Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Åby 6.2.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
Keskiviikkoillan potti on kasvanut viikko viikolta ja tänään jaossa on jo 1 388 279 euroa ekstraa.
T86-historian toiseksi suurin yllättäjä Moolger teki viikon takaisesta rivistä liian vaikean, ja niinpä jackpot-rahaa on jaossa jo kolmatta viikkoa putkeen.

Tämän illan rivissä luotetaan Ferrari Riveriin ja Viking Graceen avauskohteissa. Kolmas luottohevonen on mainiosti uusissa käsissä aloittanut Thriller N.P. Vähemmälle huomiolle jääneistä maistuvimpia ovat päätöskohteen Pomeroll Am ja Ivan Pavlov A.T.

Solvallassa olosuhteet lienevät pakkasen jatkuessa hyvät, mutta Åbyn ennuste näyttää päiväksi sateita monenlaisissa olomuodoissa.


Toto86-1

Suosikki: 5 Ferrari River on selvästi lähdön paras hevonen ja sopivassa seurassa neljän kuukauden tauoltakin lähellä voittoa. Conrad Lugauerin mukaan hevonen tulee hyvin valmistautuneena starttiin ja alla on 1.15-vauhtinen hiitti. Se on osoittanut joskus hieman epävarmuutta auton takana, mutta pääsee ravilla riuskasti liikkeelle ja hakenee nopeasti keulapaikan hallintaansa. Positiivisten kommenttien myötä peliosuus on korkealla ja voi vielä noustakin, mutta kovan kapasiteetin omaava ori kelpaa kuitenkin jackpot-kierroksen tukipilariksi.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Stella Newmen teki viimeksi 4. ulkoa ihan asiallisen lopetuksen tullen viimeiset 700 metriä alle 13-vauhtia. Halmstadin kisassa tamma laukkasi johtavan takaa loppukaarteessa juuri kun oli pääsemässä kiriin. Nopea lähtijä hankkii hyvät asemat ja on korkealla. 6 Global Takeover on tehnyt pienen huilin jälkeen tammikuussa hyvät suoritukset. Toissa kerralla ruuna tyytyi seurailemaan hyvävireisen näköisenä taustalla, viimeksi oli jo johtavan takaa voiton vuoro. Sopivan juoksupaikan löytäessään kärkipäähän. 4 Seek And Destroy pääsee rivakasti matkaan. Rommessa ruuna taipui keulasta ja oli viimeksi 3. sisältä vähän nihkeä. Voitto voi olla tässäkin vähän tiukassa. 9 Wafflen suoritukset olivat viime vuonna varsin ailahtelevia, eikä ruuna tunnu takarivistä pelillisesti kovin kiinnostavalta.

Juoksunkulku: Stella Newmen ja Seek And Destroy avaavat hyvin, mutta Ferrari River edennee silti lopulta vetotöihin.

Pelijakauma: Ferrari River (52%) on hieman ylipelattu. Haastajista Global Takeover (8%) voi jäädä edullisimmaksi. Waffle (10%) on saanut liikaa pinnoja.

Ranking: A) 5 B) 2, 6, 4, 9 C) 8, 7, 1, 3 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-2

Suosikki: Viime keskiviikkona johtavan takaa maalisuoralla voittoon kirinyt 5 Viking Grace kohtaa tällä kertaa vain omanikäisiään ja ykkössijan uusiminen on erittäin lähellä. Riina Rekilän suojatti on tottunut Suomessakin juoksemaan kovia hevosia vastaan ja aktiivisella taktiikalla Örjan Kihlström saanee hankittua tammalla nopeasti keulapaikan. Siitä varma.

Haastajat ja yllättäjät: Arvokkaan voiton viimeksi kuolemanpaikalta puristanut 7 S.G.Maleficent on hevosena suosikin kovin vastustaja, mutta suunnitelmissa on tarjota tällä kertaa nätimpää juoksua, joten voiton suhteen kärkeen voi tulla liikaa matkaa. Kenneth Haugstadin ajokki ei ole toistaiseksi osoittanut lähtönopeutta. 2 Global Wild Card selviytyi viime kesänä E3-finaaliin, mutta läpimurtoa ikäluokkalähdöistä ei sille kuitenkaan tullut. Joulukuun kisassa Svante Båthin valmennettava lopetteli 5. ulkoa 12-vauhtia ja ottelee tässäkin totosijasta. Muillakin lähdön osallistujilla on realistiset saumat kolmen parhaan joukkoon.

Juoksunkulku: 1 Sassa Will voi olla sisältä ensi metreillä nopein. Viking Grace on päässyt kohtalaisen hyvin matkaan ja hakee vetotyöt aikaisin. Sen jälkeen vauhtia on rauhallista.

Pelijakauma: Viking Grace (44%) on näillä prosenteilla varsin edullinen tapaus. S.G.Maleficent (32%) on selvästi liikaa luotettu.

Ranking: A) 5 B) 7, 2, 3, 4, 1, 6 C) - D) -

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto86-3

Suosikit: Norjalais-ranskalainen 6 Ecu de Mieloui ei ole ollut uran viidessä kilpailussaan vielä lähelläkään tappiota, toki lähdötkin ovat olleet tätä helpompia. Pääosan voitoistaan ori on ottanut keulasta, mutta ratkaisi viime kerralla hallitusti johtavan rinnaltakin. Se vastasi hyvin vetolappuihin ja ajovitsastakaan on tuskin haittaa, sillä kyseessä on hieman laiskanoloinen menijä. Keulasta Carl Johan Jepsonin ajokki voi jatkaa voittokannassa, vaikka matka piteneekin totutusta. Vähän vaikea sitä on silti asettaa tähän seuraan, joten varmistetaan selvänä suosikkina. 3 Whipped Eggs jää suurella todennäköisyydellä alussa edellisen taakse, mutta Robert Berghin ruuna on osoittanut vahvoja otteita, eikä keskipitkästä matkasta ole sille ainakaan haittaa. Axevallan 75-kisassa se punnersi johtavan rinnalta toiseksi, mutta pilasi viimeksi laukkaan lähtösuoran päässä. Alun selvittäessään matsiin.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Aqua Photo aloitti vuoden hallitulla keulavoitolla ja puristi viime kerralla ykköseksi toiselta ilman vetoapua. Flemming Jensenin suojatti voi päästä sisäpuolelta lähtevien edelle heti alussa ja open stretch-paikoilta ruuna on mukana kärkikuvioissa. Isompaan systeemiin vielä pari yllättäjääkin. Johan Untersteinerilla vahvistuva 1 Harvey Boko sai viimeksi 5. sisältä myöhään kiritilaa ja tuli lopun hyvin. 2 Victory Lee otti uran avausvoiton Kalmarissa 2. ulkoa varsin vaivattomalla otteella ja kulki edellisellä kerralla asiallisesti lähtölaukan jälkeen. Viime starttinsa niin ikään voittaneiden 8 Bernts Ulrikan ja 7 Unlimit Lavecin kohdalla lähtöasetelmat ovat voiton suhteen hankalat.

Juoksunkulku: Aqua Photo voi ottaa ensimmäiset keulat. Ecu de Mieloui pystyy lähtemään myös reippaasti ja hakee johtopaikan. Whipped Eggs kiertää jossain vaiheessa rinnalle, jos vauhti on maltillista.

Pelijakauma: Ecu de Mielouin (43%) ja Whipped Eggsin (21%) ero pinnoissa on hieman liian iso. Harvey Boko (4%) on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Ranking: A) 6, 3 B) 4, 1, 2, 8, 7 C) 9, 5, 12 D) 10, 11

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 6, 3, 4
Suuri: 6, 3, 4, 1, 2

Toto86-4

Suosikki: 6 Pontiac S.W. voitti viimeksi kolmen kierroksen kisan keulasta varmasti, joten hyvän lähtönopeuden omaavan ruunan suosikkiasema puolta kierrosta lyhyellä matkalla ei yllätä. Ulf Ohlssonin ajokki oli kuitenkin matkalla varsin virkeä, eikä sillä tyylillä yleensä pidemmillä matkoilla pärjätä. Valmentajan toiveissa on nyt jopa selkäjuoksu, ja jos sellaiseen taktiikkaan lähdetään, monille muillekin aukeaa mahdollisuuksia. Eturivissä ei kuitenkaan ole erityisen kiinnostavia selkiä.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Greyhound Boko hallitsi Färjestadissa keulapaikalta ja tuli viimeksi 6. ulkoa päätöslenkin vahvasti 12,7-vauhtia. Lähtöpaikka on kimurantti, mutta juoksun onnistuessa ruunalla on saumat voittoonkin asti. 2 Heylow on saanut tasaisena lähtijänä parhaan mahdollisen paikan. Suoritus viimeksi 5. ulkoa oli asiallinen ja startti kropassa tamma pystynee parantamaan. Pitkään vahvaa kuntoa esittäneen 12 Electrical Stormin juoksusta tuli viimeksi hieman vaativa, eikä ruuna oikein jaksanut puristaa loppuun asti. Jos vire on entisellään, nousee se sopivissa selissä korkealle. Rommessa lupaavasti esiintynyt 13 Perfect King väsyi viimeksi lopussa kierrettyään aikaisin toisen radan vetäjäksi. Alustakaan ei ilmeisesti ollut sille kaikkein sopivin. Huomioidaan nyt. 11 Västerbo Highscore omaa myös kapasiteettia. Viimeksi 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla voimalla kärkeen koittanut ruuna tosin hyytyi lopussa. Loppuvuodesta tallia vaihtanut 1 Captain Knas taipui viimeksi keulasta loppusuoralla, mutta oli poissa ennen tuota kisaa, joten vire voi olla tässä parempi. 3 Slaghöken ei ole esittänyt tämän vuoden starteissa erikoista, mutta oli samalla matkalla keulasta kohtalainen puolitoista kuukautta sitten. Claes Sjöströmin ajokki pääsee alussa sisäpuolelta kiihdyttävien edelle ja voi saada hyvän reissun.

Juoksunkulku: Slaghöken avaa hyvin, samoin ulompaa Pontiac S.W. ja 7 Corky Ramirez. Normaalissa tapauksessa keskimmäinen olisi keulahevonen. Kun suosikin osalta on väläytelty selänkin kelpaavan, voi se tuoda juoksunkulkuun yllättävämpiäkin ratkaisuja.

Pelijakauma: Pontiac S.W. (46%) on liian selvä suosikki. Greyhound Boko (7%) on aliarvostettu.

Ranking: A) 6 B) 8, 2, 12, 13, 11, 1, 3 C) 7, 9, 4, 15, 14, 10, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 6, 8, 2, 12, 13
Suuri: 6, 8, 2, 12, 13, 11, 1, 3

Toto86-5

Suosikki: 9 Thriller N.P. on tehnyt Ruotsin starteissa pelkästään hyviä suorituksia. Ruuna on tehnyt välispurttejakin matkalla, mutta jaksanut silti puurtaa perille asti. Åbyn voitot ovat tulleet johtavan rinnalta ja Jägersrossakin ruuna tuli 2. ulkoa lopun 11-vauhtia. Jos eturivissä tulee kinaa juoksupaikoista, on Magnus Dahlénin valmennettavan kiriin muilla vaikea vastata lopussa. Toisaalta ruuna pystyy tekemään työnsä itsekin, jos tarpeen on. Pelillinen huomio voi kiinnittyä enemmän edeltä starttaavaan, joten kokeillaan Thriller N.P:tä varmana.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Dontbreakthebankås on selvästi kovin vastustaja ja ollut ”tuloillaan” jo pidemmän aikaa. Kalmarin 75-lähdössä ruuna pisteli 6. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,0-kyytiä, joten kunto pitää. Adrian Kolgjini tähtää nopealla lähtijällä keulaan ja ilman suurempaa revitystä voitto on tietysti mahdollinen. Sitä voi kuitenkin olla tarjolla, jos 5 Sanda Love onnistuu. Viime starteissa näin ei ole käynyt, mutta ainakin osittain epäonnistumiset menevät uusien kuskien piikkiin. Viime kerralla se joutui spurttaamaan reilusti jo ennen lähtöä. Valmentajan palaaminen rattaille on selvä etu ja ruunan kapasiteetti on riittävä. Ruotsissa debytoiva 4 Virna Jet on esiintynyt varsin epävarmasti, mutta tuli Åbyn koelähdössä 2. sisältä viimeiset 700 metriä alle 12-kyytiä. Vire on siis heti hyvä.

Juoksunkulku: Dontbreakthebankås avaa kakkosradalta keulaan, vaikka myös 6 Aha ja 8 Alicia Bore pystyvät lähtemään rivakasti. Jos Sanda Love lähtee ravilla, on se nopeasti kärkihevosen kimpussa.

Pelijakauma: Thriller N.P:n (36%) kuuluu olla suosikki Dontbreakthebankåsia (35%) vastaan.

Ranking: A) 9 B) 2, 5, 4, 3 C) 6, 1, 8, 7 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto86-6

Suosikit: Yllätysalttiin oloinen lähtö, sillä suosikeiden yllä on kysymysmerkkejä. 4 Freddie Silvåkra jäi viimeksi 3. sisälle täysissä voimissa pussiin ja kiri Färjestadissa hyvin 3. ulkoa. Oriin suoritukset ovat kauttaaltaan olleet vaihtelevia, eikä uusi kuski ole hieman konstikkaalle tapaukselle etu. Kaiken toimiessa mahdollinen voittaja toki. 7 B.B.S.Poetry veti Rommen 75-lähtöä alusta loppuun ja olisi sen perusteella tähän varteenotettava tapaus. Viimeksi kiri kuitenkin katkesi pahasti kesken ja tamma on ollut sen jälkeen kipeänä. Jenny A. Björkin ajokki päässee juoksuradalta hyvin liikkeelle ja normaalina voitto olisi mahdollinen.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Bäste Hornline on tehnyt hyvää tulosta, ruunan tyyli ei tosin kahdessa viime startissa ole ollut lopussa aivan paras mahdollinen. Eskilstunassa se juoksi keulassa ja yritti viimeksi turhaan parantaa johtavan takaa. Voittostartissa Petter Karlssonin ajokki ohitti vauhdikkaassa lopetuksessa Freddie Silvåkran ja olisi samanlaisena tässäkin vaarallinen. 9 Enjoy's Pajazzo ei saanut viime kerralla mahdollisuutta johtavan takaa ja voimat säästyivät tulevaisuuteen. 10 Maple Hill's Eto'o taipui viimeksi keulasta lopussa, mutta voi pystyä startti alla parempaan. Rommen 75:ssä se laukkasi loppusuoralla totokamppailusta. 11 Kingofthehill F. kiri vuoden alussa asiallisesti 3. ulkoa, eikä ole sopivassa lähdössä nytkään mahdoton, jos vire on pitkähköllä starttivälillä kohdallaan. 1 Carhun statistiikka on melko kummallinen, mutta ruunalla yritettiin 3-vuotiaana kovissakin lähdöissä. Viime startissa se tuli 4. sisältä lopun ulkokautta varsin hyvällä otteella perille ja omaa tässä yllätyssauman. Myös 5 Isola Sund mahtuu isompaan systeemiin. Tamma ei noussut viimeksi takaa, mutta pari aiempaa suoritusta oli parempia.

Juoksunkulku: Kiihdytys on arvoituksellinen. B.B.S.Poetry voi päästä juoksuradan turvin sen verran hyvin liikkeelle, että etenee kärkeen.

Pelijakauma: Bäste Hornline (7%) tuntuu alipelatulta, samoin Carhu (2%). Very Many Legs (14%) ei ole osoittanut mitään sellaista, että sen pitäisi olla näin paljon pelattu. Myös Kingofthehill F. (15%) on saanut liikaa kannatusta.

Ranking: A) 4, 7 B) 3, 9, 10, 11, 1, 5, 6 C) 2, 8, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 7, 4, 3
Suuri: 7, 4, 3, 9, 10, 11, 1, 5

Toto86-7

Suosikki: 4-vuotiaana väläytellyt 9 Randemar R.D. on paussista huolimatta selvähkö suosikki. Peter Untersteinerin mukaan ruuna on treenannut hyvin, ja yleensä kun kyseinen valmentaja näin on todennut, kilpailusuorituskin on vastannut sitä. Suoritusvarmuus Love Youn pojalla ei vielä toistaiseksi ole ollut paras mahdollinen. Taulun voitot tulivat keulasta, viime kerran erhe tuli avauskurviin.

Haastajat ja yllättäjät: 2 Edio on aloittanut vuoden kelpo suorituksilla, varsinkin toissa kerran nousu 5. ulkoa kärjen tuntumaan oli hyvä. Loppuun ruuna kaipaisi hieman taistelutahtoa lisää, ja jos kuskinvaihdos auttaa siihen asiaan, ei voittokaan olisi mahdoton ajatus. Positiivisesti Joakim Lövgrenin käsistä kulkenut 11 Marjons Ivory laukkasi viimeksi avauskaarteeseen mentäessä. Alustavasti tamma tuntuu nyt turhan unohdetulta peleissä. Isompana yllättäjänä lapulle nousee 5 Enjoy My Doll, vaikka se taipuikin Örebrossa keulapaikalta kolmanneksi. Rivakasti avaava tamma voi päästä tässäkin johtoon ja pystyä pienten varustemuutosten myötä parempaankin. 7 Mira Hörsta on ollut Bjerken voitoissa hyvä, ensimmäinen niistä tuli kaukaa 6. sisältä ja viimeisin hallitusti keulasta. Toissa kerralla tuli lähtölaukka. Tamma ei ole erityisen nopea lähtijä ja jää melko paljon pelattuna ulos lapulta. Loppuvuodesta 75-tasolla kilpaillut 8 Staro Kipling kohtaa aiempaa helpomman vastuksen, mutta voi saada oppilaskuskilla ulkoa passiivisen reissun. 4 Tellus Facen osalta viime vuoden ensimmäinen puolisko sujui tuntuvasti jälkimmäistä paremmin. Arvoitus nyt.

Juoksunkulku: Enjoy My Doll räväyttänee keskeltä kärkeen. Edio tai Tellus Face voi tulla kyselemään johtopaikkaa toisessa vaiheessa.

Pelijakauma: Randemar R.D. (46%) on saanut hieman liikaa kannatusta, samoin Mira Hörsta (17%). Marjons Ivory (9%) ja Enjoy My Doll (3%) ovat alipelattuja.

Ranking: A) 9 B) 2, 11, 5, 7, 8, 4 C) 6, 1, 3, 10 D) 12

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 9, 2, 11, 5
Suuri: 9, 2, 11, 5

Toto86-8

Suosikit: Lupaavaan suoritukseen viime vuoden päättänyt 2 Pomeroll Am laukkasi viikko sitten viimeisellä takasuoralla noustuaan 5. sisältä toiselle radalle. Ennen tuota kisaa ruuna oli kerran poissa, joten vire voi olla tällä kertaa parempi. Huippupaikalta matsiin. 7 Load Relief aloitti Timo Nurmoksen tallista vahvalla suorituksella. Ruuna jäi lähtölaukassaan paljon, mutta nousi silti vielä kolmanneksi. Vastus on nyt selvästi tasokkaampi, mutta 5-vuotias omaa hyvän kapasiteetin ja on ravatessaan ulkoakin voitto-ottelussa. 3 Ivan Pavlov A.T. on tehnyt kahteen viime starttiin parijonosta vahvat lopetukset. Kohtalaisen hyvin avaava ruuna voi saada hyvät asemat kärjen lähettyviltä, eikä voitto tulisi yllätyksenä. Otetaan kantaa ja rastataan tasaiseen päätöskohteeseen vain tämä kolmikko.

Haastajat ja yllättäjät: Toissa kerralla keulasta varmasti voittanut 4 Wrongdoer kiersi viimeksi 4. ulkoa kärkeen viimeisen kierroksen alkupuolella, mutta hyytyi maalisuoralla. Nopea ruuna pyrkii kärkiryhmään nyt heti, muttei tehtävä helppo ole kun kuolemanpaikkariskikin on olemassa. 5 Real Masterpiece prässäsi viimeksi johtohevosta, pudotti lopulta tämän taakse, jossa menetti sitten loppuvaiheessa mahdollisuutensa vetoavun väsyttyä. Edellisessä startissa ruuna kadotti ravinsa lopussa. Luokka riittäisi pitkälle. 1 Mistelns Napoleon eteni Eskilstunassa 3. ulkoa johtavan rinnalle viimeisellä takasuoralla ja ratkaisi lopussa varmasti. Claes Sjöström saa pidettyä sillä halutessaan johtopaikan hallussaan, mutta varsin tasokkaassa seurassa voittoon asti kestäminen voi olla suoraan huililta vaikeaa. 9 Deux En Un teki Bollnäsissä 5. ulkoa kelpo suorituksen ja voisi muiden hurjastellessa nousta lopussa totomatsiin. 6 Editor puristi viimeksi amatöörilähdössä johtavan rinnalta hyvin perille asti. Nopeiden avaajien seassa suotuisien asemien hankkiminen ei ole nyt itsestään selvää.

Juoksunkulku: Mistelns Napoleon pitää sisältä johtopaikan ja siitä ilmeisesti myös on tarkoitus kokeilla. Wrongdoer voi jäädä johtavan rinnalle ellei sitten Load Reliefilla ajeta heti eteenpäin.

Pelijakauma: Pomeroll Am (6%) ja Ivan Pavlov A.T. (6%) ovat huippumerkkejä. Wrongdoer (21%), Mistelns Napoleon (18%) ja Editor (13%) ovat saaneet liikaa peliä osakseen.

Ranking: A) 2, 7, 3 B) 4, 5, 1, 9, 6, 8 C) 11, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 2, 7, 3
Suuri: 2, 7, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 5
Toto86-2: 5
Toto86-3: 6, 3, 4
Toto86-4: 6, 8, 2, 12, 13
Toto86-5: 9
Toto86-6: 7, 4, 3
Toto86-7: 9, 2, 11, 5
Toto86-8: 2, 7, 3
Hinta: 27,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 5
Toto86-2: 5
Toto86-3: 6, 3, 4, 1, 2
Toto86-4: 6, 8, 2, 12, 13, 11, 1, 3
Toto86-5: 9
Toto86-6: 7, 4, 3, 9, 10, 11, 1, 5
Toto86-7: 9, 2, 11, 5
Toto86-8: 2, 7, 3
Hinta: 192,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi