Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Forssa 8.2.2019

Julkaistu:

TOTO4
Pilvenmäen suuri Toto4-suositus tehdään ilman varmaa, mutta mielenkiintoisin haku olisi rivin eniten pelatun Matter of Coursen ykköshaastaja Cape's Caviar.

Toto4-1

Suosikki: 4 Oakie voitti Teivossa hurjalla tykityksellä (10,7/400 metriä) 2. ulkoa, mutta Vermossa tuli laukka. Ruuna ravaa kaarteet varsin kankeasti, joutui viimeksi yrittämään kiriä ulkoradoilla juuri kriittisellä hetkellä viimeisessä kaarteessa, eikä kestänyt kasassa. Forssassa pieni lähtö ja pitkät suorat antavat Olli Koivuselle variaatioita taktisesti enemmän kuin viimeksi.

Haastajat: Katkonaisesti kilpailemaan päässyt, mutta oikeastaan aina silloin menestynyt 5 Juiceman on juossut vuoden tauon jälkeen kaksi kertaa. Aivan parasta ei luonnollisesti ole vielä nähty ja on vaikea sanoa nähdäänkö enää koskaan, mutta suunta on oikea. Esitykset ovat kuitenkin jo nyt olleet riittäviä tähän seuraan ja ruuna on suosikin selkein haastaja. Juiceman on kirinyt selkäjuoksuilla hyvin, mutta nyt voisi olla jo keulajuoksun vuoro.

3 Dream And Hope on menestynyt useana talvena, mutta nyt sillä on kestänyt yllättävän kauan päästä vauhtiin. Välillä on nähty pilkahduksia paremmasta, kuten viimeksi kun ruuna tuli vauhdikkaalla päätöslenkillä Questionmark Me:n puserossa maaliin ja löi esimerkiksi Fakir Victoryn.

Yllättäjät: 7 Lecrosse on juossut pääasiassa kovia lähtöjä, mutta tyytynyt seurailemaan. 6 Millstone's Vivid kirii sisäratajuoksulla hyvänä päivänään terävästi, mutta tänä talvena ne hyvät päivät ovat olleet harvassa. 1 Gisela Luxi ja 2 Champion Luxx palaavat aika pitkältä tauolta. Kumpikin on yleensä vaatinut silloin startteja ja tämä kerta tuskin on poikkeus.

Pelijakauma: Oakie on alustavassa jakaumassa yllättävästi vasta kakkossuosikki, mutta eiköhän se nouse aika selväksi suosikiksi päivän mittaan ja sen jälkeen jakauma onkin aika kohdallaan.

Juoksunkulku: Kolmelta sisimmältä radalta avataan hyvin. Gisela Luxi olisi nopein ja paras keulasta, mutta tauolta luulisi selkäjuoksun kelpaavan. Todennäköisimmin Juiceman etenee tuulenhalkojaksi. Olli Koivunen saattaa tehdä Oakiella matkalla ratkaisun, tai sitten odottaa loppusuoraa, mutta yrittänee välttää kaarteessa kiertämistä. Matkalla mennään luultavasti joka tapauksessa hiljaa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5, 3

Toto4-2

Suosikki: 3 Matter of Course on voittanut kuusi yhdeksästä ja jäänyt yleensäkin toton ulkopuolelle vasta kerran. Turussa tamma oli jälleen kerran mainio, vaikka palasi tauolta. Voitto irtosi 3. ulkoa helppoon tyyliin, kun hevonen kiri 12,5/600 metriä. Pieniä kysymysmerkkejä on nyt ilmassa, sillä hevonen on sairastanut tuon kisan jälkeen, mutta silti se on helppo nimetä aika sopivan tehtävän ykköshevoseksi.

Haastajat: 4 Cape's Caviar kiehtoo kuitenkin kaveriksi lapulle. Ruuna on antanut parhaimmillaan näyttöjä, joilla ei kalpene suosikille ja sillä on nyt startti kropassaan tauolta. Siinä 5-vuotias oli tekemässä vahvaa punnerrusta ulkoradoilla vaikeista asemista, mutta kompuroi loppusuoralla kärkisijansa laukkaan. Tässä haastaja täräyttää johtoon.

11 No Pity nousi Vermossa otsikoihin, tai oikeammin sen ohjastaja Jarmo Saarela, kun mies yritti rohkeasti ajaa suursuosikki Flexible Journeyta vastaan. Siitä suorituksesta on yleisesti oltu vain yhtä mieltä, mutta hevonen sinnitteli positiivisesti ja nyt vastassa on kauttaaltaan ainakin sitä heikompia vastustajia. Takarivistä on kuitenkin vaikea ehtiä ykköseksi saakka.

Yllättäjät: 10 Speed Summerilla on alla varsin positiiviset 14-vauhtiset kirit ja se vaikuttaa hieman aliarvostetulta, vaikkei omaa pohjimmiltaan ihan samoja näyttöjä kuin suosikkikaksikko. 1 Cold Hard Silver on napsinut kärkisijoja nousujohteisella kaavalla ja saa kelpo avaajana ykköseltä hyvän juoksun. 6 Hippo Hope suoritti viime kauden lopulla asiallisesti, mutta palaa nyt pieneltä sairastauolta arvoituksena.

Pelijakauma: Matter of Course (58 %) on alustavassa jakaumassa liian suuri suosikki ja ainakin Cape's Caviar (22 %) kiinnostaa kaveriksi, ehkä jopa vastavarmaksi, ainakin jos jakauma säilyy tämän suuntaisena. Speed Summerin (3 %) on liian vähän, muttei se aivan mahdu suoriin suosituksiin saakka.

Juoksunkulku: Cape's Caviar painuu johtoon ja saa Cold Hard Silverin taakseen. Suosikki asettuu parijonoon ja iskee viimeisellä takasuoralla.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4
Suuri: 3, 4

Toto4-3

Suosikki: Kolmannessa Toto4-kohteessa on tarjolla sekalaisempi seurakunta aika selkeän kahden ensimmäisen jatkoksi. 5 Here Comes Marty on mitellyt viimeisissään Vermon tätä tasokkaammissa lähdöissä. Esitykset ovat olleet koko ajan hyviä paitsi viimeksi ja silloinkin hevoselta lähti kenkä. Toissa kisassaan ruuna oli oikeinkin sitkeä johtavan rinnalta.

Haastajat: Uransa aikana monta paikkaa nähnyt 8 Visionnaire on syttynyt Pasi J. Rytkösen käsissä uuteen lentoon. Lahden vauhtijuoksussa ruuna oli kakkoskeulana hieman tasainen, mutta pudotti kuitenkin ennätystään reilusti, joten ei sitä moittimaankaan voi mennä.

12 Star Cat on napannut 13 totosijaa 18 yrittämästä ja se on kunnioitettava saldo. Viime aikoina on tullut turhan paljon laukkoja, mutta nyt testataan uusia varusteita, eikä menestymään tottunut hevonen ole ihan ulkona, kun paikkakin paranee yhden poisjäännin myötä kummasti.

Yllättäjät: 2 Sapphira ja 3 Dominique Halm omaavat kykyjä näihin tehtäviin, mutta viime aikoina otteet ovat olleet kaukana potentiaalin ylärajoista. Nopea 7 Apricot Stone kerää mukavia sijoituksia, mutta puristus ei tahdo riittää ihan kärkeen. 11 Power Age on varsin tasavauhtinen, mutta riittävän sitkeä yllättämään, jos matkalla reipastellaan. 1 High Flying on nappipaikalta vielä huomioitava, mikäli revittää kunnolla.

Pelijakauma: Lähdön jakauma elää varmasti ihan jonkin verran aamusta, sillä nykyisessä on aika paljon entrattavaa, tosin varsin pieniä liikkeitä. Ainakin Visionnaire (24 %) tuntuu yliarvostetulta ja Star Cat (5 %) aliarvostetulta.

Juoksunkulku: Apricot Stone pamauttaa keulaan, mutta johtopaikka voisi olla jatkossa tarjolla Here Comes Martylle tai Visionnairelle.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5, 8, 12, 11, 1
Suuri: 5, 8, 12, 11, 1

Toto4-4

Suosikki: Alustavasti tosi tasaisesti rastatussa päätöskohteessa jyvät erottuvat akanoista, kun matka on 2640 metriä. 2 Xavier K.A:n talvi on ollut takkuinen, mutta viimeksi nähtiin parempaa, kun ruuna laukkasi pitkän kirin päätteeksi ykkösensä maalisuoralla. Matka sopii ja josko vire olisi nyt kääntynyt vihdoin oikeanlaiseksi.

Haastajat: Tuossa Forssan kisassa lopulta voiton pokannut 7 Pops' Sunrise on menestynyt puolestaan läpi talven, vaikkakin hieman ailahdellut. Tamma kiri Lappeessakin kohtalaisesti, vaikka jäi Toto75-lähdössä suosikkina neljänneksi. Juostava matka taitaa olla miinus ja nyt 7-vuotias väistetään sillä uhallakin, että se jatkaa kyllä kunnossa.

5 Guido di Quattroon pätevät samat sanat kuin suosikkiin. Kyseessä on oikein vahva jyrä, mutta jotain on puuttunut viime aikoina. Kuukauden tauolla on varmasti saatu asioita järjestykseen ja luokallaan ruuna kuuluu lähdön parhaimmistoon.

3 Mister Lane tuntuu nousevan kihisevän kuumaksi peli-ideaksi monessa osoitteessa. Ruuna aloitti viimeksi uusista käsistä ja tuli pontevana pussissa maaliin. Hevonen on hitaan eturivin nopein lähtijä ja saamassa onnistuvan juoksunkin lähes väkisin.

Yllättäjät: 10 Defrag Am on ailahdellut paljon, mutta ei hyvänä päivänään häpeä tässä kenellekään. Uusista käsistä vain montéa hyvällä menestyksellä juossut 4 Neuland saattaisi olla saanut uutta intoa kärrylähtöihinkin, mutta se on tietysti puhdasta spekulointia.

Pelijakauma: Toocan alustavat (16 %) prosentit ovat jopa pieneen vaihtoon mystisintä hetkeen. Ne toki laskeutuvat minimiin, mutta saavat jakauman näyttämään tässä vaiheessa tosi hassulta. Helpointa on todeta, että vihjaajan arviot löytyvät lähtölistasivuilta kuin luetella käytännössä kaikille oma arvio.

Juoksunkulku: Eturivissä on jopa huvittavan tasainen joukkio kiihdytysmielessä. Mister Lane on selkeä suosikki johtoon, josta sillä saatettaisiin haluta ajaa, ellei esimerkiksi Guido di Quattro tule äärimmäisellä voimalla matkalla rinnalle, kuten mahdollista on.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 5, 3
Suuri: 2, 5, 3, 10