Ravivihje: Toto75 Axevalla 16.2.2019

Julkaistu:

Toto75
75-historian menestynein lämminverinen palaa voittokantaan lauantaina?
On Track Piratenilla on hyvä tilaisuus napata jälleen uusi 75-voitto plakkariinsa Axevallan kultadivisioonassa. Toiseksi läpivarmaksi haastavalla kierroksella kohoaa alustavasti vasta kolmossuosikiksi hopeadivisioonassa pelattu Stepping Spaceboy.

Kierroksen eniten pelattu Illuminati (76-6) jätetään kokonaan kansalle, ja sen sijaan lapulta paikan saa maistuva trio. Vähemmän pelatuista ideahevosiksi erottuvat myös Ridghead Mateo (75-1), Cannon Flame (75-4) ja Kaiser Håleryd (75-7).

Lämpötila on tänäänkin tuntuvasti plussan puolella, mutta perjantain tiedon perusteella Axevallan radan pitäisi olla hyvässä tikissä.


Toto75-1

Suosikit: 2 Carlos Ken otti toissa kerralla oikein helpon voiton edettyään johtavan rinnalta kärkeen viimeisellä takasuoralla. Viimeksi se menetti 3. sisällä väsyvän takana asemiaan päätöskierroksella, mutta tuli lopun asiallisesti. Ruuna voi päästä hyvinkin matkaan ja hankkia asemat kärkiporukasta. Silloin voitto on mahdollinen. 6 Whipped Eggs kohtasi viimeksi johtavan rinnalta hieman ongelmia päätöspuolikkaan alussa, mutta maalisuoran Robert Berghin suojatti pisteli taas hyvällä otteella. Balanssia on tarkoitus keventää, ja juoksuradan hanskatessaan kehityskelpoisen oloinen 5-vuotias ottelee voitosta.

Haastajat ja yllättäjät: Kolmantena merkkinä pikkulapulle nostetaan vähälle huomiolle jäänyt 9 Ridgehead Mateo. Viimeksi sen juoksukin meni 2. sisältä oikein sujuvasti ja voitto ratkesi helposti. Rommen ykkönen tuli keulasta oikein rennolla otteella ja sen perusteella ruunassa on edellytyksiä selvästi nähtyä parempaankin. Liukasliikkeinen 5-vuotias voi olla lopussa vaarallinen. 4 Willmer Gel tuntuu vahvasta viime suorituksesta huolimatta väärältä suosikilta. Johan Untersteinerin suojatti oli johtavan rinnalta suvereeni, mutta voltin nelosradalta se jäänee tällä kertaa alussa auttamatta taakse, sen verran hankalalta sen volttaaminen on aiemmin näyttänyt. Kaikkien kiertäminen voi olla työlästä. Mukaan kuitenkin isompaan systeemiin, kuten muutama muukin. 1 Tengil Face teki viimeksi 75:ssä sisältä tasaisen suorituksen. Jos ori saisi puolustettua keulapaikan, voisi se riittää pitkälle. 10 Evan Williams Sisu puristi joulukuun 75-kisassa 5. ulkoa 13,8-vauhtisella päätöslenkillä hyvin kolmanneksi. Alla on parin kuukauden huoltotauko, muttei 5-vuotiasta kannata silti sivuuttaa. 12 Testa di Cavalo voitti viimeksi 6. ulkoa vahvalla 14,3-vauhtisella kierroksen kirillä. Sen ohella isolle lapulle mahtuu otteitaan viime aikoina selvästi parantanut 7 Victory Lee. Sen sijaan tauolta tuleva ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kengät jalassa menevä 8 Knifetown Lover ei tunnu pelillisesti kiinnostavalta, vaikka omaakin kelpo kapasiteetin.

Juoksunkulku: Tengil Face yrittää puolustaa paikkaansa sisältä. Carlos Ken voi myös avata hyvin, jos saa asetettua askeleensa oikein. Juoksuradan hevosillakin pyritään heti kärkipaikoille.

Pelijakauma: Willmer Gel (21%) on liikaa pelattu, samoin Knifetown Lover (10%). Carlos Ken (15%), Whipped Eggs (12%) ja varsinkin Ridgehead Mateo (4%) ovat alipelattuja.

Ranking: A) 2, 6 B) 9, 4, 1, 10, 12, 7, 8 C) 5, 3, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 6, 9
Suuri: 2, 6, 9, 4, 1, 10, 12, 7

Toto75-2

Suosikit: Pari keulavoittoa syksyllä ottanut 1 I Adore You ei ole tänä vuonna vielä onnistunut, mutta epäonneakin on ollut matkassa. Toissa kerralla tuli laukka avauskurviin, viimeksi 2. ulkona matkannut tamma jäi loppukaarteessa hakaukseen ja menetti vauhtiaan. Ykköset ajanut Carl Johan Jepson palaa rattaille ja sisäradalta juoksusta tullee suotuisa keulassa tai sen lähellä. Matsiin. 6 Syria A.T. on juossut Ruotsissa pelkästään autolähtöjä, joten voltin juoksurata on arvoitus. 5-vuotias on tehnyt vapaalta radalta hyvät suoritukset tänä vuonna, mutta selkäjuoksu voi sopia pontevasti askeltavalle tammalle vielä paremmin. 9 Jejje Palema teki Åbyssä 4. sisältä open stretchiä pitkin asiallisen lopetuksen, mutta selvä suosikkiasema tuntuu kuitenkin tähän liioitellulta. Pär Hedbergin suojatti pääsee kyllä voltista hyvin liikkeelle ja voi saada sopivatkin asemat. Hyvän kirin omaava 12 Global Rhapsody omaa myös mahdollisuudet korkealle. Viimeksi se kiri 3. sisältä Queen Of Sandin tuntumaan ja kulki taustalla juosten Jägersrossakin, vaikka sijoitus jäi kehnoksi.

Haastajat ja yllättäjät: Tasaisessa kohteessa on monia muitakin mahdollisia. 7 Sara Palema ei ole yltänyt takajoukoista kärkeen kahdessa viime kisassa, mutta pyrkii nyt juoksuradalta heti paremmille paikoille. 8 Darshana hakee yhä avausvoittoaan, viimeksi se oli jo 5. ulkoa varsin lähellä. Suotuisalla reissulla vaarallinen. 10 Whataboutyou Zaz esiintyi viimeksi puhdittomasti parijonosta, mutta starttiväli on nyt lyhyempi ja varustuksessa palataan voittostartin muottiin. Ei unohdeta. 11 Sahara Sun ei ole voittanut aikoihin, mutta esitti viime kerralla 3. ulkoa kelpo 13-vauhtisen kirin. 15 Ambhibian Madness hallitsi viimeksi keulasta. Paljon ratkeaa heti alussa, miten startti juoksuradalta onnistuu. Kun paalulla on kaksi volttia, saavat takamatkan sisempääkin lähtevät pidemmän kiihdytyksen, joka hankaloittaa juoksuradan hevosten aloitusta. Melko paljon pelattuna Tommy Karlstedin ajokki ei mahdu mukaan.

Juoksunkulku: I Adore You ja Sara Palema ovat ennakkoon tiukimmat keulapaikan tavoittelijat. Syria A.T. voi myös avata terävästi, jos volttaaminen ei muuten tuota ongelmia.

Pelijakauma: Jejje Palema (32%) on saanut selvästi liikaa kannatusta. I Adore You (10%) ja Sara Palema (3%) ovat muista edullisimpia.

Ranking: A) 1, 6, 9, 12 B) 7, 8, 10, 11, 15, 2, 3, 13 C) 4, 5, 14 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1, 6, 9, 12, 7, 8, 10, 11
Suuri: 1, 6, 9, 12, 7, 8, 10, 11

Toto75-3

Suosikki: Lähtöasetelmat ovat vahvasti 3 On Track Piratenin puolella kultadivisioonassa. Viime vuoden viimeisessä kisassa ruuna piti keulasta Propulsionin takanaan, joten matkastakaan ei ole sille haittaa. Solvallan suoritus 2. ulkoa oli vaatimattomampi ja sen jälkeen Hans R. Strömbergin suojatti joutui jäämään hammasongelman takia yhdestä kisasta pois. Treenikertoja ei kuitenkaan jäänyt väliin ja harjoitukset ovat sujuneet valmentajan mukaan hyvin. Balanssiakin päästään nyt keventämään. Keulapaikka häämöttää ja ilman väliprässejä voitto on haarukassa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 10 Nimbus C.D. on parantanut jatkuvasti otteitaan starttien myötä ja kiri viimeksi sisäratajuoksun jälkeen hyvin ulkokautta. Robert Bergh ei kuitenkaan ole halukas ajamaan paljon ongelmista kärsineellä ruunalla aggressiivisesti, joten jos On Track Piratenilla päästään ajamaan matkalla maltillisesti, on sitä vaikea enää kirissä lyödä. 11 Platon Face on se, joka voi suosikin rattaisiin iskeä kapuloita. Se laukkasi Pariisissa puolimatkan paikkeilla edettyään kolmatta pitkin kärjen rinnalle. Adrian Kolgjinin mukaan ruuna tuntuu nousukuntoiselta, toki kovimmat suorituksensa se on tehnyt kengittä. Rivakasti Kalmarissa kirinyt 4 Elliot Coger omaa myös mahdollisuuksia, mikäli kisasta ei tule taktiikkajuoksua.

Juoksunkulku: 6 Target Kronos napannee ensimmäiset keulat, mutta hakee selkää. On Track Piraten etenee toisessa vaiheessa kärkeen. Platon Facen ratkaisut ovat sen jälkeen ratkaisevia tulojärjestyksen suhteen.

Pelijakauma: On Track Piraten (44%) voisi olla hieman selvempikin suosikki. Nimbus C.D. (32%) tuntuu asetelmat huomioiden liikaa pelatulta.

Ranking: A) 3 B) 10, 11, 4 C) 2, 8, 7, 9, 1, 5 D) 6

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-4

Suosikit: 9 Rossi Palema teki vahvan suorituksen 4-vuotiaiden Margareta-lähdössä viimeksi 2. ulkoa. Poisjäännin myötä valmiiksi kakkosradalla oleva ruuna voi päästä kohtalaisen hyviinkin asemiin ja on voittomatsissa. 5 Cannon Flame kiri toissa kerralla 5. ulkoa niukkaan voittoon. Viimeksi ruuna laukkasi kiihdytyksessä, mutta pisteli sittemmin taustalla ihan juosten ja vaikutti olevan vireessä. Voltin viitosradalta alku voi olla verkkainen, mutta jos se ei putoa takamatkalta starttaavien taakse, kärkisijoitus on ulottuvilla. 5-vuotias tuntuu sarjoihinsa pystyvältä. 14 Island Life tekee mielenkiintoisen debyytin Robert Berghin tallista. Alla on jo ihan reipasvauhtinen ratahiittikin, joten vire lienee heti hyvällä mallilla. Korkealle. 6 Tony Afrika vastasi viimeksi keulasta 13,6-lopetuksessa hallittuun voittoon jättäen vaikutelman, että voisi pärjätä jatkossakin. Solvallassa keulasta hyvin mennyt 7 Harrington antautui viimeksi samalta paikalta jo takasuoralla ja on pitänyt sittemmin taukoa. Ruuna on pärjännyt aiemminkin pidemmillä starttiväleillä, joten se on syytä huomioida nytkin.

Haastajat ja yllättäjät: Muita ei mahdu systeemeihin. Keulasta pari kertaa voittanut 3 Hjalle Palema laukkasi viimeksi samalta paikalta loppukurvissa. Tehtävä tuntuu nyt hieman kovanpuoleiselta. Pisimmän takamatkan hevosista 11 Comte du Pommeau ja 15 Thorn Bird ovat osoittaneet viime starteissa hyvää virettä, mutta voittoon asti yltäminen olisi silti yllätys.

Juoksunkulku: Hjalle Palema voi olla etuvoltin nopein, vaikka myös Tony Afrikalla yritetään kohti kärkipaikkaa. Island Lifea lukuun ottamatta muilla 40 metrin hevosilla tuskin on kiinnostusta kovin aggressiiviseen taktiikkaan.

Pelijakauma: Cannon Flame (6%) on jäänyt aliarvostetuksi.

Ranking: A) 9, 5, 14, 6, 7 B) 3, 11, 15, 4, 13 C) 2, 12, 1 D) 10

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9, 5, 14, 6, 7
Suuri: 9, 5, 14, 6, 7

Toto75-5

Suosikit: 3 Stepping Spaceboy esitti Åbyn finaalissa vahvan lopetuksen 3. ulkoa ja oli selvästi parempi kuin vuoden ensimmäisessä kisassa. Mantorpin voitto tuli keulasta. Stefan Söderkvistin ajokilla on tällä kertaa varsin hyvät saumat päästä keulapaikalle ja siitä voitto olisi ulottuvilla. Maltillisesti pelattuna kelpo varmayritys! Eniten pelattu 4 Västerbo Exact lähtee myös rivakasti, muttei päässe edellisen ohi alussa. Sen myötä Thomas Uhrbergin ajokilla on selkeä riski jäädä kuolemanpaikalle ja siitä voitto on tiukassa. Muulla juoksulla mahdollinen. Viimeksi ruuna tuli 3. sisältä lopun asiallisesti.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Always On Time on lähdön ensimmäinen keulahevonen, mutta täydellä matkalla melko kovia hevosia vastaan selkäjuoksu lienee paras vaihtoehto menestymisen suhteen. Tämän vuoden molemmissa starteissa se on toki juossut keulassa. Björn Goop ei ollut erityisen toiveikas omassa ohjelmassaan, josta voisi päätellä selän kelpaavan. 9 Frankie Brodden lopetus 4. sisältä oli viimeksi asiallinen. Sopivalla selkäjuoksulla ruuna spurttaa lopun hyvin, eikä kärkisijakaan kaiken onnistuessa mahdoton ole. Norjan derbykakkonen 10 Zelov ei pystynyt Bjerkessä toiselta ilman vetoapua ottelemaan kärkisijoista, mutta tuli viime kerralla 5. ulkoa loppua ihan hyvin. Valmentaja tosin varoittelee, etteivät treeniolosuhteet ole olleet optimaaliset. Viimeksi lopussa raviaan kadottaneelle 8 Antonio Trotille matka on normaalisti liian lyhyt, mutta ruunalle saatetaan tehdä nyt varustemuutoksia jenkkikärryjen ja kokolappujen muodossa.

Juoksunkulku: Always On Time pitää keulat alussa, mutta täydellä matkalla kovia vastaan sillä ajettaneen selästä. Stepping Spaceboy torjunee Västerbo Exactin ja pääsee hakemaan vetotyöt.

Pelijakauma: Stepping Spaceboyn (19%) kuuluisi olla suosikki. Always On Time (22%) on yliarvostettu.

Ranking: A) 3, 4 B) 1, 9, 10, 8, 11, 5 C) 2, 6 D) 7, 12

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-6

Suosikit: Huippukuntoinen 10 The Real Star nostetaan stayermatkan ykköshevoseksi, vaikka vastustakin löytyy. Toissa kerralla Magnus Dahlénin ori tuli kuolemanpaikalta lopun 10-vauhtia ja piti selässä liftanneen takanaan. Kalmarissa Carl Johan Jepsonin ajama 5-vuotias ratkaisi tyylikkäästi 4. ulkoa. Päätöskierros oli 13,6-vauhtinen. Se voi saada tässä takarivistäkin pelisuosikkiin nähden paremmat asemat jolloin voitto olisi ulottuvilla. Myös 9 Farouk B.R. saanee suosikkiin nähden hyvää heti alussa ja voi päästä keulaankin. Toissa kerralla se eteni vastaavalla matkalla toiselta radalta lopussa omille teilleen, muttei päässyt viimeksi keulahevosen ohi. Valmentajan mukaan vireen pitäisi olla nyt parempi. Mattias Djusen ohjastajastatistiikka 75-tasolla on tosin kehno. Lapulle nousee myös 7 Pacific Face, joka on pitänyt huoltotauon. Tasaisen tappavaan vauhtiin pystyvä ruuna voi osaltaan hankaloittaa 1 Illuminatin tehtävää. Joakim Lövgrenin suojatin lähtöpaikka on huonoin mahdollinen, eikä hännille pakittamallakaan voittoon ole yksinkertaista nousta, jos koko edellä mainittu kolmikko on selvästi etupuolella. Suurena suosikkina koitetaan siitä tällä kertaa kokonaan ohipeliä.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Scarlets Mirakel pinnisteli viimeksi 12-vauhtisella kirillä maalikuvavoittoon 4. ulkoa ja voi sopivalla juoksulla otella tässäkin hyvistä sijoituksista. Timo Nurmoksen kaksikosta 8 Fairplay Pellini on osoittanut parempaa virettä, mutta vastus on melko lailla kovempi kuin voittostarteissa.

Juoksunkulku: 6 Smokey Herman on verkkaisista eturivin hevosista nopein alussa. Farouk B.R. voi päästä takarivistä hyvin läpi ja keulaan jossain vaiheessa. Pacific Face tulee ajoissa kohti kärkeä, Illuminatilla pyritään heti toiselle radalle kun se on mahdollista.

Pelijakauma: Illuminati (60%) on ihan liikaa pelattu. The Real Star (13%), Farouk B.R. (7%) ja Pacific Face (8%) ovat kaikki melko edullisia.

Ranking: A) 10, 9, 7, 1 B) 3, 8, 11, 5 C) 2, 12, 4, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 9, 7
Suuri: 10, 9, 7

Toto75-7

Suosikki: 9 Vlad Del Ronco on aloittanut vuoden vahvasti. Voitot tulivat 3. ulkoa, joista jälkimmäinen ylivoimaisesti. Viime kerralla ori joutui tyytymään keulasta niukkaan tappioon, mutta sisärata muistutti sillä kertaa osaltaan enemmän järveä kuin kaviouraa. Merkittävän kuskinvaihdoksen kokeva 5-vuotias saa jenkkikärryt peräänsä, eikä lähtöpaikkakaan nopeiden avaajien takana ole hassumpi. Pikkulappuun Edvin Cekan valmennettava jää varmaksi, mutta saa melko tukevasti pelattuna isompaan systeemiin muutamia kavereita.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Night Brodde olisi keulasta kova vastustaja suosikille, mutta hyvästä lähtönopeudesta huolimatta johtopaikan puolustaminen ei onnistune. Solvallassa se hallitsi keulasta, muttei noussut viimeksi takaa. Mahdollinen joka tapauksessa. 10 Kaiser Håleryd joutui taipumaan viimeksi 75:ssä keulapaikalta kolmanneksi, mutta osoitti aiemmin erinomaisia otteita. Valmentajan mukaan ruuna on treenannut edelleen hyvin ja tässä Peter Untersteiner pyrkinee liimautumaan heti suosikin peesiin. Siitä vaarallinen. 12 Infinitus kiri viimeksi 2. ulkoa viime metreillä niukasti ohi Vlad Del Roncon ja otti Jägersrossa hallitun voiton 3. ulkoa. Ei mahdoton tässäkään. 3 Dontbreakthebankås ei ole onnistunut hyvästä vireestä huolimatta voittamaan, eikä täysi matka helpota tehtävää. 2 Chapuy pystynee ohittamaan Night Brodden kiihdytyksessä. Keulasta ruuna tuntuu tähän seuraan hieman köykäiseltä.

Juoksunkulku: Chapuy avannee Night Brodden ohi keulaan, ellei sitten sen taakse jo tule sopivaa tilaa kääntää. Myös Dontbreakthebankås ja 5 Tanya Gel lähtevät reippaasti. Vlad Del Ronco hankkii iskuasemat toiselta radalta.

Pelijakauma: Vlad Del Roncon (43%) peliosuus on ylärajoilla. Kaiser Håleryd (5%) ja Infinitus (7%) ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Chapuy (12%) on liikaa pelattu.

Ranking: A) 9 B) 1, 10, 12, 3, 2, 7, 8 C) 5, 4 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 9
Suuri: 9, 1, 10, 12

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 2, 6, 9
Toto75-2: 1, 6, 9, 12, 7, 8, 10, 11
Toto75-3: 3
Toto75-4: 9, 5, 14, 6, 7
Toto75-5: 3
Toto75-6: 10, 9, 7
Toto75-7: 9
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 2, 6, 9, 4, 1, 10, 12, 7
Toto75-2: 1, 6, 9, 12, 7, 8, 10, 11
Toto75-3: 3
Toto75-4: 9, 5, 14, 6, 7
Toto75-5: 3
Toto75-6: 10, 9, 7
Toto75-7: 9, 1, 10, 12
Hinta: 192,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi