Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 20.2.2019

Julkaistu:

Toto86
Saksalaisiin luottoa T86-kierroksella.
Solvallan 86-kohteet ovat tasoltaan varsin vaatimattomia, Jägersrossa taas mielenkiintoa ja haastetta lisäävät useat Keski-Euroopasta saapuvat hevoset. Näistä kolmannen kohteen Arendelle nousee maltillisesti pelattuna luottohevoseksi.

Kierroksen muut varmat ovat loppupäässä starttaavat Ferrari River ja Zourane Kronos. Yllätysosastolta maininnan ansaitsee viidennen kohteen Ferry Boko.

Tukholmassa lämpötila painuu ennusteen mukaan illalla miinukselle, Malmössä ollaan tukevasti plussan puolella. Viime aikojen lämpimien säiden jälkeen rataolosuhteet lienevät erinomaiset.


Toto86-1

Suosikki: 7 Gina Schermer vieraili viime vuonna Ruotsissa menestyksekkäästi ja voitti mm. Elitloppet-lauantain 75-finaalin. Tamma päätti puolen vuoden taukonsa pari viikkoa sitten Monsissa ja otti ajettuna keulapaikalta varman voiton. Parhaaseen iskuun vaikutti vielä olevan matkaa, mutta startti alla parannusta lienee luvassa. Jos alku ei mene liian vaikeaksi, voitto on ulottuvilla. Pari muutakin lapulle silti nostetaan.

Haastajat ja yllättäjät: Kovimmalta vastustajalta tuntuu 9 Darling Harbour, joka saa tällä kertaa varustukseensa jenkkikärryt ja vetolaput. Hyviä lopetuksia parijonosta tehneelle tammalle lähtöpaikka on sopiva. Vahvaa nousua sarjoissaan tehnyt 5 Queen Of Sand taipui viimeksi keulapaikalta neljänneksi, mutta normaalia raskaammalla sisäradalla saattoi olla vaikutusta asiaan. Jos tamma pääsee sujuvasti kärkeen tai juoksupaikka löytyy muuten ilman revittelyä, kärkisijoitus on edelleen mahdollinen. Muiden mahdollisuudet voittoon tuntuvat selvästi ohkaisemmilta. 1 Bella Mont on tehnyt sisäratajuoksuilla ihan asialliset suoritukset ja voi saada samankaltaisen reissun nytkin. Totosija on mahdollinen. Avauskurviin viimeksi laukanneen 3 Kendra Silvion kirissä ei edellisellä kerralla ollut parasta puhtia, mutta se pystyy parempaankin. Pieneltä tauolta tuleva 2 Absolut Gehör voi myös kamppailla totosijasta onnistuneella juoksulla.

Juoksunkulku: Kolmelta sisimmältä radalta avataan hyvin, mutta hyvä selkä kelvannee kaikille. Queen Of Sand tai Gina Schermer keulaan.

Pelijakauma: Gina Schermer (55%) on ansaitusti suosikki, mutta ehkä ero kovimpiin haastajiin nähden pinnoissa on hieman liian suuri.

Ranking: A) 7 B) 9, 5, 1, 3, 2 C) 4, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 7, 9, 5
Suuri: 7, 9, 5

Toto86-2

Suosikit: Stig H. Johanssonilta debytoiva 8 Tobias Del Ronco on erittäin mielenkiintoinen tapaus. Viimeisimmässä Italian startissaan ori kohtasi mm. Urlo Dei Ventin ja Arazi Bokon, eikä ymmärrettävästi riittänyt. Torinon lokakuun ja Firenzen marraskuun voitot sen sijaan tulivat erittäin hyvällä tyylillä johtavan rinnalta ja keulasta. Alla on 1.18-vauhtinen hiitti, joten vireen pitäisi olla heti asiallinen. Ulkoradalta se jäänee kuitenkin alussa takajoukkoihin ja voi olla, ettei sille avauskilpailussa haluta tarjota erityisen vaativaa reissua. Siksi lapulle otetaan mukaan myös todennäköinen keulahevonen 3 Dardanos. Kalmarin 75:ssä se jäi johtavan rinnalle ja väsyi melko aikaisin, mutta johtopaikalta Oskar J. Anderssonin ajokki on tehnyt hyviä suorituksia.

Haastajat ja yllättäjät: Montéssa viime ajat kilpaillut 7 Mellby Caddy pääsee ulkoa reippaasti liikkeelle ja voi sopivan paikan löytäessään olla mukana totomatsissa. Viimeksi se laukkasi kärjen tuntumasta loppusuoran auetessa, mutta otti edellisissä voitot varmasti. 5 Nicegift C.C. oli Kalmarin 75:ssä takajoukoista mahdottoman tehtävän edessä, mutta tamma kulki loppua kuitenkin ihan mallikkaasti. Kuskinvahvistuksen saava 6 Sinfonia d'Amore nousi viimeksi 4. sisältä ulos viimeisellä takasuoralla ja tuli varsin hyvin, vaikka viime metreillä meno hieman sakkasi. Taistelutahto on pieni kysymysmerkki.

Juoksunkulku: Dardanos pyrkii hyvältä paikalta keulaan. 1 Slaghöken ja 4 Son Of Triton avaavat myös reippaasti hakien paikkaa edellisen vanavedestä. Ulompaa Mellby Caddy voi ilmestyä heti kärkiporukkaan. Tobias Del Roncolla alku otettaneen tunnustellen.

Pelijakauma: Dardanos (49%) on todennäköisesti keulapaikasta huolimatta liikaa luotettu. Tobias Del Ronco (20%) ansaitsisi enemmän peliä. Mellby Caddy (11%) ja Sinfonia d'Amore (12%) tuntuvat ylipelatuilta.

Ranking: A) 8, 3 B) 7, 5, 6 C) 9, 1, 4, 2 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 8, 3
Suuri: 8, 3

Toto86-3

Suosikki: Saksalaisvieras 1 Arendelle palasi yli neljän kuukauden tauolta viimeksi vahvassa iskussa. 5-vuotias nujersi kuolemanpaikalta keulahevosen vastarinnan maalisuoran alussa ja vastasi takaa kirineelle haastajalle varmasti maaliin saakka. Hevosena Michael Nimczykin ajokki vaikuttaa allround-tyyppiseltä, sillä elokuun voitto tuli keulasta ja syyskuussa 2. ulkoa. Alkuun ei aina ole panostettu ihan kaikkea, mutta tuntuma on, että tamma pystyy avaamaan erittäin rivakasti ja keulasta sen ohittaminen ei olisi tässä yksinkertaista. Kokeillaan tasaisesti pelatussa lähdössä varmaksi!

Haastajat ja yllättäjät: 5 Cheerful Rivner palaa tauolta Peter Untersteinerin mukaan hyvin valmistautuneena. Solvallan voiton tamma otti vahvalla suorituksella kierrettyään johtavan rinnalle puolimatkassa. Alussa se jää taka-alalle, joten osakkeet nousevat jos muilla tulee kinaa juoksupaikoista. 3 Call Me Brodda kadotti viime kerralla johtavan rinnalla raviaan loppua kohti, muttei ollut tyhjä laukatessaan loppusuoran auetessa. 2 Beautiful Kiss puristi Jägersrossa hyvin perille noustuaan päätöskierroksen alussa 3. sisältä toisen radan vetäjäksi. Juoksusta voi tulla suotuisa. Juosten sisältä viimeksi lopetellut 8 Virgin Maiden ja huonoista veriarvoista viime startin aikoihin kärsinyt 6 Pippi Roc ovat myös mahdollisia menestyjiä.

Juoksunkulku: Arendelle voi onnistua puolustamaan keulapaikan, vaikka muiltakin sisemmiltä radoilta lähdetään hyvin.

Pelijakauma: Arendelle (16%) ansaitsisi selvästi enemmän peliä. Myös Call Me Brodda (7%) on alipelattu. Liikaa luotettuja ovat Cheerful Rivner (27%) ja Pippi Roc (15%).

Ranking: A) 1 B) 5, 3, 2, 8, 6 C) 10, 4, 7, 12, 11 D) 9

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-4

Suosikit: Heikkotasoisessa lähdössä ykkösmerkiksi kohoaa 7 Star's Fighter. Kahdessa viime kisassa ruuna on tehnyt 3. sisältä tasaiset suoritukset, taulun voitot tulivat keulajuoksuilla. Jos Emilia Leo onnistuu pääsemään sillä ilman suurta revitystä johtoon, tai välttää ainakin paikan johtavan rinnalla, voitto on mahdollinen. Keulasta aikaisin Bollnäsissä väsähtänyt 11 Titan Journey on myös aikaisin pelihevosia, sillä porukka on passeli. Kisailu kärkipäässä tasoittaisi sen tietä menestykseen. Voitot ovat toki tulleet keulajuoksuilla ja viime suorituksen jälkeen vireen yllä on kysymyksiä.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Alexia on tehnyt pari kertaa johtavan peesistä ihan kelpo suorituksen ja jäi kauden avauskisassa vähän pussiinkin. Tamma avaa rivakasti ja sopivassa tehtävässä Malin Friman ehkä mielii nyt kokeilla keulastakin. Mahdollinen, jos voimia ei kulu liikaa alkuun. 6 B.B.S.Hudson laukkasi viimeksi taka-alalla viimeisen kierroksen alussa, mutta pinnisteli sitä ennen voittoon 2. ulkoa. Sekin pääsee ihan reippaasti liikkeelle ja voi hyvällä juoksulla riittää kärkipäähän. 1 Rock The Knight on laukannut kahdesti loppusuoralla. Toissa kerralla veto oli ulkona jo hyytynyt, mutta viimeksi patejakin vaikutti vielä olevan. Ravilla ei mahdoton. Lähtöön viime kerralla laukannut ja sen jälkeen muiden hiipuessa 3. ulkoa voiton ottanut 3 A'nana de Bohem ei tunnu pelillisesti kovin kiehtovalta, muttei menestyminen tietysti mahdotonta vaatimattomassa lähdössä ole. Mukaan kupongille ulkoradasta huolimatta myös viimeksi loppukaarteessa ravinsa kadottanut 8 Thunderinmyheart, sillä kuski on lähdön parhaita.

Juoksunkulku: Ulompaa parhaiten avaavat Alexia, B.B.S.Hudson ja Star's Fighter. Ensin mainittu voi halutessaan onnistua puolustamaan keulapaikan.

Pelijakauma: Oikeat suosikit, A'nana de Bohem (18%) tuntuu ylipelatulta. Alexia (3%) ansaitsisi enemmän huomiota.

Ranking: A) 7, 11 B) 5, 6, 1, 3, 8 C) 12, 9, 10 D) 4

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 7, 11, 5, 6, 1, 3, 8
Suuri: 7, 11, 5, 6, 1, 3, 8

Toto86-5

Suosikit: 4 Powderfinger palasi parin kuukauden tauolta varsin virkeällä tyylillä Åbyssä, mutta eväät eivät riittäneet kuolemanpaikalta maaliin saakka. Startti alla ruuna lienee hieman rauhoittunut ja keulaan päästessään sillä on edellytykset vetää pitkään kun virekin lienee mennyt eteenpäin. Vastassa on kuitenkin hyviä hevosia, eikä sitä korkeilla prosenteilla luoteta varmaksi asti. 8 Kees Bokma voi olla kehnoimmasta paikasta huolimatta paras keskieurooppalaisista. Viimeksi se nousi 5. sisältä takasuoralla 2. ulos ja ratkaisi vaivatta lopussa. Tammikuun kisassa Rick Ebbinge leiskautti sillä 4. ulkoa keulahevosen kimppuun loppukurvissa ja jo vähän ohikin, mutta vastustaja puristi päätössatasella uudelleen edelle. Ruunalla pystyy ajamaan varsin monella tavalla ja se on vaarallinen, vaikka jäänee toki alussa taustalle.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Ferry Boko on tehnyt kahdella viime kerralla oikein vahvat lopetukset porukan perältä ja voitto niin sanotusti roikkuu ilmassa. Tasokkaassa seurassakin huomioitava. Myös 3. sisältä viime kerralla asiallisesti loppua tullut 1 Alonso Caesar on mahdollinen menestyjä onnistuneella juoksulla. Saksalaisista 2 Harley As voi saada paremman reissun, eikä ole siinä tapauksessa ulkona kuvioista. Viimeksi se tuli johtavan takaa ulos loppusuoran auetessa ja ratkaisi varmasti. Hampurissakin loppu sujui samalta juoksupaikalta hyvin open stretchiä pitkin. 5 Skyfall hallitsi viimeksi keulasta, mutta Powderfingerin ulkopuolelta sinne ei liene nyt asiaa. Tammikuun puolivälissä ruuna hävisi Harley Asille saatuaan toki selvästi raskaamman reissun. Johtavan takaa viimeksi loppukurvissa laukannut 7 Baxo Epice omaa myös mahdollisuuksia kärkikahinoihin jos juoksu jollain tavalla ulompaa onnistuu. Isompaan systeemin vähän pelatuista mukaan myös viimeksi keulasta päätössatasella taipunut 10 Raket Brodde.

Juoksunkulku: Powderfinger napannee keulat, vaikka sisempää starttaava kolmikkokin pääsee rivakasti matkaan. Skyfall johtavan rinnalle?

Pelijakauma: Powderfinger (45%) on liian selvä suosikki. Kees Bokma (15%) ja erityisesti Ferry Boko (4%) ansaitsisivat enemmän peliä.

Ranking: A) 4, 8 B) 3, 1, 2, 5, 7, 10 C) 12, 9 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 4, 8, 3
Suuri: 4, 8, 3, 1, 2, 5, 7, 10

Toto86-6

Suosikit: Pelillisesti hankalassa lähdössä ykkösmerkiksi nousee 3 Samaras K.M.E. Tammikuun kisassa Rickard Svanstedtin suojatti hivuttautui johtavan kupeelta lopulta voittajan rinnalle. Viimeksi se jäi lähtösuoran päässä tulleen laukan jälkeen 5. sisälle, eikä saanut lopussa kiritiloja. Matka käy sitkeän oloiselle ruunalle ja alun selvittäessään voitto on mahdollinen. 9 Magic Cash palasi ruunaustauolta tammikuun alussa, mutta lopputulos oli kuitenkin tuttu; laukka avauskurviin ja porukan perällä vielä uudelleen kierrosta myöhemmin. 4-vuotiaalla olisi kykyjä voittoon asti. Myös 10 Angel Raziel on lievä arvoitus parin kuukauden tauolta. Syksyn voittostarttien perusteella ori pystyy menestymään näissä sarjoissa.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Ornstein teki viimeksi 5. ulkoa yli kierroksen kirin punnertaen loppuun asti sinnikkäästi. Voltin tiukemmat radatkin Per Linderothin ruuna on aiemmin selvittänyt kunnialla. 1 Winner Bac nousi viimeksi johtavan takaa päätöskierroksella 2. ulos, mutta laukkasi loppukaarteessa paineissaan. Ykkösradalta ruuna päässee varsin reippaasti matkaan. Taukoa on kuitenkin takana, joten vire on arvoitus. 8 Gadget de l'Iton kilpailee rahallisesti ylisarjassa, mutta ruuna palasi viimeksi pitkältä tauolta uusissa käsissä varsin positiivisissa merkeissä, vaikka kiri 3. ulkoa ihan lopussa hieman hyytyikin. 5 Ekebys Ia eteni viime kerralla 3. ulkoa kärjen rinnalle loppukaarteessa, mutta laukkasi suoran auetessa kakkossijalta. Vähän pelatuista mukaan myös 2 Leon, vaikka sen viime suoritus olikin takaa hieman puhditon ja ruuna oli helmikuun alussa kertaalleen poissa. Hannu Korven hevoset ovat kuitenkin osoittaneet vahvaa virettä.

Juoksunkulku: Winner Bac voi olla sisäradan turvin nopein, vaikka myös 6 Aperfectmate pystyy lähtemään ihan hyvin.

Pelijakauma: Oikeansuuntaisesti pelattu kohde.

Ranking: A) 3, 9, 10 B) 4, 1, 8, 5, 2 C) 7, 6, 12, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 3, 9, 10, 4, 1
Suuri: 3, 9, 10, 4, 1, 8, 5, 2

Toto86-7

Suosikki: 1 Ferrari River palasi pari viikkoa sitten tauolta hyvässä vireessä. Kiihdytykseen tuli laukka, mutta Conrad Lugauer marssitti sen jälkeen oriin kärkipaikalle ja valjakko piti vetisissä olosuhteissa hallitusti pintansa. Pieni lähtölaukan riski on olemassa nytkin, mutta kovin reippaita avaajia ei kuitenkaan ulkopuolella ole. Jos Ferrari River saa pidettyä keulat, ulkopuolelta sille tuskin löytyy kukistajaa. Laukatta se voi päästä myös hakemaan vetotyöt, jos ei suoraan niitä saa pidettyä. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Juan hyötyy matkasta, mutta Åbyn suorituksessa parijonosta jotain jäi kuitenkin puuttumaan. Mahdollinen jos suosikille tulee ongelmia. 6 Just Wait And See nousi viime kerralla 6. ulkoa 13,8-vauhtisella päätöskierroksella The Real Starin tuntumaan. Sopivalla selkäjuoksulla Stefan Perssonin suojatti voi yltää korkeallekin. 2 Partizan Face nousi viimeksi reilu kierros ennen maalia 5. sisältä toisen radan vetäjäksi ja puristi kohtalaisesti perille. Edellisellä kerralla se ei päässyt kuolemanpaikalta aivan 3 Kung Edwardin ohi. Se taas on alussa suurin uhka Ferrari Riverin keulapaikan suhteen. Pitkällä matkalla selkäjuoksu lienee kuitenkin paras vaihtoehto sille.

Juoksunkulku: Ferrari River pyrkii pitämään Kung Edwardin ulkopuolellaan. Tälle voi tosin kelvata myös suosikin selkä. Partizan Face tai Juan vetää toista rataa.

Pelijakauma: Ferrari River (52%) on hieman liian selvä suosikki, mutta prosentit ovat laskusuunnassa. Just Wait And See (6%) on jäänyt vähemmän pelatuista liian pienelle huomiolle.

Ranking: A) 1 B) 5, 6, 2, 3, 8, 7 C) 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto86-8

Suosikki: 12 Zourane Kronos ei ollut syksyn neljässä startissaan lähelläkään tappiota vaan kaikki voitot tulivat keulasta ilmavaan tyyliin. Italialaistammassa on edellytyksiä todella pitkälle ja tallin mukaan 4-vuotias tulee hyvässä iskussa takaisin tositoimiin. Lyhyelle matkalle paikka on tietysti hankala, mutta kun vastustajistakaan suurin osa ei ole osoittanut parastaan viime aikoina tai tulevat nekin tauolta, uskotaan Jorma Kontion ajokin kiertävän kaikki viimeistään päätöspuolikkaalla. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: Haastajista tuoreinta virettä on esittänyt 5 Vellum Paper, joka ratkaisi tammikuun lopun kisan 4. ulkoa kevyellä askeleella. Kohtalaisen hyvä avaaja voi päästä kärjen lähettyville, muttei ehkä kuitenkaan keulaan asti. Suosikin takana kuitenkin todennäköisin menestyjä. 3 Topspin pystyy jenkkikärryillä lähtemään reippaasti matkaan, mutta tamman viime suoritukset eivät ole olleet erityisen loisteliaita. 9 Bizzi Blizz olisi joulukuun vireessään ollut eturivistä suosikille kova vastustaja, mutta tauolta ja takaa voitto on tiukemmassa. Viime keulavoitoissa tamma oli joka tapauksessa oikein ponteva ja samaan vireeseen noustessaan sarjatkin alkavat vaihtua sen osalta. Syyskuussa Visbyssä 11-tuloksen hurjastelleen 6 Moa Margunnin virekään on tuskin samanlainen, sillä ratahiittejä ei ole alla.

Juoksunkulku: Topspin lähtee hyvin, mutta 4 Simb Ratita ja Moa Margunn voivat olla sille silti liian nopeita alussa. Lyhyellä matkalla vauhti voi pysyä reippaana kun olosuhteet lienevät varsin hyvät. Zourane Kronos iskee kirikierroksella.

Pelijakauma: Zourane Kronos (58%) on ansaitusti selvä suosikki eikä tunnu kovin ylipelatulta.

Ranking: A) 12 B) 5, 3, 9, 6, 4 C) 1, 7, 11, 2, 8 D) 10

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 12
Suuri: 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 7, 9, 5
Toto86-2: 8, 3
Toto86-3: 1
Toto86-4: 7, 11, 5, 6, 1, 3, 8
Toto86-5: 4, 8, 3
Toto86-6: 3, 9, 10, 4, 1
Toto86-7: 1
Toto86-8: 12
Hinta: 31,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 7, 9, 5
Toto86-2: 8, 3
Toto86-3: 1
Toto86-4: 7, 11, 5, 6, 1, 3, 8
Toto86-5: 4, 8, 3, 1, 2, 5, 7, 10
Toto86-6: 3, 9, 10, 4, 1, 8, 5, 2
Toto86-7: 1
Toto86-8: 12
Hinta: 134,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi