Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Bergsåker 13.2.2019

Julkaistu:

Toto86
Suurimmat suosikit tuntuvat haavoittuvilta, joten T86-pottia metsästetään ideoiden avulla.
Keulaan pyrkivä Mellby Don Juan (86-3) tuntuu oivalta vastavarmalta kovat prosentit keränneelle Zorro Swingille. Kaj Widellin ajamana vahvaa virettä alkukaudesta esittänyt Heartbeat (86-5) jää tasaisen kohteen luottohevoseksi.

Solvallan tammalähdössä (86-4) kalastetaan isompaa saalista Drizzle C.C:n avulla. Sen ohella vähemmälle pelille jääneistä kierroksen maistuvimpia ovat Dream Cash (86-6), Sjö Vinn (86-7) ja Mr Matjes (86-8).

Molemmilla paikkakunnilla ollaan tänään päivällä selvästi lämpöasteiden puolella, ja vaikka illaksi hieman viileneekin, voi ”lämpöaalto” tuoda ainakin pohjoisemmaksi Bergsåkeriin epävarmuustekijöitä kaviouran suhteen.


Toto86-1

Suosikit: 3 Mr Clayton J.F. on huoltotauoltakin tasaisen 4-vuotislähdön ykkösmerkki. Viimeksi E3-revanssissa ruuna taipui johtavan rinnalta lopussa, mutta otti Solvallassa johtavan peesistä kakkossijan ja voitti Örebrossa 3. ulkoa vahvalla kirillä. Nopea lähtijä voi päästä nyt keulaan ja valmentajan mukaan vireen pitäisi paussista huolimatta olla heti hyvä. Voitto on mahdollinen. 4 Bearbucket on lähdön vähiten tienanneenakin vakava voitontavoittelija. Bollnäsissä Robert Berghin suojatti teki johtavan rinnalta hyvän suorituksen. E3-revanssissa se ei pystynyt 3. ulkoa ohituksiin sitä ennen, vaikka tulikin juosten. Ruuna kestää vaativammankin reissun.

Haastajat ja yllättäjät: Isompaan systeemiin rastataan myös nippu haastajia. 1 Aking Bakasyon jäi Solvallassa puolimatkassa toisen radan vetäjäksi ja piti vauhtinsa hyvin perille. Tarjolla voi nyt olla hyvä juoksu kärjen tuntumassa. 5 Global Well Bred ruunattiin tauon aikana ja paluu tositoimiin viime perjantaina sujui mallikkaasti. Se hallitsi keulaan edettyään tapahtumia. Tällä kertaa on tarkoitus kokeilla jenkkikärryjä. 7 Tale Of Jacks ei saanut viimeksi sisäratajuoksulla täyttä mahdollisuutta. Valmentaja on optimistinen mahdollisuuksien suhteen ja sekin saa ilmeisesti jenkkikärryt tällä kertaa peräänsä. 2 Zooropa teki 3-vuotiaana ihan hyviä suorituksia, mutta kadotti tauolta palatessaan ravinsa viimeisellä takasuoralla. Ei aivan mahdoton jos ravi käy.

Juoksunkulku: Mr Clayton J.F. ottaa keulapaikan hallintaansa, Bearbucket etenee jossain vaiheessa toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Melko lailla oikein pelattu lähtö. Zooropa (3%) on jäänyt hieman liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 3, 4 B) 1, 5, 7, 2 C) 6, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 3, 4
Suuri: 3, 4, 1, 5, 7, 2

Toto86-2

Suosikit: 10 Grainfield Aiden ratkaisi viikko sitten 3. ulkoa 13,4-vauhtisella 700 metrin kirillä hallitusti. Vastus on varsin sopivaa luokkaa tälläkin kertaa ja juoksusta voi tulla samankaltainen. Kuskikin on lähdön parhaita, joten voitto on jälleen mahdollinen. 2 Cash T.J. on osoittanut alkuvuonna hyvää virettä. Ida Riesterer on tarjoillut ruunalle hyviä selkäjuoksuja, joista 5-vuotias on kiittänyt hyvillä lopetuksilla. Se pääsee varsin hyvin liikkeelle, joten reissusta voi tulla jälleen suotuisa. Tuttu ohjastajakin on näissä lähdöissä aina etu.

Haastajat ja yllättäjät: Vähemmän pelatuista isompaan systeemiin poimitaan yksi hevonen. 8 Day Of Loven tämä vuosi on pilaantunut toistaiseksi laukkoihin, mutta ranskalaisruunassa olisi kapasiteettia menestyä sarjoissaan. Päävarustusta muutetaan tähän ja ehkä muiden ulkopuolelta se pääsee nyt rauhassa ravia? 4 Prototype Hanover jäi viimeksi lähtölaukan myötä porukan hännille eikä enää noussut. Pirteästi voitolla 2. sisältä vuotensa avannut 7 Global Tattoo on ollut kahteen viime starttiin vaisumpi. Hyvin 4. ulkoa viimeksi puristanut 9 Star Commander on ollut sittemmin kerran poissa. Vire on siis arvoitus.

Juoksunkulku: Cash T.J., 3 Carmencita Majo, Prototype Hanover pystyvät avaamaan hyvin. Juoksunkulku on kokonaisuudessaan arvoituksellinen.

Pelijakauma: Grainfield Aidenin (31%) kuuluu olla Kavata Källin poisjäännin myötä suosikki. Day Of Love (5%) ansaitsisi lisäpinnoja.

Ranking: A) 10, 2 B) 8, 4, 7, 9 C) 1, 3, 6, 11 D) 12

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 10, 2
Suuri: 10, 2, 8

Toto86-3

Suosikit: Suosikkiparin välillä paljon ratkeaa jo ensi metreillä. 4 Mellby Don Juan teki Östersundissa asiallisen kirin 3. ulkoa vaikkei keulahevosta tavoittanutkaan. Tällä kertaa jenkkikärryt peräänsä saava ruuna tähtää keulapaikalle, josta voitto olisi haarukassa. Kun peliosuudessa Daniel Wäjerstenin ajokki on jäänyt selvästi kovimman vastustajan varjoon, kokeillaan sitä varmana. 1 Zorro Swing osoitti vahvaa virettä viime starteissaan, mutta joutui jäämään pois tarhassa tulleen pienen vamman takia neljä viikkoa sitten. Starttiväli on pitkähkö ja eturivistä ruuna omaa myös jonkinlaisen laukkariskin. Jos vire on entisellään ja Leif Erikssonin tällä kertaa ajama ruuna onnistuu puolustamaan keulapaikan, voitto on tietysti ulottuvilla. Kovilla peliprosenteilla vastapeli on kuitenkin yrittämisen arvoista.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Sugar Daddy ei ole hevosena edellisiä kehnompi, mutta viime startissa kiri 3. ulkoa jäi vaatimattomaksi. Kärjen tuntumasta menestyminen on mahdollista, jos tauko on tehnyt hyvää. 5 Tempura on hyvässä vireessä ja voi nousta tototaistoon, vaikka jääkin alussa jää taka-alalle. Suuryllättäjistä mainittakoon 8 Ippon Futura, joka jäi viimeksi huonoihin selkiin, mutta vaikutti itse ihan virkeältä.

Juoksunkulku: Zorro Swingillä ei ehkä laukan pelossa pysty lataamaan maksimia, joten 3 Mellby Brunello ja Mellby Don Juan voivat olla nopeampia alussa. Viime mainittu siinä tapauksessa keulaan.

Pelijakauma: Zorro Swing (61%) on aivan liian suuri suosikki. Mellby Don Juan (14%) tuntuu erittäin edulliselta.

Ranking: A) 4, 1 B) 9, 5, 11, 8 C) 3, 2, 7, 6, 12, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto86-4

Suosikit: Ideavarmojen tiellä jatketaan tässäkin. 2 Drizzle C.C. palasi kaksi viikkoa sitten pitkältä tauolta positiivisissa merkeissä. Pierre Nyström tarjoili tammalle juoksun 3. sisällä, eikä valjakko saanut Viking Gracen voittamassa lähdössä kunnon mahdollisuutta lopussa. Tyyli oli oikein hyvä, eikä voitto tulisi tässä yllätyksenä. Vire lienee entistä parempi ja 5-vuotias voi päästä alussa johtoon. Ulkoradoille viimeksi hyytyneelle 1 Ile Saint Louisille tehtävä on nyt passelimpi. Timo Nurmoksen suojatti on osoittanut lähtönopeutta, erityisesti ilman kenkiä tosin. Keulapaikan pitäminen on pieni arvoitus, sillä tamman ravi ei kengillä solju yhtä sulavasti. Loppuvuonna keulasta kahdesti voittanut 5 Dream Lane ei pystynyt viimeksi toiselta ilman vetoapua puristamaan kärkisijoille. Parantaessaan kärkeen on edellytyksiä, mutta vire ei ehkä ole aivan tapissaan. Pelisuosikiksi luotettu 4 Fame Boko ratkaisi viimeksi tyylikkäästi 4. ulkoa, mutta on ollut sittemmin kerran poissa, eikä lyhyt matkakaan ole keskinkertaiselle avaajalle mieluisin. Juoksun suosiessa mahdollinen, muttei paljon pelattuna kuitenkaan kiinnostava.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Beautiful Bacardi kiri 2. ulkoa jäi viimeksi vähän nihkeäksi. Lyhyempi starttiväli voi auttaa hieman parempaan suoritukseen, mutta takaa jenkki ei ole ollut omimmillaan. Muiden mahdollisuudet eivät tunnu järin suurilta, sillä lähtöasetelmatkin ovat vastaan.

Juoksunkulku: Drizzle C.C. lähtee riuskasti ja voi ohittaa Ile Saint Louisin alussa. Jää nähtäväksi, haluaako siinä tapauksessa Pierre Nyström ajaa keulasta vai luovuttaako vetotyöt esimerkiksi Dream Lanelle.

Pelijakauma: Drizzle C.C. (5%) on jäänyt pahasti alipelatuksi. Fame Bokon (41%) peliosuus on aivan liian suuri, myös Beautiful Bacardi (13%) tuntuu liikaa pelatulta.

Ranking: A) 2, 1, 5, 4 B) 9 C) 3, 7, 8, 6, 10 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-5

Suosikki: 5 Heartbeat on aloittanut uuden kauden pienen tauon jälkeen mainiosti. Bollnäsin kisassa Kaj Widellin ajokki tuli parijonon hänniltä viimeisen ringin mukavasti 13,8-vauhtia, mutta joutui tyytymään rahasijaan. Viimeksi ori leiskautti 5. ulkoa päätöskierroksen alkaessa kärkiparin rinnalle ja jatkoi lopulta varmaan voittoon marssittuaan loppukurvissa keulaan. Jos Widell pystyy hankkimaan voltin vitoselta kohtalaiset asemat, on voitto tässäkin ulottuvilla. Tasaisesti pelatussa lähdössä kokeillaan varmana.

Haastajat ja yllättäjät: Kovimmalta vastustajalta tuntuu 3 Broximus Zet. Se kohtasi Heartbeatin toissa kerralla ja porhalsi silloin parijonossa pari pykälää edempänä matkanneena
päätöslenkillä ykköseksi. Viimeksi ruuna menetti keulat viimeisellä takasuoralla, mutta tuli kuitenkin hyvin maaliin asti. Hyviä suorituksia syksyllä tehnyt 7 Mellby Entre tulee tauolta, mutta voi silti kohota korkealle. Rommen 75:ssä ruuna ei saanut 4. ulkoa tilaa. Ikäluokkatasollakin esiintynyt 15 Buzzer Beater lopetteli viimeksi 4. sisältä ihan mukavasti. 9 Scarpetta pinnisteli viimeksi 4. ulkoa niukkaan voittoon. Tehtävä on periaatteessa passeli, mutta oriin tähtäimessä on Bergsåkerin 75-kierros puolentoista viikon kuluttua. Voitolla tai kakkossijalla sarja menisi niin sanotusti pilalle, joten taktiikka voi olla passiivinen. Jos lähtöön rastaa enemmän merkkejä, kannattaa yllättäjistä huomioida hyvin liikkeelle pääsevä 6 So Nobel Gede ja viimeksi pussiin jäänyt 13 O.M.Annie Marje.

Juoksunkulku: 2 Blue Angel V.S. saattaa olla ensi metreillä liukkain. Broximus Zet voi tulla kyselemään kärkipaikkaa, jos pääsee kohtalaisesti liikkeelle. Heartbeat käynnistyy verkkaisemmin ja pyrkii toiselle radalle iskuasemiin.

Pelijakauma: Heartbeatin (18%) kuuluisi olla selvähkö suosikki. Scarpetta (18%) on jatkosuunnitelmat huomioiden liikaa pelattu. So Nobel Gede (2%) ja O.M.Annie Marje (2%) ovat jääneet turhan vähälle huomiolle.

Ranking: A) 5 B) 3, 7, 15, 9, 6, 13, 10, 2, 8 C) 1, 4, 11, 14, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-6

Suosikit: 9 Bossy Alley teki viikko sitten Solvallassa kelpo suorituksen. Virkeästi kuolemanpaikalla painellut ruuna ei saanut otetta keulahevosesta, mutta tuli juosten maaliin saakka. Samanlaiseen suoritukseen pystyessään Hannu Korven suojatti on nyt voittomatsissa. Kolmesti keulapaikalta voittanut 4 Tiger Journey ei jaksanut viime kerralla punnertaa toiselta ilman vetoapua. Voitto on tietysti sopivassa seurassa nyt täysin mahdollinen, mutta peliprosentit ovat kuitenkin melko huimat.

Haastajat ja yllättäjät: Voiton meneminen edellisen kaksikon ulkopuolellekaan ei ole mitenkään mahdotonta, mutta pelissä haastajat ovat jääneet vähälle huomiolle. 8 Dream Cash voitti kesäkuussa hyvällä tyylillä keulasta, mutta putosi Norjan Kriterium-karsinnassa elokuussa 2. ulkoa taka-alalle. Oriista on odotuksia ja se tulee tallin mukaan hyvin valmistautuneena starttiin. 10 Frode Sisu oli kehno toissa kerralla, mutta ei vaikuttanut viimeksi mitenkään tyhjältä laukatessaan loppusuoran alussa taustalla. Eskilstunan kiri takaa oli ponteva. 1 Moondance tuli viimeksi maalisuoran kaukaa takaa ihan virkeästi ja nappasi sitä ennen 2. sisältä kakkossijan. Juoksusta voi tulla suotuisa. 12 Enjoy's X.Drive tuli viime kerralla 3. ulkoa päätöspuolikkaan 13,8-vauhtia. Myös 7 One Direction mahtuu mukaan, sillä Petter Karlssonin ajokki voi päästä juoksuradalta hyviin asemiin. Viimeksi se taipui hieman keulasta lopussa, mutta starttiväli on nyt lyhyempi.

Juoksunkulku: Moondance voi kuskin onnistuessa olla ensi metreillä nopein. One Direction lienee juoksuradan hevosista terävämpi alussa. Tiger Journey voi edetä keulaan toisessa vaiheessa, jos selvittää voltin nelosen kunnialla.

Pelijakauma: Tiger Journey (60%) on tuntuvasti yliarvostettu, mutta pinnat siirtynevät päivän mittaan Bossy Alleyn (25%) suuntaan. Ero muihin jäänee joka tapauksessa liian suureksi. Dream Cash (6%) ja Frode Sisu (2%) tuntuvat niistä mahdollisimmilta.

Ranking: A) 9, 4 B) 8, 10, 1, 12, 7 C) 2, 5 D) 6, 3, 11

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 9, 4, 8, 10, 1, 12, 7
Suuri: 9, 4, 8, 10, 1, 12, 7

Toto86-7

Suosikki: Kylmäveritasoitus on ihan mielenkiintoinen koitos. 5 Smedsbo Faksen irrotteli viimeksi keulasta 20,6-vauhtisella päätöspuolikkaalla omille teilleen. Jos ori pystyy samanlaiseen suoritukseen tässäkin, muut ovat tietysti vaikeuksissa. Aiemmat suoritukset eivät kylläkään olleet läheskään yhtä teräviä, joten täyttä luottamusta ori ei saa.

Haastajat ja yllättäjät: Ikäluokkalähdöissä ison tilin tehneelle 14 Tand Kraftille viime kausi oli ymmärrettävästi vähän välivuosi. Ainoa voitto tuli Birin 5-vuotiskisassa pitkällä kirillä, viimeisimmässä startissa ori puristi johtavan rinnalta hyvin perille. Jan-Olov Persson tähtää sillä puolentoista viikon päästä ajettavaan Norjan isompaan kisaan, joten vire lienee heti tauoltakin hyvä. Korkealle. Kolmantena hevosena paikan lapulta saa suuryllättäjä 4 Sjö Vinn. Viime kaudella se ei pärjännyt, mutta jätti erittäin hyvän vaikutelman valmentajanvaihdoksen jälkeen Östersundin startissa viimeksi. Loppusuoralla 3. sisältä ulos sahannut 6-vuotias pisteli lopun virkeästi. Lähdöstä löytyy toki muitakin mahdollisia pärjääjiä, kuten luotettavaa jälkeä tehnyt 10 Björs Frej sekä sisäratajuoksuilla hyvin suorittaneet 6 Lex Peidei ja 3 Moeses. Myös aiempaa paremmin sarjassa sisällä olevat 7 Uggla i Mossen ja 12 Art Kjarvald voivat tulla kysymykseen. 9 Bro Viking voi myös olla kärkipäässä, jos onnistuu hyödyntämään takamatkan juoksuradan.

Juoksunkulku: Paalun tammakaksikko ajetaan nopeasti kiinni. Bro Viking voi olla takamatkalta alussa nopein, mutta Smedsbo Faksen mielii keulaan.

Pelijakauma: Smedsbo Faksenin (41%) pinnat ovat kovassa nousussa ja nyt jo ylärajoilla. Sjö Vinn (1%) ansaitsisi enemmän peliä.

Ranking: A) 5 B) 14, 4, 10, 6, 3, 7, 12, 9 C) 13, 1, 2, 11 D) 8

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 5, 14, 4
Suuri: 5, 14, 4

Toto86-8

Suosikit: 2 Deux en Un ei ole kahdessa viime startissa noussut takaa kärkeen, mutta tällä kertaa asetelmat ovat rivakasti lähtevälle ja kärkipäästä menestyneelle ruunalle paremmat. Jorma Kontion ajokki voi sopivalla vauhdinjaolla vetää lähtöä maaliin saakkakin. 5 Green Keeper U.S. esiintyi viimeksi 3. ulkoa kirivaiheessa tahmeasti, mutta parantanee startti alla. Vaikkei jenkki mitään superotteita ole esittänyt, on sillä kuitenkin kokemusta tätä kovemmistakin porukoista. Hyvänä lähtijänä se päässee heti kärkiporukkaan. 3 Kent's Laddie ruunattiin tauon aikana. Kauden avauskisassa se johtavan rinnalta sitkeästi toiseksi, ja jos laukat ovat jääneet viime vuoteen, ei säännöllisempikään menestys tulisi yllätyksenä. Ainakin vielä vähälle pelille jäänyt 12 Mr Matjes on kiinnostava tapaus. Ruuna punnersi viimeksi 4. ulkoa vahvasti voittajan tuntumaan, viimeiset 600 metriä olivat sen osalta 11,9-vauhtiset. Poisjäännin myötä Ulf Ohlssonin ajokki voisi nyt Green Keeperin takaa päästä kohtalaisiin asemiin, eikä menestyminen olisi mahdotonta. Ruunalle on kaavailtu jenkkikärryjä tähän.

Haastajat ja yllättäjät: Hieman kulmikkaasti askeltava 4 Bombibitt S.I.R. on löytänyt voittosävelen, mutta rima on nyt korkeammalla. Se hallitsi Axevallassa keulasta ja ratkaisi viimeksi 13-vauhtisella kirillä 2. ulkoa. 8 Vien Ici jäi viimeksi jo melko lailla ennen starttia, mutta nousi siitä huolimatta ulkokautta 14-vauhdilla toiseksi. Sen lisäksi isommalle lapulle otetaan vielä pari pienelle peliosuudelle jäänyttä. 1 Maverick Dream oli viime kerralla johtavan rinnalla turhan virkeä ja väsyi. Juoksusta tulee nyt huomattavasti suotuisampi. Myös 6 Charlock Alma on pelaamattomaksi varsin hyvä hevonen. Momarkenissa tamma tuli 2. sisältä lopun juosten, viimeksi se ei saanut 4. sisältä tilaa.

Juoksunkulku: Deux en Un voi napata kakkosradalta keulat, vaikka Green Keeper U.S. lähtee myös reippaasti ulompaa.

Pelijakauma: Bombibitt S.I.R. (25%) tuntuu liikaa pelatulta. Mr Matjes (4%) on ainakin vielä kovin edullinen.

Ranking: A) 2, 5, 3, 12 B) 4, 8, 1, 6 C) 9, 10, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 2, 5, 3, 12
Suuri: 2, 5, 3, 12, 4, 8, 1, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 3, 4
Toto86-2: 10, 2
Toto86-3: 4
Toto86-4: 2
Toto86-5: 5
Toto86-6: 9, 4, 8, 10, 1, 12, 7
Toto86-7: 5, 14, 4
Toto86-8: 2, 5, 3, 12
Hinta: 16,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 3, 4, 1, 5, 7, 2
Toto86-2: 10, 2, 8
Toto86-3: 4
Toto86-4: 2
Toto86-5: 5
Toto86-6: 9, 4, 8, 10, 1, 12, 7
Toto86-7: 5, 14, 4
Toto86-8: 2, 5, 3, 12, 4, 8, 1, 6
Hinta: 151,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi