Ravivihje: Toto75 Mikkeli 23.2.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Mikkelin isännöimällä Toto75-kierroksella riittää varmakandidaatteja lauantaina.
Suurista suosikeista mielekkäin valinta rivien tukipilariksi on Exuberance ja vähemmän pelatuista Viktor Kärppä. Kierroksen pankille Juliette Laxille tarjotaan varmistusrastiksi Hexan Voksua.


Toto75-1

Suosikki: 1 Sakarin oli hakuna jo viime viikolla, kun edelliskerralla T75-finaalissa ori kulki alun laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä vahvasti 26,8-vauhdilla toisen laukan hidastamana. Ori oli oikein hyvä myös Kuopiossa alun laukan jälkeen ja jatkaa hirmukunnossa. Tällä kertaa lähtö on helpomman näköinen ja pelikannatus pysynyt asoissa, joten Sakarin on laukkariskistä huolimatta jopa varma-ainesta. Timo Korvenheimon valmennettavat ovat kauttaaltaan huippuvireessä.

Haastajat: 8 Villiäijä on lähdön pelihevosista ravivarmin. Viimeksi tätä helpommassa tehtävässä ruuna innostui karkaamaan keulasta ylivoimavoittoon ja lopetti 26,5-vauhdilla. 11 N.P. Turbo puolestaan on varmistunut ainakin hetkellisesti ja tulosta tulee. Toissa kerralla Oulussa se jyräsi vahvasti ykköseksi pitkällä kirillä kolmatta rataa pitkin. Viime viikolla Mikkelissä ruuna sai hyvän startin ja eteni johtavan rinnalle, mistä oli selvästi vahvin lopussa.

Yllättäjät: 2 Valtori, 5 Ohikiitävä ja 9 Eurovaltikka laukkasivat Sakarinin tavoin viime lauantain kohtaamisessa. Niistä tällä kertaa kiinnostavin pelihevonen on Valtori, joka viikon takaisiin tallikommentteihin peilaten voi petrata reilusti, kun alla on startti kahden kuukauden tauolta. Valtori avaa hyvin ja on mahdollinen keulahevonen. Myös Ohikiitävällä ja Eurovaltikalla on kuntoa korkealle, jos ravi maittaa. Takamatkalaisista kovimmalta vaikuttaa 15 Vennelmon Varma, joka meni viimeksi ennätyksensä 3. sisältä kovassa tammalähdössä mm. Juliette Laxia ja Huimariinaa vastaan. 14 R.R. Valssittaren kirikuti jäi hieman piippuun kaksi viikkoa sitten Oulussa ja muun muassa 12 Virin Veijari oli selvästi parempi. Tammikuussa T75-finaalissa R.R. Valssitar hävisi vain hurjalle Mysteeriolle.

Juoksunkulku: Monella eturivin hevosella on laukkariski, joten ravivarma 4 Pilkkeen Toivo saattaa livahtaa aluksi keulaan. Valtorin tai Sakarinin selkä kelpaa matkalla.

Pelijakauma: Sakarin (37%) on oikein pelattuna suosikkina varma-ainesta, jos ei halua luottaa kierroksen todennäköisimpiin voittajiin. Valtori (8%) on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 8, 11, 2

Toto75-2

Suosikki: 4 Exuberance on selvä suosikki ja T75-varmakandidaatti. Keulavoitto häämöttää pikamatkalla, varsinkin kun kovakuntoisimmat haastajat arvottiin takariviin. Viimeksi tuli tappio piikkipaikalta T64-lähdön suurena suosikkina, mutta ei esityksessä ollut suurta moitittavaa 10,5-vauhtinen kiihdytys huomioiden. Edelliskerralla Kuopiossa ruuna oli omaa luokkaansa keulasta ja viime starttien kaltaisena Markus Dahlströmin ajokki on tiukasti kiinni voitosssa.

Haastajat: 10 Freelancer oli lauantaina terävänä keulasta ja terävöityi odotetusti lyhyellä starttivälillä. Kuntoa on korkealle nytkin, mutta Exuberancen kiertäminen ulkoratojen kautta ei ole ainakaan kovin todennäköistä. Samat sanat pätevät huippukuntoon vanhoilla päivillään nousseeseen 9 Shamelessiin, joka voitti viimeksi myös keulasta.

Yllättäjät: 5 Arnold Halm hävisi viimeksi keulasta vain takamatkan Ranch Kellylle. Ruuna on kunnossa ja tehnyt hyvät esitykset Esa Holopaiselta, mutta nyt kärkeen ei taida olla asiaa. 6 Dust Collector spurttasi terävästi loppusuoraa hänniltä viimeksi ja on edelleen kunnossa, vaikka mitalisijoja ei ole tullut kolmeen viime kilpailuun.

Juoksunkulku: Exuberance riistää keulat ja lähtee vetämään joukkoa.

Pelijakauma: Exuberance (61%) on oikein pelattuna suursuosikkina hyvä T75-varma.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-3

Suosikki: 10 Juliette Lax on ollut mahtava taukonsa jälkeen ja selkeästi matkalla kohti kuningatarkilpailua, jos terveyttä piisaa. Toissa kerralla Teivossa tamma karkasi keulasta ihan ylivoimaiseen voittoon ennen Sheikkiä. Viimeksi Vermossa tuli Huimariinan päänahka. Juliette Lax sai 20 metriä etumatkaa startissa, mutta irtosi niin herkän näköisesti ykköseksi keulapaikalta, että olisi ollut lähellä voittoa samalta viivaltakin. Juliette Lax on tosi nopea ja Antti Teivainen voi nytkin tehdä sen kanssa ratkaisuja jo ensimmäisellä kilometrillä, vaikka arpa heitti takariviin.

Haastajat: 5 Hexan Voksu olisi alkutalven huippukunnossaan kuuma pelihevonen, kun keulajuoksuun on hyvät saumat. Viime kisojen laukat loppumatkan aikana kuitenkin nostavat arvoituksellisuutta. Viimeksi Jokimaalla hevonen näytti hyvävoimaiselta ennen laukkaa. Hyppy tuli, kun Ari Moilanen suunnitteli kiri-iskua ulkoradoille maalisuoralle käännyttäessä. 6 T.T. Avot on kovaluokkainen ja voitokas menijä, mutta ei kiinnosta pelimielessä yli puolen vuoden tauolta, varsinkin kun tallitietojen perusteellakin huippukuntoon on vielä matkaa.

Yllättäjät: 2 Wauhti nakkasi viime viikolla Kuopiossa ulkoradalta keulaan, mutta antoi paikan pois 23-avauksen päätteeksi, kun 7 Vinksa ryöhäsi rinnalle takarivistä. Vinksa sammui aikaisin eteen eikä Wauhti jaksanut enää rynnätä viimeisellä puolikkaalla, mutta nyt asemat puoltavat. Hyvä sisäratareissu on tarjolla myös kyvykkäälle 1 Veeran Pojalle. 11 Tuurin Toivo on kirivahva ja voisi nousta yllättävän korkealle ainakin ylivauhtisessa juoksussa.

Juoksunkulku: Hexan Voksu painuu keulaan ja saa Wauhdin taakseen. Vinksalla tuskin revitetään alussa tällä kertaa, kun viimeksi tuli noutaja.

Pelijakauma: Juliette Lax (74%) on ihan aiheesta selvä suosikki, mutta saa aliarvostetun Hexan Voksun (6%) rinnalleen porukkasysteemissä.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 10
Suuri: 10, 5

Toto75-4

Suosikki: 4 Lovemore on suosikki, vaikka alla on 1,5 kuukauden starttiväli. Viimeksi Vermossa tamma löi kovan Beat of Loven lopussa. Sen veroisia ei nyt ole vastassa. Kiihdytyksen onnistuessa Lovemore nähdään voittotaistossa.

Haastajat: 7 Wind of Victory ei onnistunut viimeksi Solvallassa kärkipaikalta rapakelissä, mutta oli edelliskerralla Teivossa sen verran hyvä keulasta, että jatkaa perusrastina. Tammalla on saumat päästä taas keulaan. 12 Selene Lune on tasavauhtisena aina hieman haavoittuva, mutta voimia ja kirikykyä sillä on ihan kärkeen. Viime lauantaina Turussa Beat of Loven voittamassa T75-lähdössä tamma jyräsi tapansa mukaan vahvasti loppua 5. ulkoa.

Yllättäjät: 3 Vitesse on luokkahevonen papereissamme ja edullinen yllätyshaku, vaikka onnistumisia ei ole tullut talven aikana ihan odotetusti. Toissa keskiviikkona Vermossa tuli harmillinen laukka viimeisellä takasuoralla hyvistä iskuasemista kiriin lähtiessä. 2 Ghaliya Web oli viimeksi Vermossa hyvä kakkonen keulasta. Se torjui kovan Casimir Tofin, mutta ei mahtanut mitään Perfect Leaderin kipakalle loppuvedolle. 14 Caakao jatkoi tiistain välistartissa hyviä esityksiään ja löi 3. ulkoa 13,5-lopetuksessa selvästi muut paitsi Gresille Bokon. 6 Son's Line avasi viimeksi 10-vauhtia täydellä matkalla ja kesti keulasta hyväksi kakkoseksi Glint Matchin voittaessa. Tamma lienee nousukuntoinen kaksi starttia alla. 1 Nizza avaa hyvin ja saa rattailleen Ari Moilasen, joten tammaa ei voi täysin unohtaa.

Juoksunkulku: Juoksuradoilta avataan parhaiten. Son's Line luovuttanee kärkipaikan Wind of Victorylle.

Pelijakauma: Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä Vitessen (6%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4, 7, 12, 3, 2
Suuri: 4, 7, 12, 3, 2, 14, 6, 1

Toto75-5

Suosikki: Nousijadivari ravataan 2600 metrillä, ja se tuo pienen kysymysmerkin ainakin alustavasti suosikiksi pelatulle 2 Johnny Flamelle. Juha Puhtimäen valmentama ruuna ei ole kilpaillut aiemmin tällä matkalla ja on juhlinut tätä helpommissa lähdöissä viime aikoina. Vaikka kunto on kohdillaan ja nopea hevonen pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa, pelillistä mielenkiintoa siinä ei tällä kertaa ole. Suosikin asemankin voi kyseenalaistaa, sillä vastus on tosi tiukka.

Haastajat: 11 Mainio on erittäin pystyvä menijä ja kuuluu takarivistäkin kaikille lapuille. Kunto on tallitietojen mukaan ok, vaikka alla on parin kuukauden tauko. Mainiolle käyvät näissä lähdöissä kaikki juoksupaikat. 3 Edward Sisu laukkasi viime lauantaina viimeisellä takasuoralla johtavan rinnata. Valmentaja Isto Kuisma ajoi sen startin ja sanoo tallikommenteissa, että hyppyyn paloi hyvä sijoitus. Nyt ohjiin palaa Hannu Torvinen.

Yllättäjät: 4 BWT Crusader pamautti viime lauantaina Turussa lopussa ohi keulassa juosseen Tanpopon, mikä on alkumatkan tapahtumat huomioidenkin hyvä näyttö myös tähän sakkiin. Idearastillamme on hyviä näyttöjä myös tältä matkalta. 10 Notable pystyy viime kauden esitysten perusteella selvästi parempaan mitä viimeksi tauolta palatessaan näytti johtavan rinnalta. 6 One Point on vahva menijä, joka voi voittaa vaikka johtavan rinnalta, jos ravi luistaa. Voittoputki katkesi viimeksi, mutta esitys oli ihan hyvä 4. ulkoa 950 metrin kirillä. Oman juoksunsa tekee myös 12 Sahara Sandstrom, joka loisti johtavan rinnalta toissa kerralla Lappeessa sarjaa alempana.

Juoksunkulku: Johnny Flame ja BWT Crusader avaavat parhaiten. Johnny Flame lienee todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Johnny Flamen (23%) takaa löytyy monta edullista merkkiä. Edward Sisu (10%) on pelihevosista kiinnostavin ja BWT Crusader (8%) mainio yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 11, 2, 3, 4, 10
Suuri: 11, 2, 3, 4, 10, 6, 12

Toto75-6

Suosikki: Suomenhevosten tähtidivari on kierroksen tasokkain lähtö. Suosikkimme on 7 Viktor Kärppä, joka tuntuu venyvän huippuhevosen ottein, vaikka vastus kovenee koko ajan. Kolme viikkoa takaperin Jokimaalla tuli arvokas kolmostila Ellin Sisun voittamasta valiodivisioonan finaalista. Viktor Kärppä matkasi kaukana kärjestä 5. ulkona ja jyräsi todella vahvasti kolmanneksi. Ori runnoi kirikierroksen pääosin Josveisin selässä 23,8-kyytiä. Samanlainen suoritus riittää nyt sarjaa alempana vielä korkeammalle.

Haastaja: 4 Rokin Maxi teki hienon esityksen viime lauantaina. Se kiersi lähes koko matkan kolmatta rataa, mutta jaksoi silti puristaa ykköseksi. Suorituksen arvoa ei heikennä yhtään, että pelatuimmat vastustajat laukkasivat ja lähtö oli kokonaisuutena helpompi kuin nyt. Edelleen kuitenkin muistutetaan, että liukas alusta olisi kovasti oria vastaan ja nostaisi laukkariskiä.

Yllättäjät: 1 Kukan Tutu pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa ja voi vetää lähtöä keulasta yllättävän pitkään. Hevonen on hyvässä kunnossa, vaikka alla on pari epäonnistumista. 9 Passiton paikkasi vahvasti lähtölaukan viime lauantaina ja hävisi vain Rokin Maxille. Tauolta palaavat luokkahevoset 2 Lissun Eerikki ja 6 Juntti-Jussi putoavat kupongilta, kun tuoreita näyttöjä puuttuu. Kaksikkoa seurataan kuitenkin mielenkiinnolla. Suuryllätystä etsivät noteeraavat 3 Pireuksen, joka on ollut taukonsa jälkeen yllättävän hyvä sisäratajuoksuilla avoimissa lähdöissä.

Juoksunkulku: Kukan Tutu pitää sisäradalta ensimmäiset keulat. Viktor Kärppä pystyy avaamaan tosi kovaa jos kuski niin haluaa ja voi hakea keulat. Myös Juntti-Jussi saattaa maustaa kiihdytystä.

Pelijakauma: Viktor Kärppä (42%) on alipelattuna suosikkina varma-ainesta. Jos lähdön pelaa leveästi, yllättäjistä ensimmäisenä mukaan turhan pelaamaton Kukan Tutu (3%).

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-7

Suosikki: 5 Regent Zet starttaa kultadivarin suosikkina. Ruuna olisi varmasti tosi vahvoilla keulasta viime starttiensa tavoin, mutta tällä kertaa ei ole varmaa, irtoaako paikka ainakaan helposti. Pitkä kiihdytys sataisi päävastustaja 9 Star Martinin laariin.

Valmentaja Antti Ojanperä kommentoi ennen viime kisaa, ettei Regent Zet ole tuntunut aikoihin yhtä hyvältä. Startissa voittoon riitti rutiinisuoritus ja ohjastaja Hannu Torvinen sai tyytyä lopussa pussittelemaan selässä vaaninutta Callela Leonardia. Nyt vastus on kovempi.

Haastajat: Edellä mainittu Star Martini ei ole voittanut pariin kisaan, mutta kunto pitää. Toissa kerralla maililla ruuna jäi sisäradalta jalkoihin kiihdytyksessä eikä ehtinyt voittotaistoon, vaikka lopetti hyvin. Viimeksi Vermossa Star Martini oli oikein hyvä kakkonen keulasta voittaneen T. Rexin kupeelta. Mielenkiintoista nähdä kuinka lähelle kärkeä Mika Forssin ajokki pääsee alussa, kun edestä kiihdyttää Regent Zetin tallikaveri 2 Tir du Caux. Jälkimmäinen kiersi Oulussa johtavan rinnalle ja kesti kakkoseksi, mutta Regent Zetin haastamiseen ei ollut paukkuja. Jos ennustettu auringonpaiste sulattaa rataa reippaasti lauantaina, Tir Caux'n osakkeet nousisivat rapakelissä.

Yllättäjät: 3 Ranch Newman on ollut jo pitkään hyvässä vireessä. Toissa kerralla Star Martinia vastaan ruuna sai nappireissun johtavan takana ja kolmatta sijaa ylemmäs oli mahdoton yltää. Viime lauantain kultadivarissa Ranch Newman tuli voimia tallella maaliin rintaman takana. 1 Stricker on riviään parempi ja kärkiryhmästä yksi mahdollisista. 4 Special Envoy U.S. saattaa tehdä kisasta vauhtijuoksun, sillä Tapio Perttunen suunnittelee lataavansa ruunalla kiihdytykseen sisäradan paikka mielessä. Ruudikkaalla hevosella voi jäädä pykälä silmään, jos se jää kovan kiihdytyksen jälkeen vapaalle radalle. Ossi Nurmosen tallin kaksikko 6 Bad Moon Rising-10 Winter Harbor kannattaa ottaa seurantaan tulevia hieman tätä helpompia tehtäviä silmällä pitäen.

Juoksunkulku: Ainakin radoilta 1,3,4 ja 5 satsataan kiihdytykseen. Regent Zet on todennäköisin keulahevonen, mutta ylivauhdin mahdollisuutta ei voi sulkea pois.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 9, 2, 3
Suuri: 5, 9, 2, 3, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 1, 2
Toto75-2: 4
Toto75-3: 10
Toto75-4: 4, 7, 12, 3, 2
Toto75-5: 11, 2, 3, 4, 10
Toto75-6: 7
Toto75-7: 5, 9, 2, 3
Hinta: 10,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 1, 8, 11, 2
Toto75-2: 4
Toto75-3: 10, 5
Toto75-4: 4, 7, 12, 3, 2, 14, 6, 1
Toto75-5: 11, 2, 3, 4, 10, 6, 12
Toto75-6: 7
Toto75-7: 5, 9, 2, 3, 1
Hinta: 112,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi