Ravivihje: Toto64 Vermo 13.2.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Leikitellen tämän vuoden kilpailunsa voittanut Ian Boko on selkeästi alipelattuna suosikkina kiehtovin varmaehdokas. Kierroksen pankki Mopoheikki varmistetaan laukkariskin vuoksi.

Toto64-1

Suosikit: Koska monta upeaa voittoa talvella juossut 1 Wilhelm Nash ei ollut viimeksi parhaimmillaan, se ei ole enää varma-ainesta. Ruuna tipahti keulasta kolmanneksi. Koska Wilhelm Nashilla on myös pieni laukkariski, sen suosikkiaseman voi jopa kyseenalaistaa.

IS Ravien rankingin kärkeen nouseva 3 I’m Just A Sund on hyvä ehdokas jopa ideavarmaksi. Viime vuonna vaisummin esiintyneen ruunan itsetuntoa on kasvatettu talvella helpoilla juoksuilla, ja se on vastannut odotuksia. Hevonen räväytti viimeksi edellisiä starttejaan kovemmassa kultadivisioonafinaalissa hänniltä hirmuisen kirin. I’m Just A Sund pystyy avaamaan lujaa, ja on mahdollista, että sillä yritetään jo panostaa kärkipaikalle hyvältä lähtöpaikalta.

Haastajat: Vakavin uhka Wilhelm Nashin keulapaikan menettämiselle kiihdytyksessä on starttiraketti 4 Amaretto Scoop. Tulosriviään kovakuntoisempi ruuna teki viimeksi 3. ulkoa aivan hyvän 700 metrin kirin 3. rataa pitkin ilman vetoapua, vaikka putosi loppumetreillä kakkossijalta pikkurahoille. Amaretto Scoop hävisi I’m Just A Sundille kymmenyksen. Toissa kerralla se pääsi liian myöhään pussista.

6 Dreambow oli vuodenvaihteen ympärillä kovassa kunnossa. Se lopetti esimerkiksi toissa kerralla Talvimaljassa terävästi 5. sisältä. Viimeksi hevonen kuitenkin taipui pahasti 2. ulkoa, koska kärsi heikosta veriarvoista. Ruuna on varmasti taas parempi kuukauden paussin jälkeen, mutta sillä ajetaan passiivisesti nätti juoksu.

Yllättäjät: 2 Fire Spruce teki kaksi viikkoa sitten tauon jälkeen odotetunlaisen tasaisen esityksen 2. ulkoa ja pystyy startin ansiosta varmasti jo vähän terävämpään kiriin.

10 Flynn Bokon juoksut eivät ota onnistuakseen. Paljon sijoituksiaan vaarallisempi ruuna on ollut monesti pussissa ja laukkasi viimeksi yllättäen ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: I’m Just A Sund voisi olla suosikkikin Wilhelm Nashin sijasta. Amaretto Scoop ja Flynn Boko ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Amaretto Scoop haastaa Wilhelm Nashin alussa ja on niukka suosikki kiihdytyskilpailussa. Wilhelm Nash tai I’m Just A Sund vastaa kuitenkin lähdön vetotöistä.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3, 1, 4
Suuri: 3, 1, 4

Toto64-2

Suosikki: Kainalosuojien myötä kovasti varmistunut 2 Mopoheikki on kahden peräkkäisen Vermon voittonsa jälkeen selkeä ehdokas varmaksi. Kehityskykyinen ori on ollut molemmilla kerroilla omaa luokkaansa keulasta. Laukkaa voi pitää suosikin pahimpana uhkana, vaikka valmentaja kehui viime viikon voiton jälkeen suojattinsa ravivarmuutta.

Haastajat/yllättäjät: Vahva 15 Vekraus teki viimeksi pitkällä matkalla huiman nousun pahan alkulaukan jälkeen. Jos se onnistuu pääsemään ravilla matkaan, siltä löytyi rahkeita kirkkaasti alle 1.30-tulokseen, jolloin Mopoheikkikin saa olla varuillaan.

1 Kilhakka pystyy nappipaikaltaan myös hyvään sijoitukseen. Ruunan vire on pitänyt joulukuun lopun ylivoimaisen keulavoiton jälkeen, vaikka sijoitukset ovat jääneet vaatimattomammiksi. Se ei ole päässyt etenemään sujuvasti päätöspuolikkaalla eikä ole ollut puhki maalissa.

11 Ilon Vilistys on viimekertaisesta laukastaan huolimatta hyvin varma ja nopea kilpailija. Jos ori saa säästää kirinsä päätöspuolikkaalle, sillä on selkeä totosijasauma. Hevosen toissakertainen heikompi sijoitus johtui pussiin juuttumisesta, ja viimeksi T75-divisioonassa lyhyesti alussa laukanneen oriin kierroksen kiri 5. ulkoa ei kantanut täysillä perille asti.

Varmasti kilpaileva 6 Laari oli viikko sitten Mopoheikin voittojuoksussa takamatkalta tasainen viides. Se ei jäänyt kovin kauas kakkossijasta ja paineli voittajaa kovemman ajan. Laari pääsee lähtemään tällä kertaa 20 metriä paremmista asemista. Silti suursuosikin nujertaminen tulisi siltä yllätyksenä, mutta muut kärkisijat eivät.

Lahjakkaan 16 Pelipisteen kyvyt riittävät yllättävän pitkälle 60 metrin takamatkaltakin, jos se pääsisi eroon viime kilpailuissa rienanneista laukoistaan. Ruuna on muutamia kertoja hyppinyt loppusuoralla kärkitaistelusta. Hevosen vire on edelleen huomattavasti parempi kuin sen tulosrivistä voi päätellä.

9 Taistelu Jaska on pärjännyt talvella mainiosti Vermossa, mutta viime lähdöt ovat olleet sille jo sen verran kovatasoisempia, että ihan voittoihin asti se ei ole riittänyt. Viimeksi ruuna alkoi taipua Lahden kovassa T75-finaalissa keulasta takasuoran lopussa ja laukkasi 350 metriä ennen maalia.

5 Kukkarosuon Matti on parantanut menoaan Mopoheikin tallikaverina. Se seurasi viikko sitten tämän perästä pääjoukon parhaaksi, mutta oli lopussa niin epävarmalla ravilla, ettei sen laukka saa yllättää. Kukkarosuon Matti ei ole sen takia mielenkiintoisimpia rasteja varmistuslapuilla.

Pelijakauma: Mopoheikki on aiheesta iso suosikki, mutta sen kannatus on kivunnut jo liian suureksi. Ilon Vilistys ja Pelipiste ovat alipelatuimmat, ja Kukkarosuon Mattia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan parhaiten. Kilhakka päästää luultavasti Mopoheikin vetotöihin. Laari tai Kukkarosuon Matti johtaa toisen radan letkaa.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 15, 1, 11, 6, 16

Toto64-3

Suosikki: 4 Borgmesterin luokka on lähdön kovin, mutta kolmesta peräkkäisestä hyvästä juoksusta huolimatta sitä ei voi pitää suurena suosikkina. Ruuna ei ole ihan niin ravivarma kuin sen tulosrivistöstä voisi päätellä. Se runttasi viimeksi vauhdikkaalla 600 metrin kirillään voittoon 2. ulkoa, mutta oli maalisuoran alussa lähellä laukata.

Haastajat: 5 Dark Defender antoi toissa kerralla yllättävän helposti keulasta periksi, mutta sen muut alkuvuoden juoksut ovat olleet hyviä. Hevonen sooloili kolme kilpailua sitten piikistä murskavoiton hyvällä tuloksella ja oli viikko sitten ylivertaisen Tanpopon selästä selvä kakkonen.

3 Stonecapes Quantum on iskenyt talvella todenteolla kultasuoneen. Melko hitaasti avaava ruuna on kirinyt voittoon jokaisessa vuoden neljässä juoksussaan, mutta koska sen vastus kovenee paljon, venymiskykyä kysytään yhä.

11 Daddy Boy löi kolme kilpailua sitten keulasta selityksittä 2. ulkona juosseen Borgmesterin ja nappasi seuraavaksi 3. ulkoa näyttävän kirivoiton. Hevosen viimekertainen tasapaksumpi esitys T76-finaalissa jätti hiukan kysymysmerkkejä ilmaan, mutta valmentajan mukaan hevonen oli entisellään. Synkkä lähtöpaikka ei ainakaan helpota sen paluuta voittopolulle.

2 Crossover palasi kaksi viikkoa sitten Vermossa radoille oikein positiivisesti repaleisen viime kauden jälkeen. Ruuna ei voinut 2600 metrin matkalla 2. sisältä mitään kahdelle vahvalle suosikille, mutta piti muun porukan selvästi loitolla. Jos ruuna meni kunnon startin ansiosta vielä eteenpäin, sen voittokaan ei tulisi aivan jymypaukkuna.

Huippupaikalta lähtevä 1 New Grove Storm on jonkin verran tulosriviään etevämpi. Se ei saanut viimeksi kunnon mahdollisuutta hänniltä sisältä ja laukkasi sitä ennen kesken kirinsä maalisuoralla.

Hyvin viime kaudella kilpaillut 12 Wall In Carlina parantaa taas menoaan starttien myötä. Se sinnitteli viimeksi Turussa toiseksi kuolemanpaikalta. Lähes vuoden tauolta palannut 6 Amour Kemp kiri samassa lähdössä pintelit lepattaen positiivisesti mitan päähän Wall In Carlinasta. Kumpikaan tuskin riittää voittoon asti, mutta niiden otteita kannattaa seurata ainakin tulevia kisoja varten.

Samat sanat pätevät niin ikään nousukunnossa olleeseen 7 Mack Swindleriin, joka kiri viimeksi 4. sisältä voittaja Magnifico S:n tuntumaan.

Pelijakauma: Hitaasti avaava Stonecapes Quantum on melko karkeasti ylipelattu. Crossoveria ja Dark Defenderiä on pelattu liian vähän.

Juoksunkulku: Crossover avaa parhaiten, mutta se saattaa päästää Dark Defenderin halkomaan tuulta. Borgmester voi yrittää hakea kärkipaikan alkumatkalla, mutta sille kävisi kuolemanpaikkakin.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 4, 5, 3, 11, 2
Suuri: 4, 5, 3, 11, 2

Toto64-4

Suosikki: Tammatähden ei voi sanoa olevan varmuudella neljättä peräkkäistä tolppaa jahtaavan 13 Huimariinan heiniä. Sillä on mielenkiintoisia haastajia, joita se ei ole kohdannut viime aikoina.

Voimatamma starttaa kahdelta takamatkalta, mistä on juhlinut Vermossa monta kertaa aikaisemminkin. Kolme kilpailua sitten se jyräsi sieltä hallittuun voittoon ja kiersi viimeksi oikein kevyessä lähdössä leikitellen ykköseksi. Näiden starttien välissä Huimariina löylytti kuolemanpaikalta oriitakin Hullumiehestä ja Rokin Maxista lähtien.

Haastajat: Mielenkiintoisin haastaja on 11 Juliette Lax, joka on kärsinyt kahtena viime vuotena terveysmurheista. Tamma palasi loistovedossa tositoimiin viime viikolla Teivossa, missä voitti täysipainoisella esityksellä leikitellen piikkipaikalta. Startti ei tehnyt huippuhevosen vireelle ainakaan huonoa.

10 Naputus on talven tullen parantanut taas menoaan. Voimatamma ei pystynyt toissa kerralla vastaamaan reippaassa lopetuksessa keulasta Tementikon kiriin, mutta sen viime juoksu oli loistava. Naputus laukkasi etusuoralla, eteni sen jälkeen tyhjää kakkosrataa pitkin Huimariinan tuntumaan ja oli lopulta tätä uhkaamatta oikein selvä kakkonen.

Yllättäjät: 7 Elias Juonetar avasi kuun alussa positiivisesti uudesta tallista ja jyräsi kahdelta pakilta kaukaa takaa kakkoseksi. Sen vauhti oli maalisuoralla selvästi joukon kovinta. Tamman vastus kovenee paljon keskiviikkona, mutta toisaalta se pääsee juoksemaan lähempänä kärkeä.

1 Vennelmon Varma vastaa hyvin keulasta. Se pääsi viimeksi toivepaikalleen puolimatkassa ja piti kevyen porukan vaivatta takanaan loppusuoralla.

2 Pälvi Tuttu on menestynyt mukavasti, mutta kohtaa nyt niin paljon aikaisempaa kovempia hevosia, että siltä kysytään venymiskykyä. Se pääsi viimeksi 40 metrin takamatkalta 3. ulos, mistä rutisti niukkaan voittoon.

Pelijakauma: Ei juuri huomautettavaa.

Juoksunkulku: Sarsis spurttaa alussa omaa vauhtiaan keulaan, mutta laskee todennäköisesti Pälvi Tutun johtamaan laumaa. Takamatkojen kovanaamat iskevät aikaisin kohti kärkipaikkoja.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 13, 11, 10
Suuri: 13, 11, 10, 7

Toto64-5

Suosikki: Koska hurjasti loppuvuonna menoaan petrannut 11 Questionmark Me on joutunut huonoimmalle mahdolliselle lähtöpaikalle, sen voittokulun jatkumista ei voi pitää varmana. Ruuna on ravannut viime voittonsa helposti keulapaikalta. Huonoista lähtöradoista usein kärsinyt hevonen on toki näyttänyt, että jaksaa kiertää hyvin takaakin, joten suosikinviittaa lähtöpaikka ei siltä vielä.

Haastajat: Kokenut 4 Shameless puhkesi taas kulkemaan joulukuussa. Se ravasi kaksi komeaa keulavoittoa peräjälkeen ja oli niiden jälkeen ihan sisukas nelonen kuolemanpaikalta. Ruuna ei viimeksi innostunut kirimään kivikovassa T75-finaalissa jouduttuaan pakittamaan alkumatkalla aivan viimeiseksi. Koska Shameless avaa nykyään lujaa ja viihtyy parhaiten vapaalla radalla, sille on annettava sauma hyvältä lähtöpaikalta.

Questionmark Men tallikaveri 2 Oakie on myös rautaisessa kunnossa, mutta sillä on ollut raviongelmia. Kolme starttia sitten huikealla spurtilla voittoon ehtinyt ruuna kadotti seuraavaksi Vermossa ravinsa lopullisesti loppukaarteessa ja laukkasi. Viimeksi Oakie hyppäsi 3. ulkoa lyhyesti 900 metriä ennen maalia, mutta ehti kevyemmässä lähdössä vielä selvähköön voittoon.

5 M.T. Lara Croft on syttynyt viime kuukausina aivan elämänsä iskuun. Tamma voitti tapaninpäivänä Vermossa mennen tullen lempipaikaltaan keulasta. Se näytti viimeksi T75-finaalissa, että pystyy tällä hetkellä vähän kiertämäänkin ja punnersi 3. ulkoa 600 metrin kirillään niukkaan voittoon. Koska hyvin avaavan tamman lähtöpaikka parantuu viime starteista, sillä pyritään varmasti taas tiukasti keulaan.

1 Al E.Gador Zet voitti muutaman hiukan normaalia vaisumman juoksunsa jälkeen toissa kerralla ylivoimaisesti piikistä. Viimeksi se nousi takasuoralla 2. sisältä 2. ulos, jäi sinne, kun takaa lähdettiin kirimään ja tuli pussissa maaliin ehkä hiukan voimia varastossa. Ykkösrata voi olla ruunalle ansapaikka, koska se ei ole aivan räväkimpiä lähtijöitä.

Yllättäjät: 9 Jasulito on hyvä yllätyshaku. Se palasi kaksi viikkoa sitten positiivisten tallikommenttien siivittämänä tauolta ja esittikin viimeiseltä sijalta riuskan kirin melko matalatempoisessa juoksussa.

7 Dust Collector aloitti loppuvuonna Suomessa positiivisesti voitoilla, mutta sillä on ollut koko ajan myös ravivaikeuksia loppumatkalla. Viimeksikään kuski ei pystynyt ajamaan laukan partaalla ollutta ruunaa yhtään maalisuoralla. Jos Dust Collector on saatu varmemmaksi, se voi lyödä jopa kaikki vastustajansa.

Pelijakauma: Oakie ja Jasulito ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Al E.Gador Zet ja M.T.Lara Croft ovat jonkin verran ylipelattuja.

Juoksunkulku: Shameless on niukka suosikki keulapaikalle ennen M.T. Lara Croftia.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 11, 4, 2, 9
Suuri: 11, 4, 2, 9

Toto64-6

Suosikki: 5 Ian Boko on päätöskohteen suosikki - ja aiheesta. Tyylikäs 4-vuotias on ollut suorastaan valloittava tämän vuoden juoksuissaan, jotka se on voittanut keulasta lähinnä pito päällä ylivoimaisesti. Ruunalle on näyttänyt jäävän roppakaupalla voimia varastoon, ja uskomme sen pesevän keskiviikon sinänsä ihan tasokkaat vastustajat vaikka kuolemanpaikalta. Todennäköisimmin Ian Boko pääsee kuitenkin piikkiin.

Haastajat: Ainoa hevonen, joka voisi myydä nahkansa kalliisti suosikkia vastaan, on sen sisäpuolelta starttaava 4 San Jose Shark. Se on palannut talvella myös vahvassa vedossa pitkältä tauolta. Uusiin käsiin viime vuonna siirtynyt ruuna on voittanut kevyet viime lähtönsä pystyyn kuolemanpaikalta ja keulasta, mutta Ian Bokon tasolle sillä on luultavasti vielä matkaa.

Ranskalaissukuinen 9 Estelle Nordique elää voimillaan. Se painui toissa kerralla puolimatkassa keulaan, mistä piti hallitusti pintansa lopussa. Viimeksi ruuna nousi 3. ulkoa pääjoukon parhaaksi kaukana ylivertaisen Flexible Journeyn takana. Hevosen nopeuden ei pitäisi millään riittää suosikkia vastaan, mutta totosijalle se voisi taas punnertaa vahvuudellaan.

Tauolta palaavista hevosista viime vuonna hyviä aikoja painelleesta 1 Badass Petestä annettiin kohtuullisen positiivinen tallikommentti, mutta 6 Vigilant Striden mahdollisuudet valmentaja tyrmäsi täysin.

12 An-Andree on napannut tänä vuonna Vermossa kolmossijat hyvillä juoksuilla. Se kiri ensin pirteästi 5. ulkoa ja sinnitteli viimeksi keulasta hallinneen Flexible Journeyn kupeelta, jonne kiersi etusuoralla. Jos matkalla pidettäisiin oikein riuskaa tempoa, se voisi nousta hätyyttelemään kärkipään sijoja ikävistä asemistakin.

3 Tintin Journey on tehnyt ravitermejä käyttäen pikkunättejä juoksuja, mutta sen kovuus on nyt totisesti koetuksella. Ruuna oli viimeksi keulasta asiallinen kakkonen paljon tätä kevyemmässä porukassa.

8 Explosive Elvis on kulkenut todella varmasti kärjen takana, mutta voittoon asti se ei taida vieläkään riittää kovien suosikkien puristuksessa heikolta lähtöpaikaltaan.

Pelijakauma: Ian Bokon pitäisi olla vielä selvempi suosikki San Jose Sharkiin nähden. Badass Peteä ja Vigilant Strideä on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: San Jose Shark hakee kiihdytyksessä keulat Tintin Journeylta, mutta päästää todennäköisesti tämän jälkeen Ian Bokon johtamaan joukkoa. Estelle Nordique kiertää matkalla toisen radan vetojuhdaksi, jos vauhti on maltillista.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 3, 1, 4
Toto64-2: 2
Toto64-3: 4, 5, 3, 11, 2
Toto64-4: 13, 11, 10
Toto64-5: 11, 4, 2, 9
Toto64-6: 5
Hinta: 18,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 3, 1, 4
Toto64-2: 2, 15, 1, 11, 6, 16
Toto64-3: 4, 5, 3, 11, 2
Toto64-4: 13, 11, 10, 7
Toto64-5: 11, 4, 2, 9
Toto64-6: 5
Hinta: 144,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi