Ravivihje: Toto64 Vermo 6.2.2019 – 236222 euroa ekstraa potissa

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto64
Vedonlyöjien kissanpäivät jatkuvat. Koskaan aiemmin Vermon keskiviikkopelissä ei ole ollut yhtä paljon ylimääräistä rahaa jaossa kuin tänään.
Jackpot-kierroksella pelit on fiksuinta tehdä T6-merkinnällä vain päävoittoluokkaa kohti, koska lisäraha on jaossa vain täysosumille ja neljä oikein -voittoluokka toteutuu harvoin.

Jättipotin vuoksi rivit tehdään nöyrästi suursuosikin varaan ja osuman todennäköisyyttä painottaen. Illan todennäköisin voittaja Casimir Tof on kelpo ankkuri peleille. Idearastipuolelta nousee esiin saman tallin Bluehill’s Fighter.

IS Ravit keräsi erikoiskierrokselle tavallista kattavamman setin kommentteja hevosten taustavoimilta. Ne löytyvät tuttuun tapaan tallikommenttisivulta sekä päivän ravien lähtölistoilta.

Totopelien hallitsevan Suomen mestarin Jarkko Viitalan ajatukset kierroksesta löytyvät myös sivuilta.

Toto64-1

Suosikki: 5 Exuberance on varmasti vahvoilla avauskohteessa. Voitokas luokkahevonen palasi valmiissa kunnossa tauolta ja voitti keulasta leikitellen tätä helpomman lähdön. Vastus kovenee Kuopiosta Vermoon, mutta Exuberancen riittävyyttä pääradalla ei tarvitse epäillä, sillä sen ruuna on näyttänyt monta kertaa. Exuberance avaa reippaasti ja voi hakea keulat, mistä vauhtikestävää hevosta olisi todella vaikea voittaa. Kärkisija on lähellä muiltakin juoksupaikoilta. Markus Dahlströmin suojatti on ollut hyvä myös selkäjuoksulla ja johtavan rinnalta.

Haastajat: 9 Stardust Fibber teki viimeksi 11,8-vauhtisen 600 metrin kirin 2. ulkoa ja löi muut paitsi Don Corleone Trotin. Exuberance on vielä astetta kovempi lyötävä, joten Stardust Fibberin pitää terävöityä hieman startti alla, jotta voitto olisi mahdollinen. Ehkä temppu onnistuukin jenkkikärryt takana? Valmentaja Tom Eriksson päättää kärryistä lopullisesti vasta keskiviikkona. 10 Pascha Tilly ei häviä suosikille luokkansa puolesta yhtään. Viimeksi Jari Kinnusen silmäterä oli vaisu T75-lähdössä juoksupaikka johtavan rinnalla huomioidenkin, mutta se selittyy sairastelulla. Nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Edelliskerralla ruuna vaikutti oikein hyvältä, juoksunkulku vain meni täysin poskelleen. 8 Luxorious Lord voitti toissa kerralla pronssidivarin piikkipaikalta. Lauantain välistartissa täydellä matkalla ja T75-finaalissa tiukka kiihdytys sekä sitä seurannut juoksupaikka johtavan rinnalla olivat ymmärrettävästi liikaa. Jos kova avaaja onnistuu livahtamaan ulkoradalta keulaan, se voi venyä korkealle. Tintinin poisjäänti helpottaa kiihdytysiskua hieman.

Yllättäjät: 6 Klena Vito jäi viimeksi hyvän oloisena pussiin. Ruuna on nappireissulla mahdollinen yllätysmitalisti, samoin kuin rata-arvonnassa onnekas ollut ja ihan hyväkuntoinen 2 Lecrosse, joka viihtyy sisäradalla. 4 Kalle Kalas avaa kovaa ja hakee juoksupaikkaa suosikin takana, mistä mitalisija ei yllättäisi. Tämä hevonen voi olla tauolta jopa aiempaa parempi.

Juoksunkulku: Kova kiihdytys, johon osallistuvat suosikin ohella ainakin Kalle Kalas ja Luxorious Lord, ehkä myös 3 Red Finger. Exuberancen ei ole mikään pakko polttaa ruutia heikompia vastustajia vastaan heti ensi metreillä, mutta se voi hakea keulat suursuosikin oikeudella takasuoralla.

Pelijakauma: Stardust Fibber (14%) on hyvä rasti, varsinkin jos valmentajan kaavailema jenkkikärrykokeilu toteutuu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 5, 9
Suuri: 5, 9

Toto64-2

Suosikki: Alkuvuoden rutkasti tauluaan parempana kilpaillut 6 Mopoheikki pysyi viimeksi vihdoin ravilla ja voitti helposti keulasta. Ori kulki kirikierroksen patistamatta 29,3-vauhdilla ja irtosi vaivatta muista. Jos Teemu Okkolinin suojatti pysyy taas askelillaan, se on varmasti lähellä toistaa tempun, sillä keulapaikan hakeminen on täyttä realismia toissa kerralla 25-vauhtia avanneelle hevoselle. Hyppy voi kuitenkin tulla missä vain, mikä nähtiin tammikuun ensimmäisissä juoksuissa kahdesti loppusuoralla.

Haastajat: Suosikin tallikaveri 1 Kukkarosuon Matti voitti viime viikolla Porissa keulasta ja oli ihan hyvä, mutta vastassa ei ollut Mopoheikin veroisia hevosia. Ykköstilaan riitti 31,6-vauhtinen kirikierros. Maanantain välistartissa Kouvolassa ruuna oli myös ihan hyvä kärkiryhmästä, Teemu Okkolin ajoi lopun varman päälle. Jos Kukkarosuon Matti saa ensimmäiset keulat, tallikaverin selkä kelpaa varmasti ja siitä mitalisija olisi haarukassa. 10 Mikimani on kilvan idearasti. Ruuna kulutti viimeksi paljon voimia pitkässä 24,5-vauhtisessa kiihdytyksessä ja pudotti 700 metriä juostuna johtavan taakse. Lopussa Mikimanilla olisi vielä ollut voimia parantaa sijoitustaan jos kiriväylä olisi auennut aikaisemmin, joten esityksessä oli paljon hyvää. 11 Laari on tasaisen varmassa vireessä. Toissa kerralla se teki 5. ulkoa hyvän 29-vauhtisen kiritonnin, jossa matkan varrelle osui lievää häiriötäkin. Viimeksi tamma paikkasi lyhyen lähtölaukan mukavasti 2. ulkoa ja spurttasi viimeiset 400 metriä 28-kyytiä.

Yllättäjät: 9 Kipinä Rols on lahjakas menijä, mutta sen virettä talvitauon jäljiltä ei ole helppo veikkailla. Tallikommenteista ei saatu lisävalaistusta asiaan. 3 Murolii on kuntoutunut. Ruunalle jäi lauantain välistartissa voimia varastoon sisäratajuoksun jälkeen 27-vauhtisessa lopetuksessa. Myös Pertti Niverin tallin toinen hevonen 13 Packer on hieman riviään parempi. 7 Petroff on esiintynyt viime kilpailuissaan positiivisesti johtavan rinnalta ja pystyy parempaankin, jos palvelee ohjastajaa. Laukkariski on edelleen merkittävä. 8 Arlan Ilo spurttasi viimeksi johtavan takaa viimeiset 400 metriä 25,5-vauhtia.

Juoksunkulku: Mopoheikki painuu keulaan, jos ravaa.

Pelijakauma: Mopoheikki (40%) on melko oikein pelattu suosikki. Haastajista kiinnostavin haku pelijakauman valossa on Mikimani (13%).

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 6, 1, 10
Suuri: 6, 1, 10, 11, 9, 3, 13, 7, 8

Toto64-3

Suosikki: 4 Nenuphar Noir on noussut 6-vuotiaana elämänsä kuntoon Harry Fribergin valmennuksessa. Ruuna oli hyvä jo toissa kerralla 2. ulkoa ja kulki viimeiset 600 metriä 15,5-kyytiä, häviten vain keulassa juosseelle Janis Joplin Bokolle. Toissa keskiviikkona Vermossa Nenuphar Noir oli vielä parempi. Se haki 12,5-avauksessa keulat, sai rauhoittaa vauhtia matkalla ja piti 13-vauhtisessa lopetuksessa kehutun Orlandon helposti takanaan. Tämä tehtävä helpottui Queasy du Pointin jäätyä pois, joten keulavoiton toistamiseen on hyvät saumat. Ihan varauksetta kokemattomaan hevoseen ei kuitenkaan sovi luottaa ja alustava kannatus on liian korkealla.

Haastajat: 11 Bluehill's Fighter on luokaltaan vähintään suosikin veroinen. Paluu loukkaantumisen aiheuttamalta pitkältä tauolta toissa keskiviikkona meni mönkään ensimmäisen kaarteen laukan vuoksi, mutta ruunaa ei kannata silti aliarvioida. Tom Erikssonin hevoset ovat kunnossa ja valmentaja vakuuttaa, että hevosen kyvyt riittävät voittoon saakka. Bluehill's Fighter on kuitenkin vielä kokematon ja altis epäonnistumisille, kun keskittyminen vaihtelee. 1 Piri-Piri on huippupaikalta asiallinen haku. Tamma oli viimeksi epäonninen 4. sisältä ja valui väsyvän vastustajan takana kauas kärjestä. Hannu Torvinen nosti 800 metriä ennen maalia toiselle radalle ja hevonen tuli loppumatkan kiertelemättä 13,7-kyytiä. Voimia näytti olevan tallella maalissakin.

Yllättäjät: 3 Twilight Arrow oli viimeksi tauolta palatessaan kaukana parhaastaan ja väsyi 2. ulkoa kauas kärjestä. Nyt sille tehdään varustemuutoksia, joiden ansiosta henki voi kulkea paremmin. Kykyjen puolesta kyseessä on riittävä hevonen aina voittoon asti, sen verran kevyen näköisesti ori paineli jo viime keväänä täyden matkan 15,5-vauhtia. 9 Cash On Golta on odoteltu hieman nähtyä enemmän. Viimeksi ruuna jäi umpisäkkiin sisäratajuoksun jälkeen ja vaikutti aiempaa terävämmältä, joten se saattaa olla nyt tuloillaan. Toissa kerralla hevonen ei ollut oma itsensä sairastelun vuoksi. 6 Fashion Cloud laukkasi viimeksi hännillä toisessa kaarteessa ja kulki sen jälkeen viimeiset 1200 metriä 16,6-kyytiä, ohittaen pari väsyvää lopussa. Kaarrejuoksun pitää sujua nyt paremmin, jotta sijoituksen kohentamisesta voi haaveilla. 7 Silenos Speyburn voitti toissa kerralla johtavan rinnalta ja oli viimeksi ihan hyvä kakkonen keulavoittaja BWT Dictatorin selästä. Muut jäivät kauas, mutta tämä lähtö on tasokkaampi.

Juoksunkulku: Nenuphar Noir avaa keulaan ja saa Piri-Pirin tai todennäköisemmin Twilight Arrow'n taakseen.

Pelijakauma: Nenuphar Noir (48%) on ainakin alustavasti turhan selvä suosikki. Oikein pystyvä Bluehill's Fighter (22%) on aliarvostettuna haastajana edullinen varmistusmerkki suosikille.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 4, 11
Suuri: 4, 11, 1

Toto64-4

Suosikki: 3 Ergo Am voitti tammikuun alkupuolella vakuuttavasti ensin keulasta ja sitten 2. ulkoa 14,9-vauhtisella 700 metrin kirillä. Molemmat voitot tulivat parasta antamatta. Hevosen kunto pitää myös viime juoksun perusteella, vaikka sijoitukseksi jäi kahdeksas. Ruuna ei pystynyt vastaamaan 10,5-avauksessa Popelle ja jäi johtavan taakse, mistä ei tullut koskaan kiritilaa. Nyt keulajuoksu näyttää taas todennäköiseltä.

Haastajat: Kova tempo olisi mannaa 12 North Lexukselle, joka on nostanut tasoaan Harri Koivusen valmennuksessa. Toissa kerralla Vermossa Olli Koivusen ajokki oli vakuuttava johtavan rinnalta ja löi muun muassa johtaneen Leon Cogerin. Viimeksi T75-lähdössä kolmella kilometrillä tuli tappio vain kovalle Cyrius d'Arianelle, joka oli saanut huseerata rauhassa keulassa. Lähtöpaikka vaikeuttaa North Lexuksen tehtävää, mutta kyseessä on kiriherkkä hevonen, joka voi ehtiä kaukaakin kärkitaistoon. 2 Dreamy Chip oli viimeksi omaa luokkaansa keulasta rauhallisen matkavauhdin jälkeen. Tämä tehtävä on tiukempi ja piikkipaikalle ei liene nyt asiaa. Teivossa ruuna matkasi johtavan rinnalla ja hävisi selvästi North Lexukselle.

Yllättäjät: 8 Leon Coger teki viimeksi hirmujuoksun ja kesti 12-vauhtisen ensimmäisen kilometrin upeasti johtavan rinnalta. Se löi johtaneen Popen, minkä perusteella voitto ei yllättäisi tässä edes kuolemanpaikalta. Leon Coger voi olla taas se hevonen, joka tekee kilvasta vauhtijuoksun, sillä ruuna ei pidä kiinniotoista. Valmentaja Risto Väre ohjastaa tällä kertaa. 10 BWT Angryman spurttasi viimeksi hyvin loppusuoraa 4. sisältä ja jatkaa kunnossa. 4 Callela Kailash kiersi viimeksi 3. ulkoa Leon Cogerin selkään loppukaarteen alussa ja tuli lopulta ainakin hieman voimia tallella pussissa maalia. 7 Puce Tanic E kannattaa huomioida mahdollisena suuryllättäjänä, jos lähdön pelaa leveästi. Hevonen on hurjasti kyvykkäämpi mitä viime kauden loppupuolella näytti ja saattaa olla tulossa uudelleen ruunauksen jälkeen. Tallitiedot ovat positiivisia. 6 Hunters Hero oli viimeksi helpon keräilylähdön asiallinen kakkonen 3. ulkoa ja tuli juosten perille. Tehtävä on nyt monin verroin vaativampi.

Juoksunkulku: Ergo Am painuu keulaan ja saa Leon Cogerin rinnalleen. 5 Thelma Zet saattaa maustaa kiihdytystä. Reipas matkavauhti ei yllätä, jos Leon Coger on taas menopäällä.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö. Leon Coger (6%) erottuu ykköshauksi. Puce Tanic E:n (1%) ei kuuluisi olla täysin pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3, 12, 2, 8, 7
Suuri: 3, 12, 2, 8, 10, 4, 7

Toto64-5

Suosikki: 5 T.Rex jatkaa suosikkina, vaikka alla on pari suosikkina tullutta tappiota. Toissa kerralla hevonen ei saanut kunnolla pitoa radasta, kun kengitysmuutokset eivät natsanneet. Viimeksi hevonen oli orastavasti sairas. Jos T.Rexillä on nyt taas hyvä päivänsä, se voi voittaa vaikka johtavan rinnalta.

Haastajat: 4 Star Martini oli toissa kerralla Talvimaljassa mahtava ja lepatti 3. sisältä herkällä tyylillä ohi Bret Bokon ja T.Rexin. Viimeksi maililla kyyti ei riittänyt hänniltä kolmatta tilaa ylemmäs. Ruuna tuli juosten loppua ja näytti, että kunto pitää. Kovakuntoinen 2 Ranch Newman kokeili viimeksi maililla keulasta ja löi sekä Bret Bokon että Star Martinin. Täydellä matkalla selkäjuoksutaktiikka on todennäköisempi vaihtoehto. Sopivasti tilaa saadessaan Ranch Newman osallistuu voittokamppailuun.

Yllättäjät: 6 Bret Boko edelleen pelihevosia, koska sillä on tälläkin kertaa saumat päästä keulaan. Viimeksi veteraani ei syttynyt enää kirimään lopussa, kun kiihdytys oli ollut 08,5-vauhtinen. Edelliskerralla Seinäjoella ruunalla oli ollut pito-ongelmia. 7 Special Envoy U.S. on nopea hevonen, joka yllätti viimeksi saatuaan nappireissun johtavan takana. Täysi matka ei sovi ruudikkaalle menijälle ihan yhtä hyvin ja ruuna voi jäädä suosikkien ulkopuolelta juoksunkulun uhriksi. Vauhdeista menestyminen ei jää kiinni. 9 Stricker jää tauolta alas rankingissa, mutta on sen verran kirikykyinen, ettei olisi ulkona ainakaan vauhtijuoksussa. 3 Express Duo etsii viime juoksun perusteella edelleen kuntoaan.

Juoksunkulku: Ranch Newman on nopein alussa, mutta täydellä matkalla sille kelvannee Bret Bokon tai T.Rexin selkä.

Pelijakauma: Ranch Newman (10%) maistuu prosenttien valossa. Samoin Bret Boko (8%) on hieman turhan unohdettu tällä kertaa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 4, 2, 6
Suuri: 5, 4, 2, 6

Toto64-6

Suosikki: Illan pankki 9 Casimir Tof on ollut jatkuvasti mainio ja nyt lähtöasemat ovat maukkaat ysiradalla hyvän avaajan takana. Vahva kirihevonen nousee varmasti taistoon, jos on entisensä. Parin vastustajan jäätyä pois Tom Erikssonin suojatti on kierroksen todennäköisin T64-lähtöjen voittaja.

Toissa kerralla Vermossa Casimir Tof kiersi alussa pitkään kolmatta rataa ja pääsi pudottamaan johtavan rinnalle vasta toisessa kaarteessa. Se jatkoi kilometrin täyttyessä keulaan ja oli hyvä, vaikka kovaa kirinyt Paddock's Star kiri lopussa niukasti ohi. Viimeksi Casimir Tof hyökkäsi 2. ulkoa viimeisen takasuoran alussa ja leiskautti loppukurviin mentäessä keulaan. Ruuna kulki viimeiset 700 metriä 12,2-vauhdilla ja voitti helposti. Dalton Hoss haastoi hyvin, mutta kolme taas vastassa olevaa hevosta Casimir Tof jätti todella kauas.

Haastaja: 2 Ghaliya Webin kiri ei kantanut toissa kerralla Teivossa 5. ulkoa mitalitaistoon. Viimeksi tamma oli keulasta asiallinen kakkonen Feeling Dreamin voittaessa. Ghaliya Web pystyy parempaankin ja saattaa päästä taas johtoon, mutta sen pitää petrata viime kilpailusta, jotta tasollaan kilpaileva Casimir Tof olisi lyötävissä.

Yllättäjät: 4 Side Splitting oli ihan positiivinen viimeksi tauolta 4. ulkoa ja kulki viimeiset 700 metriä 14,4-vauhdilla. Kiri riitti pääjoukon parhaaksi, mutta suvereeni Casimir Tof karkasi yli 20 metrin päähän. 1 Glide On Fire on nappipaikalta mahdollinen suuryllättäjä. Tamma jäi viimeksi 3. sisältä pussiin ja olisi tilaa saadessaan taistellut kakkostilasta kaukana suvereenin Flexible Journeyn takana. Myös 6 Rullebackens Ejnar jäi viimeksi pussiin sisäratajuoksun jälkeen. 10 Perfect Leader saa huippukuskin rattailleen.

Juoksunkulku: Ghaliya Web, 3 Zizzy Highness ja Rullebackens Ejnar avaavat parhaiten. Ensin mainittu on lähtöratansa turvin todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Casimir Tof (62%) on rivin todennäköisimpänä voittajana käyttökelpoinen varma T6-systeemeihin. Jos sitä varmistelee, ainakin revityksissä kannattaa huomioida myös pelaamaton Glide On Fire (1%).

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 9
Suuri: 9

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 5, 9
Toto64-2: 6, 1, 10
Toto64-3: 4, 11
Toto64-4: 3, 12, 2, 8, 7
Toto64-5: 5, 4, 2, 6
Toto64-6: 9
Hinta: 24,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 5, 9
Toto64-2: 6, 1, 10, 11, 9, 3, 13, 7, 8
Toto64-3: 4, 11, 1
Toto64-4: 3, 12, 2, 8, 10, 4, 7
Toto64-5: 5, 4, 2, 6
Toto64-6: 9
Hinta: 151,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi