdeksan kisaa sitten. Se pääsee alkuun matalalla voittosummalla kykyihinsä nähden uudessa maassa ja Henna Halmeella on tänään mielenkiintoinen ajotehtävä Zizoun rattailla. Heiskanen tulee yleensä ulos hyvin valmiilla hevosilla tällaisissa tapauksissa, ja tällä kertaa kyseessä vielä on miehen itsensä omistama ori.

Ideaveto: 4 Cantona Mearas (Lähtö 8, T64-5, T4-3, Päivän Duo-1)

4 Cantona Mearas voittaa lähtöjä hieman harvakseen siihen nähden, kuinka kyvykäs ruuna parhaimmillaan on. Viimeksi se oli taas erinomaisen hyvä kiertäessään suursuosikki Making Loven tuntumaan ja kestäessään selvästi kakkosena. Tilaa tuli hieman myöhään, eikä Cantona Mearas ollut väsynyt maalissa, mutta voittajalle ei ollut mitään tehtävissä. Edellisessään 75:ssä Cantonan juoksu meni liian raskaaksi. Sitä ennen se taas voitti vastaavan 64-lähdön Mantorpissa yläpystyyn. Vaikka tässä kisassa on myös jättisuosikki, ei eniten pelatulla tauolta palaavalla 9 Mack Draganilla ole samanlaisia näyttöjä huippuiskusta kuin esimerkiksi Making Lovella tai pelihevosellamme tältä talvelta. Lisäksi Cantona Mearas lähtee 20 metriä suosikkia edempää ja se tuntuisi nykyvireessään olevan hyvä haastaja pelatuimmalle hevoselle. Toki Mack Dragankin on vauhdikas tapaus, ja jälkimmäinen on palannut aiemminkin vahvasti suoraan tauolta, mutta peliprosenttien suhde tuntuu kallistuvan aivan liikaa suosikille.

Ideaveto: 12 Börge (Lähtö 6, T64-3, T4-1)

Vihjeisiin tulee nyt toinenkin taukohevonen. 12 Börge neloskohteessa on ainakin todella iso kyky illan porukkaansa, ja sen uuden valmentajan Lars Järpedalin hevoset ovat kilpailleet toisaalta mahtavan menestyksekkäästi viime ajat. Muutaman hevosen tallin voittoprosentit ovat olleet pari viime kautta 18 ja 19, ja uusi kausi 2019 on alkanut peräti 38%:n tehoilla 21 startista. Börge juoksi Tanskan Derbyn finaalissa 2017, mutta se laukkasi Johnny Takterin ajamana toisesta ulkoa 700 metriä ennen maalia. Ruunalla vaikutti olevan voimia tuossa kohdalla. Hyppy tuli kompuroinnin seurauksena ja ilman sitä voittosumma voisi olla erilainen. Ruuna oli hyvä myös Århusissa viime startissaan syyskuussa pitkällä matkalla johtavan rinnalta. Nyt uuden taitavan valmentajan käsistä Börge on tosi kiinnostava illalla, eivätkä sen peliprosentit ainakaan alustavasti ole nousseet yli äyräiden (16% aamupäivällä).


IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 7
Toto64-2: 1
Toto64-3: 12, 4
Toto64-4: 2, 7, 11
Toto64-5: 4, 9
Toto64-6: 4, 5, 10, 3, 9
Hinta: 6,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 7, 6, 4, 2
Toto64-2: 1
Toto64-3: 12, 4
Toto64-4: 2, 7, 11
Toto64-5: 4, 9
Toto64-6: 4, 5, 10, 3, 9
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi