Ravivihje: Toto75 Superlauantai 16.2.2019 – 500000 euroa ekstraa potissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Voittopotti voi nousta seitsennumeroiseksi Kuopion ja Turun yhteiskierroksella lauantaina.
Ravihistorian ensimmäisen Superlauantain Toto75-rivi ratkeaa Kuopion ja Turun isännöimällä yhteiskierroksella. Potissa pullistelee peräti 500 000 euroa jackpot-rahaa. Hyvässä lykyssä täysosumille voi olla jaossa miljoona euroa.

Limittäin ajettavat ravit käynnistyvät kello 17 ja T75:n peliaika päättyy kello 19.
Pelimielessä lisärahakierrosta lähestytään tutulla kulmalla. Pelit kohdistetaan vain päävoittoluokkaa kohti T7-merkinnällä ja vihjerivien tukipilarit poimitaan kierroksen todennäköisimmistä voittajista. IS Ravien papereissa niitä ovat keulajuoksuun tähtäävät Roberto Diver ja Tulinko.

Jos kuitenkin haluaa kalastella isoa pottia pienellä rahalla, ideavarmakandidaatteina on mainittava ainakin avauskohteen kakkossuosikki Sakarin ja kuudennen kohteen Freelancer.

Olosuhteet maustavat kierrosta. Sekä Turkuun että Kuopioon luvataan lämpöasteita iltapäiväksi. Kattavan tallikommenttikierroksen perusteella pehmeä alusta olisi miinusta monelle pelihevoselle.


Toto75-1

Suosikki: 10 Draken on tehnyt väkevää jälkeä Miika Tenhusen valmennuksesta ja Jani Ruotsalaisen ajamana tämän vuoden puolella. Toissa kerralla tuli helppo keulavoitto arkisesta lähdöstä, jossa hevonen ei ollut vielä lainkaan parhaimmillaan tallinvaihdoksen ja sairastelujen jäljiltä. Myös viimeksi Kouvolassa Draken oli omaa luokkaansa kärkipaikalta ja voitti kevyesti. Tämän lähdön hevosista selvästi taakse jäi 5 B. Riitu. Nyt T75-tasolla ja takarivistä rima nousee tuntuvasti, mutta Draken on niin kyvykäs hevonen nousijadivariin, että pystyy vastaamaan haasteeseen. Aiempien juoksujensa perusteella Draken pystyy pärjäämään yhtä hyvin takaa selkäjuoksulla kuin kärjestä.

Haastajat: Vahvansorttinen 3 Sakarin on edelleen kunnossa, mutta laukka on ollut viime aikoina ikävän herkässä. Viimeksi Jokimaalla T75-finaalissa ori kulki alun laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä vahvasti 26,8-vauhdilla, vaikka hieman ennen puolimatkaa tullut toinen laukka hidasti matkantekoa. Jos vaikkapa 8 Ohikiitävään vertaa, Sakarin on nyt 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. Kun tallitiedotkin ovat positiiviset, Sakarin maistuu peli-ideana. 12 Vappuäijä on joukon kyvykkäimpiä ja tallitietojen perusteella ori voi nousta roimasti sarjoissa tällä kaudella, mutta se rankataan maltilla tauolta ja piippuhyllyn lähtöpaikalta. Myös 4 Valtorilta puuttuvat tuoreet näytöt, mutta kuten viime vuoden puolelta muistetaan, hyvänä päivänään Tuomas Pakkasen ajokki voi vetää joukkoa alusta loppuun.

Yllättäjät: Edellä mainittu Ohikiitävä kulki kolmesti putkeen ravia ja oli tosi hyvä, mutta viimeksi tuli taas harha-askelia. Ruuna juoksi suurimman osan matkasta johtavan rinnalla ja laukkasi 700 metriä ennen maalia. Teemu Okkolinin mukaan hevonen oli vielä hyvissä voimissa ja hyppyyn paloi totosija. 6 Viano kiri Kaustisella asiallisesti 3. ulkoa, mutta ei tavoittanut ylivauhtia vetänyttä Ruhvanan Urhoa. Ruuna viimeisteli kuntonsa perjantaina Seinäjoella ja kiri vauhdikkaasti ykköseksi 3. ulkoa 600 metrin kirillä. T75-tasolla rima nousee, mutta sen verran positiivisesti Viano otti tällä kertaa kyytiä myös ulkoradoilla, että se nostetaan mukaan porukkalapulle. 7 Eurovaltikka on tarkan juoksun hevonen, joka voisi järjestää jättiyllätyksen vauhtijuoksussa lyhyellä kirillä. Viimeksi Killerillä ruuna kulki laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 27,2-vauhdilla, joten kunto on kohdillaan.

Juoksunkulku: Eurovaltikka pystyy nappaamaan Valtorilta keulat kiihdytyksessä, ja epäonnesta kärsinyt hevonen saattaa myös yrittää upporikasta ja rutiköyhää piikkipaikalta.

Alustava pelijakauma: Sakarin on edullinen perusmerkki ja kuuluu kaikille lapuille. Mahdollisista potintekijöistä kiinnostavin on Eurovaltikka.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 10, 3, 4
Suuri: 10, 3, 4, 12, 6, 8, 7

Toto75-2

Suosikki: 3 Beat of Love jatkoi viimeksi hyviä esityksiään ja saa puhtaat paperit, vaikka taipui keulasta kolmanneksi viime metreillä. Kiihdytys oli 12-vauhtinen ja venyi toisen kaarteen alkuun saakka, kun takarivistä startannut tamma haki kärkipaikkaa. Se painoi ymmärrettävästi jaloissa lopussa. Nyt kärkipaikka todennäköisesti lohkeaa helpommin, joten Beat of Love jatkaa suosikkina. Voi myös olla, että hevonen on nyt varustemuutoksen ansiosta parempi kuin viimeksi.

Haastajat: 2 May Rose on kovaluokkainen tamma, joka esiintyi oikein positiivisesti viimeksi johtavan rinnalta. Se niittasi alussa keulaan revittäneen Beat of Loven lopussa ja pystyy temppuun nytkin, sillä kunto lienee vain nousussa tauon jäljiltä. 5 Selene Lune järjesti totopaukun toissa kerralla Vermossa ylivauhtisessa juoksussa ja jatkaa kunnossa myös viime suorituksensa perusteella. Vaikka kunto pitää, tasavauhtisen hevosen voitto olisi edelleen yllätys, sillä tässä lähdössä ei ole helppo nähdä ylivauhtista tempoa.

Yllättäjät: 4 Gresille Boko teki hyvän 13-vauhtisen 800 metrin kirin 3. ulkoa Teivossa viimeksi. Samanlaisena se voi pärjätä nyt sarjaa ylempänäkin, kun vastassa on vain tammoja. 11 Northern Trick loisti toissa kilpailussaan keulasta tätä vastaavassa tehtävässä, mutta oli viimeksi vaisu ja vetäytyi tauolle. Sairauspaussilta palaava hevonen ei mahdu kovassa porukassa peleihin, varsinkin kun se ei pääse nyt takarivistä käyttämään lähtönopeuttaan. 10 Callela Kailash oli viimeksi ihan hyvä kolmas 3. ulkoa ja jatkaa hieman riviään parempana. Takarivin pelihevosten lähtöpaikat paranivat poisjääntien myötä. 6 Lil Belinda yllätti toissa kerralla Solvallan maililla ja olikin tosi hyvä 3. ulkoa 800 metrin kirillä. Samanlaisena tamma ei ole tässäkään ulkona. Viimeksi täydellä matkalla Lil Belinda riitti 3.-4. ulkoa rahoille.

Juoksunkulku: Beat of Love avaa keulaan ja puolustaa paikkaansa. May Rose kiertää rinnalle.

Alustava pelijakauma: Kova suosikkikaksikko voisi erottua hieman selvemminkin muista. Yllättäjistä Gresille Boko on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 2
Suuri: 3, 2

Toto75-3

Suosikki: 2 Roberto Diver venytti voittoputkensa mitan seitsemään toissa lauantaina Jokimaalla ja oli vailla vastusta keulasta nousijadivisioonan finaalissa. 11-vauhtinen avaus ei tuntunut missään. Nyt kysymys kuuluu, vieläkö ruuna jatkaa juhliaan, kun se hyppää tuplasti enemmän tienanneiden ja paljon rutinoituneempien vastustajien mitattavaksi 40000 euron sarjassa? IS Ravit uskoo, että huippuhevonen riittää edelleen mainiosti, varsinkin kun arpatuuri oli otollinen ja keulajuoksu näyttää taas todennäköiseltä. Siitä voi olla kahta mieltä, onko alustava yli 70 prosentin kannatus raameissa, mutta jackpot-kierroksella ja vain päävoittoluokkaa kohti pelatessa illan todenäköisin voittaja otetaan varmaksi peliprosenteista välittämättä.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Look Complete on huippupaikalta lähellä mitalisijaa, jos vire on kohdillaan suoraan parin kuukauden paussilta. Viimeksi Turussa Look Complete pystyi voittamaan T76-lähdön keulasta, vaikka ravi ei ollut priimaa. Tiedä vaikka ruuna olisi nyt vain parempi. Lomareissulle matkustanutta valmentajaa ei tavoitettu tallikommenttia varten. Voimillaan pätevä 11 Intuto on joukon parhaimmistoa ja jyrää voimillaan takarivistäkin korkealle. Viimeksi Vermossa ori oli hyvä kakkonen johtavan rinnalta lähdössä, jonka voitti Her Royal Highness. 5 E.V. Jory voitti Kuopiossa joulukuussa T76-lähdön keulasta. Viimeksi Vermossa ruuna ei ollut yhtä hyvä 4. ulkoa 900 metrin kirillä ja se palaa nyt kehiin 1,5 kuukauden tauolta, minkä jäljiltä kärkisija voi olla tiukassa. Suosikin selkään tähtäävä 3 Moonlight Storm jäi johtaneen 8 Wicasa Sioux'n rinnalta selvästi kakkoseksi Seinäjoella viimeksi, mutta näistä lähtöasemista revanssi on lähellä.

Juoksunkulku: Roberto Diver avaa kovaa ja sen selkä kelpaa kaikille, joten suosikin keulasoolo näyttää todennäköiseltä. Tosin pieni laukkariski ruunalla on.

Alustava pelijakauma: Roberto Diver on yläkanttiin pelattunakin varma-ainesta. Edullisin varmistusmerkki on Look Complete.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-4

Suosikki: 2 Tulinko nousee rankingimme kärkeen. Se palasi viime viikolla Vermossa pitkältä tauolta ja oli kelvollinen kakkonen johtavan takaa. Lähdön voitti johtavan rinnalta 11 Passiton, mutta nyt kun kovaluokkaisella Tulingolla on startti alla, uskomme sen vetävän joukkoa pitkään. Tulinko voi parantaa myös siinä tapauksessa, että olosuhteet mahdollistavat lyhyemmät hokit kuin viimeksi pakkasraveissa. Tallitiedot ovat muutenkin positiiviset, joten kokeilemme Tulinkoa keulavarmana.

Haastaja: 7 Rokin Maxi on tietenkin lähdön toinen kova ja olisi mahtunut lapulle, jos poisjääneen Atupemin tilalle ei olisi tarvinnut kehittää toista T7-varmaa. Ori on ollut hyvä jo pitkään ja jatkaa kunnossa, vaikka viimeksi tuli laukka. Lähtö oli kova valiodivisioonan finaali, jossa ori jäi odotetusti jalkoihin kiihdytyksessä sisäradalta. Loppukaarteessa ulkoradoilla tulleeseen laukkaan ei palanut kärkisijaa, mutta tämän tehtävän Rokin Maxi pystyy voittamaan vaikka johtavan rinnalta, kunhan Turun rata vain on pitävä. Upottava alusta nostaisi laukkariskiä tuntuvasti ja sääennusteet hieman hirvittävät. Jos Rokin Maxin voisi luottaa polkevan ravia, se olisi suosikkimme lähtöön.

Yllättäjät: Edellä mainittu Passiton jyräsi Vermossa ykköseksi johtavan rinnalta, mutta starttaa edelleen T75-tasolla vain yllättäjän roolissa, kun lähtöpaikka tietää lisämetrejä. 10 Kukan Tutu on oppinut kirimään myös takaa, vaikka ei riittänytkään viimeksi Josveisin voittamassa valiodivarissa 2. ulkoa. 1 Holari ei piisannut viimeksi 4. ulkoa Passittomalle tai Tulingolle, mutta hyvä sisäratajuoksu voi auttaa kirikykyisen hevosen nyt taistoon totosijoista.

Juoksunkulku: Tulinko avaa kovaa ja on todennäköisin keulahevonen, vaikka saaneekin alussa haastetta ainakin 5 Ruutu-Vieskeriltä. Rokin Maxi kiertää rinnalle.

Alustava pelijakauma: Suoritusvarma Tulinko on sopivasti pelattuna suosikkina mainio suosikkivarma.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-5

Suosikki: Jalkaansa kolhineen Atupemin jäädessä pois lähtö typistyi kahdeksan hevosen koitokseksi. Keulapaikka on nyt suuressa arvossa ja sinne vahvimmilla on sisäradan 1 Ida's Owen. Se teki viimeksi Joensuussa Atupemin peesissä minkä pystyi ja oli ihan hyvä kakkonen. Edellisen juoksu yhdeksänteen sijaan ei kannata tuijottaa, sillä tuolloin hevoselta putosi kaksi kenkää matkalla. Ida's Owen on hyvässä kunnossa ja voittanut mielipaikaltaan piikistä tällaisia tehtäviä ennenkin.

Haastajat: 3 Ypäjä Hereiam tuntuu ailahtelevan. Se oli mainio tammikuussa laatulähdöissä, varsinkin Teivossa johtavan rinnalta Shadow of Brisbanea vastaan, mutta ei ihan yhtä hyvä 5. ulkoa Jokimaalla viimeksi. Juoksunkulkukin oli kyllä takahevosia vastaan hopeadivarin finaalissa. Nyt terävämpien treenien ja mahdollisesti kevyemmän balanssin ansiosta saatetaan nähdä taas parasta Ypäjä Hereiamia. Tallikaverukset 6 Callela Ladyboss ja 8 Cameron Evo palaavat kehiin talvitauolta. Molemmilla on kykyjä ihan kärkeen, mutta suoritusten ennakoiminen ei ole helppoa, kun tuoreita näyttöjä puuttuu. IS Raveja ei yllättäisi, vaikka Iivo Niskasen osaomistama Cameron Evo nousisi Heikki Korhosen laatutallin ykköshevoseksi tällä kaudella. Tämän lähdön sarjamääritys puolestaan suosii erityisesti Callela Ladybossia.

Yllättäjät: Kirikykyinen 5 Zigge Silvio on väläytellyt sijoituksiaan parempaa virettä. Viimeksi se pääsi liian myöhään irti johtavan takaa hopeafinaalissa, kun William Pine puutui eteen. 4 Tapiro Jet jäi toissa kerralla pussiin ja teki viimeksi asiallisen 700 metrin kirin 4. ulkoa. Jukka-Pekka Kauhanen on tällä kertaa liikkeellä aktiivisella taktiikalla.

Juoksunkulku: Ida's Owen ja Tapiro Jet kiihtyvät parhaiten. Etu on Ida's Owenilla, joka kärkipaikan saadessaan myös puolustaisi asemiaan.

Alustava pelijakauma: Tilanne tulee elämään vielä niin paljon, että ennakkoon on turha ottaa kantaa. Zigge Silvio ainakin jäänee aliarvostetuksi.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1, 3, 6, 5
Suuri: 1, 3, 6, 5, 4, 8

Toto75-6

Suosikki: 2 Pascha Tilly palasi viimeksi lyhyeltä sairaustauolta voittovireessä starttiin. Luokkaruuna lepatti kirissä hyvällä tyylillä ohi johtaneen Exuberancen, 8 Luxorious Lordin ja kumppaneiden. Hevonen ei ainakaan huononna saatuaan startin ja nyt kun lähtöpaikka on paras mahdollinen, ruuna nousee rankingin kärkeen. Se avaa hyvin ja pystyy voittamaan vaikka johtavan rinnalta. Pascha Tillyn nopeus riittää mailillekin.

Haastajat: Keulaspesialisti 1 Freelancer on kisan todennäköinen vetojuhta pikamatkalla. Maanantain välistartissa se näytti hallitsevan lähtöä kirikierrokselle lähdettäessä, mutta kun Celebration Song pakotti sen kiivaaseen 12,5-vauhtiseen kolmanteen puolikkaaseen, menovesi ehtyi viimeisellä satasella. Hevonen voi terävöityä tuore startti alla ja näistä lähtöasemista se kuuluu kaikille lapuille. Edellä mainittu Luxorious Lord oli tosi sitkeä johtavan rinnalta viimeksi. Keulasta sen osakkeet nousisivat roimasti, mutta todennäköisimmin ulkoradan lähtöpaikka tarkoittaa taas lisämetrejä.

Yllättäjät: 9 Merit on ollut jo pitkään kunnossa ja voi saada nyt nappireissun Freelancerin takaa. Maanantain välistartissa Merit jäi hyvissä voimissa pussiin johtavan taakse. 5 M.T. Lara Croft yllätti toissa kerralla Jokimaan T75:ssä Beat of Loven ja May Rosen 600 metrin kirillä. Tamma tuntuu saaneen lisää sitkeyttä, mutta tämä tehtävä on vielä kovempi. Keskiviikon välistartissa M.T. Lara Croft kiri 2. ulkoa tilaa saatuaan loppusuoran mukavasti. Pikamatka puoltaa nopeaa hevosta.

Juoksunkulku: Freelancer avaa lujaa ja on taas lähtönsä todennäköisin keulahevonen. Lähdössä on monta muutakin sähäkkää avaajaa ja uloimmilta radoilta haetaan aktiivisesti asemia Westcoast Victorian sekä Luxorious Lordin johdolla, joten kiihdytys voi venyä.

Alustava pelijakauma: Freelancer ja Merit ovat hyviä rasteja.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1, 8, 9, 5

Toto75-7

Suosikki: 9 Willy Wingston voitti viime lauantaina Oulussa helposti keulasta. Ruuna pystyy myös koviin kireihin, joten se on takarivistäkin perusmerkki. Mauri Jaara arvioi ennen viime kisaa, että hevonen olisi ollut parempi startti alla. Nyt ruunalla on toivottu kisa kropassa, mutta lähtöpaikka hitaan vastustajan takana takarivissä ei ole optimaalinen ja huonolla tuurilla Willy Wingston jää kauas kärjestä alussa. Kärkirankkaus on hyvin niukka.

Haastajat: 3 Ice Wine on edelleen kunnossa ja salama-avaaja sai suosikeista parhaan lähtöradan. Tamma saa valita juoksupaikkansa ja Seinäjoen-startin perusteella tamma klaaraa tämänkin matkan. Tuolloin se tuli voimia tallella maaliin keulavoittaja Wilhelm Nashin selästä. Kaksi viikkoa sitten Jokimaalla Ice Wine teki ihan hyväksyttävän kirin 2. ulkoa, vaikka lopussa totosijoilta putosikin. 6 Gute Band ei mahtanut viime lauantaina 2. ulkoa Willy Wingstonille mitään, mutta hevonen on nyt startti alla parempi. Myös vedettävät korvapallot voivat tuoda uutta virtaa. Voittokin on mahdollinen, jos Gute Band pääsee asemiin alussa. Ohjastaja Santtu Raitalan mukaan viimeksi oli aika lailla kaikki pelissä kiihdytyksessä ja sen perusteella valjakolla on nyt vaarana jäädä ulkoradoille alussa. 5 Piedmont löi Ice Winen Jokimaalla. Se aloitti keulassa ja antoi paikan matkalla Wilhelm Nashille. Ruuna nousi kiriin maalisuoran alussa ja hävisi vain Excalibur Itille. Jos Ice Wine tyytyy selkäjuoksuun 2600 metrillä, Piedmontilla on sauma hakea keulat. Silloin sen osakkeet nousisivat kovasti. 2 Nitro Diablo voitti maanantaina 2. ulkoa 300 metrin kirillä. Hyvältä paikalta ruuna voi saada unelmajuoksun nytkin ja sillekin 2600 metrin matka passaa mainiosti.

Yllättäjät: 10 Hazelhen Hermeksen kuntoon valmentaja Timo Korvenheimo on tallikommenteissa poikkeuksellisen tyytyväinen. Solvallan-kisan laukka oli työtapaturma. Jos kenttä kääntyy lopussa, kirikykyinen ruuna tykittää kärkitaistoon. Samat sanat pätevät kovakuntoiseen 11 Elliot Webiin. 1 Orlando Knick teki Oulussa erinomaisen kilometrin kirin kolmannella radalla ja vaikuttaa hyvältä lisältä pronssidivareihin. Ruuna ei ollut viimeksi yhtään esimerkiksi Gute Bandia huonompi, juoksunkulku huomioiden melkeinpä päinvastoin. 8 M.T. Kitty on kovassa kunnossa ja kiri viimeksikin hienosti, mutta näin kovassa sakissa juoksun olisi onnistuttava kärkisijoja ajatellen nappiin ja ulkoradalta tehtävästä tulee herkästi mahdoton.

Juoksunkulku: Ice Wine on alun nopein kuskin niin halutessa. Piedmont avaa myös tulisesti joukon keskeltä ja sen selkä saattaa kelvata Ice Winelle 2600 metrillä, kuten myös ehkä Gute Bandin, jos sen startti menee nappiin.

Alustava pelijakauma: Tasainen kohde, jossa hyviä merkkejä ovat etenkin Ice Wine, Piedmont ja Hazelhen Hermes.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 9, 3, 6, 5, 2, 10, 1
Suuri: 9, 3, 6, 5, 2, 10, 1, 8, 11

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 10, 3, 4
Toto75-2: 3, 2
Toto75-3: 2
Toto75-4: 2
Toto75-5: 1, 3, 6, 5
Toto75-6: 2, 1
Toto75-7: 9, 3, 6, 5, 2, 10, 1
Hinta: 16,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 10, 3, 4, 12, 6, 8, 7
Toto75-2: 3, 2
Toto75-3: 2
Toto75-4: 2
Toto75-5: 1, 3, 6, 5, 4, 8
Toto75-6: 2, 1, 8, 9, 5
Toto75-7: 9, 3, 6, 5, 2, 10, 1, 8, 11
Hinta: 189,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi