Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 10.2.2019

Julkaistu:

TOTO4
Oxan Cockadoodledoo on Jyväskylän Toto4-pankki, eikä sitä lähdetä varmistelemaan suorissa suosituksissa.

Toto4-1

Suosikki: 6 Easy Ri on voittanut kolme kertaa peräkkäin, joten on luonnollista, että pelikansa tukeutuu siihen ensimmäisenä Killerin Toto4-pelin avauskohteessa. Ruuna on osoittanut osaavansa voittaa monenlaisilla juoksunkuluilla, mutta huomionarvoista on, että nyt edessä on ehkäpä uran kovin tehtävä, eikä tamma nyt mitenkään äärimmäisen vakuuttavasti ole ykkösiään ottanut. Viimeksi se eteni 1. takasuoralla keulaan ja piti selässään matkanneen 3 Freesia Starsin vain niukasti takanaan.

Haastajat: 4 Miss Universe on IS Ravien papereissa lähdön kovakuntoisin, mutta kyydissä on ensimmäistä kilpailuaan ohjastava kuski ja siitä on pakko rokottaa hieman. Lahden voitto tuli tyylikkäästi keulapaikalta ja viimeksi tamma oli Vermossa kelpo kakkonen johtavan takaa. Hevonen tekisi kyllä mieli nostaa kokemattomalla kuskillakin rankingin kärkeen ohi Easy Ri:n.

2 Melina More on selvässä nousussa. Tamma kamppaili viimeksi johtopaikalta kolmanneksi, vaikka lähdössä oli aika lailla tempoa. Nopea tamma on nytkin avainasemassa juoksunkulun suhteen ja kovin pieleen se ei sen osalta mene päätti kuski sitten ajaa keulasta tai johtavan takaa.

1 Arya kiri Killerillä 3. ulkoa varmaan voittoon. Joensuussa tamma oli levottomassa juoksussa yksi keulahevosista matkalla ja kiri lopulta 2. sisältä voittokamppailuun. 6-vuotias avaa hyvin, saa juoksun ja kuuluu taas avainhevosiin.

5 Hellsbells on vielä vähän toisaikainen menijä ja Joensussakin se suoritti viimeisellä takasuoralla välipysähdyksen tultuaan sitten kuitenkin kärkiparin takana hieman kiinni maaliin. Tuo oli taukostartti ja otteiden luulisi terävöityvän tähän. Valmentaja kertoo myös terävöittävistä varustemuutoksista ja tamma nousee hakuna suosituksiin, vaikkei ole ollut hanakka voittamaan.

Pelijakauma: Easy Ri (34 %) oli liian suuri suosikki. Miss Universe (16 %) kiehtoo kokemattomalla kuskillakin tasaveroiseksi suosikin kanssa. Hellsbells (6 %) voisi myös olla piristävillä varustemuutoksilla luotetumpi.

Juoksunkulku: Miss Universe haastaa Melina Morea kiihdytyksessä, mutta jälkimmäinen on keulasuosikki. Arya ja Freesia Stars pääsevät myös hyvin liikenteeseen ja avaus saattaa olla reipaskin. Easy Ri ei puolestaan ole sähäkimpiä, mutta tuskin jää pienessä lähdössä kovin kauas.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4, 2, 1, 5
Suuri: 6, 4, 2, 1, 5

Toto4-2

Suosikki: 3 Oxan Cockadoodledoo on Toto4-pelin selvästi luotetuin hevonen, eikä sitä vastaan aleta pullikoimaan. Hieno kaksariputki katkesi viimeksi Magic Mondayssa, mutta ruuna oli siellä paljon voimia tallella pussissa 3. sisällä, eikä hevosta ainakaan pääse heikommasta sijoituksesta moittimaan. 6-vuotias osaa menestyä vaikka johtavan rinnalta, joten sen kaataminen on näille vastustajilla haastava tehtävä millä tahansa taktiikalla.

Yllättäjät: 8 Take a Bow on luokaltaan suosikin veroinen, mutta kilpaileminen on ollut katkonaista jo hetken ja valmentajakin epäilee, että huippuvireeseen on siten luonnollisesti matkaa. 9 Coldspring on myös luokkahevosen maineessa ja tauoltakin mielenkiintoinen yllättäjä, varsinkin kun valmentaja kommentoi, että tamma on vastannut hyvin paussin aikana tehtyyn polvikanavaoperaatioon. 2 Winzet kiersi taukostartissaan päätöskierroksen alussa Hard To Trickin rinnalle ja kiritti sitä mukavasti lopussa. 4 Greytail Eric laukkasi viimeksi Nousijadivisioonassa väsyneenä viimeisessä kaarteessa, eikä loistanut, mutta edellisessä kisassa hevonen kiri taustalta hyvin. Pieni arvoitus vaisu startti alla. Jättiyllätystä hakevat huomioivat 10 Turmalinin, varsinkin jos olosuhteet menevät ennustetun raskaiksi. Kovia lähtöjä juossut tamma jaksaa puurtaa ja on tauluaan vaarallisempi, sillä juoksut ovat menneet usein hankalaksi.

Pelijakauma: Oxan Cockadoodledoo on aika oikein rastattu suursuosikki. Mielekkäimmät varmistusmerkit löytyisivät Coldspringin ja Turmalinin muodossa jättiyllättäjistä.

Juoksunkulku: Kiihdytys on ennakkoon hyvin tasainen. Asiallisia avaajia on monta, muttei varsinaista rakettia. Ennustetaan kuitenkin, että suosikki etenee alkumatkan aikana keulaan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto4-3

Suosikki: Tasaisesti pelatun kolmannen Toto4-kohteen hevosista vain yhdeltä löytyy voitto viiteen viimeiseen ja se on aika karu saldo. Viime kaudella terveysmurheista kärsinyt 8 Quite a Rock on valikoitunut pelikansan alustavaksi ykkösvalinnaksi, eikä se välttämättä ole väärä valinta. Ruuna avasi uuden kauden Kouvolassa kirimällä taustalta totoon ja otteiden luulisi terävöityvän startti alla.

Haastajat: 4 Curakao on kyvyiltään lähdön ykkönen suosikin kanssa, mutta kun edellinen ehjä startti on viime kesältä, eikä hevonen ole oikein osoittanut edes halua ravata koko matkaa, niin vaikea sitä on mainostaa peli-ideaksi. Ehjällä juoksulla ruuna toki pärjäisi.

5 Markus Vane on sitkeä menijä, mutta tasavauhtisuus vaivaa. Raskaahkot olosuhteet tosin taatusti puoltavat ruunaa. Mikkelissä Markus Vane oli 2. ulkoa toinen, mutta voittoakin tarjottiin.

9 Midnite Laudatur on kahdessa viimeisessä hävinnyt vain hyville hevosille, jotka olisivat tässä suosikkeja, joten tammalla voisi onnistuneella juoksulla olla jo voitonkin vuoro.

Yllättäjät: 11 Glen Amore ailahtelee kovasti, mutta hyvänä päivänä irtoaa tuima kiri. Viimeksi ei irronnut, mutta sitä ennen kyllä ja ruuna kiersi taustalta kaikki. 3 Never Queen menestyi kesällä, mutta talvikausi on ollut varsin vaisu ja tamman peliosuus on oudon korkealla.

Pelijakauma: Curakao (17 %) ja Midnite Laudatur (8 %) voisivat olla enemmänkin pelattuja. Never Queen (14 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Curakao avaa lujaa, mutta erityisesti 1. kaarteessa on iso laukkariski. Never Queen on kakkosvaihtoehto ensimmäiseksi keulaksi, mutta sillä tuskin ajetaan siitä. Curakao laukatessa keulapaikan kohtalo olisi melkoisen auki.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 8, 4, 5, 9
Suuri: 8, 4, 5, 9, 11

Toto4-4

Suosikki: Viime aikoina voitoilla juhlineita menijöitä on nahkeasti Toto4-pelin päätöskohteessakin. 3 Glint Match on se ainoa onnistuja ja sen ykkönen tuli viimeksi Kaustisella johtopaikalta, kun Ville Pohjola sai säädellä keulassa välikierroksella vauhdin varsin maltilliseksi. Ruuna on nousussa, mutta vastus viime kertaa selvästi kovempaa ja ainakin alustava kannatus on suosikkina turhan korkealla.

Haastajat: 1 Harminimoon Tinker kehitti Kuopiossa hyvän kirin viimeiseltä sijalta ja nousi kakkoseksi ylivoimaisen Lucky Cloudin takana. Tamma ailahtelee hurjasti, mutta paikka ainakin suosii.

Pelimielessä lähdön selvästi kiinnostavin kaksikko on 6 Sun Sayen ja 7 Son's Line. Sun Sayenin syksy oli murheellinen, mutta viimeksi nähtiin parempaa kun tamma kiri sisäratajuoksulla voittokamppailuun ja valmentajan mukaan otteet ovat olleet sen jälkeenkin harjoituksissa oikealla tasolla.

Son's Line on menestynyt paljon tätä kovemmissakin tehtävissä. Toisinaan tuittuileva tamma palasi viimeksi tauolta ja esitys oli oikeastaan aika tasapainoinen kuskin otettua alun korostetun varovasti, vaikka sijoitus tai lopetus ei mairitellut. Tammalla on lisäksi potentiaalia parantaa tuosta kisasta paljon.

2 Miss Jaybird esiintyi pirteästi ennen vuoden vaihdetta, mutta tämän kauden kisat ovat jättäneet aika laillakin toivomisen varaa. Viimeksi tamma tosin ravasi ison osan matkasta johtavan rinnalla ja saattaisi olla selkäjuoksulla parempi.

8 Cold Lucky Girl oli toissa startissaan asiallinen, mutta nuutui viimeksi keulasta ylivauhtiin.

Yllättäjät: 5 Cherokee King ei jaksanut Vermon pitkällä matkalla suoraan paussilta keulasta, mutta kiri hyvin ennen taukoaan ja nyt on taas startti lähempänä. 11 Hope of Nazareth ei ole nolo tekijä tähän seuraan, mutta paikka on tietysti tukala.

Pelijakauma: Glint Match (31 %) on aivan liikaa luotettu ja Miss Jaybird (13 %) myös yläkantissa. Sun Sayen (6 %) on huippumerkki ja samoin Son's Line (12 %).

Juoksunkulku: Glint Match tahtoo keulaan, mutta varsinkin radoilta 6-8 löytyy myös kiihtyvyyttä. Veikataan, että sieltä löytyy lopullinen keula. Alku on reipas.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7, 1, 8, 5, 11