Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 12.2.2019

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-pelin mieluisin varma löytyy kolmannesta kohteesta.

Toto5-1

Suosikki: 3 Turbo-Jytky palaa starttiviivalle kahden vuoden tauon jälkeen. Ori oli asiallinen kokeessa kulkien viimeisen kierroksen 27-kyydillä. Turbo-Jytky avaa keulaan, mistä se on heti voittotaistossa, kun tehtävä ei näytä ollenkaan pahalta. Ori kuuluu aikaisin peleihin, mutta varmaksi asti sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 4 Jussin Sointu teki mainion syyskauden ja jäi tauolle kerättyään lyhyessä ajassa paljon rahaa. Tamma ei ehdi alussa Turbo-Jytkyn ja kumppaneiden matkaan, mutta jaksaa runtata päätöskierroksella vahvasti. 6 Rojaali on vahva menijä. Ori osaa laukata eikä olisi ihme vaikka hyppy tulisi heti kiihdytyksessä. Vire on hyvä eikä Rojaali ehjällä juoksulla ole ulkona. Seinäjoella ori teki vahvan juoksun laukan jälkeen ennen uutta hyppyä maalisuoralla. Teivossa ori oli odotettua vaisumpi johtavan rinnalta, mtuta viimeksi esitys oli jälleen hyvä 2. ulkoa.

Yllättäjät: 7 Vilokkinen teki kuukausi sitten edellisen kerran ehjän suorituksen ja kiri 4. ulkoa asiallisesti totoon. Vermossa ja Jyväskylässä tauluaan vaarallisempi menijä otti lähtölaukan. 9 Villitykki lopetti Lahdessa positiivisesti sisäratajuoksulla, muttei tämän jälkeen ole päässyt ravilla liikkeelle. Takarivi saattaa auttaa saiaa. 5 Tulisin päässee hyvänä lähtijänä alussa asemiin tähtäimenään paikka johtavan takana. Sieltä tamma oli Lahdessa tasainen kuudes. Turussa 2. ulkoa tilaa saatuaan mukavasti lopettanut tamma pilasi viimeksi pelinsä lähtölaukkaan.

Pelijakauma: Rojaali (6%) on alipelattu samoin kuin Vilokkinen (4%) ja Villitykki (3%).

Juoksunkulku: Turbo-Jytky katsoo keulat ja Tulisin pyrkii sukeltamaan tämän taakse. Rojaali voisi vahvuutensa puolesta juosta johtavan rinnalla, kun sillä on hyvä starttivire päällä toisin kuin Jussin Soinnulla. Rojaali oli kuitenkin pettymys johtavan rinnalta Teivossa eli sille saatetaan suunnitella selkäjuoksua.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3, 4, 6
Suuri: 3, 4, 6, 7, 9

Toto5-2

Suosikki: 8 Callela Einstein hakee jo kolmatta peräkkäistä ykkössijaa. Turussa keulasta sooloillut ruuna oli viimeksi ykkönen 4. ulkoa. Kasiradalta tasainen avaaja tulee jäämään taustalle, mistä voittaminen ei ole läpihuutojuttu. Vaikka kunto on mainio, varmistamme ruunan näistä asemista.

Haastajat: 12 Ready Credit lopetti toissa kerralla erittäin terävästi tilaa saatuaan ja viimeksi tamma tuplasi uran voittosaldon johtopaikalta. Tehtävä on suosikin tavoin vaikea, mutta nykykunnossa Ready Credit kuuluu jokaiselle kuitille. 3 Taigo Blessed pääsee pelihevosista parhaimpiin asemiin, sillä kyseessä on hyvä avaaja. Ruunan starttiväli on kuitenkin pitkähkö, mikä tasoittaa puntteja. Turussa ruuna ei ollut johtopaikalta parhaimmillaan, mutta lopetti hyvin sekä Jyväskylässä että Teivossa. Eturivissä ei ole näköpiirissä sopivaa selkää eli Taigo Blessed juoksee suurella todennäköisyydellä piikissä.

Yllättäjät: 6 Corinne Corinnella on paussia alla, mutta tamma palaa varsin positiivisin ennakko-odotuksin viivalle. Corinne Corinne on pystynyt hyviin suorituksiin johtavan rinnaltakin, mutta tauolta sillä haluttaneen ajaa muualta. 9 Hila's Manolito pääsee viime startteja paremmalta lähtöpaikalta matkaan. Viimeksi ruuna yritti kiriä takapareista, muttei yltänyt kärkeen. Tätä ennen Hila's Manolito lopetti positiivisesti 6. sisältä. Tarkalla juoksulla ruunalla on yllätyssauma. 2 Helga Hufflepuff yrittää jälleen kuparisen rikkomista. Tamma on välillä väläytellyt osaamistaan eikä hyvää sijoitusta voi loistoasemista pitää mahdottomana. Viimeksi Helga Hufflepuff lopetti sisäratajuoksun jälkeen pirteästi, kun löysi vapaata. 5 Joe Le Taxi suoritti viime vuonna tasaisesti. Ruuna pystyy nähtyä parempaan ja kuuluu tauolta revityksiin. 1 Quell avaa hyvin ja saattaa päästä johtavan kantaan. Sieltä ruuna laukkasi hyvän sijoituksen Seinäjoella. Toissa kerralla ruuna oli sisäratajuoksulla asiallinen viides ja viimeksi Quell lopetti pussista irti päästyään tasaisesti. 7 Expanse's Princessillä on alla pari asiallista lopetusta hankalista asemista. Juoksusta ei tälläkään kertaa tule helppo.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoa on pelattu yli 80 prosenttia, mikä on liikaa. Suuremmassa systeemissä otetaan mukaan muutama varmistusmerkki, joilla on mahdollisuus hyvään pottiin.

Juoksunkulku: Taigo Blessed hakeutuu johtopaikalle ja kaksikko Quell - Valletta majoittuu tämän taakse. Joe Le Taxi tai Corinne Corinne jää toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 12, 3
Suuri: 8, 12, 3, 6, 9, 2

Toto5-3

Suosikki: 5 Humu-Liisa kiersi toissa kerralla 3. ulkoa asiallisesti totoon ja viikko sitten tamma jatkoi hyviä esityksiään 2. ulkoa. Tamma ei ole juoksupaikasta riippuvainen ja nappikiihdytyksellä se saattaa päästä jopa johtopaikalle saakka. Humu-Liisa on nykyiskussaan yksi kierroksen varmaehdokkaista.

Haastajat: 2 Tähtimenevä pääsi Lahdessa heikolta lähtöpaikalta 3. sisälle, mistä tamma ratkaisi maalisuoralla varmasti. Vermossa tamma matkasi 2. sisällä ja oli pitkään kakkossijassa kiinni, mutta joutui päätössatasella tyytymään nelossijaan. Tähtimenevä pääsee asiallisesti matkaan ja saa loistopaikalta asemat. Tamma pystyy olemaan korkealla, mikäli sillä on taistelupäivä. 3 Naskalin Helmi haluaisi mieluusti johtavan rinnalle, mistä tamma on tehnyt parhaat juoksunsa. Porissa Naskalin Helmi pääsi mielipaikalleen ja tsemppasi upeasti kakkoseksi. Viimeksi tammalla oli laukkapäivä eikä se päässyt ravilla matkaan.

Yllättäjät: 6 Siinan Tähti ei ollut Kaustisella parhaimmilaan loppukirissä, mutta ei suoritusta voi suuremmin moittiakaan. Jyväskylässä 4. ulkoa kärkeen kiertänyt ruuna ei ehdi alussa nopeimpien matkaan. Se hyötyisi tasaisen reippaasta temposta, kun huippunopeutta puuttuu vielä. 9 Jori Pollea laukkasi Lahdessa ennen lähtölinjaa ja viimeksi ruuna jäi ensimmäisessä kurvissa hakauksiin. Epäonnea on siis ollut matkassa. 1 Ekon Heko jäi viimeksi kauas kärjestä 3. sisältä. Sen pitää parantaa selvästi otteitaan, että kärkisijaa voi pitää realistisena. Ekon Heko pääsee loistoasemista matkaan ja kannattaa muistaa, että sillä on vasta kaksi starttia alla pitkän tauon jälkeen. 8 Kasturo laukkasi toissa kerralla ensimmäisellä takasuoralla ja viimeksi kierrosta myöhemmin. Ruuna on laukannut lähes jokaisessa kisassaan eikä se ole pelikohde helpoimmasta päästä.

Pelijakauma: Humu-Liisa (42%) on kelpo varma tälle kierrokselle. Naskalin Helmi (6%) maistuu seuraavaksi eniten.

Juoksunkulku: Tähtimenevä katsoo keulat, mutta haluaa mieluusti selän eteensä. Humu-Liisa päässee muista sen verran hyvin matkaan taitavan kuskin ansiosta, että tamma saattaa edetä johtopaikalle. Naskalin Helmi yrittää hakeutua toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-4

Suosikki: 5 Local Time teki marras-joulukuussa hyviä esityksiä ja on suosikkimme. Ruuna ei jää alussa lähtökuoppiin, sillä hevonen pääsee voltista hyvin matkaan. Starttiväli on pitkä ja kysymysmerkkejä ilmassa, kun hevonen astui viimeistelyssä kannalleen. Kaiken ollessa kunnossa Local Time pystyy paljoon.

Haastajat: 4 Bwt Dictator voitti viimeksi johtopaikalta varmoin ottein. Ruuna on vielä raakile lähtöihinsä, mutta petraa koko ajan kun saa lisää rutiinia. Sen kuuluu olla yksi suosikeista. 9 Tiger Dillonilla ajettiin viimeksi aikaisempaa aktiivisemmin ja ruuna tekikin hyvän juoksun keulasta. Tasaisen kova tempo suosisi takarivistä starttaavaa menijää.

Yllättäjät: 12 Enderbest kiersi voittostartissaan pitkällä kirillä ykköseksi ja viimeksi ruuna oli sisäratajuoksulla tasainen. Enderbest avaa voltista hyvin ja voi päästä yllättävän hyviin asemiin. Tauolta se on ainakin pieni arvoitus. 6 Callela Ibis lopetti Solvallassa pontevasti 4. ulkoa lähdössä, joka oli käsiohjelmatiedoista poiketen tasoitusajo eli volttilähtö. 3 Langen's Isis kiri Turussa 3. ulkoa positiivisesti löydettyään vapaata. Myös 1 Westcoast Deimos teki aivan asiallisen kirin viimeksi. 8 Bumajee kamppaili Kouvolassa mukavasti toiselta ilman vetoapua, mutta viimeksi tamma oli tasaisempi 5. sisältä.

Pelijakauma: Local Timen (26%) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Bwt Dictator tai Local Time saa keulapaikan kaikilta muilta paitsi Callela Ibisiltä, jolla saatetaan ajaa keulasta mikäli hevonen sinne pääsee. Local Time on papereissamme todennäköisni keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5, 4, 9
Suuri: 5, 4, 9

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteesta ei haastavuutta puutu. Nostamme Seinäjoella 5. ulkoa asiallisesti kirineen 10 Siriliisin ykkösmerkiksi. Se laukkasi Jyväskylässä maalisuoralle kaarruttaessa epäonnekseen kärkisijan. Ohjastaja Niko Jokela vahvisti startin jälkeen IS Raveille hevosen olleen voimissaan ja hän uskoi tamman menestyvän tulevissa starteissa, joista ensimmäinen koittaa illalla Teivossa.

Haastajat: 14 Annan kiri Teivossa aivan voittajan kupeelle ja Lahdessa tamma kiersi 3. ulkoa totoon selvästi kärkikaksikolle häviten. Kunto on hyvä, mutta edessä on paljon tekemistä 60 metrin pakilta. 5 Apteekkari oli Teivossa etusuoralla sijalla kuusi ja nousi vahvan päätöskierroksen ansiosta totoon. 3 Velaks ei saanut Kaustisella riittävää pitoa radasta ja taipui lopussa. Pienikokoinen ruuna palaa paussilta positiivisin tallikommentein starttiviivalle.

Yllättäjät: 6 Montsan Vippi ei ollut Forssassa parhaimmillaan ottaen etusuoralla laukan takajoukoissa. Vermossa ruuna kiri 3. sisältä positiivisesti. 15 Villiheili hyppäsi Porissa maalisuoralla ja menetti kakkossijan. Tamma pystyy paljoon, mikäli malttaa ravata koko matkan ajan. 2 H.V. Tureks on tehnyt asiallisia esityksiä viime aikoina. Forssassa ruuna laukkasi jo ensimmäisellä takasuoralla. Tätä ennen ruuna oli tekemässä asiallista juoksua 3. sisältä ennen hyppyä maalisuoralla. Porissa tasaisesti kirinyt 4 Isosalon Kingi ja tauluaan vaarallisempi 11 Vietävän Ekotar tulevat seuraavina rankingissa. Valmentaja toivoi, että 1 Heivain pääsisi johtopaikalle. Siitä häiriöille herkkä tamma ravaisi varmimmin.

Pelijakauma: Tallitipsi Velaks (8%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Heivain pyrkii johtoon, mutta ainakin Velaks haluaa samalle paikalle. Jälkimmäinen päässee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 10, 14, 5, 3
Suuri: 10, 14, 5, 3, 6, 15

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 3, 4, 6
Toto5-2: 8, 12, 3
Toto5-3: 5
Toto5-4: 5, 4, 9
Toto5-5: 10, 14, 5, 3
Hinta: 10,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto5-1: 3, 4, 6, 7, 9
Toto5-2: 8, 12, 3, 6, 9, 2
Toto5-3: 5
Toto5-4: 5, 4, 9
Toto5-5: 10, 14, 5, 3, 6, 15
Hinta: 54,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi