Ravivihje: Toto4 Mikkeli 17.2.2019

Julkaistu:

TOTO4
Mikkelin Toto4-kohteissa riittää pelillistä mielenkiintoa.

Toto4-1

Suosikki: 11 Jaajo on takarivistäkin suosikkimme. Oriin toissa kertaisen startin voi unohtaa, kun hevonen ei saanut ala-arvoisesta radasta otetta ja meinasi laukata useaan otteen matkan aikana. Lopulta hyppy tuli väistämättä. Kouvolassa kuusivuotias tempaisi 4. ulkoa etusuoralla keulaan ja teki hyvän juoksun, vaikka välispurtti lopussa maksoikin. Jaajo kohtaa hyvätasoisen porukan, mutta on silti yksi kierroksen varmaehdokkaista.

Haastajat: 5 Carda oli Joensuussa tekemässä umpirehtiä suoritusta johtavan rinnalta ennen laukkaa maalisuoralla. Hyppyyn paloi hyvä sijoitus, ehkä jopa voitto. 8 Nevan Neidolla on alla hyviä esityksiä takamatkoilta, mutta pitkän starttivälin takia se putoaa haastajaksi. Lähtöpaikkakaan ei auta asiaa. 9 Meleko Elevis käytti Joensuussa tilaisuutensa Cardan laukattua ja eteni 4. sisältä korkeimmalle korokkeelle. Tällä kertaa hevonen pääsee matkaan samalta viivalta kuin Carda. Viimeksi kaksikon kesken oli 20 metrin ero lähtötilanteessa. Lisäksi ohjastaja vahvistuu.

Yllättäjät: 3 Ciesma teki toissa kerralla hyvän juoksun johtavan rinnalta, mutta viimeksi kaikki ei ollut kunnossa tamman taivuttua pahoin loppukurvissa. Vahva 6 Tinon Valo, epävarma 7 Murolii ja hyvistä asemista matkaan pääsevä 2 Turelinu tulevat seuraavina. Näistä Murolii on tauluaan selvästi vaarallisempi, ja ruunaa kannattaa harkita revityksiin. Pertti Niveri oli suht' luottavainen ennen Vermon Toto65-lähtöä, missä peli pilaantui lähtölaukkaan.

Pelijakauma: Jaajo (25%) on alipelattuna hyvä varma. Myös Carda (7%) ja pommeista Murolii (1%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Nevan Neito (32%) on ylipelattu.

Juoksunkulku: Iivori ja Turelinu pääsevät loistoasemista hyvin matkaan Cardan ja Nevan Neidon säestäessä ulompaa. Carda saanee johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla, mikäli pääsee auton takaa hyvin matkaan.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto4-2

Suosikki: 11 Respect The Image on ollut viime kisoissaan vakuuttava ja jättänyt itsestään sellaisen kuvan, jota on kunnioitettava. Ruuna runttasi Lahdessa niin vahvasti perille 5. ulkoa kierroksen kirillä, että siltä pitää odottaa Mikkelissäkin paljon lähtöradasta huolimatta. Kouvolassa paikka johtavan rinnalla ei hidastanut menoa yhtään.

Haastajat: 6 Easy Ri pääsi toissa kerralla kasiradalta keulaan ensimmäisellä takasuoralla ja hoiti homman varmasti. Viimeksi tamma teki hyvän suorituksen 2. ulkoa eikä voinut mitään keulasta sooloilleelle Melina Morelle. Easy Ri on monipuolinen menijä, joka pystyy paljoon niin selästä kuin johtavan rinnaltakin. Kuskin mielessä siintänee johtopaikka. 4 Casper Frost runttasi Joensuussa kirinsä väkevästi perille eikä hävinnyt kuin hurjan juoksun alkulaukan jälkeen tehneelle vastustajalle. Casper Frost on epävarma menijä, joka jaksaa ravilla runtata vahvasti maaliin saakka.

Yllättäjät: Midnight Hourin veli 3 Ilos Amadeus runttasi joulukuussa mukavasti perille jäätyään etusuoralla 2. ulkoa toisen radan veturiksi. Lähtöpaikka on hyvä, mutta starttiväli on venähtänyt sen verran pitkäksi, että ruunaa ei arvioida kuumimpien pelihevosten joukkoon. 1 Can't Buy Me Love jäi viimeksi keulassa alakynteen viimeisen takasuoran lopussa ja joutui tyytymään viidenteen sijaan. Tammalla on kykyjä parempaan. 2 Freesia Stars pystyy tarkalla juoksulla kärjen tuntumaan. Toissa kerralla tamma seuraili Easy Ri:tä sen minkä pystyi. 5 Rick Rubin tykitti viimeksi hyvin sisäratajuoksulla, muttei ehtinyt 4. sisältä voittaneen 10 Beautiful Figuren ohi. Kaksikon kunto on hyvä, mutta kärkisijan eteen juoksujen pitää onnistua. Voitto on hyvätasoisessa lähdössä tiukassa.

Pelijakauma: Casper Frost (7%) on turhan vähän vedetty.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2,5 ja 6 avataan parhaiten. Easy Ri päässee keulaan, mutta avaus voi maksaa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 11, 6, 4, 3, 1, 2, 5, 10
Suuri: 11, 6, 4

Toto4-3

Suosikki: 5 Marshall Maurice teki tauolta loistojuoksun ja tuli johtavan takaa reippaasti perille kovassa lopetuksessa. Tämän jälkeen ruuna ei pystynyt parhaimpaansa, kun sekki oli liian tiukalla. Viimeksi Marshall Maurice teki asiallisen kirin 4. ulkoa Toto75-tasoisessa lähdössä. Marshall Maurice pystyy ravilla paljoon ja on kovakuntoisena menijänä suosikkimme.

Haastajat: 2 Effronte Photo teki Kymenlaakso-ajon karsinnassa positiivisen lopetuksen takapareista ja finaalissa ruuna runttasi 3. ulkoa asiallisesti perille. Paussilta ruuna osallistuu heti kärkitaistoon, mutta voi olla, että terävyys ei ole vielä Marshall Mauricen tasolla. 6 Tougherthantherest kilpailee tauluaan paremmassa vireessä, eikä olisi väärin, vaikka ruuna palkittaisiin välillä hyvällä sijoituksella. Lahdessa johtavan rinnalta hyvin tsempannut ruuna oli Vermossa sijoitustaan parempi kaukaa takaa 5. sisältä. 10 Bartender In teki hyviä startteja kesällä, mutta syksyllä ruuna alisuoritti. Tauolta Bartender In on arvoitus ja voitti olisi jopa pieni yllätys. 11 Bacardi Razz lopetti Kouvolassa mukavasti 2. sisältä ja jäi tauolle. Ruuna on pystynyt aikaisemmin hyviin suorituksiin suoraan paussiltakin. Ailahteleva 12 Hopeless Guy pystyy tarkalla juoksulla yllättämään, kun kilpailupäivä on oikea. Voi olla, että asetelmat ovat Mikkelin pyöreällä radalla turhan haastavat voiton suhteen.

Pelijakauma: Marshall Maurice (29%) maistuu ja jätetään pikkulappuun toiseksi varmaksi.

Juoksunkulku: Effronte Photolla on sisemmän lähtöpaikan turvin etu muihin pelihevosiin nähden, mutta mikäli ruuna menee keulaan, saattaa ainakin Marshall Mauricen selkä kelvata eteen, kun Effronte Photo palaa tauolta.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 6, 10, 11, 12, 8, 9, 4, 1

Toto4-4

Suosikki: 6 N.P. Turbo on ilahduttavasti kulkenut viime kisoissaan ravia. Oulussa ohjastaja käänsi oikeasta kahvasta ajoissa ja suuntasi suojattinsa kanssa kolmannelle radalle, missä N.P. Turbo suoritti totutun vahvasti eikä sillä ollut maalisuoralla voiton suhteen hätää. N.P. Turbo osaa edelleen laukata eikä hyppyihin aina ole syytä löydettävissä. N.P. Turbo on siksi haastava pelikohde, mutta huippukuntoisena menijänä se saa ansaitusti ensimmäisenä paikan lapulta.

Haastajat: 10 Herra Hopo pääsee voltista katapultin lailla matkaan ja saattaa edetä aikaisessa vaiheessa johtopaikalle. Seinäjoella ruuna lähti takamatkan juoksulangalta niin kovaa, että ohjastajan halutessa se olisi päässyt keulaan jo 200-300 metrin juoksun jälkeen. Taktiikaksi muodostui maltillisempi vaihtoehto johtavan takana, mistä Herra Hopo suoritti tasaisesti. Viimeksi sillä kokeiltiin keulasta, mistä sijoitus jäi keskinkertaisesti. Viimeinen puolikas ei ole ollut Herra Hopolle paras 500-metrinen viime kisoissa, mutta toisaalta vastukset ovat olleet tätä kovempia. Oikeana päivänä Herra Hopo osaa runtata hyvin perille eikä silloin menestys saa yllättää. 1 Onon Nopsahotti on suosikin tavoin vahva mutta epävarma menijä. Ruuna pystyy menestymään juoksulla kuin juoksulla mikäli ravi maittaa koko matkan ajan. 5 Villikamu on hyväluokkainen menijä, mutta paussilta arvoitus. Ori otetaan peleihin jo vähiin merkkeihin, sillä Terho Rautiaisen suojatit ovat olleet yleensä melko valmiita palatessaan starttiviivalle. Villikamu on voltista asiallinen avaaja ja saa ainakin Onon Nopsahottiin ja N.P. Turboon nähden edun ensimetreillä.

Yllättäjät: 16 Råger oli Joensuussa odotettua tasaisempi valmentajan mukaan. Hän ei odottanut suurta parannusta, vaikka hevonen sai startin alle siitäkin huolimatta, että Råger on esiintynyt harjoituksissa pirteämmin. Toki takamatkan suljetulta radalta on vaikea yltää kärkeen Mikkelin keulavetoisella radalla. 8 Tuurin Poika kiri Kouvolassa ykköseksi ohi Jaajon ja hyvin kirineen Kukkarosuon Matin. Lähtö oli helpompi kuin tällä kertaa. 11 Egoa On omaa kykyjä, mutta tauolta ruuna ei mahdu vähiin merkkeihin mukaan. Revityksesssä se huomioidaan. Usea hyvä hevonen palaa tauolta, kuten 13 Vuvuzela ja 14 Marmardu. Kaksikko jaksaa tehdä töitä kolmannella huippukuntoisina, mutta pitkiltä tauoilta niiden ei voi odottaa olevan heti parhaassa mahdollisessa tällissä.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Herra Hopolla on suuri rooli juoksunkulun suhteen takamatkaltakin. Se edennee ensimmäisen 300 metrin aikana johtopaikalle, mutta lopullinen taktiikka muovautuu tämän jälkeen sen mukaan, kuka tulee rinnalle ja milloin. Villikamu avaa ravilla hyvin ja se saattaa olla halukas johtoon kunhan laukka pysyy ensimmäisillä askelilla taka-alalla.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 10, 1, 5, 16, 8, 11, 13, 14, 7
Suuri: 6, 10, 1, 5, 16, 8, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 11
Toto4-2: 11, 6, 4, 3, 1, 2, 5, 10
Toto4-3: 5
Toto4-4: 6, 10, 1, 5, 16, 8, 11, 13, 14, 7
Hinta: 16,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto4-1: 11
Toto4-2: 11, 6, 4
Toto4-3: 5, 2, 6, 10, 11, 12, 8, 9, 4, 1
Toto4-4: 6, 10, 1, 5, 16, 8, 11
Hinta: 42,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi