Ravivihje: Toto4 Kuopio 3.2.2019

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntain T4-peli ratkeaa Kuopiossa, missä kisat alkavat kello 16.
Illan T4-kohteista suosikkivarmaa etsiville selkein tarjokas on avauskohteen Vincent Croft, joka pystyy johtamaan lähtöä alusta loppuun. Ideavarmaa etsivät huomioivat viimeksi hienosti kirineen ja ihan mahdollisesti vain nousuvireisen Up All Nightin.


Toto4-1

Suosikki: Heti T4-rivin alkuun kokeillaan varmaa. 5 Vincent Croft palasi tiistaina Joensuussa tauolta ja näytti ihan hyvältä paljon tätä kovemmassa Atupemin voittamassa kilvassa. Ruuna kiihtyi hyvin ja haki keulapaikkaa 2 Flash Sprucelta, mutta laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa. Sen jälkeen ruuna taittoi matkaa 5. sisällä ja ohitti muutaman väsyvän viimeisellä puolikkaalla. Nyt tynkälähdössä Vincent Croftilla on hyvät saumat keulapaikalle, mistä hevonen on tehnyt parhaat juoksunsa. Piikkipaikka olisi melko heikkotasoisessa kilvassa puoli voittoa varsinkin Kuopion radalla, jossa loppusuora on melko lyhyt.

Haastajat: 6 Caddie Jo kilpailee kunnioitusta herättävällä statistiikalla, mutta uusista käsistä starttaavalta taukohevoselta odotetaan lisänäyttöjä ennen pelipäätöksiä. Vastaavat sanat pätevät 8 Uragan Kronokseen. Sen valmentajaa Kimmo Taipaletta emme tavoittaneet eilen tallikommenttia varten, mutta 7 oikein -lehdessä hän kertoo, että voitto yllättäisi suoraan tauolta. Edellä mainittu Flash Spruce taas oli niin vaisu välistartissa johtavan takaa, että voittajaksi virkistymistä ja aktiivista taktiikkaa Vincent Croftia vastaan ei ole kovin helppo nähdä.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti mahtuvia. Kaikille tämän kategorian hevosille lopun tuleminen on ollut viime aikoina vaikeaa.

Juoksunkulku: Vincent Croft hakee keulat Flash Sprucelta.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Vincent Croft (49%) on sopivasti pelattuna suosikkina asiallinen T4-varma.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto4-2

Suosikki: 8 Lucky Cloudilla on alla kaksi vakuuttavaa keulavoittoa. Hevonen pystyy kärkeen myös muualta, esimerkiksi joulukuussa Kuopiossa ruuna oli hyvä kolmas johtavan rinnalta. Paljon riippuu siitä, millaisiin asemiin hieman verkkainen avaaja pääsee takamatkan nelosradalta. Kierrettävänä on pieni paalu.

Haastaja: 4 Carmen Lindy pyrkii paalulta karkuun suosikilta. Viime kilpailussaan ruuna teki mainion 1000 metrin kirin 5. ulkoa ja kulki kirikierroksen 17,0-vauhdilla. Alla on poisjäänti viime viikon pakkasraveista. Hankosidevamman aiheuttamalta tauolta palaileva 5 Up All Night on kilvan maistuva peli-idea. Ruuna oli oikein positiivinen Seinäjoella viime viikolla. Se oli vielä puolimatkassa toivottomissa asemissa 9. ulkona, mutta pujotteli kirikierroksen hienosti 14,9-vauhdilla ja tuli joukon uloimpana lujaa maaliin. Jo samanlainen suoritus voi riittää tässä, ja ehkä hevonen vielä parantaakin saatuaan ehjän startin alle.

Yllättäjät: Muilla on tekemistä kärkikolmikon pieksemisessä. Ensimmäisenä mainitaan 11 Harminimoon Tinker, joka matkasi välistartissa 4. sisällä ja jäi lopussa umpisäkkiin. Tamma vaikutti terävämmältä kuin edelliskilpailuissaan. 1 Jumping Jack Harmilla olisi kapasiteettia kärkeen ja sillä on mm. Lucky Cloudin päänahka kesän voittojuoksustaan, mutta ruuna oli toivottoman epävarma viime kilpailuissaan. Ehkä hevonen on nyt tauolta taas parempi.

Juoksunkulku: Jumping Jack Harmi vie joukkoa, jos pysyy askelillaan. Carmen Lindy pyrkii aktiivisella kuskilla keulaan ja karkuun pelatuimmilta vastustajiltaan.

Pelijakauma: Up All Night (15%) on rutkasti aliarvostettu ja kuuluu kaikille lapuille.

Totopelikohde: Up All Night kiehtoo myös kaksaripelissä. Sen kautta pelataan kovat suosikit sekä yllätyshaut. Pelilinkki

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8, 4, 5
Suuri: 8, 4, 5, 11, 1

Toto4-3

Suosikki: 5-vuotiskauden avaava 1 Hard to Trick esitteli viime kaudella niin hyvää ja monipuolista osaamista, että nousee tauoltakin rankingin kärkeen. Hevonen on sekä nopea, jaksava että kirikykyinen. Martti Pellikan valmennettavat tulevat kunnossa viivalle, mutta Pellikka varoittelee hieman, että hokkibalanssi ei ole ainakaan aiemmin ollut Hard to Trickille paras mahdollinen.

Haastajat: 6 Hard Chip oli viimeksi nousemassa suojajuoksun jälkeen voittotaistoon, mutta laukkasi maalisuoran alussa. Teivossa ruuna kiitti hyvästä sisäratajuoksusta ja löylytti loppusuoran mittaisella kirillään kovia hevosia Sahara Sandstormin ja Wind of Victoryn johdolla. 4 Chris Crystal on Hard to Trickin tavoin ikäluokkatason hevonen. Se tienasi hienosti jo 2-vuotiaana ja riitti viime kesänä ennen tapaturmaista loukkaantumistaan muun muassa Tammahambon neloseksi. Tallitietojen mukaan Chris Crystal palaa viivalle melko valmiissa vireessä.

Yllättäjät: 9 Fakir Nyx spurttasi viime kilpailussaan Kuopiossa asiallisesti loppua 2. ulkoa ja hävisi vain kovakuntoiselle kaksikolle Johnny Flame-Oxan Cockadoodledo. 5 Rock Bolt kilpaili ennen pitkää taukoaan T76-tasolla finaalia myöten. Tähän kisaan se palaa isona arvoituksena. 7 Mars Cake on riviään kyvykkäämpi, mutta otetaan tauolta vain seurantaan.

Juoksunkulku: Hard to Trick pystyy pitämään sisäradalta keulat, jos taukohevosella satsataan tosissaan starttiin.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 6, 4
Suuri: 1, 6, 4, 9

Toto4-4

Suosikki: Laukkojen lomassa kovaa virettä pitkin talvea esitellyt 8 Onon Nopsahotti on joukon kovakuntoisin ja pärjäisi ravilla lähes varmasti. Keskiviikkona Vermossa ruuna yllätti pysymällä askelillaan ja jyräsi johtavan rinnalta oikein hyväksi kakkoseksi Valon Veenin voittamassa T64-lähdössä. Tämä tehtävä ei ole ainakaan tasokkaampi.

Haastajat: 6 Vincent Lax muistetaan joulukuulta muun muassa voittokone Jullen Ekon niittaajana. Ruuna oli myös viimeksi reilun kuukauden paussilta ihan hyvä ja riitti johtavan takaa kolmanneksi. Lähdön voitti kova Lulun Lupaus. Moni lähdön hevosista palaa tauolta ja niihin suhtaudutaan pelimielessä passiivisesti. Kuten suosikiksi pelattuun 5 Lahjottuun, jonka valmentaja Jouko Koski pelkää olevan tukkoinen, kun pakkaset ovat kiusanneet treenaamista. 11 Poika-Ramiini oli viimeksi asiallinen kakkonen toiselta radalta ilman vetoapua ja hävisi vain Drakenille. Tämä lähtö on kokonaisuutena tasokkaampi ja laukka voi olla lähellä takamatkan viitosradalta.

Yllättäjät: 7 Hissun Katti laukkasi viime kilpailussaan kärkitaistosta loppukaarteessa ja on selvästi riviään parempi. 1 Moido kulki viimeksi Vermossa lähtölaukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 28,9-vauhtia, loppukaarteen haparoinnin kera. Ari Moilanen käänteli hänniltä neljännelle radalle jo 600 metriä ennen maalia ja Moido olisi voinut saada vielä rahaa, jos kiri ei olisi katkennut uusiin harha-askeliin. 2 Villitykki väläytti toissa kerralla Jokimaalla nousuvirettä 4. sisältä ja löi mm. laukanneen Onon Nopsahotin. Viimeksi Kouvolassa lähtölaukka pilasi taas kerran pelin. 14 Kopran Suhari muistetaan viime talven hurjasta voittoputkesta. Nyt ruunan terveystilanne on tallitietojen mukaan parempi kuin aikoihin, joten hyvä sijoitus ei tulisi ihan niin jättiläismäisenä yllätyksenä kuin alustava pelikannatus antaa ymmärtää. 10 N.P. Turbo ja 9 Suvilei ovat ihan kyvykkäiltä mutta laukkaherkkiä ikitipsejä, jotka pystyvät yllättämään, jos ravi maittaa alusta loppuun. 15 Elias Juonetar on kyvyiltään kilvan eliittiä, mutta ainakin harjoitustietojen perusteella huippukuntoon on vielä matkaa. Kyvykästä tammaa kannattaa kuitenkin seurata tarkkaan jatkoa ajatellen, varsinkin sitä kuinka sen ravi luistaa jalkaoperaation jälkeen.

Juoksunkulku: Moido aloittaa keulassa. Lahjottu tai Vincent Lax hakee siltä piikkipaikan.

Pelijakauma: Lahjottu (29%) on liian paljon pelattu suoraan pitkältä tauolta. Onon Nopsahotti (12%) taas on aliarvostettu kärkirankkaus. Yllättäjäkategoriasta löytyy maukkaita merkkejä Hissun Katin (5%), Moidon (4%) ja Kopran Suharin (2%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 8, 6, 7, 1, 2
Suuri: 8, 6, 5, 7, 1, 2, 11, 14, 10, 9