Ravivihje: Toto5 Teivo 12.3.2019

Julkaistu:

Toto5
Tiistain T5-pelin kiinnostavin seurattava on talvitauolta palaava suurkilpailuvoittaja Jugador.
Vihjesysteemien varmaksi Jugador ei kelpaa ilman tuoreita näyttöjä. Todennäköisempiä T5-voittajia ovat avauskohteen Feeling Dream ja päätöslähdön Quite a Star.


Toto5-1

Suosikki: 4 Feeling Dream oli talven voittojuoksuissaan tosi hyvä. Seinäjoella se jyräsi ykköseksi 6. ulkoa kilometrin kirillä. Jyväskylässä ori haki keulat toisessa kaarteessa ja karkasi loppusuoralla helppoon voittoon. Viimeksi Turussa jotain oli kuitenkin pielessä. Hevonen oli tosi vino ja kiri tyssäsi alkuunsa viimeisen takasuoran alussa.

Tämä lähtö näyttää tosi sopivalta paperilla ja tasollaan kilpaillessaan Feeling Dream on vaikea lyötävä. Kun ori oli ollut maanantain viimeistelyissä mainion tuntuinen valmentajan käteen, uskotaan hevosen palaavan tasolleen ja kokeillaan sitä T5-varmana. Pelivalintaan vaikuttaa myös, ettei muista kohteista löydy mielekkäämpiä vaihtoehtoja.

Haastajat: 3 Rullebackens Ejnar on kunnossa ja voittaakin pian, jos vire kestää. Viimeksi Forssassa kiritilaa tuli sisäratajuoksun jälkeen vasta maalisuoralla ja hevonen tuli viime metrit reippaasti, vaikkei 12-vauhtisessa lopetuksessa ymmärrettävästi heittämällä muita ohittanutkaan. Turussa ruuna jäi suojajuoksun hieman kiinni lopussa ja olisi vapaasti edetessään pystynyt ainakin pykälän verran korkeammalle. Ari Moilanen ohjastaa tällä kertaa. 12 Tesslove on joukon kermaa kyvyiltään, mutta lähtöpaikka luonnollisesti hankaloittaa tehtävää ja starttivälikin on venynyt lähes kahteen kuukauteen. Viime voitossaan tammikuussa tamma oli sitkeä johtavan rinnalta. Tallitietojen mukaan hevosen tähtäin on tuonnempana ja hevosta ei ole viritelty tähän starttiin.

Yllättäjät: 6 Dizebell Gran debytoi Harri Koivusen tallista ja on treenarin mukaan ollut harjoituksissa sekä hyvä että huonompi. Hyvänä päivänään tamma ei ole ulkona kärkitaistosta ja sitä kannattaa myös seurata tarkoin jatkoa ajatelleen. On ihan mahdollista, että Dizebell Granin vaihdelaatikosta löytyy uusia pykäliä alkuvuoden ylivoimaisesti voitokkaimmassa tallissa. 10 Sundsvik Orofebbre on asiallinen menijä tällaiseen lähtöön. Viimeksi hevonen ei ollut hyvä 2. ulkoa, mutta ailahteleva menijä pystyy niin paljon parempaan, että on pelaamattomana asiallinen rasti revityksiin.

Juoksunkulku: Feeling Dream painuu keulaan suursuosikin oikeudella.

Pelijakauma: Feeling Dreamin (64%) alustava kannatus on kipurajoilla, mutta T5-rivin todennäköisin voittaja jää silti systeemien tukipilariksi. Jos sitä varmistelee, ensimmäisenä mukaan Rullebackens Ejnar (16%). Sundsvik Orofebbren (1%) ei kuuluisi olla täysin pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-2

Suosikki: Vähäväkisessä tammalähdössä 3 Caakao on suosikkimme. Lähtö on sille lievä ylisarja, mutta laatulähtöjä kolunneen hevosen kunto on kohdillaan. Toissa kerralla Mikkelissä tamma oli ihan hyväksyttävä takapareista reilun kilometrin kirillä Wind of Victoryn keulasta voittamassa T75-lähdössä. Viime viikolla Teivossa Caakao starttasi kovassa Staro Moschinon voittamassa GP-karsinnassa. Iikka Nurmonen ajoi 2. ulkoa 550 metrin kirin ja hevonen oli taas ihan kelvollinen kärjen lopettaessa 13-vauhtia. Tässä tehtävässä saman tason suorituksella Caakaon sijoitus kirkastuu.

Haastajat: 2 Lil Belinda on huippupaikalta perusmerkki. Tamma on tehnyt talvella hyvää jälkeä varsinkin Solvallassa, missä ei ole tarvinnut pitkiä hokkeja alle. Toissa keskiviikkona T86-lähdössä Lil Belinda juoksi 4. sisällä ja spurttasi tilaa saatuaan tulisesti loppusuoraa viidettä kaistaa pitkin. Se kulki viimeiset 400 metriä 12,5-vauhdilla. 4 Mistelle on saanut pari starttia alle tauolta. Turussa tamma oli vielä selvästi tukkoinen sisäradalta kärjen takaa. Viimeksi Selene Lunen voittamassa tammalähdössä Mistelle näytti terävämmältä, mutta jäi 3. sisältä umpipussiin. Nopealla avaajalla on saumat keulajuoksuun ja kunnossa ollessaan tamma on kestänyt hyvin matkavauhtiakin.

Yllättäjä: 6 Hell Broke Luce yllätti toissa kerralla 3. sisältä 500 metrin kirillä. Viimeksi Kaustisella tamma avasi reippaasti ja joutui tekemään töitä kärkipaikan saadakseen, minkä jälkeen paukut eivät riittäneet lopussa Rapid Leaderia ja kumppaneita vastaan. Voitto olisi edelleen yllätys, vaikka hevonen on kunnossa.

Juoksunkulku: Mistelle hakee keulan Lil Belindalta. Hell Broke Luce ja Duquesa saattavat myös värittää kiihdytystä.

Pelijakauma: Mistelle (23%) voisi olla pelatumpi keulapsyykillä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 2, 4
Suuri: 3, 2, 4

Toto5-3

Suosikki: 2 Jugador teki mahtavan viime kauden ja päätti sen hirmujuoksuun Käpylä GP:ssä johtavan rinnalta. Ruuna voi nousun jatkuessa nousta kolkuttelemaan avoimia lähtöjä tänä vuonna. Vaikka vastusta ei sovi väheksyä, Jugador pystyy voittamaan, vaikka ei olisi suoraan talvitauolta edes herkimmillään. Paljon pelatussa taukohevosessa ei silti ole pelillistä mielenkiintoa.

Haastajat: 9 Elliot Boko oli toissa kerralla Teivossa ihan omaa luokkaansa keulasta ja löi pari taas vastassa olevaa hevosta selvästi. Ruuna tulee myös takaa ja viime juoksun asiallisen loppuvedon perusteella kunto pitää. 1 Gambino Degato kuntoutui talvemmalla Juha Utalan käsissä ja saa sisäradalta hyvän reissun kärkirymässä, minkä perusteella ruuna ei ole ulkona pikku paussiltakaan. 7 Make It Quick kiersi viimeksi matkalla johtavan rinnalle ja hävisi vain keulassa juosseelle Hot Shot Lucalle. Iikka Nurmosen suojatti vaikuttaa nousukuntoiselta.

Yllättäjät: 4 Fire Spruce jäi viimeksi Espoon palkinnossa umpisäkkiin ja näytti hyväkuntoiselta. Tammalla on nyt mahdollisuudet keulajuoksuun ja piikistä voitto olisi huomattavasti todennäköisempi kuin alustava pelikannatus antaa ymmärtää. 3 Flynn Boko on ollut jo pitkään rutkasti sijoituksiaan parempi, mutta juoksuriippuvaisen hevosen reissut eivät ole luontuneet toivotusti. Heti kun ruuna saa maukkaan selkäjuoksun ja pääsee räväyttämään 300-400 metrin kirin kärkiryhmästä, se pystyy voittamaankin näitä lähtöjä. Toissa kerralla Vermossa Wilhelm Nashia ja kumppaneita vastaan ruuna jäi johtavan rinnalle, mikä ei sille sovi. Viime viikolla hopeadivarissa Flynn Boko jäi sisäratajuoksun jälkeen käytännössä ajamattomaksi ja näytti jatkavansa mainiossa kunnossa. 5 Fakir Victory oli viimeksi kovassa porukassa ihan positiivinen 5. sisältä ja pystyy nyt astetta helpommassa lähdössä ylemmäs. 6 Por Nie Rock sen sijaan ei ollut parhaimmillaan viimeksi johtavan rinnalta ja kun ruuna jää aina alussa, näistä lähtöasemista se vaikuttaisi olevan ylivauhtisen juoksun varassa.

Juoksunkulku: Tasainen startti, jossa Fire Spruce on näkemyksemme todennäköisimmäksi keulahevoseksi. 8 Aragorn Hoss voi venyttää kiihdytystä.

Pelijakauma: Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä. Fire Spruce (4%) ja Flynn Boko (3%) ovat hyvistä asemista erinomaisia rasteja kerrointa nostamaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 9, 4, 3
Suuri: 2, 9, 4, 3, 1, 7, 5

Toto5-4

Suosikki: 12 Villiäijä on elämänsä kunnossa. Kolmen voiton putkeen mahtui muun muassa T75-voitto Mikkelistä, joka tuli 2. ulkoa 600 metrin kirillä. Turun-voitossa oli mukana tuuriakin, kun Poikolan Neito laukkasi edeltä maaliin kalkkiviivoilla. Viimeksi Vermossa Villiäijä oli T75-finaalin hyvä kakkonen. Se juoksi johtavan takana ja hävisi vain keulasta dominoineelle Drakenille.

Haastajat: 14 Elias Juonetar aloitti oikein lupaavasti Terho Rautiaisen käsistä helmikuussa. Varsinkin Vermossa Juliette Laxia ja Huimariinaa vastaan hevonen oli tosi hyvä 2. ulkoa ja samanlaisena se pärjäisi tässäkin. Viime kilpailussaan Killerillä tammalta lähti kenkä, joten sen startin voi unohtaa. 3 Pilskeri kilpaili jo vuodenvaihteen alla kovassa kunnossa ja kun epäonni hellitti, ori voitti tammikuussa kahdesti ja oli viimeksi ihan hyvä kolmas johtavan rinnalta. Orin piti startata superlauantaina Turussa, mutta se kolhi jalkaansa ja joutui jäämään pois. Jos vahva menijä on paussilta entisensä, menestystä on luvassa. Antti Teivainen jatkaa ohjissa. Valmentaja Reijo Oksanen varoittelee tallikommenteissa, että hevonen on ollut paineissaan harjoituksissa ja laukkariski on tavallista korkeammalla. Kovaluokkainen 13 Tarunlento aloitti positiivisesti pitkältä tauolta kaksi viikkoa sitten. Arto Laaksonen ajoi keulavoittaja Hymynkareen takaa ja hevonen tuli vauhdikkaan kirikierroksen samaa vauhtia kärken kanssa. Nyt startti alla ja helpommassa lähdössä Tarunlento kuuluu aikaisin peleihin.

Yllättäjät: 10 Humu-Liisa voitti toissa kerralla 2. ulkoa ja kiri viimeiset 700 metriä 29,4-vauhdilla. Viimeksi tamma jäi pussiin ja se jatkaa kunnossa, mutta vastus kovenee. 6 Kalevatar juoksi viime kilpailussaan keulassa ja näytti menestyjältä, kunnes alkoi kadottaa raviaan. Hyppy tuli lopulta 550 metriä ennen maalia. Tämä lähtö on kovempi, mutta jos vahvan tamman ravi luistaa paremmin, se ei ole ihan ulkona.

Juoksunkulku: Pilskeri tai Kalevatar etenee keulaan.

Pelijakauma: Elias Juonetar (15%) on joukon maukkain merkki. Myös Tarunlento (14%) voisi olla pelatumpi. Pilskeri (25%) sitä vastoin ei maistu peliprosenttien valossa, mutta sen kannatus vaikuttaakin olevan laskussa, joten ohipeliin ei ole aihetta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12, 14, 3, 13
Suuri: 12, 14, 3, 13, 10

Toto5-5

Suosikki: 5 Quite a Star on voittanut toistaiseksi vain kerran, mutta tässä sakissa saldon tuplaamiseen on hyvät mahdollisuudet. Vastus ei häikäise ja hevonen on viime kilpailujensa perusteella hyvässä kunnossa. Toissa kerralla Solvallassa Quite a Star oli hyvä neljäs johtavan rinnalta ja kulki kirikierroksen 16,8-vauhdilla. Viimeksi Teivossa Hannu Torvisen ajokki veti keulassa tasaisen reipasta ja kesti kolmanneksi, häviten vain kovakuntoiselle kaksikolle Chique-War Child.

Haastajat: 8 Troopers starttaa tammikuinen kirivoitto alla. Ruuna teki 5. ulkoa 16,3-vauhtisen 700 metrin kirin kolmatta rataa pitkin ja on samanlaisena ihan mahdollinen, jos vire on ennallaan paussilta. 13 Wilds Celebrityn viime kilpailut ovat Solvallasta. Paras sijoitus tuli ensimmäisellä vierailulla, kun ruuna sai nappijuoksun sisäradalla. Viimeksi V75-lähdössä paukut eivät ymmärrettävästi riittäneet takapareista, mutta ei suoritusta isosti moittiakaan voi, kun ruuna meni takamatkalta saman ajan kuin kovia juoksuja Suomessa tehnyt Sahara Sandstrom paalulta. 11 Quick Petrol on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa. Kirikykyisen ruunan piti palata tauolta jo 1,5 viikkoa sitten Killerillä, mutta ravit peruttiin.

Yllättäjät: 2 Edward Star kiri viimeksi asiallisesti 2.-3. ulkoa ja on samanlaisena mahdollinen mitalisti, mutta voitto tuntuisi vaativan pientä lisäpuristusta. Voitokas 14 Ofelia Mick voitti vuosi sitten suoraan pitkältä tauolta palatessaan ja treenaa nytkin tallitietojen mukaan ihan hyvin, mutta lähdössä on selkeä laukkariski.

Juoksunkulku: Quite a Star hakee keulat.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Quite a Star (38%) on sopivasti pelattuna suosikkina yksi T5-rivin mahdollisista suosikkivarmoista.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5
Suuri: 5, 8, 13, 11