Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 19.2.2019

Julkaistu:

TOTO5
Nemea Facade on kakkossuosikkina oiva varmayritys Killerin Toto5-peliin.

Toto5-1

Suosikki: Toto5-pelin avauskohde kuihtui poisjääntien myötä kahdeksan hevosen koitokseksi, mutta laatua riittää silti mukavan paljon. 9 Mopoheikki aloitti Teemu Okkolinilta loppusuoran laukoilla, mutta on varustemuutoksen jälkeen voittanut Vermossa kolme kertaa peräkkäin vakuuttavaan tyyliin. Ykköset ovat tulleet keulapaikalta, eikä sinne ole nyt asiaa, mutta ei sen pitäisi olla kynnyskysymys.

Haastajat: 3 Teppana on edellisen tapaan kolmen voiton putkessa ja ruuna kehittyy suosikin tapaan hurjaa tahtia tällä hetkellä. Kaksikon välille on vaikea löytää ainakaan kovin suurta eroa tällä hetkellä. Teppana on ollut onnekkaampi arvonnassa ja juoksee keulassa, josta se on irronnut viimeisissään tyylikkäästi.

Kivikovan suosikkikaksikon lisäksi lapulle voi harkita myös kaksikkoa 2 Sissin Sisu-12 Liijan. Sissin Sisun syksy oli epävarmaa suorittamista, mutta viimeksi ori oli tauolta taas tasapainoisempi ja kiri vaikeista asemista hyvin. Vauhdit hevosella riittävät haastamaan, mutta ykkösrata voi toki olla murheenkryyni.

Liijan on ollut pitkään sivussa, mutta paluustartti oli positiivinen. Tamma pysyi Teppanan rinnalta mukavasti sen tuntumassa loppusuoralla ja saattaisi nyt vielä parantaa otteitaan startti alla.

Yllättäjät: 10 Marhotti suorittaa varmasti, mutta voittoa ajatellen on liian kovia vastassa. 7 Bietro olisi riittävän kyvykäs yllättämään, mutta meno on toivottoman epävarmaa.

Pelijakauma: Lähtö on alustavasti rastattu varsin kohdalleen. Suosikkikaksikko Mopoheikki-Teppana on näistä lähtökohdista aika tasaveroinen. Liijan (1 %) voisi olla pari prosenttia enemmän luotettu.

Juoksunkulku: Teppana avaa johtoon. Kärjen osalta tasokkaassa lähdössä saattaisi tulla matkalla painettakin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 3
Suuri: 9, 3, 2, 12

Toto5-2

Suosikki: Toisessa Toto5-kohteessa päädytään varmavalintaan alustavan pelijakauman pohjalta, vaikkakin alustavan kakkossuosikin 11 Nemea Facaden voisi uskoa nousevan lopulta ykkössuosikiksi. Ainakin sen kuuluisi. Tamma oli Teivossa oikein mainio suoraan tauolta ja pommitti 5. ulkoa 13,8/700 metriä ottaen helpon voiton. Hevosella voi tarvittaessa ajaa jo matkalla eteenpäin ja se pienentää takamatkan tuskaa.

Haastajat: 5 Local Time on pelaajien alustava ykköshevonen. Ruuna onkin kunnossa ja varmamme vakavin haastaja. Viimeksi Local Time kiersi hitaan alun jälkeen vahvasti ykköseksi ja oli pikkutauolta mainio. Viime startista on kuitenkin hyvä huomioida, että Local Time laukkasi 1. yrityksellä vitoselta ja lähti hyväksytyssä sitten tosi hiljaa. Suosikkiin nähden sellaista tasoitusta ei kestä välttämättä antaa.

3 Zumu de la Vega oli Vermossa ammattikuskilla huomattavasti aiempaa pirteämpi ja pinkaisi joukon hänniltä Toto64-lähdössä totoon (14,0/600 metriä). Nyt kuski vaihtuu taas, mutta rattailla jatkaa edelleen ammattimies.

Yllättäjät: 4 EL Mejor laukkasi Lappeessa 1. kaarteessa hieman ahtaassa paikassa, mutta on esiintynyt muuten tasapainoisesti. 16 Runner Wili nousi Porissa 5. ulkoa mukavasti uransa avausvoittoon, mutta nyt lähtöasetelmat ovat takamatkan takarivissä oikeinkin tukalat. 14 Super Ray oli varsana jonkinlainen lahjakkuus, mutta palaa pitkältä tauolta arvoituksena, kun valmentajakaan ei vastannut tavoitteluyrityksiin.

Pelijakauma: Nemea Facade (33%) on aliarvostettu alustavasti ja olisi ainakin näin rastattuna mainio varma. Local Time (39 %) on selvästi liikaa luotettu, vaikkakin selvä kakkoshevonen. Zumu de la Vega (13 %) olisi pelimielessä edellistä mieluisampi varmistus varmallemme.

Juoksunkulku: Miss Vivacious ja Freesia Stars ovat nopeita, mutta kummallakaan tuskin haetaan lopullista keulapaikkaa. Johtonimen arvoiminen on arvailua, mutta Nemea Facade saattaisi tulla jo matkalla eteenpäin ja päästä keulaan ennen kierroksen väliaikapaalua.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto5-3

Suosikki: Toto5-rivin toisessakin suomenhevoskohteessa riittää tasoa, vaikka alustava suosikki ja voittoputkessa ravaava Eeti jää kotitalliin. Uuden suosikin nimeäminen on kinkkinen tehtävä, mutta kyvykkäin lienee 2 Rupeltaja. Oriin meno on ikävän epävarmaa, eikä siihen mielellään luota, vaikkakin se on puhtaasti pelillisesti edullinen. Laukkaa on tullut nyt jo neljä kertaa peräkkäin, mutta muuten hevonen vaikuttaisi olevan edelleen iskussa.

Haastajat: 11 Elias Juonetar on aloittanut vahvasti uudesta tallista. Vermon Tammatähdessä edelle jäivät vain Juliette Lax ja Huimariina, ja nekin vain aika pienellä marginaalilla, joten rahasarjoissa voiton hetki lähenee.

5 Virin Veijari on jatkanut helmikuussa hyvää talvivirettään, vaikka on vaihteeksi joutunut tyytymään muihin totosijoihin kuin ykkösiin. Ruunan kiri on tosin kummassakin viimeisessä katkennut hieman oudosti ennen maalia, eikä se tietysti ole T-peliä ajatellen innostavaa.

12 Puhti-Veikko on oikein lupaava 5-vuotias, jolle voi maalata valoisaa tulevaisuutta. Ori on pärjännyt läpi talven rutinoituneempiaan vastaan ja omakin karttuu siinä samalla. Lähtöpaikka on toki tukalin mahdollinen.

7 Unica ei voita kovin mielellään, mutta menestyy nopeudellaan muuten jatkuvasti. Viimeksi tuli harvinainen laukka kiihdytyksessä, mutta se taisi olla vain työtapaturma.

Yllättäjät: Nopea 6 Vihellys kaipaisi loppuun lisää puristusta. Voitto yllättäisi, mutta hyvä sijoitus ei. 1 Tähtituula palaa sairastauolta ja valmentaja ennustaa sen tarvitsevan startin kroppaansa.

Pelijakauma: Rupeltajan (15 %) peliosuudessa on nousun varaa, mutta se on toki turkasen epävarma. Virin Veijarin viime starttien taistelutahdolla 26 prosenttia on liikaa.

Juoksunkulku: Vieheri ja Vihellys avaavat liukkaasti, mutta kummallakin haetaan mielummin selkäjuoksua. Rupeltajalla ajetaan taatusti aktiivisesti kohti keulapaikkaa, mikäli se selviää alkumatkan oikealla askellajilla. Sen laukatessa pakka on sopivasti auki ja Vihellyksellä saatettaisiin siinä tapauksessa koittaa keulastakin.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 11, 12, 7
Suuri: 2, 11, 5, 12, 7, 6

Toto5-4

Suosikki: Poisjäännit kuihduttavat neljättäkin Toto5-kohdetta. Epäonnisesti tauolta aloittanut 6 Gresille Boko löysi tuloskunnon nopeasti. Teivon hieno kirivoitto sai lauantaina jatkoa Toto75-kakkosella, kun tamma polki mukavasti Beat of Loven tuntumaan. 6-vuotias on välillä vapaalta radalta liian innokas, mutta varsinkin selkäjuoksulla vaikea pysäytettävä.

Haastajat: Poisjäännit hyödyttävät erityisesti säntillistä työtä tehneen 11 Caakaon tehtävää, kun kierrettävää on heikolta paikalta vähemmän. Tamma on juuttunut kakkosputkeen, mutta kyllä se voittokin sieltä taas pian tulee.

Sitkeä ja rehti 1 Black Maya on tavannut olla tauoiltansakin aika valmis ja paikka suosii. Jopa keulajuoksu on mahdollisuuksien rajoissa.

9 Vincent Croft on pääsemässä pikkutaukonsa jälkeen taas vauhtiin, mutta takarivi on iso miinus vapaalla radalla viihtyvälle ruunalle. Kuopiossa tuli keulasta kakkonen, muttei nyt mitenkään loistokkaalla suorituksella.

Yllättäjät: 7 Rim Bay Kickapoo ja 5 Crystal Bay ovat olleet kaukana parhaastaan, mutta fysiikka riittäisi tässä. 8 Valnes Gary on ollut kaksi kertaa kovassa lähdössä hieman sijoitustaan parempi, mutta 8-radalta riittää taas työsarkaa. 3 Bonhomme voitti Kaustisella keulasta, mutta tehtävä on nyt paljon kovempi.

Pelijakauma: Gresille Boko (34 %) voisi olla enemmänkin luotettu suosikki. Vincent Croft (16 %) on liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Black Maya saattaisi saada puolustettua keulapaikan. Gresille Boko pääsee myös hyvin matkaan, mutta sillä on satsatessa riski kuumua. Caakaolla ajetaan matkalla eteenpäin, mikäli vauhti menee turhan rauhalliseksi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6
Suuri: 6, 11, 1

Toto5-5

Suosikki: Toto5-pelin päätöskohteessa on tasaista. 2 Enzo de Vonnas on mainiolla lähtöpaikalla ja varmaa työtä tehnyt ruuna kelpaa mukisematta niukaksi suosikiksi. Mikkelissä tuli kirivoitto ja viimeksi MMToto65-lähdössä 5-vuotias ajautui sisäratajuoksun jälkeen lopussa voittaja Edward Sisun taakse pussiin. Sijoitukseen sillä ei tainnut olla merkitystä, mutta esitys oli edelleen hyvä.

Haastajat: 3 Coldspring palasi reilu viikko sitten pitkältä tauolta ja suorite oli aivan positiivinen. Tamma pujotteli taustalta nätillä juoksulla totoon ja sen voisi uskoa olevan startti alla jonkin verran terävämpi.

6 I One nostetaan ajoissa mukaan suosituksiin, vaikka valmentajakin painottaa, että uusien treenisysteemien kera tauolta palaava hevonen on iso arvoitus. Fysiikka on kuitenkin kova näihin sarjoihin ja kun raporttien mukaan terveystilanne on hyvä, niin se voisi tietää heti hyvää suoritustakin.

8 PT's Revit voitti hetki sitten Toto64-tasolla yllättäjänä ja on ollut sen jälkeenkin asiallinen. Heikko lähtöpaikka tosin luonnollisesti vaikeuttaa tehtävää, mutta vastus ei pelota.

Yllättäjät: 4 Cold Lucky Girl täräyttää johtoon, josta se on välillä venynyt. 11 Lucky Tempest on parantanut viimeisiinsä paljon, mutta taas on luvassa hankala reissu juoksunkulun suhteen. 5 Hataar The Brave on nopea alussa ja voisi nappijuoksulla olla yllättävänkin korkealla. Tasavauhtinen, mutta jaksava 12 Capo Birdland tarvitsee muiden apuja reippaan matkavauhdin muodossa, muttei ole nolo menijä tähän tehtävään. Viime vuoden lopulla hyvin pärjännyt 1 Miss Jaybird on ollut nyt jo hetken varsin tasapaksu.

Pelijakauma: Enzo de Vonnas (36 %) on oikea suosikki, mutta liikaa pelattu. I One (3 %) on selvästi kiehtovin merkki.

Juoksunkulku: Cold Lucky Girl ja Hataar The Brave erottuvat kiihdytyksessä. I Onella on yleensä ajettu aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 3, 6, 8, 4, 11, 5, 12
Suuri: 2, 3, 6, 8, 4, 11, 5, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 9, 3
Toto5-2: 11
Toto5-3: 2, 11, 12, 7
Toto5-4: 6
Toto5-5: 2, 3, 6, 8, 4, 11, 5, 12
Hinta: 6,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 9, 3, 2, 12
Toto5-2: 11
Toto5-3: 2, 11, 5, 12, 7, 6
Toto5-4: 6, 11, 1
Toto5-5: 2, 3, 6, 8, 4, 11, 5, 12
Hinta: 57,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi