Ravivihje: Toto75 Solvalla 9.2.2019

Julkaistu:

Toto75
Suomalaiset ovat vahvasti esillä lauantain erilaisella 75-kierroksella.
Viime vuoden menestyneimmät 75-ohjastajat ottavat toisistaan mittaa kuudessa eri kohteessa, jotka kaikki ovat normaalista poiketen tasoitusajoja. Oppilaslähdössäkin on 15 hevosta, joten kierros on kokonaisuudessaan haasteellinen.

Rivin tukipilareiksi valitaan Risto Airaksisen Wind Of Victory ja Jan-Olov Perssonin Bellfaks. Molempien tehtävä vaikuttaa varsin otolliselta. Lisäksi avauskohteeseen rastataan vain kaksi maistuvinta tapausta.

Lauantain olosuhteet ovat arvoitus, sillä päiväksi on lämpöasteiden ohella luvattu vesisadetta. Solvallan rata on kuitenkin aiemmissa tämän viikon raveissa ollut hyvässä tikissä.


Toto75-1

Suosikit: Huippukuntoa osoittanut 1 Sahara Sandstorm on varsin mielenkiintoisen tehtävän edessä. Teivon vankka loppukiri takajoukoista sai jatkokseen ylivoimavoiton Lappeessa johtavan rinnalta. Timo Korvenheimon suojatti pystyy avaamaan voltista kohtalaisen hyvin ja keulasta ruunan ohittaminen ei olisi tässä yksinkertaista. Muillakin juoksuilla voitto on myös mahdollinen. Merkittävän kuskivahvistuksen saava 2 Exit Angot jäi toissa kerralla 2. sisälle voimissaan pussiin kun vastassa oli varsin hyviäkin hevosia. Viime voitto tuli hallitusti 2. ulkoa. Ranskalaisori voi saada hyvän reissun Sahara Sandstormin vanavedessä ja on myös erittäin maistuva tapaus. Pelisuosikki 11 Zinco Jet on hevosena kova vastustaja edellisille, mutta volttilähdöissä italialaisoriin alku on ollut aikaisemmin varsin tahmeaa. Jos välimatka kärkeen kasvaa matkan aikana ja välissä on liuta hevosia, ei vahvakaan lopetus välttämättä riitä tavoittamiseen edellisten tavoittamiseen. Lapuille vain ideakaksikko!

Haastajat ja yllättäjät: Hyväraaminen 7 Valle E.W. vaikuttaa parantavan koko ajan otteitaan, eikä menestyminen kovemmassa tehtävässäkään ole mahdotonta jos startti ulkoa onnistuu. Viimeksi ruuna lopetteli keulasta 14-vauhtia helppoon voittoon ja kiri edellisellä kerralla parijonosta 12,5-vauhdilla voittajan kupeelle. Reijo Liljendahlilta viimeksi debytoinut 5 Livi Majesty oli lopussa nihkeä, mutta pystyy paljon parempaan. Tallikaveri 10 Lightningsky ei saanut 3. ulkoa mahdollisuutta viime startissa. Vahvasti viimeksi kirineelle 15 Hierro Bokolle voltin juoksurata ei ehkä ole niin hyvä paikka kuin äkkiseltään voisi kuvitella.

Juoksunkulku: Sahara Sandstorm voi pystyä pitämään johtopaikan, sillä erityisiä raketteja etuvoltissa ei ole. Exit Angot voi päästä sen taakse. 14 Dreamlady Glatigne päässee takamatkalta liukkaimmin liikkeelle.

Pelijakauma: Sahara Sandstorm (18%) ja Exit Angot (8%) tuntuvat varsin edullisilta. Zinco Jet (34%) ja Hierro Boko (14%) ovat liikaa pelattuja.

Ranking: A) 1, 2, 11 B) 7, 5, 10, 15, 14 C) 9, 12, 8, 13, 3, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

Toto75-2

Suosikit: Åbyssä 12,4-lopetuksella keulasta voittanut 3 Queen Of Sand nousee nytkin ykkösmerkiksi, sillä Christoffer Erikssonin ajokilla on hyvänä avaajana saumat päästä kolmosradalta kärkeen. Siitä voitto olisi mahdollinen, vaikka muutama kova onkin vastassa. Täysin varmaa johtoon selviytyminen ei kuitenkaan ole, sillä samalle paikalle mielii myös 1 El Fitzgerald. Timo Nurmoksen käsistä viimeksi debytoinut suomalainen hyytyi vaativalla juoksulla hieman lopussa, mutta asetelmat ovat nyt paremmat. Björn Goop voi saada sen sisältä riittävän hyvin liikkeelle. Kovempia lähtöjä kolunnut 10 Hevin Boko mahtuu takamatkalta myös A-ryhmään. Tapaninpäivänä tehtävä parijonosta oli Daniel Redénin kärkipaikoilla mellastaneita huipputammoja vastaan melko toivoton, mutta viimeiset 600 metriä Jorma Kontion ajokki tuli kuitenkin 10,7-tahtia. Ilman suurempia ponnisteluja edellisten tuntumaan päästessään Hevin Bokon kovuus voisi olla liikaa lopussa.

Haastajat ja yllättäjät: Pari vähemmänkin pelattua vielä mukaan. 8 Chapter N.Deo laukkasi viimeksi loppukurvissa edettyään 5. ulkoa selässä kolmatta. Tallin mukaan alusta oli sille liian kova, mutta plussakelillä samanlaista ongelmaa ei liene nyt. Aiemmin vahvaa kuntoa esittänyt jenkki on edelleen mahdollinen. 7 Havefunwithme ei ole hevosena suosikkikaksikkoa niin paljon kehnompi kuin prosenteista voisi päätellä. Johan Untersteinerin suojatti punnersi viimeksi 3. ulkoa 11-vauhtisella kirillä voittajan rinnalle. Monen mielessä kummittelee varmasti edellinen volttilähtö, jonka alkua tamma ei juoksuradalta selvittänyt, mutta valmentajan ajamana epäonnistumisen riski ei ole niin suuri. Reippaasti juoksuradalta avaava 6 Sheilah Laday ja kovissa tammalähdöissä juossut 9 Unrestricted voivat onnistuneilla reissulla olla totomatsissa.

Juoksunkulku: Queen Of Sand voi ottaa kolmosradalta suoraankin keulat, mutta Björn Goop on paha vastustaja vetäessään volttia.

Pelijakauma: Havefunwithme (4%) on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 3, 1, 10 B) 8, 7, 6, 9 C) 4, 2, 5, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 1, 10, 8, 7
Suuri: 3, 1, 10, 8, 7

Toto75-3

Suosikit: Tasainen oppilaslähtö! Hiljattain Erik Adielssonin valmennukseen siirtynyt 14 Ritchie Ås teki viimeksi 4-vuotiskisassa johtavan rinnalta hyvän suorituksen, vaikka joutuikin lopussa taipumaan. Vuoden avausstartti oli vakuuttava, sillä ruuna eteni keulasta hallittuun voittoon, vaikka spurtteja tuli matkan aikana useampiakin. Rutinoituneella kuskilla se voi kiertää kohtalaisen vaatimattomat vastustajansa kolmosrivistäkin. 4 Elsztain laukkasi viimeksi ennen lähtölinjaa ja edellisellä kerralla häirittynä takasuoralla. Ruuna ehti osoittaa hyviä otteita uudesta tallista sitä ennen ja ravatessaan se voisi päästä tässä keulaankin. Kärkiporukasta menestyminen on joka tapauksessa mahdollista. Pieneen systeemiin vain tämä kaksikko.

Haastajat ja yllättäjät: 7 Dats So Cool joutui kiskomaan viimeksi johtopaikalla avausringin 12,5-lukemiin ja väsyi varhain. Aiemmilla kerroilla sille jäi vähän jossiteltavaakin, ja jos viimekertainen ei paina kintereissä, on kärkisija tässä mahdollinen. Hyvänä lähtijänä se voi hankkia ulkoakin sopivat asemat, valmentaja tosin haluaa nyt selkäjuoksua. 13 Elegant Frost ratkaisi viimeksi hallitusti noustuaan 3. sisältä päätöskierroksella 2. ulos. Ruuna saa nyt ensimmäistä kertaa jenkkikärryt peräänsä. 11 Viper Lavec on tähän seuraan hyvä hevonen ja voi menestyä parin kuukauden tauoltakin. Bjerken 75:ssä sen paukut eivät riittäneet johtavan rinnalta, mutta viimeksi samalta paikalta tuli kakkossija hyvällä tyylillä. 75-tasollakin rutiinia hakenut 15 Marys Overandout on menestynyt useimmiten kärkipäästä, joten tehtävä on nyt erilainen. Viimeksi ruuna oli varsin sitkeä vaikka juoksu meni raskaaksi, joten ei menestyminen täältäkään mahdotonta ole. 10 Expresso Doc ei ole jaksanut viime starteissa ihan perille asti, mutta voitti juuri Emilia Leon ajamana keulasta joulukuussa. Hyvin avaava 3 Body Gear voisi riittää kärjen läheisyydestä korkealle, tuskin kuitenkaan keulasta. Pari ylipelattua jätetään myös pois lapulta. 1 Eclair du Mont omaa kapasiteetin, mutta paikka on verkkaiselle lähtijälle ongelmallinen ja ranskalaisen sopivuutta oppilaskuskillekin voi hieman epäillä. 12 Åsens Aragon on ottanut viime voittonsa erittäin onnistuneilla juoksuilla kärjen välittömästä läheisyydestä. Paikka on nyt paha.

Juoksunkulku: Body Gear ottanee ensimmäiset keulat. Myös Elsztain lähtee hyvin ja voi olla kyselemässä nopeasti vetotöitä. Dats So Cool pystyy myös avaamaan, mutta alkuun ei ole tällä kertaa tarkoitus panostaa kaikkea.

Pelijakauma: Elsztain (9%) on liian vähän pelattu. Eclair du Mont (14%) ja Åsens Aragon (18%) ovat selvästi liikaa luotettuja.

Ranking: A) 14, 4 B) 7, 13, 11, 15, 10, 3, 1, 12, 2 C) 9, 5, 8, 6 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 14, 4
Suuri: 14, 4, 7, 13, 11, 15, 10

Toto75-4

Suosikit: Jan-Olov Perssonin talli on vahvoilla kylmäverilähdössä. 9 Bellfaks ja 10 Järvsöodin ovat selvästi lähdön parhaat hevoset, ja pienestä huilista huolimatta molempien vireen pitäisi olla mallillaan. Bellfaksin alkumatkasta tuli viime kerralla hieman työläs, mutta lopulta 2. ulos päässyt ori ratkaisi maalisuoralla varmasti. Järvsödin taas meni Bergsåkerissa johtavan rinnalta päätöskierroksen alussa keulaan ja otti Månprinsen A.M:n takana varman kakkosen. Pelivalinta tästä kaksikosta kohdistuu Bellfaksiin, sillä se on osoittanut voltista reippaampaa lähtönopeutta ja juossee sen myötä tallikaverinsa etupuolella.

Haastajat ja yllättäjät: 13 Guli Tor on startannut Perssonin tallista kolmesti ja esiintynyt nousujohteisesti. Viimeksi se sai 4. ulkoa kirissä vetoapua ja ratkaisi 24-lopetuksella. 14 Sippson teki syksyllä vahvaa jälkeä, mutta oli vaisu viimeisimmässä kisassa ilmeisesti rataolosuhteista johtuen. Vire ei kuitenkaan nyt tauolta ole välttämättä voittostarttien tasolla. 4 Bonaldo teki viimeksi 5. ulkoa sinnikkään kirin ja tarjosi vetoavun nyt 20 metriä taaempaa starttaavalle Guli Torille. Päätöskierros oli 24,6-vauhtinen.

Juoksunkulku: Paalun osalta kiihdytys voi olla tasainen. 1 Arragon pyrkii vastaamaan 5 Björs Vikingille ja 6 Guli Rubinille. Kärkiporukassa viihtyvä Bellfaks tulee heti eteenpäin ja voi olla aikaisin keulassa.

Pelijakauma: Bellfaksin (41%) kuuluu olla suosikki Järvsöodinia (36%) vastaan.

Ranking: A) 9, 10 B) 13, 14, 4, 1, 8, 5 C) 6, 3, 2 D) 11, 12

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-5

Suosikki: 5 Wind Of Victory on esiintynyt Risto Airaksisen käsistä viime aikoina edukseen. Toissa kerralla takaa jo kärkeen lopussa edennyt tamma jäi viime metreillä kolmanneksi, mutta pisteli viimeksi keulapaikalta helppoon voittoon. Sama voi toistua tässäkin, sillä voltin viitoselta startin voi ottaa ”puolittaisena juoksuratana” kun ulkopuolella ei ole hevosia. Huippukuski voi säädellä keulassa vauhdin mieleisekseen ja sen jälkeen ohittajat voivat olla harvassa. Varma.

Haastajat ja yllättäjät: 1 Anna S.H. on voittanut kaksi viimeisintä johtavan takaa, toissa kerralla ykkössija tosin tasattiin keulahevosen kanssa. Samanlaisella reissulla nytkin ylös. 14 Fast Moving Cash on osoittanut luotettavaa kuntoa, mutta vaatii hyviä selkiä matkan varrelle. Örjan Kihlströmillä on yleensä toki taito sellaiset löytää. Jos varmistusten tielle lähtee, 7 Livi Memory kannattaa myös huomioida. Viimeksi tuli laukka avauskurviin, mutta sitä ennen tamma esiintyi edukseen. Kokonaisuudessaan lähtö on suosikin takana erittäin tasainen ja mahdollisuuksia on monella.

Juoksunkulku: Anna S.H. pyrkii vastaamaan 2 Passalle ja tähtää suosikin peesiin. 8 Shutter Island ja 11 Up North lienevät takamatkan hevosista liukkaimpia ensi metreillä.

Pelijakauma: Wind Of Victoryn (45%) peliosuus alkaa olla jo ylärajoilla.

Ranking: A) 5 B) 1, 14, 7, 6, 12, 3, 9, 11, 4, 8 C) 13, 10, 2, 15 D) -

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-6

Suosikit: 3 Manofthematch palasi Bollnäsin 75-lähtöön lähes vuoden tauolta, mutta otti siitä huolimatta 3. ulkoa varman voiton alle 14-lopetuksella. Vire lienee startti alla entistä parempi ja hyvistä asemista 5-vuotias on ykkösmerkki, vaikka takaa tuleekin kovia. 5 Je t'Aime Explosiv hienoon sarjaan tuli särö vain pari kuukautta sitten, kun ruunalle tarjoiltiin passiivinen reissu. Sen jälkeisen 75-finaalin se voitti helposti 4. ulkoa ja ratkaisi viimeksi puolimatkan jälkeen johtavan rinnalle kierrettyään lopussa. Juoksupaikka voi löytyä läheltäkin kärkeä ja voitto on taas mahdollinen. 8 Vincent As laukkasi viimeksi avauskurviin ja sitä ennen loppukaarteessa kun oli jo ratkaissut pelin. Ravilla pysyessään huoltotauolta tuleva ruuna ottelee tiukasti voitosta, sillä pitkästä matkasta on sille vain etua.

Haastajat ja yllättäjät: 11 Global Unlimited kiri Bergsåkerissa 4. ulkoa ylivoimavoittoon 13,1-vauhtisella päätöslenkillä. Viimeksi sen ravi ei käynyt ja tässä välissä ruunaa onkin hoidettu kuntoon. Jos vire on entisellään, on Erik Adielssonin ajokilla sopivalla selkäjuoksulla saumat pärjätä. 1 Kiss Me Tooma pakitteli 4. sisältä viimeksi takasuoralla ulos ja tuli lopun riuskasti 11,5-vauhtia. Manofthematchin peesistä tamma voisi pystyä pitkällä matkallakin kärkipäähän. 7 Counterfeightr on ottanut molemmat viime voittonsa nappireissulla johtavan takaa. Ruunan kunto on hyvä, joten juoksun juontuessa se ei ole tässäkään pihalla. 12 Niky Flax ei jaksanut johtavan rinnalta viimeksi, mutta kiri terävästi parijonosta tammikuun alussa. 4 Cyrius d'Ariane on osoittanut vahvoja otteita ja pitkästä matkasta on hyötyä. Suursuosikkina viimeksi ponnettomasti esiintynyt 14 Einstein Sisu on nyt jo suuryllättäjän roolissa. Syytä viime kerran vaisuuteen ei löytynyt.

Juoksunkulku: Kiss Me Tooma ja 2 Colonello ratkaisevat alussa, kumpi saa Manofthematchin selän. Takamatkalta 10 Alexander U.R. voi olla nopein ensi metreillä.

Pelijakauma: Oikeat suosikit. Kiss Me Tooma (3%) ansaitsisi muutaman lisäpinnan.

Ranking: A) 3, 5, 8 B) 11, 1, 7, 12, 4, 14 C) 6, 2, 10, 9, 13 D) 15

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 3, 5, 8, 11, 1
Suuri: 3, 5, 8, 11, 1, 7, 12, 4, 14

Toto75-7

Suosikit: 1 Survival Kitin voittoputki katkesi viimeksi Bergsåkerin lumipyryssä, muttei ruunan suoritus 4. ulkoa mitenkään huono ollut. Lähdöstä tuli hieman erikoinen keulahevosen vedettyä vauhdilla. Viimeiset 600 metriä Survival Kit tuli 12,5-lukemiin. Johtopaikan pitäessään voitto olisi nyt liki, mutta mahdollisuudet ovat hyvät, vaikka joku alussa ehtisikin edelle. 6 Havbergs Knight voi olla sellainen. Ori on löytänyt vahvan vireen ja otti Bollnäsin kuolemanpaikkavoiton jatkoksi Rommessa helpon keulavoiton. Matsiin nytkin. 2 Perfect Dynamite tuli viimeksi johtavan rinnalta juosten perille, mutta takana liftannut It's Showtime Zaz kuittasi maalisuoralla edelle. Peter Ingvesillä vahvistuva ruuna on pelihevosia, sillä kunto on ollut hyvä jo pidempään.

Haastajat ja yllättäjät: 9 Cantona Mearas ei ole varsinaisesti voittajatyyppiä, mutta porhalsi viimeksi johtavan rinnalta omille teilleen lopussa. Kuskinvaihdoskin on luettava selväksi plussaksi. 4 Adiago Trot laukkasi viimeksi kovassa vauhdissa avauskurviin. Sitä ennen ruuna esitti hyviä otteita, mutta voltin nelonen ei ole toivepaikka. Silti mahdollinen. Rommessa johtavan rinnalta voittanut 3 Malkin taipui viimeksi samalta paikalta aikaisin. Suotuisammalla reissulla ei mahdoton. Nämä kuusi isommalle lapulle. Luotettavaa virettä esittänyt 12 Mrs Lindy pisteli viimeksi lumisateessa 5. ulkoa lopun 11-vauhtia ja löi mm. Survival Kitin. Kaikkien ohittaminen on melko vaativa tehtävä. 10 Jaques Noir pystyisi kapasiteettinsa puolesta pitkälle, mutta takaa ja tauolta voitto voi olla vielä tiukassa. Takamatkan hevosten tehtävä ei tunnu kovin otolliselta.

Juoksunkulku: Survival Kit, 5 Bobbery ja Havbergs Knight lienevät nopeimpia lähtösuoralla. Keskimmäiselle kelvannee selkäjuoksu.

Pelijakauma: Ei suuria vääristymiä. Cantona Mearas (7%) on hieman liian vähän pelattu.

Ranking: A) 1, 6, 2 B) 9, 4, 3, 12, 10, 5, 13, 8 C) 7 D) 14, 15

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 6, 2
Suuri: 1, 6, 2, 9, 4, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 1, 2
Toto75-2: 3, 1, 10, 8, 7
Toto75-3: 14, 4
Toto75-4: 9
Toto75-5: 5
Toto75-6: 3, 5, 8, 11, 1
Toto75-7: 1, 6, 2
Hinta: 15,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 1, 2
Toto75-2: 3, 1, 10, 8, 7
Toto75-3: 14, 4, 7, 13, 11, 15, 10
Toto75-4: 9
Toto75-5: 5
Toto75-6: 3, 5, 8, 11, 1, 7, 12, 4, 14
Toto75-7: 1, 6, 2, 9, 4, 3
Hinta: 189,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi