Ravivihje: Toto4 Pori 22.2.2019

Julkaistu:

Porin Toto4-pelin paras varma löytyy kolmannesta kohteesta.

Toto4-1

Suosikki: 12 Mr Money Robberilla saattaa hyvinkin olla puhdas tulosrivistö perjantai-illan jälkeen. Tehtävästä tulee aikaisempaa haastavampi, sillä keulapaikalta voittonsa ottanut menijä joutuu tällä kertaa ohittamaan jokaisen vastustajansa mikäli mielii jatkaa voittoputkessa. Eturivissä on nippu nopeita avaajia, joiden reipas ensimmäinen puolikas auttaisi asiaa kummasti Mr Money Robberin tehtävää.

Haastajat: 1 Leemark's Celica ei toissa kerralla saanut parastaan irti, mutta viimeksi tamma kiri mukavasti 3. ulkoa eikä jäänyt voitostakaan kauas. Kunto on tasaisen hyvä ja lähtöpaikka mainio eli eväät menestykseen on jälleen olemassa. 2 Cash In Press kesti Porissa johtopaikalta kolmanneksi. Viimeksi tamma prässäsi ensimmäisellä takasuoralla kärkeen ja juoksi myöhemmin 2. sisällä, mistä hevonen nelivuotias oli kelpo kolmas. Molemmilla kerroilla terävä 13-vauhtinen avaus näkyi päätössatasella. Vaarana on, että avauksesta tulee jälleen reipas. 4 Classic Cat juoksi syksyllä tätä kovemmissa tehtävissä. Esimerkiksi Forssassa hevonen seuraili asiallisesti kovaa kärkikaksikkoa Oilsheik-Tanpopo. Tauolta ori on toki arvoitus. 7 Champagne Bathin viime sijoitus selittyy rajulla 10,5-vauhtisella avauksella, jossa tamma oli mukana. Forssassa hevonen kiri kärkeen 5. sisältä vaikka oli matkalla vetämättömässä selässä. Onnistuneella juoksulla viisivuotias omaa sauman.

Yllättäjät: 8 No Pityn lähtöpaikka on ankea, mutta hevonen pääsee asiallisesti matkaan. Toissa kerralla ruuna otti samalta lähtöpaikalta keulat. Forssassa ruunalle jäi paljon petrattavaa, kun paras kiri ei irronnut ollenkaan 3. ulkoa. 10 Flowery Paradise kesti Porissa 11,5-vauhtisen ensimmäisen puolikkaan kunnialla. Uran avausvoitto ei ole enää kaukana, mikäli esitykset pysyvät samalla tasolla. 5 Twilight Arrow paransi toiseen starttiinsa selvästi ja kiri 3./4. ulkoa mukavasti. Voi olla, että voittoa ajatellen parannettavaa on vielä liikaa vaikka hevonen onkin menossa oikeaan suuntaan. Porissa sisäratajuoksun jälkeen mukavasti lopettanut 3 Victor Hollow ja Kaustisella tasaisesti kirinyt 9 MAS Beat tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Classic Cat ja Champagne Bath kiinnostavat eniten niin kauan kun peliosuus pysyy alle 10:ssä.

Juoksunkulku: Hyvät avaajat löytyvät radoilta 1,2,3,4,7 ja 8. Cash In Press katsoo ensimmäiset keulat, mutta sillä tyydyttäneen selkäjuoksuun, kun ulkoa tulee painetta. Joko Champagne Bath tai No Pity juoksee lopulta keulassa, mikäli niillä satsataan starttiin. Avaus venynee pitkäksi.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 12, 1, 2, 4, 7
Suuri: 12, 1, 2, 4, 7, 8, 10

Toto4-2

Suosikki: 2 M.J.'s Pearl on kakkoskohteen suosikki, josta rastaaminen pitää aloittaa. Tamma on nopea avaaja ja tähtää johtopaikalle, mistä se taistelee haavereitta voitosta. Teivon keulavoiton jälkeen hevonen oli Solvallassa tasaisempi piikistä. Lähtö ei ole Porissa paha vaan pikemminkin sopiva tehtävä kyvykkäälle menijälle.

Haastajat: 5 Langen's Cza Cza otti kauden avausvoiton 2. sisältä johtaneen 1 Starlight Divan takaa. Toissa kerralla tamma lopetti sisäratajuoksun jälkeen ja vimeksi hevonen matkasi 4. sisällä. Langen's Cza Cza kilpailee asiallisessa vireessä ja pystyy juoksun onnistuessa kamppailemaan lähdön voitosta. 11 Dominique Halmilla on iso moottori sisällään, mutta se on epävarmuutensa takia vaikea veikattava. Forssan keulavoiton jälkeen ruuna ei ollut yhtä hyvä kierrettyään johtavan rinnalle Vermon-kisassaan. Forssassa kuusivuotias hevonen laukkasi 4. sisällä paineissaan loppukurvissa ja osoitti, että kunnosta ei menestys jää kiinni. Ehjällä juoksulla Dominique Halm pystyy voittamaan Porissa. 3 Tibau sai Turussa etusuoralla prässiä ja jatkoi hetkeä myöhemmin 2. sisällä, mistä ruuna oli lopussa tasainen. Teivossa ruuna piti mukavasti vauhtinsa 4. ulkoa. Tibau avaa hyvin, mutta suosikin ohi ei välttämättä ole asiaa. Paikka keulan kannassa olisi mainio paikka iskeä lopussa.

Yllättäjät: 4 King Of Memory on oleellisesti tauluaan kyvykkäämpi ja pystyy parantamaan saatuaan startin alle. Teivossa ruuna joutui aloittamaan kirinsä liian kaukaa eikä sijoitukseen kannata liikaa tuijottaa. Starlight Diva lopetti Teivossa mukavasti sisäratajuoksulla. Hyvistä asemista tamma ei ole ulkona, mikäli sillä on oikea kilpailupäivä. Forssassa 4. ulkoa asiallisesti vauhtinsa pitänyt 8 Power Age ja Porissa sijoitustaan paremman esityksen tehnyt 6 Viva Avenger tulevat seuraavina ennen 12 Caribian Ladya, joka ei saanut Porissa täyttä mahdollisuutta juostuaan takana sisäpareissa. Voimia ei näyttänyt olevan hirveästi jäljellä.

Pelijakauma: Kannattaa tarkistaa, ettei Dominique Halm ja Tibau jää liikaa suosikkikaksikon varjoon.

Juoksunkulku: M.J.'s Pearl torjuu alussa Tibaun, joka tähtää johtavan taakse. Myös Starlight Diva ja Langen's Cza Cza lähtevät hyvin matkaan. Dominique Halm saattaa kiertää eteenpäin, kun vauhti rauhoittuu avauksen jälkeen.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 2, 5, 11, 3
Suuri: 2, 5, 11, 3, 4, 1, 8, 6, 12, 9, 7

Toto4-3

Suosikki: 4 Magnifico S hoiti homman helposti 2. ulkoa edellisessä voittostartissaan. Tämän jälkeen juoksunkuluissa ei ole ollut tuuria, kun aluksi Vermossa hevonen juuttui pussiin ja viimeksi sijoitus jäi hyvästä yrityksestä keskinkertaiseksi kärjen kiihdyttäessä vauhtia tasaisesti loppua kohti. Magnifico S oli kaukaa 6. ulkoa yksinkertaisesti mahdottoman tehtävän edessä. Kunnossa ei ole mitään vikaa tällä hetkellä ja ruuna on yksi Toto4-rivin varmaehdokkaista.

Haastajat: 9 Unequalled Stride voitti Porissa hieman tahmean esityksen jälkeen keulasta eikä vakuuttanut Turussakaan 2. ulkoa. Viime kertaisilla esityksillä Unequalled Stride ei pärjää suosikille, mutta kyvykäs tamma pystyy parempaan. 2 Vegas eteni Porissa etusuoralla johtavan rinnalta keulaan ja vastasi maalisuoralla varmasti Magnifico S:lle. Viimeksi kuusivuotias laukkasi johtavan rinnalta loppukurvissa jättäen sellaisen kuvan ettei energiavarastot olleet vielä täysin tyhjentyneet. Ravilla Vegas nousee ilman muuta tototaistoon. 1 Quick Leader ei ollut viimeksi parhaimmillaan sisäratareissulla ja on tämän jälkeen saanut hengähtää. Ruuna avaa auton takaa asiallisesti ja pääsee heti käsiksi kärkiporukkaan. Valmentaja ei uskonut pitkällä starttivälillä olevan vaikutusta suoritukseen.

Yllättäjät: 12 Winehousen lähtöpaikka on heikko kärkipäästä parhaat esityksensä tekevälle menijälle, mutta ylivauhtisella juoksulla nousukuntoinen tamma ei ole ulkona. Viimeksi Seinäjoella tamma teki asiallisen esityksen johtavan kannasta. 3 Atos Palmen pakitteli viimeksi 5. sisälle, mistä ruuna esitti paremman loppuvedon kuin esimerkiksi Teivossa. Samanlaisena Atos Palmen ei ole täysin ulkona kärkikuvioista. 7 Ex Gracy suoritti Turussa 2. ulkoa aivan asiallisesti. Tamma voittaa harvoin eikä sellainen ole tälläkään kertaa todennäköinen, kun hevonen olisi parhaimmillaan kengittä mailin matkalla.

Pelijakauma: Magnifico S kelpaa hyväkuntoisena menijänä varmaksi, kun pahimmilla vastustajilla on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä ilmassa startin alla.

Juoksunkulku: Quick Leader pystyy puolustamaan johtopaikan kiihdytyksessä. Pelihevoset eivät lähde viereltä lujaa, eli saattaa olla, että Quick Leader on pakotettu juoksemaan keulassa.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-4

Suosikki: 6 Merran Petra sai viimeksi prässiä vastustajalta matkalla, mihin kului sen verran voimia että tamma jäi kolmanneksi. Tasaisemmalla tempolla sijoitus olisi saattanut olla parempi. Kykymenijä sai startin alle ja ohjastaja lähtee luottavaisena matkaan.

Haastajat: 16 Pälvi Tuttu kiri Turussa 3. ulkoa ykköseksi ja jatkoi hyviä esityksiään Vermossa, missä hevonen tsemppasi johtavan rinnalta upeasti neljänneksi. Lähdön kärkisijat menivät Juliette Laxille ja Huimariinalle eli kyseisessä tehtävässä riitti tasoa. Tällä kertaa nimet lähtöviivalla eivät ole yhtä pahoja, mutta toisaalta kierrettävää on enemmän, kun hevonen joutuu starttaamaan pitkältä pakilta. Pälvi Tuttu nousee lähelle, mikäli välttää kirivaiheessa pahimmat liikenneruuhkat. 10 Merran Jyske oli Porissa onnekas, kun vastustaja laukkasi maalisuoralla. Toisaalta ruunalla oli niin hyvä vauhti päällä, että se olisi saattanut ehtiä voittoon joka tapauksessa. Turussa Merran Jyske jatkoi hyviä otteitaan kirimällä 4. ulkoa kaksariin.

Yllättäjät: 15 Pelipiste laukkasi viikko sitten hyvästä noususta kolmannelta radalta ja menetti sijoituksen viiden joukossa. Kunto on selvästi tulosriviä parempi. 3 Fiannan Mahti on tauluaan vaarallisempi, mikäli ravi sujuu koko matkan ajan. Seinäjoella hevonen paikkasi hyvin alkulaukkansa, mutta on tämän jälkeen ollut epävireinen. 13 Jussin Sointu on saanut pari starttia alle ja menee koko ajan parempaan suuntaan. Turussa 5. ulkoa kuudenneksi sijoittunut tamma saattaa vaatia lisää startteja alle ennen kuin se pärjää kovalle suosikkikolmikolle.

Pelijakauma: Suosikkikolmikolla pärjää pitkälle. Pelipiste jää niukasti rannalle, että rivien hinta pysyy järkevänä.

Juoksunkulku: Merran Petra etenee johtopaikalle, mikäli pääsee ravia matkaan. Johtavan rinnalle ei ole tunkua eli ensimmäinen kierros voi olla maltillinen. Tämä puolestaan pakottaisi takahevoset aikaiseen ratkaisuun.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 16, 10
Suuri: 6, 16, 10