Ravivihje: Toto5 Teivo 5.2.2019

Julkaistu:

TOTO5
Teivossa on useita Toto5-peliä vaikeuttavia taukohevosia. Yksinäiseksi merkiksi jää Pilskeri.

Toto5-1

Suosikki: 5 Magnifico ei ollut vuoden alussa tauolta ihan terävimmillään, vaikka nappasikin kakkosen ja voiton, mutta näytti viimeksi Vermossa paremmalta jäädessään Toto65-lähdössä 3. sisälle voimissaan pussiin ja viidenneksi. Startit ovat tainneet tehdä isolle ja jaksavalle menijälle hyvää ja se valikoituu aika sopivan näköisessä tehtävässä aika selväksi ykköshevoseksi.

Haastajat: Haastajilla on alla kyseenalaisia suorituksia, mutta monella on potentiaalia viime aikoja parempaan. 1 Mamajuana on menestynyt kovissakin tehtävissä ja on nappipaikalla. Tauolta paluussa tamma oli keulasta rehellisen vaisu, mutta viimeksi paljon parempi, vaikkei pystynytkään 7. ulkoa nousemaan Toto75-lähdössä kuin kuudenneksi. Kirikierros sujui kuitenkin mukavasti 14,5.

6 Vegas voitti Porissa sitkeällä suorituksella edettyään matkalla johtopaikalle ja löi esimerkiksi suosikin aika selityksittä, mutta Forssassa meno oli kokonaisuudessaan kankeampaa, eikä viimeisen kaarteen lopun laukkaan tainnut palaa kovin järisyttävää menestystä. Lähtöpaikka on ikävän ulkona hieman tasaiselle avaajalle.

3 All Ready Match oli Porissa luokaton taipuessaan jo kierroksen jälkeen, mutta sitä ennen nähtiin useampi varsin asiallinen suoritus. Viimeksi oli taatusti jokin vialla, eikä hevosta unohdeta yhden startin perusteella.

Yllättäjät: 2 Gresille Boko ei ole loistanut tauon jälkeen, mutta luokka riittää. Lappeessa tamma painoi itsensä tyhjäksi johtavan rinnalla ja oli viimeksi pikään pussissa, joten eivät esitykset huonoista sijoituksista huolimatta ihan toivottomia ole olleet viimeisissäkään. 4 Newport Brodden kohdalla edellisestä hyvästä suorituksesta alkaa olla aikaa, eikä talvi taida olla sen parasta aikaa, mutta ei ruunaa uskalla täysin sivuuttaa, sillä parhaimmillaan se on kova tekijä sarjoihinsa. 8 Enjoy Pepper on pystynyt myös voittamaan näitä lähtöjä, mutta alla on kaksi oikein vaisua esitystä ja lähtöpaikka on karmiva. 7 Erica Eme jäi viimeksi pussiin ja on tauluaan vaarallisempi. Tamma vaatisi nätin reissun, jota on seiskaradalta vaikea saada.

Pelijakauma: Magnifico (41 %) on aika oikein pelattu suosikki aamun jakaumassa, mutta ainakaan nousun varaa ei kyllä ole hirveästi. Kiinnostavimmat pelihevoset löytyvät alustavasti vähemmän luotetuista hevosista.

Juoksunkulku: Mamajuana on alussa nopein ja juoksee keulassa, mikäli kuski niin haluaa. Enjoy Pepper olisi myös nopea, mutta 8-radalta tuskin ladataan. Magnificolla ja Vegasilla saatetaan olla liikenteessä aktiivisella taktiikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 1, 6, 3, 2, 4

Toto5-2

Suosikki: Costellon veljellä 3 Pilskerillä kesti tauon jälkeen hetki vauhtiin pääsemiseen, mutta nyt alla on kaksi vakuuttavaa voittoa ja meno alkaa edes muistuttamaan jalosukuisen veljen tyyliä, vaikka suoraan vertaaminen nyt olisikin hieman epäreilua. Tiistain tiukimmat haastajat ovat haastavissa lähtöasemissa takamatkalla ja Pilskerillä on hyvä sauma karata niiltä liian kauaksi jo alkumatkalla.

Haastajat: 12 Hyvännäköinen takoi viime kauden loppupuolella kolmen voiton putken, eikä sitä nyt voi mitenkään moittia viimeisistäkään. Lahdessa tamma sai Toto76-lähdössä myöhään tilaa. Sen jälkeen hevonen on pitänyt pienen huoltotauon, mutta tuskin se kauhean kaukana on huippuvireestä.

14 Amoriini on tottunut kiertelemään takaa ja täydentää realististen voittajaehdokkaiden kolmikon. Tammalla on alla kaksi laukkastarttia, mutta molemmissa on ollut häiriötä, eikä se ole niin paha laukkaamaan kuin nyt viimeisistä voisi päätellä.

Yllättäjät: 11 Humu-Liisalla voisi olla paremmalla onnella taulussa voittokin, sillä juoksunkulut ovat jättäneet usein toivomisen varaa. Santtu Raitala hyppää nyt pitkästä aikaa tamman kyytiin ja kunto on tällä hetkellä ehkä parempi kuin koskaan. 4 Mattilan Miina piti Vermossa vauhtinsa Toto65-lähdössä 3. sisältä, mutta lähtökin oli hyvätasoinen ja hevosella potentiaalia pitäisi olla sitäkin parempaan. 8 Sadehelmi oli Porissa kohtalainen tauolta ja keulasta, kun taas puolestaan 10 Into Rols Turussa 2. ulkoa kovin heikko. Kummatkin voisivat toki parantaa vielä tähän. 1 Erkaneva ei ole hyvältä paikalta ihan ulkona, mikäli malttaa ravata.

Pelijakauma: Pilskerin (34 %) ja Amoriinin (11 %) alustavissa peliosuuksissa on nousun varaa. Valitaan Pilskeristä rivin tukipilari, kun lähdön rakenteessa moni asia suosii sitä.

Juoksunkulku: Pilskeri etenee avauspuolikkaan aikana johtoon ja eiköhän sillä haluta pitää tempo tasaisen reippaana. Amoriinilla voi ajaa pitkänkin kirin ja eiköhän Hyvännäköisellä tähdätä kirivaiheessa sen selkään.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-3

Suosikki: Yli puolet päivän tasokkaimmain lähdön hevosista palaa tauolta ja se tietysti lisää pelillistä haastetta. 2 Celebrity Lanen viime kausi oli upea, vaikka se päättyikin kahdeksanteen sijaan. Hevonen oli kuitenkin tuossa kisassa kipeä ja kyseessä oli tähän verrattuna hurjan tasokas Pronssifinaali Ruotsissa. Tauko tuo kysymysmerkin valmentajallekin, mutta kovia tehtäviä kolunnut ruuna on siltikin ykkösmerkki.

Haastajat: 1 Elliot Boko ailahtelee hieman, mutta on keulasta yleensä suoritusvarmempi ja tässä sen paikan puolustaminen pitäisi olla selvästi todennäköisin skenaario. Ruuna on ollut tammikuussa pari kertaa pois, mutta yleensä tauoltakin hyvä.

5 Flynn Boko ei ole ollut aivan niin heikko kuin tulosrivistö antaa ymmärtää, mutta juoksunkuluissa on jäänyt hampaankoloon. Juoksusta tarkka ruuna voisi nyt pienessä lähdössä saada helpommin kaipaamansa reissun.

7 Por Nie Rock on rehellisyyden perikuva. Ahkera kilpailija on saanut levätä pari kuukautta ja on tietysti pieni kysymysmerkki irtoaako kiri normaalin napakasti heti ensimmäisessä startissa. Ruuna on yleensä silloin vaarallisimmillaan, kun loppua tullaan hiljempaa kuin alkua.

Yllättäjät: 6 Gambino Degato on aloittanut uudesta tallista positiivisesti kakkosilla, mutta nyt vastus on noita kisoja aavistuksen kovempi. 8 Holiday Ors palaa tauolta oikein pessimistisin odotuksin, mutta on hyvä muistaa, että ruuna on yleensä ollut tauoiltansakin vähintäänkin asiallinen.

Pelijakauma: Alustava jakauma on aika kohdallaan. Elliot Bokon (26 %) peliosuus voisi olla keulapsyykillä hintsun muhkeampi. Flynn Bokossa (11 %) on selkeimmin yllätyspotentiaalia.

Juoksunkulku: Celebrity Lane voisi jossain maailmassa nappikiihdytyksellä saada napattua keulapaikan Elliot Bokolta, mutta tuskin sitä tauolta edes hampaat irvessä yritetään. Elliot Boko olisi toki joka tapauksessa melko selkeä keulasuosikki. Holiday Orsilla olisi potentiaalia avata myös tulisesti, mutta sillä tyydyttäneen varsin passiiviseen taktiikkaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 1, 5
Suuri: 2, 1, 5, 7

Toto5-4

Suosikki: Taukohevoset ovat isossa roolissa neljännessäkin Toto5-kohteessa ja lähtö on varsin mielenkiintoinen, kun viivalla on monta menestymään tottunutta ja vielä sarjoissaa nousevaa hevosta. 2 Aatsi on säännöllisessä kilpailurytmissä moneen muuhun kovaan nähden ja siitä pitää laskea selkeää etua. Lahdessa ruuna oli vaisu, mutta on ennenkin alisuorittanut, kun on joutunut yrittämään muiden takaa. Nyt Aatsin pitäisi päästä taas johtoon, josta se oli tammikuun puolivälin Toto75-lähdöissä mainio.

Haastajat: 1 Juliette Laxille on povattu jo aika pitkään nousua aivan tammahuipulle saakka, mutta ongelmat ovat hidastaneet sitä suoritetta. Kyvykäs ja vauhdikas 9-vuotias on ollut ennenkin tauolta hyvä, eikä Aatsi siltä nyt ihan heittämällä keulaa nappaa, mutta se jää silti tässä kohtaa vielä haastajaksi.

6 Sheikki palaa edellisen tapaan sairastauolta. Oriin vahvuudet ovat puolestaan vauhtikestävyydessä. Sekin on pystynyt urallaan useampaankin kertaan voittamaan suoraan tauolta. Aika ruudikkaan tapauksen kohdalla on kuitenkin syytä ottaa tosissaan valmentajan varoittelut kasvavasta laukkariskistä, varsinkin kun se joutuu kiihdyttämään takamatkan sisäradalta muiden seasta.

Yllättäjät: 5 Merran Roihu ja 4 Viriori keräsivät kesällä kärkisijoja Toto76-tasollakin, mutta alla on pitkä huili. Merran Roihun kohdalla hokit ovat lisäksi varsin suuri kysymysmerkki. 13 Hymynkareella on potentiaalia, mutta palaset eivät nyt vain tunnu ongelmien jälkeen loksahtavan paikoilleen. 15 Rapin Aatoksella on porukan kovin rutiini, mutta nykyvireessä aika laillakin toivomisen varaa.

Pelijakauma: Aatsi on säännöllisessä starttirytmissään suosikki, mutta alustavat 42 prosenttia on kyllä jo liikaa. Pelihevosista kiehtovin on Sheikki (12 %).

Juoksunkulku: Kiihdytys on mielenkiintoinen, kun oikeastaan kaikki pienen paalun viisi valjakkoa avaa kovaa. Pidetään nyt kuitenkin todennäköisimpänä, ettei Aatsilla luovuteta ennen kuin keulapaikka irtoaa. Lähtökohtaisesti sen selän luulisi kelpaavankin kaikille muille kuin korkeintaan Juliette Laxille.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2, 1, 6
Suuri: 2, 1, 6

Toto5-5

Suosikki: Toto5-rivin päättävän tammalähdön parhaat ovat kurjilla paikoilla. Lähtöön tekisi mieli revittää kunnolla, mutta sitten taas toisaalta pelatuimpien ulkopuolelta ei oikein löydy mitään järkevää ideaa. 8 Nemea Facade on ollut ammattikuskeilla aina hyvä ja kausi päättyi rehtiin neljänteen sijaan johtavan rinnalta Toto76-lähdössä. Edelle pinnistäneiden tasoisia hevosia ei ole nyt vastassa, mutta tottakai 8-rata vaikeuttaa tehtävää.

Haastajat: 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finalisti 11 Justine Case on aloittanut kauden aivan pontevasti. Hieman kaarteissa vinon tamman näkisi mielummin jo matkalla lähempänä kärkeä, mutta pystyy se täältäkin nousemaan kärkitaistoon.

3 Diva Speed on ailahdellut hurjasti ja siihen on hyvin vaikea suhtautua. Taulun voittojensa ja kakkosensa tasolla kilpailessaan tammasta voisi mainostaa suosikin, mutta Lahdessa ja Teivossa hevonen oli niin merkillisen vaisu, ettei sellaisena pärjää missään. Valitaan neutraali linja.

7 Bluebird Nashin otteita on vaivannut tasaisuus. Pohjimmiltaan se ei häpeä tässä enemmän luotetuille, mutta terävyyttä kaivattaisiin jostain lisää ja pian, jos voitoista haaveilee.

Yllättäjät: 1 Darena oli viimeksi johtavan takaa oikein vaisu, mutta pystyy parempaan. 4 Global Sensation oli viimeksi 2. ulkoa kiertelemättä toinen Magic Mondayssa, muttei mitenkään loistokas. Vauhdikas 2 Amour Mirage on ollut tauon jälkeen oikein vaisu, mutta voisi hyvänä päivänään innostua viilettämään keulassa koko matkan kovaa. 6 American Dream on väläytellyt, mutta Turun suoritus oli poikkeuksellisen saamaton tamman pysyessä alusta loppuun taustalla.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Pari hyvien paikkojen yllättäjää voisi olla enemmän luotettuja, mutteivat nekään mitään jätti-ideoita.

Juoksunkulku: Amour Mirage on alussa nopein ja saattaa innostua vetämään ylikovaa omasta halustaan. Darena avaa myös hyvin, jos edellisellä tähdätään mielummin selkään. Bluebird Nash voisi aktiivisella ajolla päästä alkumatkalla johtoon, mutta siinä on riskinsä, jos Amour Mirage on liian innokas. Suosikkikolmikon peliliikkeitä nähdään todennäköisesti vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8, 11, 3
Suuri: 8, 11, 3, 7, 1, 4, 2