Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 7.2.2019

Julkaistu:

TOTO4
Madam's Viggo Boy on Seinäjoen suosikeista mieluisin varmavaihtoehto.

Toto4-1

Suosikki: 2 Floyd Kenwood on osoittanut osaavansa voittaa ja uran avanneella viime kaudella tuli mukavat 5 ykköstä 18 startista. Ori ei ole ollut ihan parhaimmillaan parissa viimeisessä, mutta sen pitäisi pysyä varustemuutosten ansiosta rauhallisempana ja aika sopivassa seurassa nopea avaaja on hyvältä paikalta luonnollinen suosikki. Viimeksi 5-vuotias taipui hieman johtavan rinnalta, mutta painoi valmentajansa mukaan tuolloin itsensä tyhjäksi kiinnioton jälkeen.

Haastaja: 3 Birthday Cloud on selkein haastaja. Ruuna oli kakkosissaan varsin sitkeä johtavan rinnalta, eikä viimeksi ainakaan heikompi parsittuaan alun jäämisensä kasaan vahvalla lopetuksella. Mikko Ojanperän 6-vuotias on lähdön hevosista ainoa, joka voisi voittaa vaikka johtavan kupeelta tämän köyhän sakin.

Yllättäjät: 4 Gracelyn taipui viimeksi aika pahoin, mutta se oli luonnollista, kun avauskierros venyi keulapaikalla Toto75-lähdössä 14-vauhtiseksi. Taulun totosijoissaan tamma oli ihan positiivinen, mutta ei ole voittanut vielä koskaan. 1 Ellen Ray nousi Porissa viimeiseltä sijalta ulkokautta totoon ja kiri oli ihan mukava, vaikka kärjen alun hurjastelu auttoikin tehtävää. Tamma voisi olla sopivalla sisäratajuoksulla ykkönen ainakin alustavaa peliosuuttaan suuremmalla todennäköisyydellä.

Pelijakauma: Birthday Cloud (30 %) voisi olla lähempänä suosikkia (46 %) ja Ellen Ray on ainakin 4-prosenttisena rastin arvoinen yllättäjä.

Juoksunkulku: Floyd Kenwood ja Gracelyn käyvät tiukan keulataiston, jossa jälkimmäinen saattaisi olla ahnaampi, mutta ehkä valmis tyytymään siltikin selkäjuoksuun. Kiihdytys lienee räväkkä, vaikka lähtö on pieni. Kovaa avaavalla kaksikolla on molemmilla myös riski siitä, että vaihde jää päälle.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 3
Suuri: 2, 3, 1

Toto4-2

Suosikki: 2 Eeti on palannut pitkältä tauolta ryminällä ja ottanut kaksi upeaa kirivoittoa. Tärkein huomio on, että paljon urallaan vaivoista kärsineen oriin meno on ollut nyt huomattavasti aiempaa tasapainoisempaa ja oli sitä Teivossa varsin lyhyellä starttivälilläkin. Selvähkö suosikki, mutta vastuksen tasokin nousee edellisistä.

Haastaja: 4 Tutun Impi teki ihan päättömän suorituksen Lahdessa Huippudivisioonafinaalissa, kun se kiersi koko matkan kolmatta ja puristi Mysteerion ja Morisonin tuntumassa kolmantena maaliin. Tamma on normaalisti alussa varsin kankea, mutta ellei se jää kovin kauaksi Eetistä, niin se pystyy tarjoamaan ainakin matsin.

Vauhdikas 7 Volsuritar omaa kyydit nousta avoimiin tammalähtöihin, mutta huumoripuoli heittelee kovasti viimeisellä 50 metrillä. Tuntuu hullulta moittia 13 kertaa 40 startista voittaneen hevosen taistelutahtoa, muttei siinä ainakaan kaukana totuudesta olla. Asiat voi toki muuttua taas parempaan ja hevonen on yleensä ollut innokkaampi tauolta.

Yllättäjät: 8 Likser keräsi mojovat rahat 4-vuotiaana, mutta viime kausi oli hankala. Loppupuolella suunta muuttui iloisemmaksi ja ruuna näyttäisi olevan menossa taas oikeaan suuntaan. Torstain tehtävä on kuitenkin sarjamäärityksen osalta aika ikävä ja voitto olisi jopa pieni yllätys. 1 Corinna on kerännyt Tammasarjoista järkevällä kilpailuttamisella hyvin rahaa. Tasaisesti kehittyvä tamma voi venyä hyvältä paikalta toton tuntumaan, mutta kokonaisuutena vastus on aika kovaa. Nopea 3 Loikkaus ei taida olla tauolta ihan parhaimmillaan. Varma suorittaja heiluu aina kärkipäässä, mutta voittaa harvoin.

Pelijakauma: Tutun Impin (22 %) kuuluisi olla lähempänä Eetiä (55 %). Volsuritar osaa väistellä ykkösiä, mutta kuuluu ainakin alustavasti pelattuna 6-prosenttisena mukaan.

Juoksunkulku: Corinna on alussa Eetiä nopeampi, mutta 20 metrissä on useampi sähäkkä. Ainakin Loikkaus, Turon Linda ja Volsuritar lähtevät liukkaasti. Niistä ensimmäisellä ja jälkimmäisellä haetaan ensisijaisesti selkäjuoksua, eikä lopullista keulaa ole helppo nimetä. Tutun Impi käynnistyy aina kankeasti, mutta sillä ei tarvitse kyttäillä selissä, kun kone lähtee käyntiin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 7

Toto4-3

Suosikki: 2 Madam's Viggo Boy oli Teivossa viimeksi keulasta nahkea viides, joskin paljon tätä kovemmassa tehtävässä. Valmentajan mukaan hevosella oli ollut hieman terveyshuolia ja nyt sen pitäisi olla parempi. Kaksi edellistä Teivon kisaa oli oikein vahvaa suorittamista ja sen tasoisilla esityksillä tässä oltaisiin hyvin lähellä ykköstä. Ruuna on parhaimmillaan johtopaikalta ja sen juoksupaikan pitäisi irrota tässä varsin vaivatta.

Haastajat: 5 Lilla Robert on varma, mutta hieman tasavauhtinen puksuttaja ja voitot ovat harvinaisuuksia, vaikkei esityksissä suoranaista vikaa muuten ole. Eiköhän ruuna jyskytä taas lopussa kärkikuvioihin, mutta 25 prosenttia on tälle hevoselle liikaa missä vaan tehtävässä.

Tauolta paluussaan pussiin jäänyt 6 Viva Adriana vahvistuu Raitalalla ja jos suosikin haluaa jollain varmistaa, niin koviakin lähtöjä kolunnut tamma tulee listan kärkeen.

Yllättäjät: 12 Lucky Tempest oli viimeksi ennen suosikkia maalissa ja aiempaa parempi, mutta piippuhyllyltä kaikkien kiertäminen tuntuu liian haastavalta. Tuhdimmin rastaavat huomioivat nelikon 9 Six One, 8 Denna, 11 Silent ja 7 High Profile. Kaikki neljä voidaan niputtaa sanomalla, että kesältä tai syksyltä on hyviäkin näyttöjä, mutta viimeisissä ei ole tapahtunut ihmeitä.

Pelijakauma: Suosikki (33 %) voisi olla enemmänkin pelattu ja periaatteessa koko rivin mieluisin varmavaihtoehto ainakin suosikeista. Lilla Robertia (25 %) on pelattu liikaa. Yllättäjissä on pelikelpoisia ja niistä johonkin rooliin kaipaisi Viva Adrianaa (7 %) ja Dennaa (1 %).

Juoksunkulku: Madam's Viggo Boylla ei pitäisi olla ongelmia päästä johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto4-4

Suosikki: Toto4-pelin päätöskohde on kinkkinen ratkottava, kun nimekkäimmät hevoset eivät ole olleet hetkeen parhaimmillaan, ovat joko huonoilla paikoilla paikoilla, tai peräti molempia. 2 Wicasa Sioux ratsastaa maineellaan jatkuvasti paljon pelatuksi, mutta on jo pitkään tyytynyt hieman juoksentelemaan suuremmin taistelematta maaliin. Teivossa ruuna rutisti johtavan rinnalta neljänneksi, eikä ollut periaatteessa mitenkään huono, mutta pystyisi paljon parempaankin.

Haastajat: 12 Moonlight Storm on lähdön hevosista tällä hetkellä tiitterimmässä iskussa, mutta puolestaan kurjimmalla mahdollisella lähtöpaikalla. Teivossa ruuna kiri parijonosta 13,8/700 metriä ja sellaisella leiskautuksella pitäisi tässä ehtiä aika lähelle.

9 Capo The Eemil on selvästi paras ilman kenkiä, joten viime aikojen sijoituskäyrän lasku ei sinänsä ole tullut yllätyksenä. Toki ruuna on juossut myös tätä kovempia lähtöjä.

Yllättäjät: 10 Crystal Bayn taulu on surullista luettavaa, mutta se selittyy ongelmilla ja viime kaudelta löytyy oikein hyviäkin näyttöjä. Tauolta ori voisi saada taas uuden alun, kun asiat ovat kunnossa. Hokit ovat tosin kysymysmerkki valmentajallekin. 11 Titan As palasi viimeksi tauolta aiempaa pirteämpänä ja polki sisärataa pitkin 12,5/700 metriä. Ruuna jaksaa kiertääkin parhaimmillaan. Matti Matinlaurin kaksikko 4 Winehouse ja 5 Sunna Love on vaeltanut pitkään varjojen mailla, mutta mies uskoo, että kummankin osalta on pian luvassa parempaa. Ahkerasti kilpailevan 8 Bewitch Boyn pitäisi päästä kärkiporukkaan alussa menestyäkseen ja 8-radalta se on vaikeaa. Kovaluokkainen 7 Star To Be Loved on ollut oikein vaisu jo hetken, mutta starttaa nyt toisen kerran tauolta ja josko suunta alkaisi taas kääntymään.

Pelijakauma: Wicasa Siouxiin (31 %) on tällä hetkellä hyvin vaikea luottaa, mutta hyväksytään se sentään suosikiksi, kun moni asia muuten puoltaa. Jotenkin yllätysherkässä lähdössä rastataan kuitenkin rankalla kädellä hevosia suosituksiin.

Juoksunkulku: Wicasa Sioux pääsisi keulaan, mutta oletettavasti sillä ei haluta sinne. Nopeimmat ovat sitten Ramona Win, joka tyytynee myös selkäjuoksuun, Lemon Breezer, Star To Be Loved ja Bewitch Boy. Haastava kiihdytys arvioitavaksi, mutta se saattaa venyä, kun selkeää keulaa ei ole.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 12, 9, 10, 11, 4, 5, 8, 7
Suuri: 2, 12, 9, 10, 11, 4, 5, 8, 7, 6, 3, 1