Ravivihje: Toto65 Magic Monday 11.3.2019 – 39 623,90 euron jackpot

Julkaistu:

MAGIC MONDAY
Magic Mondayn Toto65-jackpotissa uskotaan vahvasti Remote Controliin, vaikka se palaa tauolta tositoimiin.

Toto65-1

Suosikki: 9 Smooth Criminal on joutunut viime aikoina Bodenissa tyytymään sijoituksiin kärjen tuntumassa, mutta edellisissä Suomen starteissaan ruuna oli varsin vakuuttava ykkönen. Hevonen on parhaimmillaan selkäjuoksulla, eikä takarivi pelota.

Haastajat: Vuodenvaihteen tienoilla Petteri Joen talliin siirtynyt 6 Little Easy on tehnyt hyvää ja varmaa jälkeä läpi alkukauden, vaikka kaksarisaldo on vielä avaamatta. Ruuna voisi päästä nyt pitkästä aikaa keulaan.

1 Forastero pärjäsi syksyllä ja viime kaudella hienosti, mutta montéssa tehty tauolta paluu jätti kovasti kysymysmerkkejä ilmaan. Perustaso riittäisi tässä korkealle.

8 Kennet Sisu onnistui viime kaudella myös mukavasti, mutta palaa nyt lähes viiden kuukauden tauolta ja valmentaja olettaa hevosen vaativan startteja pitkän ja rauhallisen treenijakson päätteeksi.

Yllättäjät: 10 Quartam de Caelo otti Torniossa voiton johtavan takaa, mutta nyt kiertämistä on luvassa enemmän. 3 Gizah Boko on viimeisissään hakenut vauhtia Bodenin pistelähdöistä ja ylisarjassa kaivattaisiin piristystä edellisiin verrattuna.

Pelijakauma: Kennet Sisu (3 %) ansaitsisi tauoltakin hieman enemmän luottoa.

Juoksunkulku: Gizah Boko ja Bold Choice avaavat parhaiten, mutta keulapaikka saattaisi lopulta olla tarjolla Little Easylle.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 9, 6
Suuri: 9, 6, 1, 8

Toto65-2

Suosikki: Lokakuun alussa uransa aloittanut 10 Piirron Tuisku on kasannut nopeaan tahtiin lähes 8000 euron ansiot ja jäänyt 11 startistaan vasta kerran kaksarisijan ulkopuolelle. Tuolloinkin ori laukkasi todennäköisen voiton hieman ennen maalia. Uran 1. autolähtö on jonkinlainen kysymysmerkki, mutta tuskin automaattinen pulma fiksun oloiselle aloittelijalle.

Haastajat: 7 Kipinä Rols on näyttänyt hyviä vauhtivaroja, mutta esiintynyt väliin matkalla jo hieman liiankin innokkaasti. Porissa veto kesti happihypyn jälkeen pitkästä keulasta ykköseksi, mutta Forssassa meno laantui siten, että alussa laukannut 4 Sarinan Sannikin ehti ohi voittoon venyneen Liijanin lisäksi.

8 Teppana aloitti kauden kolmella peräkkäisellä keulavoitolla ja saattaa hamuta johtoon eturivin uloimpaakin. Mikkelissä tuli voltin neloselta lähtölaukka, mutta auton takaa Teppana on ollut varmempi ja varsin vauhdikas avaaja.

Yllättäjät: 9 Varoitus väläytteli varsana potentiaalia, mutta alla on nyt varsin pitkä tauko. Tasaisen varmaa työtä tehnyt 11 Siiking on siirtynyt omistajansa valmennukseen ja saa uuden kuskin kyytiinsä.

Pelijakauma: Teppana (10 %) voisi olla hieman enemmänkin luotettu.

Juoksunkulku: Kipinä Rols ja Teppana ovat alussa nopeimpia ja valtaavat kärkipaikat eturivin uloimpaakin. Piirron Tuiskulla on yleensä odotettu kirivaihetta, mutta periaatteessa suosikilla voisi varmasti ajaa jo matkallakin eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 10
Suuri: 10, 7, 4, 8

Toto65-3

Suosikki: Kolmas Toto65-kohde koki aika isoja mullistuksia vielä ravipäivän aamuna, kun kolme aika paljon luotettua hevosta jäi pois. Menestymään tottunut ja 13 totosijaa 15 startistaan napsinut 3 Milla Sonik nousi poisjääntien myötä varsin suuren suosikin asemaan. Tamma joutui itse jäämään pois helmikuun alussa Oulusta, mutta valmentajan mukaan kyseessä oli vain pieni polkema, eikä siitä tarvitse huolestua. Tamma on pystynyt voittamaan ennenkin suoraan tauolta, mutta peliosuus on paussiin nähden aika korkea.

Haastajat: 2 Digital Passport palaa sekin paussilta. Hienot viisi voittoa viime kaudella ottanut ruuna sai jäädä omalle tauolle huoltotoimenpiteiden kautta. Rauhallisesti treenattu menijä on luonnollisesti kysymysmerkki, muttei se viime kauden parhailla esityksillä tässä häpeä.

11 Mad Man Blues on saanut jo kaksi starttia kroppaansa tauolta ja kiri varsinkin viimeksi Uumajassa sijoitustaan paremmin. Poisjäännit muokkaavat alustavasti kurjalta näyttänyttä lähtöpaikkaa paremmaksi.

4 Anna's Boy oli Torniossa sitkeä kakkonen johtavan rinnalta ja kiri viimeksikin hänniltä taktiikkajuoksussa pirteästi. Ruunalla on selkeästi aiempaa parempi jakso menossa.

Yllättäjät: Elokuussa Rovaniemellä yllättänyt 6 Dirk Diggler Sisu palaa pitkältä tauolta perustreenistä matalalla profiililla. Hankalista lähtöpaikoista kärsinyt vauhdikas 7 Perfect Reverie on nyt pitkästä aikaa edes eturivissä.

Pelijakauma: Milla Sonik (54 %) on tauolta turhan suuri suosikki ja sen peliosuutta siirrettäisiin tekstin haastajaosastolle.

Juoksunkulku: Perfect Reverie on suosikki 1. keulaksi, mutta piikkipaikka saattaisi jatkossa olla tarjolla esimerkiksi suosikille. Anna's Boylla voi myös ajaa rohkeasti.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3, 2, 11, 4
Suuri: 3, 2, 11, 4

Toto65-4

Suosikki: 3 Die Kaiserin ehti kilpailla pitkään tauluaan paremmassa iskussa ennen kuin ansaittu onnistuminen tuli vihdoin viimeksi. Helpolla se ei tosin tullut Lahdessakaan, kun tamma joutui alussa kiertämään pitkään kolmatta ja sen jälkeen kohtalona oli paikka johtavan rinnalla. Vastus on nyt viime kertaa kovempaa, mutta toisaalta 3-radalta juoksustakin luulisi tulevan edes vähän helpompi kuin viimeksi.

Haastajat: 11 Tanpopon voittokulku on hetkeksi tauonnut, eikä hevonen ehkä viimeksi Vermon Divisioonafinaalissa ollutkaan ihan parhammillaan. 2. ulkoa 600 metriä ennen maalia alkanut kiri katkesi viime metreillä huolestuttavasti. Lähtöpaikkakin on nyt ongelmallinen. Toisaalta ei hevosta kannata vielä yhden tasaisemman juoksun perusteella ihan täysin tuomita, sillä voitoissaan ruuna oli mahtava.

4 BWT Crusader löi Tanpopon Turussa noustuaan sen takaa toiselle 500 metriä ennen maalia. Silläkin on Mikkelistä alla nyt hieman tasaisempi suorite, vaikka vastus oli toki Toto75-tasolla kovaa ja kiristä tuli pitkä.

6 Daddy Boy riittää parhaimmillaan tällä tasolla, muttei sekään ole ollut pariin kolmeen viimeiseen terävimmillään. Viimeksi tuli tosin harvinainen hyppy kiihdytyksessä, eikä sen jälkeen ollut oikein 4. sisältä mahdollisuuksiakaan kärkeen.

10 Yeezuz jäi Forssassa alussa hitaaksi ja pussiin. Sitä ennen ruuna oli monta kertaa oikein sitkeä ja tässäkin pelihevosia.

Yllättäjät: 1 Black Ice Boost ja 2 Valiant Dream hyötyvät lähtöpaikoistaan ja voivat olla yllättävänkin korkealla niiden myötä, mutta vastus taitaa olla voittoa ajatellen yksinkertaisesti liian kovaa. 5 Lovely Secret, 7 Expanse's Tornado ja 8 Muscleman ovat puolestaan ongelmallisemmilla paikoilla, mutta kelpo iskussa. 9 Veloce Vald on melkoinen arvoitus uusissa maisemissa, mutta sillä on kesältä Italiasta hyviäkin suorituksia.

Pelijakauma: Die Kaiserin (33 %) on tasaisen tasokkaassa lähdössä alustavasti hieman liian suuri suosikki. BWT Crusader (8 %) ja Yeezuz ( 6 %) kiehtovat peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampikin aivan hyvä avaaja, mutta BWT Crusaderista leimataan keulasuosikki. Se saattaisi tosin luopua paikastaan Daddy Boyn paineen alla.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3, 11, 4, 6, 10
Suuri: 3, 11, 4, 6, 10

Toto65-5

Suosikki: 5 Remote Control tuttu menestyjä Lapin avoimissa sarjoissa ja viime kausikin päättyi hienoon seitsemän startin totosijaputkeen. Ruuna palaa suunnitellulta talvitauolta aika sopivaan seuraan ja on suosikki, vaikkei luonnollisestikaan välttämättä heti ihan terävimmillään. Viime keväänä hevonen palasi hienossa iskussa tauolta ja luotetaan siihen, että vire on taas heti riittävä, vaikkei 2600 metriä ole ehkä se optimaalisin matka.

Haastajat: 3 Only Eyes Broline on rahojensa puolesta vähän tiukasti sisällä avoimissa, mutta kyllä sen luokan pitäisi riittää tässäkin aika korkealle. Normaalia pidempi matka on oriille etu.

Suosikin tallikaveri 8 Bear a Titlen viime kausi oli vaihteleva, mutta valmentaja uskoo, että nyt on löydetty oikeanlaiset korjaukset ja otteet paranevat tälle kaudelle. Valmentaja uskoo kuitenkin itsekin enemmän Remote Controliin.

Yllättäjät: 7 Baretta Boko viihtyy varmasti tällä juostavalla matkalla, sillä se on ennemmin vahva kuin nopea. Ikä taitaa alkaa jo hieman painaa, mutta perusrutiini riittää tässä sakissa ainakin tototaistoon. 2 Västerbo Paymayday venyi Torniossa nappijuoksulla 3. sisältä totoon ja samaan voisi nytkin olla hyvältä paikalta mahdollisuuksia.

Pelijakauma: Remote Controlin (41 %) kuuluisi olla tauoltakin suosikki ja se on hyvä varma, kun jostain syystä Only Eyes Broline (48 %) on arvotettu oudon selvästi sen edelle. Bear a Title (3 %) on myös liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Remote Control on keulasuosikki, vaikka Only Eyes Broline saattaa hangoitella sitä vastaan alussa hetken.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-6

Suosikki: Päätöskohteen alustava pelijakauma on hieman hassu, vaikkakin hyvässä vireessä kisaava 7 Al E. Gador Zet hyväksytään niukaksi suosikiksi. Ruuna voitti Turussa keulasta aivan pystyyn ja oli Vermossa keskiviikkona edelleen mainio johtavan rinnalta. Lähtöpaikka on tosin ongelmallinen, eikä suosikille ole luvassa helppoa juoksua.

Haastajat: Kiinnostavimmat haastajatkin ovat tosin hankalilla paikoilla. 11 Orlando Point osaa tosin kiertää ja tekee oikeastaan parhaat juoksunsa pitkillä kireillä. Ori näytti Kouvolan taukostartissaan hienolta, mutta laukkasi viimeisellä takasuoralla ahtaassa paikassa hylkäykseen.

8 T.M. Chagall jaksaa jyrätä ja kun lähtöön voisi olettaa tulevan vauhtia, niin 8-radaltakin on mahdollisuuksia. Teivossa ruuna oli taktiikkajuoksussa hieman hankaluuksissa, mutta tuli kuitenkin juosten loppua.

1 Arnold Halm voitti arvonnan ja saa pelatuista ykkösradalta selkeimmän juoksun. Peliosuus on siltikin turhan mojova. Forssassa ruuna jäi pussiin, mutta on vaikea mennä väittämään, että voimia olisi ollut määräänsä enempää jäljellä.

Yllättäjät: 3 Moonlight Storm laukkasi Kuopiossa ahtaassa paikassa ja kiri sitä ennen parikin kertaa vauhdikkaasti. Hyvä avaaja haastaa alussa keulapaikasta. 9 Leon Coger taipui viimeksi johtavan rinnalta ja sitä ennen keulasta, mutta on ennenkin ailahdellut ja sitten yllättänyt kun sitä on vähiten osattu odottaa.

Pelijakauma: Orlando Point (12 %) ja T.M. Chagall (12 %) ovat selvästi kiinnostavimmat pelihevoset. Arnold Halm (31 %) tuntuu aika paljon ja Al E. Gador Zet (32 %) jonkin verran yliarvostetuilta.

Juoksunkulku: Arnold Halm ja Moonlight Storm käyvät ensimmäisen keulataiston. Al E. Gador Zet tulee kiihdytyksen jälkimainingeissa eteenpäin ja tahtoo myös johtoon. Lähtöön on luvassa vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 11, 8
Suuri: 7, 11, 8, 3