Ravivihje: Toto4 Jokimaa 14.2.2019

Julkaistu:

TOTO4
Jokimaalla katseet kiinnittyvät talvitaukonsa päättävään supertähteen Ranch Kellyyn.

Toto4-1

Suosikki: Viisi totosijaa putkeen ottanut 5 Global Uncommon nappasi Suomen uran avausvoittonsa toissa startissaan Vermossa keulapaikalta, jonne Ari Moilasen mieli halajaa varmasti Jokimaallakin. Teivossa ruuna nappasi kakkosrahat johtaneen M.J.'s Pearlin takaa ja jatkoi tasalaatuista työtään. Suosikki osaa olla loppusuoralla välillä hieman laiskan oloinen, eikä innosta paljon pelattuna varmaksi, vaikka onkin lähdön todennäköisin voittaja.

Haastajat: 2 Justine Case ailahtelee suorituksissaan jonkin verran, mutta siinä näyttäisi olevan pieni kaavakin. Tamma ei ole ihan paras mahdollinen kaarrejuoksija ja heikompia esityksiä tulee sitten, kun se joutuu niissä runsaammin kiertelemään. Kakkosradalta 4-vuotias saa lähes väkisin säästöjuoksun ja on silloin kova haastaja suosikille. Teivossa Justine Case lähti 4. ulkoa vetämään kolmannen letkaa kierros jäljellä ja tuli kirilenkin 15,6.

10 Argentuil aloitti kautensa kahdella voitolla. Ykkösiä pitää aina kunnioittaa, mutta ne tulivat kyllä varsin sopivista porukoista. Lappeessa tamma kiri 4. ulkoa 15,6/800 metriä ja oli samalla tasolla kuin voitoissaankin.

Yllättäjät: 7 Vex Ant Hope laukkasi viimeksi noususta viimeisessä kaarteessa ja siihen taisi palaa jopa voitto. Toki sekään lähtö ei ollut mikään tason multihuipentuma. Kirikykyinen ruuna on nyt aika vähällä huomiolla, mutta lähtöpaikka on toki ankea. 8 Nat King aloitti vuoden ottamalla kirivoiton suoraan tauolta. Lahden esitys oli askel eteenpäin tuosta startista, vaikka siellä tuli 2. ulkoa "vain" kolmas sija. Sähäkkä 4 Amour Mirage ei ole löytänyt kuntoaan tauon jälkeen, mutta tammassa on potentiaalia. 3 Kebell Sånna oli Lahden kakkosessaan positiivinen kakkonen, eikä ihan mahdoton jättiyllättäjä samalla tasolla suorittaessaan.

Pelijakauma: Global Uncommon (52 %) on liian suuri suosikki. Justine Case (15 %), Vex Ant Hope (4 %) ja Nat King (5 %) kelpaavat varmistuksiksi jo pienempään suositukseen.

Juoksunkulku: Amour Mirage päräyttää keskeltä johtoon, mutta tyytynee selkäjuoksuun. Global Uncommon tai Justine Case on lopulta keula. Todennäköisimmin suosikki.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 5, 2, 7, 8
Suuri: 5, 2, 10, 7, 8

Toto4-2

Suosikki: Suomenhevosten alokassarjassa starttaa tuttuun tyyliin aika sekalainen seurakunta, mutta koitos yritetään silti selvittää vähillä merkeillä. Puolet starteistaan voittanut 14 Issakan Stigi aloitti viimeksi uusista käsistä ja otti varman ykkösen kierrettyään hänniltä matkalla keulaan. Ruunan ravi oli aiempaan verrattuna positiivisen tasapainoista ja sen voisi kuvitella harppaavan startin myötä selvän askeleen eteenpäin. Kierteleminen ei ole ongelma, kunhan ravi vain luistaa.

Haastajat: 12 Marttius nappasi Lahdessa uransa avausvoiton kiertelemättä 2. ulkoa ja teki Vermossa ehkä uransa toistaiseksi parhaan esityksen sinnitellessään voittoputkessa kisaavan Mopoheikin rinnalta toiseksi. Ruuna tuntuu kehittyvän harppauksin juuri nyt ja ravivarmuus on tähän porukkaan melkoinen hyve.

1 Viliviima on sekavaa tauluaan paljon kyvykkäämpi menijä. Ruuna menestyy heti kun se ravaa, mutta edellisestä ehjästä startista on aikaa ja laukka on nytkin se todennäköisempi vaihtoehto. Kouvolassa 6-vuotias polki kahden hypyn jälkeen vahvasti loppua ja ehti vielä hienosti neljänneksi.

Yllättäjät: 8 Maisteri Jutila ja 10 Hexan Muxu olivat kaksaripari viimeksi Kouvolassa, mutta rima nousee tuosta. Kaksikon eväät voisivat riittää tototaistoon, mutta voitto olisi yllätys. 7 Renum Helga hyppäsi viimeksi reilu kierros jäljellä keulasta, kun Issakan Stigi karautti rinnalle. Lappeen starteissa tamma sinnitteli johtopaikalta mukavasti. 4 Antin Helmi omaa potentiaalia, mutta valmentajan mukaan pitkältä tauolta menneee hetki ennen kuin ihan parasta voisi odottaa. 15 Pipareemo olisi parhaimmillaan kova tekijä tähän porukkaan, mutta ainakin taukostartti jätti vielä aika lailla toivomisen varaa. 16 Sörkän Söör on tottunut hieman tätä kovempaankin vastukseen, mutta ollut pääsääntöisesti varsin tasapaksu lopussa.

Pelijakauma: Issakan Stigin (22 %) ja Viliviiman (10 %) peliosuuksissa on nousun varaa. Suosituksiin mahtuvat ne ja hieman liikaa alustavasti luotettu pelisuosikki Marttius (29 %).

Juoksunkulku: Juoksunkulku on melkoista arpomista, kun moni on epävarma. Varsin nopea Renum Helga voisi livahtaa takamatkaltakin johtoon. Marttiuksella ja Issakan Stigillä saatetaan hamuta kahdelta pakilta jo matkalla eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 14
Suuri: 14, 12, 1

Toto4-3

Suosikki: Kolmas Toto4-kohde on tasoltaan varsin ankea, varsinkin kun lähdön selkeä kyky-ykkönen Littlebro Comery jäi pois. Pystyvä, mutta oikeinkin oikukas 3 Burnhill's Luck nousee sen myötä selväksi pelisuosikiksi. Christa Packalénin tallista ja tauolta avaava ruuna pystyy varmasti voittamaan tämän seuran, muttei sen kohdalla saa yllättää mikään turha mutkuilukaan.

Haastajat: 6 Stonecapes Pro voitti Kouvolassa varmasti johtopaikalta ja jatkoi viimeksikin ihan hyvällä tasolla, vaikka jäi 5. ulkoa häntäpäähän. Keulapaikka voisi olla taas mahdollisuuksien rajoissa ja ainakin siitä ruuna olisi vahvoilla.

10 Doolin Dalton venyi viimeksi johtavan takaa totoon ja kisaa vanhoilla päivillään elämänsä vireessä. Nopea avaaja on tosin parhaimmillaan kärjestä tai sen lähistöltä ja takarivi on iso miinus.

Yllättäjät: 8 Mars Cake on päässyt starttaamaan kovin katkonaisesti, mutta ei ole pohjimmiltaan nolo tekijä tähän seuraan. Kuopion taktiikkajuoksussa ei voinut ehtiä hänniltä ja nyt voisi olla luvassa jo muutenkin parempaa. 5 Cupido Birdland kerää aika paljon peliä, mutta viime esitysten perusteella voitto olisi edelleen yllätys tässäkin seurassa. 1 The Yankee ja 2 Kurt Sånna avaavat reippaasti ja saavat juoksun, jonka myötä ne voisivat olla yllättävänkin korkealla.

Pelijakauma: Suosikki Burnhill's Luck (36 %) on oikukas, eikä siihen mielellään luota paljon pelattuna. Lähdöstä on silti hankala löytää kovin mieluisia ideahevosiakaan.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa. Ainakin radoilta 1,2,4 ja 6 päästään liukkaasti liikkeelle. Stonecapes Pro taitaa olla se joka lopulta painuu voimalla keulaan, mutta avaus on reipas.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6, 10, 8

Toto4-4

Suosikki: Mahtavan viime kauden tehnyt 13 Ranch Kelly päättää Jokimaalla talvitaukonsa ja on luonnollisesti yksi koko raviviikon seuratuimmista hevosista. Valmentaja Anne Luttinen varoittaa, että hevonen juoksee taukostarttinsa raskaassa treenibalanssissa, eikä taktiikka tule oletetusti olemaan yltiöaggressiivinen. Siltikin tuntuu hullulta, että viime kaudella maan ykkösravuriksi noussut tamma on alustavasti vasta pelijakauman kakkosena "tavallisessa iltaravilähdössä". Mikään megasuosikki tähden ei tietysti kuulu olla näistä lähtökohdista, mutta suosikki nyt kuitenkin. Viime vuonna supertähti oli mainio suoraan tauolta ja Kultadivisioonan kakkonen Kuopiossa.

Haastajat: 11 Ebu B. Boko kiri viimeksi Hopeafinaalissa tuulispäänä kakkoseksi (11,2/400 metriä) 6. ulkoa ja on nyt kahdesti peräkkäin joutunut tunnustamaan vain Shadow of Brisbanen paremmakseen. Monipuolinen ruuna ansaitsisi kyllä jo pitkästä aikaa voitonkin.

2 Arnold Halm päätti viime kauden keulavoittoon ja uusi kausi alkoi positiivisella kirillä uusista käsistä, kun hevonen oli ensin menettänyt matkalla aika karvaasti asemiaan väsyvän takana.

Yllättäjät: 14 Strickerillä on rutiinia kovista lähdöistä ja kirikykyä. Vermossa ravi mureni viimeisessä kaarteessa kolmannella ja kaarteissa ulos joutuminen on ennenkin ollut hevosen sudenkuoppa. 12 Make It Quickin ja 9 Elbert Schermerin edellisistä menestysstarteista on aikaa ja molemmilta odotetaan näyttöjä ennen pelikiinnostusta. Kummankin arjessa on tosin tapahtunut viime aikoina muutoksia, jotka voisivat piristää. 6 Victory Zet oli Lappeessa pirteämpi kuin aikoihin, mutta vastus on tässä kärjen osalta aika tasokasta.

Pelijakauma: Ranch Kellyn (27 %) kuuluu olla suosikki valmentajan matalasta profiilista huolimatta. Arnold Halm (17 %) on juoksunkulkupsyykillä mielenkiintoinen haastaja. Ebu B. Boko (37 %) on hirmukunnostaan huolimatta näistä asemista hieman liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Arnold Halm on selvästi todennäköisin keula. Takamatkan kovilla isketään todennäköisesti vasta päätöskierroksella ja keulahevonen voi olla oletetun rauhallisen matkavauhdin jälkeen vaikea tavoitettava.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 13, 11, 2
Suuri: 13, 11, 2