Ravivihje: Toto65 Magic Monday 18.2.2019

Julkaistu:

TOTO65
Maanantain Toto65-rivit laitetaan vetämään idevarmana päälle.

Toto65-1

Suosikki: Voitokas 7 Don Juan Sisu teki Kaustisella kelpo juoksun siihen nähden, että taukoa oli alla. Ori jäi johtavan rinnalle, mistä paras puristus uupui lopusta. Kuusivuotias meni valmentajan mukaan selvästi eteenpäin startin ansiosta, ja harjoituksissa hevonen on ollut terävämpi. Lähtöpaikka on Oulussa ikävä, mutta ori pääsee asiallisesti matkaan ja saanee alussa asemat. Keulapaikalle pääseminen on mahdollista, mutta toisaalta kuolemanpaikalle joutumista ei voi pitää mahdottomana.

Haastajat: Myös 8 Tessa's Devil tietää, kuinka lähtöjä voitetaan. Ruuna oli mukana Oulun Toto75:ssa, missä ruuna kiri mukavasti loppua 3. ulkoa. Sillä on tauon jälkeen alla yksi startti enemmän kuin suosikilla, mutta toisaalta lähtöpaikka on heikompi. Pienessä lähdössä Tessa's Devil ei jää pahimmassakaan tapauksessa liian kauas keulaporukasta. 1 Daddy's First laukkasi viimeksi maalisuoralla kesken kirin kaukaa 6. ulkoa. Tätä ennen ruuna otti ykkösen 4. ulkoa. Lähtöpaikka ei ole välttämättä etu, sillä suurella todennäköisyydellä ruuna ei pysty pitämään keulapaikkaa hallussaan. Päätöskierroksella Daddy's First pystyy paljoon, mikäli kirilukku sopivasti avautuu. 4 Quiet Leader avaa auton takaa positiivisesti. Ruuna kiri Kaustisella hyvin loppua 3. ulkoa ja tällä kertaa starttiväli on lyhyempi, mikä on laskettavissa plussaksi. 5 Lago Negro oli toissa kerralla keulasta hieman tasainen kolmas. Viimeksi ruuna starttasi Toto75:ssä toivottomista asemista eikä menestynyt. Lago Negro menee hyvin talvella ja auton takaa se pääsee hyvin matkaan. Menestyksen eväät ovat siis olemassa. 3 X.Factor oli Skellefteåssa huippuhyvä kierrettyään johtavan rinnalle ja runtaten maalisuoralla ykköseksi. Samanlaisilla otteilla ruuna ei ole ulkona, vaikka lähtö onkin ylisarja.

Pelijakauma: Don Juan Sisu (31%) on huippuhevonen iltaraveihin ja ansaitusti suosikki, mutta vasta yksi startti alla sitä ei uskalla jättää varmaksi.

Juoksunkulku: Quiet Leader, Lago Negro ja Don Juan Sisu avaavat parhaiten. Viimeksi mainittu on todennäköisin keulahevonen, mutta myös Lago Negrolla voidaan kokeilla piikistä.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 8, 1, 4, 5
Suuri: 7, 8, 1, 4, 5

Toto65-2

Suosikki: 7 North Lexus jatkaa hyvässä tikissä. Teivossa ruuna kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi mainiosti kakkoseksi hyvän Cyrius d'Arianen jälkeen. Hevonen avaa hyvin ja kilpailee varmuudella huippuiskussa, joten kyseessä on perusteltu suosikki. Pari hyvää vastustajaa on kuitenkin viivalla, joita kannattaa myös harkita mukaan.

Haastajat: 8 Don Corleone Trotilla ajetaan usein aktiivisesti eteenpäin, kuten toissa kerralla Vermossa. Kuusivuotias hakeutui sisäradan lähtöpaikalta johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi maalisuoralla väkevästi ykköseksi. Viimeksi ruuna pääsi helpommalla kuin monesti aikaisemmin, kun sille luovutettiin johtopaikka. Maalisuoralla luokkamenijällä ei ollut mitään hätää. 4 T.M. Chagall palaa sairauspaussilta ja antaa sitä kautta pienen edun pahimmille vastustajilleen. Se ei ehkä ole sataprosenttisessa huipputikissä vielä, mutta periksiantamaton ruuna on ollut lähes aina hyvä starttiviivalla ollessaan. T.M. Chagall ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, joten selkäjuoksu on todennäköisesti kuskin toiveissa. Ruuna olisi parhaimmillaan tasaisen reippaalla matkavauhdilla, mitä ei tällä kertaa välttämättä nähdä.

Yllättäjät: 2 Sivori Effe jatkaa hyvässä iskussa. Ruuna kirii sopivalla juoksulla hyvin loppua ja pystyy nousemaan suosikkien tuntumaan. Voitto on epätodennäköinen. 1 Lecrosse on hyvänä avaajana ja tarkan juoksun vaativana hevosena parhaalla mahdollisella lähtöpaikalla. Ruuna pystyy roikkumaan rahoille.

Pelijakauma: North Lexus (55%) on jonkin verran ylipelattu. Suosikkikolmikolla lähtö pitäisi olla tukossa.

Juoksunkulku: North Lexus katsoo kiihdytyksessä keulat. Don Corleone Trot kiertää eteenpäin ja tämän selkä saattaa kelvata, mikäli haastaja tulee ajoissa rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 7, 8, 4
Suuri: 7, 8, 4

Toto65-3

Suosikki: 8 Pam Hallover näytti viimeksi voittajalta ennen viimeistä 150 metriä, jotka hevonen tuli vain tasaisesti. Ruunan lähtöpaikka ei ole tällä kertaa kaksinen ja sillä saatetaan hyvinkin ajaa takapareista. Se ei olisi välttämättä huono vaihtoehto paljon keulassa juosseelle menijälle. Lappeessa ruuna näytti pystyvänsä kirimään mainiosti takapareista, mutta laukka loppukurviin mentäessä pilasi todennäköisesti totosijan. Pam Hallover juoksee omiin sarjoihinsa hyvillä välityksillä ja kuuluu ensimmäisenä peleihin.

Haastajat: 10 Coys Rain oli toissa kerralla kakkonen johtopaikalta Not A Cluen jälkeen. Viimeksi ruuna teki hyvän juoksun kuolemanpaikalta ja kamppaili viimeiseen asti voitosta. Ruuna jätti aikaisemmissa starteissa hieman varastoon, mutta viimeksi esitys oli aikaisempaa positiivisempi. 11 Not A Cluen kiriruuti oli Oulussa kuivinta. Bodenissa ruuna hakeutui johtopaikalle ja antoi etusuoralla paikan pois. Maalisuoraa voitokas kilpuri kiri asiallisesti. Suunta on oikea, kun Not A Clue on saanut pitkän paussinsa jälkeen pari starttia alle. 6 Pasi Von Bentzillä ajetiin paussilta maltillisesti heikolta 11-radalta. Ruunan vauhti ei riittänyt lopussa parhaille, mutta hevonen pinkoi kelpo tyylillä perille ja tuli voimissaan maaliin. Pasi Von Bentz ei ole auton takaa raketti, mutta pääsee kuitenkin asiallisesti matkaan. Kuski saattaa yrittää sillä keulajuoksua, mikäli hevonen tuntuu käteen hyvältä.

Haastajat: 7 Easy Vacation voitti Kuopiossa vaivattomasti keulasta pakkasraveissa neljän hevosen tynkälähdön. Lahden Toto75:ssa ruuna pakitteli heikolta lähtöpaikalta hännille tehden kelpo juoksun. Lähtöpaikka on tällä kertaa haastava. 3 Sannu Mustang on turhan harvoin antanut kaikkeaan starteissa. Viimeksi esitys oli nousujohteinen, kun tamma kiri 6. ulkoa toista rataa pitkin mukavasti toton tuntumaan. Sannu Mustang on edelleen vaikea veikattava. 4 Bluehouse's Power on esittänyt oikein hyvät kirit viimeisissään, vaikka on joutunut aloittamaan kirinsä kaukaa takajoukoista. Vastus kovenee, mutta ruuna ei välttämättä ole täysin ulkona, mikäli se tällä kertaa saa aloittaa kirinsä lähempää kärkeä ja myöhemmässä vaiheessa juoksua. 1 Last Finn ei ole tauon jälkeen ollut parhaimmillaan, mutta pystyy terävämpään esitykseen. Tamma ei tasaisena avaajana ole parhaalla mahdollisella lähtöpaikalla. 9 Blady Bols Blue pääsi viimeksi mielipaikalleen keulaan, mistä hevonen oli pettymys, kun ruuna on aikaisemmin ollut kuskin mukaan hyvä tauolta. Parannettavaa saattoi jäädä liikaa, kun vastus ei ole ainakaan heikompi.

Pelijakauma: Pasi Von Bentz (10%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Sannu Mustang pääsee hyvin matkaan ja saattaa aluksi katsoa keulat. Sille kelpaa hyvätasoisessa lähdössä selkäjuoksu, jolloin Pasi Von Bentz voi päästä keulaan. Myös Pam Hallover heittää lusikkansa kiihdytyssoppaan, mikäli sillä satsataan lähtöön.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 8, 10, 11, 6
Suuri: 8, 10, 11, 6

Toto65-4

Suosikki: 3 Naputus teki kelpo juoksun Lahdessa päästyään keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Toissa kerralla tamma laukkasi etusuoralla, mutta sai pian rytmistä uudelleen kiinni ja eteni johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi kakkoseksi Huimariinan jälkeen. Viimeksi kivikovassa tammalähdössä Naputuksella ajettiin normaalia maltillisemmalla taktiikalla. Viimeiset metrit tamma kiri pirteästi ja osoitti jatkavansa hyvässä iskussa. Teivossa lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle hyvä ja kuskilla riittää vaihtoehtoja. Naputus joko tähtää hyvään paikkaan parijonossa tai kiertää ajoissa eteenpäin. Molemmat juoksut käyvät hyvin.

Haastajat: 1 Sheikki tsemppasi Teivossa rehdisti perille toiselta ilman vetoapua suoraan paussilta. Ori pystyy petraamaan toiseen starttiinsa, mutta lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen tasaiselle avaajalle. Sheikki tuskin jää pussiin, mutta se saattaa saada ratkaisevasti hankalamman juoksun kuin Naputus. 6 Aatsi kuumeni viimeksi lähdönuusintoihin ja laukkasi. Tätä ennen ruuna oli totutun nahkea selkäjuoksulla. Ruuna avaa hyvin ja keulapaikka on sille elinehto menestymisen suhteen. Ohjastajan taktiikkaa ei siis tarvitse arvuutella etukäteen. Hän tekee kaikkensa, että Aatsi pääsisi johtoon.

Yllättäjät: 4 Holari pääsi lauantaina Toto75:ssä 2. ulos, mistä ruuna nappasi pronssia Rokin Maxin viedessä voiton. 7 Hymynkare onnistuu kykyihin nähden turhan harvoin. Ori on laukkaherkkä ja tämän lisäksi tasainen avaaja. Juoksuista tulee usein turhan vaativia näihin sarjoihin. Teivossa ori oli ties monettako kertaa sijoitustaan parempi tahmean kiihdytyssuoran jälkeen. 9 Likser taipui Jyväskylässä johtopaikalta maalisuoralla. Seinäjoella ruuna sai tarkan sisäratareissun, millaisella kuusivuotias kiri asiallisesti perille. Kunto on tasaisen hyvä. Tauluaan vaarallisempi 5 Hilin Ihme ja kelasta parhaat juoksunsa tekevä 8 Viriori tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Naputus (27%) on alustavasti kakkossuosikki. Tamma jätetään rohkeasti ideavarmaksi.

Juoksunkulku: Aatsi katsoo keulat ja Viriori sukeltaa tämän kantaan, mikäli jälkimmäisellä satsataan lähtöön. Naputus juossee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-5

Suosikki: 9 Buugi on starttaillut alkukaudesta ahkerasti ja menenstystäkin on tullut. Kaustisella ori jäi johtavan rinnalle, mistä hevonen tsemppasi vahvasti ykköseksi. Seinäjoella Buugi juoksi samalla paikalla ja oli jälleen väkevin. Taulu on hieno ja Buugi on ansaitusti suosikki, mutta mukana on muutama hyvä haastaja eikä oritta uskalla suositella ainakaan läpivarmaksi.

Haastajat/yllättäjät: 8 Masun Vilke sai Lahdessa myöhään vapaata 2. sisältä. Seinäjoella ori juoksi keulassa ja harasi Buugia vastaan parhaan kykynsä mukaan. Masun Vilke avaa terävästi ja kurkottanee kasikaistaltakin kohti johtopaikkaa. 6 Suutarin Tyttö kiri tauolta paluussaan tarkalla juoksulla mukavasti. Viimeksi tamma avasi hyvin ja pääsi johtavan kantaan, mistä hevonen tsemppasi varmaksi kakkoseksi Buugin takana. Suutarin Tyttö pääsee auton takaa hyvin matkaan eikä ohjastaja sulkenut ulos keulajuoksun mahdollisuutta. Pidämme selkäjuoksua kuitenkin todennäköisempänä. 3 Pontriot laukkasi Joensuussa viimeisessä kurvissa kesken kirinsä, mutta ehti rytmistä kiinni satauaan uudelleen ykköseksi. Oulussa ruuna seuraili kirissä parhaan kykynsä mukaan kovaa N.P. Turboa. Tällä kertaa Pontriot kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen. 10 Ellin Karamelli laukkasi Jyväskylässä ensimmäisellä takasuoralla ja loppukurvissa. Hyppyjen välillä hevonen kulki mukavasti. 12 Lahjottu alisuoritti Kuopiossa johtopaikalta. 12-radalta voitto olisi yllätys, mutta laajimmista revityksistä tammaa ei kannata unohtaa. 1 Uusi-Valtsu laukkasi Porissa etusuoralla ja runttasi tämän jälkeen asiallisesti perille. Kunto on parempi kuin tulosrivistö antaa ymmärtää.

Pelijakauma: Buugin (72%) peliosuus on liian korkea.

Juoksunkulku: Suutarin Tyttö avaa johtopaikalle ja saa tiukan haasteen, kun Masun Vilke tulee rinnalle. Jälkimmäinen etenee lopulta keulaan. Buugi kiertää ajoissa kupeelle.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 9
Suuri: 9, 8, 6, 3

Toto65-6

Suosikki: 4 Bombard aloittaa uusista käsistä. Ruunalla on paljon paussia alla, mutta kyvykkäältä menijältä on odotettava silti paljon, kun lähtöpaikka on hyvä ja pahin vastustaja palaa myös tauolta. Bombard pääsee auton takaa hyvin reissuun ja pystyy menestymään monenlaisella eri juoksunkululla.

Haastajat: 5 Staro Moschino teki syksyllä kelpo juoksuja uudessa kotimaassaan ja voittikin kertaalleen. Ruuna pääsee asiallisista asemista matkaan ja kuuluu pelihevosiin, mutta tauolta siihen ei tee mieli luottaa liikaa. 3 Don Pescadorilla on etu pahimpiin vastustajiin nähden, kun se on kilpaillut talvella tasaisesti. Kaustisella ruuna piti johtopaikalta Johnny Englishin niukasti takanaan. Don Pescador avaa hyvin ja pystyy katsomaan keulat ainakin aluksi.

Yllättäjät: 6 Overfun Match kiri Lappeessa terävästi 3. sisältä. Lahdessa tamma katsoi kiihdytyksessä keulat ja juoksi lopulta 2. sisällä, minne hevonen jäi pussiin. Kunto on mainio ja hevonen on tällä hetkellä yllätysvalmis. 10 Wall Street Comery juoksi sekä Vermossa että Lahdessa johtavan takana, mistä ruuna seuraili kohtuullisesti. Takarivin lähtöpaikka on miinusta Wall Street Comerylle, joka olisi nopeana avaajana paras eturivistä ja kärjen läheltä. Voitto olisi näistä asemista jopa pieni yllätys, kun lähtö on hyvätasoinen. 1 All Ready Match pääsee liikkeelle loistoasemista. Ruuna vaatii tarkan juoksun, millaisella se pystyy parhaimpaansa. Teivossa ruuna kiri sisäratajuoksulla mukavasti saatuaan maalisuoralla vapaata. 12 Our White Star tekee suosikin tavoin ensiesiintymisensä uudesta tallista. Lähtöpaikka on todennäköisesti voiton suhteen liian vaikea, mutta mikäli kärki vetää matkalla ylivauhtia, pystyy vahva menijä suorittamaan useita ohituksia. 8 Newyorker Li kilpailee kelpo iskussa, mutta lähtöpaikka vienee mahdollisuudet yltää voittoon saakka.

Pelijakauma: Bombardin (15%) kuuluisi olla suosikki ennen Staro Moschinoa (31%).

Juoksunkulku: Eturivissä on useita hyviä avaajia. Don Pescadorille riittänee, kun torjuu Bombardin ja Staro Moschinon alussa. Tämän jälkeen ruuna saanee johtopaikan muilta vastustajilta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 4, 5, 3, 6
Suuri: 4, 5, 3, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7, 8, 1, 4, 5
Toto65-2: 7, 8, 4
Toto65-3: 8, 10, 11, 6
Toto65-4: 3
Toto65-5: 9
Toto65-6: 4, 5, 3, 6
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 7, 8, 1, 4, 5
Toto65-2: 7, 8, 4
Toto65-3: 8, 10, 11, 6
Toto65-4: 3
Toto65-5: 9, 8, 6, 3
Toto65-6: 4, 5, 3, 6
Hinta: 96,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi