Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Magic Monday 11.2.2019

Julkaistu:

MAGIC MONDAY
Magic Mondayn isoista Toto65-suosikeista Edward Sisu on mieluisin varma.

Toto65-1

Suosikki: 5 Tutun Impi on äärimmäisen vahva tamma, jonka ongelmana on ainakin vielä tässä vaiheessa uraa vauhdin puute. 7-vuotias menettää säännöllisesti pahasti asemiaan avauskierroksella, mutta polkee sitten jykevästi loppua. Lahdessa hevonen oli aivan hurja kierrettyään 75-finaalissa koko matkan kolmatta. Viime esityskin oli taattua Tutun Impiä, mutta sen nopeus ei vain riittänyt kun kärki tuli kirilenkin Eetin johdolla tosi kovaa ja jalat menivät loppusuoran alussa solmuun kolmostaistosta.

Haastajat: 9 Jontikka muutti Hannu Hietasen talliin ennen viime starttia, oli siinä asiallinen kakkonen, mutta joutui sitten sairastauolle. Ori on yleensä ollut hyvä suoraan tauoiltaankin ja varmasti heti kilpailukykyinen nytkin.

Ahkerasti kilpaileva ja sitkeä 8 Riipinen voisi palata tässä pitkästä aikaa voittokantaankin, sillä pieni lähtö on kokonaistasoltaan aika valju Toto65-koitokseksi. Viimeksi oriilta lähti kenkä ja sen startin voi unohtaa.

Yllättäjät: 7 Oiva-Sointu osaa voittaa, mutta viime esitykset ovat jättäneet hieman toivomisen varaa. Ruuna vaatii nappijuoksun, jollaisella se voi yllättää. Viimeksi hevonen tyytyi tosin sellaisellakin seurailemaan. Nopea 3 V.G. Wilman Tähti nappaa ensimmäisen keulan ja saa juoksun. Tamman edellisestä voitosta on yli kolme vuotta, mutta hyvään sijoitukseen on taas mahdollisuuksia. 1 Fannikka on hieman hakenut parasta virettään ja taipui viimeksi johtopaikalta. Vauhdeiltaan tamma on tähän riittävä peli.

Pelijakauma: Tutun Impi (49 %) ansaitsee suosikkiasemansa, mutta on heikkouksineen hevonen jolle iso suosikkiasema on käytännössä aina kyseenalainen. Jontikka (23 %) arvioidaan suosikin kanssa lähes tasaveroiseksi. Riipinen (13 %) ja Fannikka (3 %) voisivat olla myös enemmän luotettuja.

Juoksunkulku: Fannikka ja V.G. Wilman Tähti erottuvat kiihdytyksessä. Jälkimmäinen painuu ensiksi johtoon, mutta halunnee selän eteensä ja Fannikka saattaa olla lopullinen johtonimi. Tutun Impi käynnistyy aina tosi tahmeasti ja jää avauskierroksella.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 5, 9
Suuri: 5, 9, 8, 7, 1

Toto65-2

Suosikki: 7 Edward Sisu päätti viime kauden komeisiin voittoihin ja elää tällä hetkellä uransa parasta aikaa. Kuopiossa tuli outo laukka, mutta viimeksi ruuna oli jälleen mainio kierrettyään Toto64-lähdössä 1. takasuoralla 4. ulkoa johtaneen Tanpopon rinnalle ja taisteltuaan siitä kakkoseksi. Lappeen tehtävä näyttää aika sopivalta ja suursuosikkiasema on ansaittu, vaikka lähtöpaikka olisi luonnollisesti saanut olla sisempänäkin.

Yllättäjät: 5 Langenbrunner karautti Kouvolassa keulaan ja hallitsi siitä varmasti. Ruunalla on hyvä sauma päästä nytkin joukon johtajaksi. 3 Enzo de Vonnas puolestaan otti viimeisessään kirivoiton ja on kirinyt usein hyvin. Edward Sisun tasoisia hevosia se ei tosin ole kohdannut. 1 Bex on palannut tasolleen pitkän vaikean jakson jälkeen, mutta ykkösrata on tasaiselle avaajalle ennemmin haitta kuin hyöty. 2 MAS Bella oli Kouvolassa pussissa ja kilpailee hieman tauluaan vaarallisempana. 10 Caramel Kid on ollut viimeisissään raskailla juoksuilla totossa ja selvässä nousuvireessä, mutta takarivi tuottaa tässä tuskaa.

Pelijakauma: Edward Sisu (63 %) on oikein rastattu suursuosikki ja sellaisena käypä varma. Muista Bex (10 %) on liikaa luotettu. Suosikin kiehtovin varmistus jossain hajoitusroolissa olisi Caramel Kid (3 %).

Juoksunkulku: Geremi Boko täräyttää ensin johtoon, mutta hakee taatusti selkäjuoksua. Ensin tulee Langenbrunner, mutta se saattaa luovuttaa jatkossa paikkansa vielä suursuosikille.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto65-3

Suosikki: Kolmas Toto65-kohde on ennakkoon hyvin tasainen ja kannanottopaikkaa on vaikea löytää. 3 Expanse's Tornado kilpailee elämänsä kunnossa, mutta on tasaisena avaajana usein juoksun rakenteen armoilla. Tamma on kirinyt säännöllisesti lujaa taustalta ja sellainen suoritus nähtäneen maanantainakin. Porin pitkä loppusuora auttaa varmasti voittotaistoon nousemisessa ja tamma saa suosikkiaseman.

Haastajat: 6 Black Ice Boost pääsi tauon jälkeen nopeasti vauhtiin ja viimeksi irtosi jo komea kirivoitto (13,4/600 metriä) 4. ulkoa. Tässä hevosella näyttäisi olevan hyvä sauma edetä jopa joukon johtajaksi.

Hyvää talvivirettä esittänyt 9 Lovely Secret jäi Solvallan vierailullaan rahasijojen ulkopuolelle, muttei esitys nyt 2. ulkoa 900 metrin kirillä ilman vetoapua ihan toivoton ollut. Tamma kuuluu edelleen avainhevosiin.

1 Erna's King voitti Turussa suoraan pitkältä tauolta ja on jatkanut senkin jälkeen hyvällä tasolla. Ruuna ottaa ensin johtopaikan, mutta on toisinaan aika kuuma ja siksi sille saattaisi kelvata selkäkin eteen. Joka tapauksessa hevonen saa juosta sisärataa kärjessä tai kärjen lähellä ja pystyy voittotaistoon.

4 Way To Go on taivaltanut viimeisissään johtavan kupeella ja ollut raskaisiin juoksuihin suhteutettuna sitkeä. Säästeliäämmällä reissulla voittokaan ei saa yllättää.

2 Newyorker Li kiri Teivossa mukavasti ja 2-rata on passeli paikka tasaiselle avaajalle.

11 Quattro Tilly on luokkahevosen maineessa, mutta esiintynyt tänä talvena kovin tasaisesti. Pystyvä ruuna voi tosin parantaa starttirytmissä nopeastikin.

Yllättäjät: 7 Stampede Alley kesti Porissa rajun matkavauhdin hyväksyttävästi ja oli Seinäjoella mainio laukan jälkeen. Revityksiin ehdottomasti. 10 Gunvald jaksaa puurtaa, vaikkei ole hirmuisen nopea. Kaustisen MMToto65-lähdössä ruuna tuli voittajan takana 2. sisällä pussissa maaliin.

Pelijakauma: Enemmän pelattujen peliosuuksissa ei ole suurta marisemista. Quattro Tilly (13 %) on liikaa pelattu. Yllättäjistä Stampede Alley (2 %) ja Gunvald (1 %) ovat revitysmerkin arvoisia.

Juoksunkulku: Erna's King on alussa nopein, eikä hevonen välttämättä halua luopua keulapaikasta, vaikka kuski voisi haluta. Black Ice Boost tullee kuitenkin kyselemään tilannetta. Stampede Alleylla on toisinaan ajettu myös aggressiivisesti ja lähdössä on ylivauhdin uhka.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3, 6, 9, 1, 4, 2
Suuri: 3, 6, 9, 1, 4, 2, 11, 7, 10

Toto65-4

Suosikki: Lappeen Haastajadivisioona suomenhevosille on kiistatta Toto65-rivin hienotasoisin koitos. 5 Kartier palasi ennen viime starttiaan takaisin Heikki Mikkosen valmennustalliin ja aloitti sieltä suoraan tauolta varsin positiivisella esityksellä. Johtavan rinnalla ravannut ori olisi ollut lähellä voittoa ilman viimeisen kaarteen laukkaansa, sillä siksi hyvin se paineli hypyn jälkeen loppusuoraa kolmanneksi.

Haastajat: 8 T.T. Hunsvotti on voittanut yhtä vaille kaikki laukattomat starttinsa ja kehityspotentiaalia on kovasti sisällä. Kahden Toto75-voiton myötä sarjat ovat nousseet nopeasti, mutta laukka taitaa olla tälläkin tasolla suurempi uhka kuin vastustajat.

6 Piskon Pouta on löytänyt huippuvireen hieman nahkean syksyn jälkeen, kun radat muuttuivat pitävämmäksi talvipohjaisiksi. Kunto riittää, mutta Lappeessa taitaa olla tarjolla pehmeää ja se on tammalle iso miinus. Kuopion voitto tuli vahvalla kirillä 4. ulkoa.

2 Unica on aloittanut kauden kakkosputkella ja kunto on hyvä, mutta esityksistä jää vähän maku, ettei tamma kovin mielellään ohita sitä viimeistä vastustajaa. Nopea hevonen on kuitenkin tässä taas hyvältä paikalta lähes varmuudella kärkitaistossa.

Yllättäjät: 11 Tuviker punnersi Kouvolassa ykköseksi johtavan rinnalta, mutta rima nousee tuosta paljon. Ori viihtyisi raskaissa olosuhteissa, mutta kaikkien ohittaminen ei tunnu näistä asemista todennäköiseltä. 10 Sohvin Santeri ei voita mielellään, eikä viihdy kurassa, joten pohjimmiltaan kyvykästä ruunaa tuskin tarvitsee harkita T-peleihin, vaikkei se hevonen ole nolo tähänkään seuraan.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko Kartier (35 %) ja T.T. Hunsvotti (35 %) on kansalla tasaveroinen, mutta IS Ravit liputtaa selvemmin Kartierin puolesta. Piskon Poutaa (17 %) lasketaan todennäköisten olosuhteiden vuoksi alaspäin. Unica (6 %) ja Tuviker (2 %) ovat aavistuksen aliarvostettuja yllättäjiä.

Juoksunkulku: Kake, Unica ja Annin Vappu osaavat avata, mutta eiköhän Kartier pääse keulaan viimeistään 1. takasuoralla. T.T. Hunsvotillakaan ei peruutella, mutta Kartierin edelle on vaikea ehtiä alussa ja se ratkaisee kisan osalta paljon.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 5
Suuri: 5, 8

Toto65-5

Suosikki: 2 Celebration Song on illan Toto65-pelin toinen prosenttirohmu ja paha sitäkään asetelmaa vastaan on pullikoida. Tamma oli Vermossa oikein mainio johtavan rinnalta avoimessa tammalähdössä ja talvivire on jälleen kerran mallia mahtava. Toissa startissaan 8-vuotias mankeloi 3 Freelancerin sen kupeelta tosin vain niukasti ja sillä perusteella kaksikon välinen ero peliosuuksissa on ehkä aavistuksen liian muhkea.

Haastajat: Freelancer otti viimeksi poikkeuksellisen laukan kiihdytyksessä, mutta se taisi mennä puhtaasti pöpperöisen alustan piikkiin, sillä hyppy jäi muuten mysteeriksi taustajoukoillekin. Ruuna pamauttaa keulaan, josta se vastaa sitkeästi.

4 Merit on tasaisen varmassa iskussa, mutta aivan edelleen rankattujen tasoisiin suorituksiin se ei ole pystynyt.

5 Nitro Diablo on juossut Pronssidivisioonaa hyvällä tasolla, vaikka ykköset ovat kivikovissa lähdöissä olleet luonnollisesti harvassa. Vauhtijuoksussa ruuna ei olisi ihan ulkona tässäkään.

Yllättäjä: 6 Sivori Effe oli viimeksi rehti kakkonen johtavan rinnalta ja edellisessä kakkosessaankin hyvä avoimessa sarjassa, mutta tässä totosijakin olisi onnistuminen.

Pelijakauma: Celebration Song on selvä ykkössuosikki, mutta 58 prosenttia on jo hieman liikaa, sillä luvassa on taas juoksupaikka johtavan rinnalla. Koko tekstissä mainittu muu nelikko on jokusen prosenttiyksikön aliarvostettu ainakin alustavasti.

Juoksunkulku: Freelancer avaa johtoon, Merit asettuu kantaan ja Celebration Song jää toiselle ilman vetoapua.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 4, 5

Toto65-6

Suosikki: Toto65-pelin päätöskohde ei herätä urheilullista kiimaa, mutta mukana on sentään pari Toto75-tason menijää. 6 Don Corleone Trotilta lähti Jyväskylässä kenkä, mutta sen molemmin puolin ruuna suoritti tutun jykevästi. Viimeksi Vermossa 6-vuotias runttasi johtavan rinnalta äärimmäisen vahvasti Toto64-voittoon ja on tässä seurassa selkeä suosikki miltä juoksupaikalta tahansa.

Haastaja: Viime kaudella kuusi kertaa voittanut ja Kasvattajakruunussa viidenneksi venynyt 8 The Dude olisi luokaltaan ainoa realistinen uhka suosikille, mutta ruuna palaa tauolta ja Ville Tonttila kaavailee kurjalta lähtöpaikalta passiivista taktiikkaa.

Yllättäjät: 2 Finest Chocolate on pääsemässä rytmiin pitkän poissaolon jälkeen. Viimeksi ruuna ei riittänyt laisinkaan Toto75-tasolla, mutta Kouvolan kiri oli positiivinen. Joskaan siinä ei ollut vastassa Don Corleone Trotin tai The Duden tasoisia vastustajia. Pia Huusarin kaksikko 9 To Be Or Not To Be ja 3 Whitney Love pystyy tauluaan parempaan, mutta kummankin voitto olisi edelleen yllätys. 4 Dennis Boko kiri Kouvolassa ihan näppärästi Finest Chocolaten tuntumaan, mutta ei tyytyi viimeksi Pronssidivisioonassa seurailemaan.

Pelijakauma: The Dude (25 %) ei ole hevosena näin paljon Don Corleone Trotia (53 %) perässä, mutta näistä lähtöasemista ja -kohdista kyllä. Finest Chocolate (14 %) on yliarvostettu.

Juoksunkulku: Ensimmäinen keulakamppailu on aika tasainen ratojen 1-3 välillä. Don Corleone Trotilla on kuitenkin hyvä mahdollisuus edetä avauskierroksen aikana keulaan, kun The Dudella ei tauolta mielellään satsattaisi kiihdytykseen.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 6
Suuri: 6, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 5, 9
Toto65-2: 7
Toto65-3: 3, 6, 9, 1, 4, 2
Toto65-4: 5
Toto65-5: 2, 3
Toto65-6: 6
Hinta: 2,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 5, 9, 8, 7, 1
Toto65-2: 7
Toto65-3: 3, 6, 9, 1, 4, 2, 11, 7, 10
Toto65-4: 5, 8
Toto65-5: 2, 3, 4, 5
Toto65-6: 6, 8
Hinta: 72,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi