Ravivihje: Toto75 Oulu 9.2.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Viikon Toto75-rivi ratkeaa Oulun Äimärautiolla lauantaina.
Pakkaset ovat kiusanneet sekä valmentamista että kilpailemista pohjoisessa viime aikoina, joten kierrosta värittävät lukuisat ilman tuoreita näyttöjä starttaavat hevoset. Niihin on varminta suhtautua passiivisesti pelimielessä.

Kierroksen kiinnostavimpia suosikkivarmoja T75-peliin ovat Rose’s Nella, Hard to Trick ja Ruhvanan Urho.


Toto75-1

Suosikki: 7 Mas Capasity on lahjakas 4-vuotias, joka on voittanut viime kilpailunsa ilmavalla tyylillä. Paremmalta lähtöpaikalta sitä olisi voinut harkita jopa varmaksi, mutta seiskaradalta tyydytään kärkirankkaukseen. Ruunan todellinen lähtönopeus on arvoitus, kun sillä ei ole toistaiseksi ladattu täysiä starttiin.

Viime kilpailunsa Mas Capacity on voittanut samanlaisella taktiikalla. Hevonen on saanut hyvät reissut kärjen tuntumassa toisella radalla ja hyökännyt kiriin viimeisen takasuoran auetessa. Viimeksi ruuna lähti reissuun 800 metriä ennen maalia ja lehahti nopeasti keulaan. Hevonen kulki viimeiset 800 metriä lupaavasti 15,8-vauhdilla ja varaakin näytti jäävän.

Haastajat: 2 Adelee avaa kovaa ja nousee huippupaikalta haastajarankingiin. Viimeksi Marvel Neatin voittamassa T75-tammalähdössä Santtu Raitalan ajokki kesti hyvin vauhtia kärjen takaa. 5 Ditchback Duke voitti viimeksi johtavan takaa 500 metrin kirillä ja löi muun muassa 12 Forgetmenot Sisun. Ruuna pystyy töihinkin matkalla. 9 Backward's Boy teki loppuvuodesta muuten mainioita esityksiä, mutta ei ollut viimeksi makeimmillaan keulasta ja palaa nyt kehiin pieneltä paussilta. Lähtöpaikka puoltaa napakkaan kiriin pystyvää hevosta. 6 Neymar on riittävä hevonen tälle tasolle, mutta rankataan maltilla, kun alla on pitkä tauko.

Yllättäjät: 4 Blue Moon Stella ei loistanut viimeksi valmentajan ajamana, mutta saa nyt taas rattailleen Jukka-Pekka Niskasen, jonka kuskaamana oli oikein mainio toissa kerralla Oulussa. Tuolloin tamma jyräsi kärkeen johtavan rinnalta. Se lopetti 15,5-vauhtia ja niittasi joukkoa vieneen Backward's Boyn. 1 Vilma's Golden Boy voisi venyä huippupaikalta yllätykseen, jos sille laitetaan jenkkikärryt perään.

Pelijakauma: Blue Moon Stella (2%) on liian unohdettu ja hyvä poiminta potintekijäksi, jos suosikkia varmistelee.

Juoksunkulku: Adelee, Blue Moon Stella ja Ditchback Duke ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Adelee on todennäköisin vetojuhta.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7, 2, 5, 9, 4
Suuri: 7, 2, 5, 9, 6, 4

Toto75-2

Suosikki: 5 Rose's Nella voitti Ylivieskassa tätä helpomman lähdön 4. ulkoa ja jätti vastustajat aikaisin taakseen kirivaiheessa. Viimeksi Seinäjoelle tamma teki hyvän 800 metrin kirin 7. ulkoa ja kulki kirikierroksen 15,3-kyytiä. Timo Salmelan kovakuntoinen suojatti kuuluu kaikille lapuille ja kun 2 Milla Sonikilla on kysymysmerkkinsä, Rose's Nella nostetaan rankingin kärkeen.

Haastajat: Milla Sonik on kova luu tähän lähtöön ja hyvältä lähtöpaikalta pelihevosia, vaikka edellinen kilpailu on joulun alta ja tuoreita näyttöjä puuttuu. Tamma oli tosi hyvä varsinkin toissa kerralla T76-lähdössä, jossa teki räväkän kirin aivan joukon hänniltä neljättä rataa pitkin. Viimeksi Bodenissa tamma avasi reippaasti ja otti keulat, mistä voitti helposti. Valmentaja Veli-Matti Sunnari arvioi tallikommenteissa, että hevonen olisi terävämpi, jos sillä olisi ollut tuore startti alla. Kalenteriin merkitty Bodenin-kilpailu jäi ajamatta kovien pakkasten vuoksi. 7 Lovely Easy joutui viimeksi aloittamaan keulassa 09-vauhtia 9 A Nice Officerin prässäämänä ja kangistui ymmärrettävästi lopussa. Kunto pitää ja hevonen voi olla selkäjuoksulla vain parempi. Myös A Nice Officer kesti rajun tahdin hyvin ja on kunnossa.

Yllättäjät: 3 Bianca Creek voitti viimeksi lähdön, jossa Lovely Easy ja A Nice Officer joivat limunsa alun ylivauhdissa. Voitto olisi edelleen pieni yllätys. Pelaamaton 6 Vanilla Price on ollut jo pitkään riviään paremmassa kunnossa. Juoksunkulkujen kanssa on ollut usein epäonnea. Tamma voisi järjestää jättipaukun, jos tuurit kääntyvät kerrasta ja verekset voimat jyräävät lopussa.

Pelijakauma: Rose's Nella (29%) on alipelattuna suosikkina ideavarma-ainesta.

Juoksunkulku: Milla Sonik, Bianca Creek, Rose's Nella ja Lovely Easy iskevät yhteen alussa. Veikataan Rose's Nellaa lopulliseksi keulahevoseksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 2, 7, 9, 3

Toto75-3

Suosikki: 2 Ruhvanan Urho loisti maanantain välistartissa Kaustisella ja nousee sen perusteella selväksi suosikiksi sekä varmakandidaatiksi. Ruuna sai keulassa railakasta prässiä Hipatsulta ja kaksikko paineli ensimmäisen kilometrin kaukana pääjoukon edellä. Ruhvanan Urho kesti matkavauhdin hienosti ja taisteli voittoon. Nyt kärkipaikka irtoaa helpommin ja jos välistartti ei paina kintereissä, keulavoitto häämöttää. Ohjastaja Mauri Jaara arvioi, että Ruhvanan Urho voi olla vain parempi tuore kova kisa kropassa.

Haastajat: 8 R.R. Valssitar kilpailee elämänsä iskussa. Toissa kerralla Vermossa T75-finaalissa tuli tappio vain hirmukuntoiselle Mysteeriolle. Viimeksi tamma voitti poisjääntien runteleman lähdön kirimällä lopun 2. ulkoa selvästi parasta vauhtia. Kirikykyinen ja kovakuntoinen 15 Virin Veijari nousee myös haastajakategoriaan, vaikka suljetut lähtöasemat takamatkan takarivissä eivät ole kehuttavat. Viimeksi Killerillä ruuna sai nappireissun 3. sisällä ja riitti 300 metrin kirillä kakkoseksi Ypäjä Jallun voittaessa.

Yllättäjät: 16 Pikku-Ryti on voittajatyyppi, joka voi nousta lopussa korkealle, jos matkalla pidetään vauhtia. Valmentaja Jouko Kangas kuitenkin kertoo tallikommenteissa, että pitkä starttiväli saattaa näkyä hevosen otteissa, kun pakkaset ovat haitanneet valmentamista viime viikkoina. Samat sanat pätevät tallikaveri 7 Jepulikseen, joten kaksikko jää IS Ravien papereissa yllättäjien kategoriaan. 13 Rupeltaja ei tunnu onnistuvan tällä hetkellä millään. Hyppy tuli myös viimeksi kuskinvaihdoksesta huolimatta. Väkivahva kykyhevonen pidetään silti hengissä arvioissa, ja tällä kertaa sen kannatuskin on mukavan matalalla T76-pelaajien keskuudessa.

Pelijakauma: Ruhvanan Urho (40%) on sopivasti pelattuna suosikkina varma-ainesta. Jos sitä varmistelee, ensimmäisenä mukaan R.R. Valssitar (14%). Rupeltajan (3%) ei kuuluisi olla lähes pelaamaton.

Juoksunkulku: Ruhvanan Urho lähtee viemään joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-4

Suosikki: 4 Hard to Trick on papereissamme kisan ehdotonta eliittiä niin kunnon kuin luokan puolesta ja nousee rankingin kärkeen. Voitto ei yllättäisi millään juoksunkululla ja keulapaikallekin on saumat.

Hard to Trick esitteli viime vuonna tammojen ikäluokkalähdöissä luokkahevosen otteita ja selvisi muun muassa Villinmiehen tammakilvan finaaliin. Hevonen oli hyvä myös viimeksi tauolta ja voitti helposti keulasta. Startti alla se kestää tarvittaessa kovaakin matkavauhtia.

Haastajat: 6 Filius Felix oli joulukuussa hyvä, mutta ei mitenkään loistelias ja nyt alla on reilu starttiväli. Kun kysymysmerkkejä riittää, Mauri Jaaran suojatti jää rankingin kakkoseksi. Se voi jäädä taas johtavan rinnalle, vaikka olisi parempi selkäjuoksulla. 3 King Casper on se hevonen, joka voi tehdä suosikin juoksusta vaikean. Se avaa myös reippaasti ja on joskus jäänyt painamaan ohjille keulassa. Viimeksi Ylivieskassa ruuna ehti 4. ulkoa kakkoseksi Snowline Cherryn voittamassa kilvassa.

Yllättäjät: 5 Cutthecrap ei aivan piisannut maanantain välistartissa totosijoille 3. ulkoa, mutta voi olla startti alla terävämpi. 10 Mountain Hooligan on hyvä hevonen sarjoihinsa ja huomioidaan tauoltakin. 9 Man of Mill on pärjännyt viime aikona selvästi tätä helpommissa lähdöissä. Nyt ylisarjassa totosijaputki on koetuksella.

Pelijakauma: Hard to Trick (33%) on alipelattuna suosikkina varma-ainesta.

Juoksunkulku: King Casper ja Hard to Trick ottavat yhteen alussa. Toivottavasti jälkimmäisen selkä kelpaa King Casperille.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-5

Suosikki: 7 Willy Wingston jatkaa suosikkina, vaikka komea voittoputki pätkähti poikki viimeksi Vermossa. Lähtö oli kovatasoinen Ice Winen voittama T75-pronssidivarifinaali, missä ruuna sai vaikean juoksun ulkoradalta ja pakitteli seitsemänteen pariin ulos, mistä oli mahdotonta menestyä. Nyt tutummilla leveysasteilla pikainen paluu voittokantaan ei yllättäisi ketään.

Haastaja: 5 Gute Band on hankala veikattava suoraan tauolta ja uusista käsistä. Viime kilpailuissaan ruuna on tehnyt ihan asiallista jälkeä V75-tasolla kärkisijoille riittämättä. Varsinkin Örebrossa Laskarin voittamassa pronssidivarissa ruuna tuli loppusuoran juosten. Antti Ojanperä arvioi, että hieman laiska treenaaja olisi ollut startti alla parempi.

Yllättäjät: 9 Tessa's Devil on nopea ja riviään parempi. Nivusleikkauksen jäljiltä radoille palaileva ruuna jäi viimeksi pussiin. 6 Boulder Cannon oli yrityksenä viimeksi, mutta laukka pilasi taas kerran pelin. Kykyjä ja jaksoa orilla on näihin lähtöihin riittävästi. 8 Daddy's First kiri viimeksi näyttävästi kärkeen 4. ulkoa ja paikkasi Suomen-debyytin epäonnistumisen. Nyt pronssidivarissa rima nousee ja lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää. 10 Orlando Knick oli Suomen-debyytissään kohtalainen johtavan rinnalta. Nyt ohjat ottaa Jukka Torvinen. 2 Fika avaa hyvin ja ottanee ensimmäiset keulat. Nappijuoksu voi auttaa sen mitalitaistoon, vaikka tulosrivi on romuna.

Pelijakauma: Yllättäjäkategoriasta löytyy edullisia merkkejä Tessa's Devilin (8%) ja Boulder Cannonin (4%) johdolla.

Juoksunkulku: Willy Wingston hakee keulat Fikalta.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 7, 5, 9, 6
Suuri: 7, 5, 9, 6, 8, 10, 2

Toto75-6

Suosikki: Suomenhevosten avoin lähtö ratkeaa pitkälti kiihdytyksessä. Jos 1 Tähen Toivomus lähtee ravilla, se pitää keulat ja on erittäin lähellä voittoa. Viimeksi tauolta palatessa ori intoili alussa peitsille ja hylättiin, mutta Henri Bollström ajoi maaliin ja hevonen näytti raville selvittyään hyvältä. Kunnossa ei pitäisi olla vikaa. Valmentaja Pauli Raivio arvioi, että auton takaa Tähen Toivomus ravaa varmemmin kuin viimeksi voltista.

Haastaja: 3 Josveis on kilpaillut huippuvireessä jo jonkin aikaa. Viime lauantaina Ellin Sisun voittamassa finaalissa ruuna kiersi 4. ulkoa 800 metrin kirillä väkevästi kakkoseksi. 4 Diktaattori kiri Jokimaalla tulisesti loppusuoraa 5. sisältä ja olisi lähempää kärkeä taistellut mitalisijoista. Hyvä talvihevonen on edelleen kunnossa, vaikka sijoitukset tulosrivissä ovat painuneet heikompaan suuntaan tämän vuoden puolella.

Yllättäjät: 2 Koskelan Akseli jäi viime lauantain finaalissa pussiin 3. sisältä ja 6 Polara oli hyvä johtavan rinnalta. Jälkimmäinen on nyt jo yllättävänkin unohdettu, sillä kunto on edelleen ok. Talven mittaan on vain riittänyt epäonnea varsinkin juoksunkuluissa.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Polara (8%) voisi olla hieman pelatumpi.

Juoksunkulku: Tähen Toivomus pitää keulat ja Koskelan Akseli pudottaa selkään. Polara etenee johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1, 3, 4, 6, 2
Suuri: 1, 3, 4, 6, 2

Toto75-7

Suosikki: 4 Regent Zet on noussut kierroksen kansanvarmaksi. Ruuna onkin hienossa kunnossa ja erittäin lähellä koko matkan johtoa, jos jatkaa samalla tasolla kuin viimeksi Seinäjoella. Silloin taakse jäi keulajuoksun jälkeen kovia hevosia Shadow of Brisbanen johdolla. Tämä tehtävä näyttää helpommalta paperilla. Valmentaja Antti Ojanperä kertoo tallikommenteissa ruunan tuntuvan tällä hetkellä paremmalta kuin aiemmin hänen tallissaan. Terveystilanne on nyt kohdillaan ja tulosta tulee, joten Regent Zet on selkeä varmakandidaatti.

Haastajat: 1 Callela Leonard oli tosi hyvä varsinkin alkutalven kilpailuissa. Viimeksi Bodenissa oli varusteiden kanssa epäonnea, ja hevosen pitäisi muutenkin olla nyt parempi startti alla. Callela Leonard lähtee kovaa ja saattaa pystyä haastamaan Regent Zetin kiihdytyksessä, jos askeleet osuvat täydellisesti lankulle. 12 Tir du Caux on kilpaillut hyvässä kunnossa pitkin talvea. Viimeksi Seinäjoella Regent Zetin voittaessa ruuna laukkasi lähdössä ja jäi sisäradan jonon neljänneksi. Kiriväylä aukesi vasta loppusuoralla eikä hevonen ehtinyt parantamaan asemiaan, kun muutkin tulivat juosten loppusuoraa. Voimia näytti olevan tallella maalissa. Lähtöpaikka hankaloittaa nyt kovasti Tir du Caux'n tehtävää ja alustava pelikannatus on yläkantissa.

Yllättäjät: 6 Maffioso Face oli mainio keskiviikon välistartissa Vermossa T.Rexin voittamassa Isokengässä. Se nousi 4. ulkoa kiriin viimeisellä takasuoralla ja ehti neljänneksi lähdössä, jossa ohitteleminen oli vaikeaa rauhallisen matkavauhdin jälkeen. Hevonen näytti terävämmältä kuin edelliskerralla Seinäjoella ja vaikuttaa nousukuntoiselta. Valmentaja Ojanperä uskoo, että Maffioso Facella on näistä lähtöasemista jopa paremmat saumat kuin monin verroin enemmän pelatulla Tir du Caux'lla. 7 Tapiro Jet jäi 3. sisältä ihan pussiin viime lauantain hopeadivarifinaalissa.

Pelijakauma: Regent Zet (73%) on hiukan liian suuri suosikki, mutta silti asiallinen T75-varmavaihtoehto. Maffioso Facen (2%) ei kuuluisi olla pelaamaton ja jos Regent Zetiä varmistelee, ruuna kannattaa ehdottomasti mahduttaa lapulle.

Juoksunkulku: Callela Leonard ja Regent Zet kisaavat keulapaikasta. Suosikki on todennäköinen vetojuhta.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 4, 6
Suuri: 4, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 7, 2, 5, 9, 4
Toto75-2: 5
Toto75-3: 2
Toto75-4: 4
Toto75-5: 7, 5, 9, 6
Toto75-6: 1, 3, 4, 6, 2
Toto75-7: 4, 6
Hinta: 10,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 7, 2, 5, 9, 6, 4
Toto75-2: 5, 2, 7, 9, 3
Toto75-3: 2
Toto75-4: 4
Toto75-5: 7, 5, 9, 6, 8, 10, 2
Toto75-6: 1, 3, 4, 6, 2
Toto75-7: 4, 6
Hinta: 105,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi