Ravivihje: Toto86 Solvalla ja Jägersro 30.1.2019 – jättipottikierros

Julkaistu:

Toto86
86-pelin jackpot-kierrokset jatkuvat ja keskiviikkoillan potissa on 705 515 euroa ekstraa.
Useimmista varmavaihtoehdoista luottohevosiksi nostetaan Solvallan kohteissa melko sopivan tehtävä edessä olevat suosikit Quite Right ja Einstein Sisu. Jägersrosta läpivarmaksi poimitaan vielä Steen Juulin lahjakas Victory Island, jonka hyvyydestä ruotsalaiset eivät vielä ehkä ole täysin perillä.

Yllättäjistä mielenkiintoisimmilta tuntuvat Nelle Atticus Jake (86-1), Inertial (86-3), Imma Hanover (86-4) ja Strong Case (86-7).

Tukholmassa ollaan keskiviikkona selvästi pakkasen puolella, Malmössä niukasti plussalla. Sateita ei ole tiedossa kummallakaan paikkakunnalla, joten raviolosuhteet ovat hyvät.


Toto86-1

Suosikki: Tehtävä on periaatteessa varsin otollinen 9 Partizan Facelle. Adrian Kolgjinin ruuna osoitti loppuvuoden starteissa vahvaa kuntoa, mutta käyrä on ollut laskeva. Toissa kerralla se ei pystynyt parantamaan takajoukoista ja taipui viimeksi johtavan rinnalta selvästi. Ehkä raskaat juoksut ovat vieneet parhaan terän? Vastus on nyt selvästi aiempia kertoja helpompi, joten voitto on täysin mahdollinen jos kunto on vielä kohdallaan. Vaatimattomien suoritusten jälkeen siihen on kuitenkin vaikea luottaa.

Haastajat ja yllättäjät: Monella haastajallakin päivän vireen kohdalle voi laittaa ison kysymysmerkin. 7 Bikinin viime kausi sujui mollissa, mutta viimeksi tamma pisteli kyllä hyvällä otteella toisen kaarteen laukkaansa asti. Loppumatkalla tamma ei enää riehunut takaa kun alku oli reipas, ja tällä kertaa ensimmäinen kierros onkin tarkoitus ottaa tasaisemmin. 1 Twigs Briard suoritti viime kerralla 3. ulkoa asiallisesti ja voi parantaa lyhyemmällä starttivälillä. Hyvistä asemista kärkipäähän. 2 Demolition Man F. esiintyi lupaavasti toissa kerralla, mutta menetti viimeksi pelin laukkaan jo ennen lähtölinjaa. Talvikausi sopii sille ja ”suosikkikuskilla” onnistuminenkin voisi tulla. 6 Nelle Atticus Jake oli viimeksi ponneton johtavan takaa, mutta näytti hyvävireiseltä edellisessä kisassa kun jäi 3. sisälle vaille vapaata. 4 Kung Edward kulki viikko sitten 6. sisältä ihan mallikkaasti loppua ja voisi tuoreella vireellään olla korkealla, vaikkei normaalisti olekaan näihin sarjoihin enää oikein voittajahevonen. 3 Pokemon Ås mahtuu myös tauosta huolimatta peleihin, sillä Marcus Lindgrenin hevoset ovat osoittaneet vahvaa virettä viime aikoina. Jos suosikki ei pysty parhaimpaansa, lähtö on erittäin yllätysaltis, eikä kaikkien rastaaminenkaan ole huono vaihtoehto jos pelitili antaa myöten.

Juoksunkulku: 5 Unik Tamsen voi ottaa ensimmäiset keulat, mutta mitä sen jälkeen seuraavaksi tapahtuu, on hyvä kysymys. Tuskin Partizan Facella maltetaan selässä kovin kauan ajaa.

Pelijakauma: Partizan Face (41%) on ansaittu suosikki. Nelle Atticus Jake (3%) voisi olla hieman enemmän pelattu.

Ranking: A) 9 B) 7, 1, 2, 6, 4, 3 C) 8, 5 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-1

Pieni: 9, 7, 1, 2, 6, 4, 3
Suuri: 9, 7, 1, 2, 6, 4, 3

Toto86-2

Suosikki: Johtavan takaa juosten loppua viime kerralla pistellyt 2 Quite Right on loistoasemista selvänä suosikkinakin kelpo varma, sillä Björn Goop päässee hakemaan sujuvasti keulapaikan hallintaansa. Kun kovimmilla haastajilla kuntopuoli on hieman epävarmalla tolalla, vauhti rauhoittunee matkalla sen verran, että ykkössuosikki vetänee lähtöä maaliin asti.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Pomeroll Am pisteli Örebron startissa 2. ulkoa lopun pontevalla tyylillä, mutta oli sen jälkeen kerran poissa ja starttiväli on venynyt. Siitä huolimatta ykköshaastaja. 9 Green Keeper U.S. ei suoranaisesti häikäissyt loppuvuoden starteissa, vaikka sijoitukset asiallisia olivatkin. Tauolta ja kengät jalassa suosikin kukistaminen tuntuu haasteelliselta tehtävältä. Yllätysosastolta esiin voi nostaa 11 Querys Alesion, joka nousi viimeksi 6. ulkoa 14,1-vauhtisella päätöskierroksella totoon ja voi parantaakin otteitaan tähän. 1 Anddontsayitsover puolusti viime kerralla pikamatkalla keulaa Quite Rightia vastaan, mutta väsähti lopussa, joten täydellä matkalla paikka johtavan peesissä kelvannee. Siitä sopivalla vauhdinjaolla totosija on mahdollinen.

Juoksunkulku: Anddontsayitsover luovuttaa vetotyöt Quite Rightille. Tasavauhtinen 3 Carla d'Eronville voi edetä toisen radan vetäjäksi.

Pelijakauma: Quite Right (50%) on lievästi ylipelattu, Green Keeper U.S. (17%) selvemmin.

Ranking: A) 2 B) 5, 9, 11, 1, 8 C) 3, 6, 10, 7, 12 D) 4

IS-pelisuositus - Toto86-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto86-3

Suosikit: 1 Baxo Epice nousi Bjerken 75:ssä 3. ulkoa toiseksi ja oli Åbyssä vielä lähempänä voittoa pykälää edempää. Martin de Bosin ohi se ei kuitenkaan päässyt. Yhtä kovia ei ole nyt vastassa, joten jos verkkaisesti avaava ruuna ei jää ykkösradalta liian hankaliin asemiin, voitto on mahdollinen. 10 Havefunwithme osoitti hyvää virettä toissa kerralla, vaikka sekin sai 2. ulkoa tyytyä kakkossijaan. Edelle jäi viime lauantain 75-voittaja The Real Star. Viime kerralla volttilähtö tuotti sille ylitsepääsemättömiä ongelmia, joten sen startin saa unohtaa. Takaakin taistoon. 2 Alonso Caesar ei jaksanut puristaa viimeksi johtavan rinnalta aivan maaliin asti, muttei esitystä silti suuremmin voi moittia. Toissa kerralla Ken Eccen ajokki otti samalta paikalta kontrolloidun voiton. Kärkiporukasta nytkin korkealle.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Ibelieveinamerica osoitti vahvaa virettä voittamalla Axevallan 75-kisan lopulta ylivoimaisesti. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei siitä toki ole syytä tehdä, sillä olosuhteet olivat monelle sopimattomat. Sen jälkeen ruuna oli kerran pois, mutta valmentaja vakuuttaa vireen olevan hyvä. Mahdollinen. Yllätysosastolta isompaan systeemiin poimitaan ulkoradan paikasta huolimatta 8 Inertial. Kuolemanpaikka oli sille kurakelissä viimeksi nimensä veroinen, mutta tammikuun alussa 5-vuotias latasi sisältä lopun räväkästi 09-kyytiä. Sisäpuolella on pääosin verkkaisia avaajia, joten Peter Untersteinerin ajokki voi päästä hyvänä lähtijänä mukaviinkin asemiin. Tallikaveri 4 Panamera on osoittanut myös asiallisia otteita ja voi sopivalla juoksulla kolkutella kärkisijoja.

Juoksunkulku: 5 Elof Palema voi olla alussa nopein, sillä suurin osa eturivin hevosista ei ole tullut tunnetuksi starttinopeudestaan. Alonso Caesar voi olla lopullinen keulahevonen.

Pelijakauma: Suosikkitrio on melko tasainen, joten Baxo Epice (16%) ja Havefunwithme (18%) tuntuvat edullisilta merkeiltä. Inertial (5%) on jäänyt turhan vähälle huomiolle, Ibelieveinamerica (20%) on hieman liikaa pelattu.

Ranking: A) 1, 10, 2 B) 3, 8, 4, 5, 6, 7 C) 9, 11 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-3

Pieni: 1, 10, 2
Suuri: 1, 10, 2, 3, 8, 4

Toto86-4

Suosikit: 4 Livi Memory on ottanut kaksi keulavoittoa varsin hyvällä otteella ja saa ykkösvihjeen tasaisessa mailin voltissa. 5-vuotias on jättänyt vaikutelman, että sisälläkin on vielä jonkin verran, eikä nelosradasta huolimatta keulaan pääseminen ole tässäkään poissuljettua. Muullakin juoksulla mahdollinen. 8 Fast Moving Cash on tehnyt parijonosta vahvat lopetukset, vaikkei voittoja ole tullutkaan. Hieman muiden armoilla se on tälläkin kertaa, mutta ehkä Örjan Kihlström voi kääntää kakkoset ykköseksi? Selväksi suosikiksi luotettu 7 Bella M.J. ei varsinkaan volttilähdössä ole niin varma suorittaja, kuin nätistä tilastosta voisi päätellä. Erityisen rivakkaan avaukseen se ei ole osoittanut viitteitä ja lyhyellä matkalla tasoituksen antaminen ensi metreillä voi osoittautua kalliiksi. Jos se taas pääsee heti kärkiryhmään, menestyskulun jatkuminen on todennäköistä. Viime kerralla se ei päässyt johtavan rinnalta keulahevosen ohi lopussa.

Haastajat ja yllättäjät: 5 Imma Hanover näytti viime kerralla 3. ulkoa selässä kolmatta rataa kärkeä kohti hilautuessaan erittäin vaaralliselta kunnes laukka yllätti loppukaarteessa. Viitosradan selvittäessään tamma voi ottaa tässä revanssin. 10 Topspin ei esittänyt johtavan takaa ihmeitä viime kerralla, mutta lyhyempi starttiväli voi tuoda otteisiin lisäterävyyttä. Paikka ei toki ole herkullisin lyhyelle matkalle. 6 Petunian osalta paljon ratkeaa heti lähtösuoralla. Jos Mattias Djuse pääsee kärkiporukkaan, totosija ja jopa voittokin on mahdollinen. Viimeksi 4-vuotias tuli lopun mukavasti 13-vauhtia. 2 Ithaki Boko nostetaan myös isompaan systeemiin. Toisohjaisuudesta kärsinyt tamma hyötyisi selvästi jos saa pidettyä asemat kärkiryhmässä. Viimeksi se ajautui 2. sisältä päätössatasella vähän kiinnikin.

Juoksunkulku: Etuvoltissa ei ole varsinaisia raketteja, joten juoksupaikkojen jakautuminen on varsin avoin tapaus. Petunia voi kuskin ajoituksen onnistuessa päästä parhaiten liikkeelle. Livi Memory lähti viimeksi kakkoselta reippaasti, toki paikka on nyt hankalampi. Bella M.J. lähti lokakuussa kakkosradalta epävarmasti ja laukkasi edellisessä volttilähdössään juoksuradalta.

Pelijakauma: Bella M.J. (46%) on ylipelattu, mutta pinnat tulevat vielä päivällä alaspäin. Livi Memory (20%) on vielä edullinen. Imma Hanover (2%) tuntuu nyt turhan unohdetulta.

Ranking: A) 4, 8, 7 B) 5, 10, 6, 2 C) 9, 3, 1 D) 11, 12

IS-pelisuositus - Toto86-4

Pieni: 4, 8, 7, 5, 10
Suuri: 4, 8, 7, 5, 10, 6, 2

Toto86-5

Suosikki: 10 Victory Island on osoittanut Tanskan starteissa hyviä otteita ja jättänyt vaikutelman, että voi nousta sarjoissaan vielä reilustikin. Halmstadin joulun 75-lähdössä ruuna oli johtavan rinnalta turhan virkeä ja väsyi lopussa. Pari viimeisintä voittoa ovat tulleet keulasta, mutta marraskuussa Steen Juulin suojatti esitti vahvan kirin parijonostakin. Se voisi päästä tässä kohtalaisen hyviin asemiin, ja kun lähdön vauhdinjako haiskahtaa hieman loppua kohti hidastuvalta kärjen osalta, niin voitto on ulottuvilla. Vasta kolmossuosikkina mukava varmayritys!

Haastajat ja yllättäjät: 9 Precious Lord nousi viimeksi isopalkintoisessa 4-vuotiskisassa 6. sisältä ulos päätöskierroksella ja tuli asiallisesti 13-vauhtia. Joulukuun voitot tulivat keulasta, joten rata-arvonta ei varmasti tuottanut sille mieluisinta tulosta. Juoksun juontuessa mahdollinen toki. 5 Bonny Boy otti viimeksi 4. ulkoa hallitun voiton 13-lopetuksella ja on osoittanut mukavia vauhteja muutenkin. Kuskinvaihdos johtuu ravikilpailusäännöistä kun Conrad Lugauer omistaa toisen tallista mukana olevan hevosen. Vaihdosta ei voi pitää suoranaisena plussana. 3 Marys Overandout on lähdön todennäköisin keulahevonen. 75:ssä sen paukut eivät vielä riittäneet, mutta viime kerralla Erika Perssonin ruuna vastasi johtopaikalta maaliin saakka. Vähemmän ajava kuski ei välttämättä pääse säätämään vauhtia mieleisekseen ja takaa tulevien torjuminen voi siinä tapauksessa olla lopussa hankalaa. Kelpo suorituksia tehneet 7 Alcantra Beech, 2 Hives ja 6 Il Boscaiolo omaavat myös mahdollisuuksia totokamppailuun.

Juoksunkulku: Marys Overandout ottanee keulapaikan hallintaansa, vaikka Thomas Uhrberg voi saada 1 Vega Östervangin aiempaa paremmin liikkeelle.

Pelijakauma: Victory Island (19%) on prosenttienkin valossa maistuva tapaus.

Ranking: A) 10 B) 9, 5, 3, 7, 2, 6 C) 4, 1, 11 D) 12, 8

IS-pelisuositus - Toto86-5

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto86-6

Suosikki: Vahvan suorituksen toissa kerralla tehnyt 10 Einstein Sisu jäi viimeksi 75-lähdössä 3. ulkoa viimeisen kierroksen alussa hyökkäysten alkaessa parijonoon, eikä kiritilaa kunnolla irronnut lopussakaan. Tehtävä vaikuttaa tällä kertaa melko sopivalta ja Ulf Ohlssonin ajamalla ruunalla on tilaisuus napata voitto. Juoksupaikka tuskin jää alussa erityisen kauas, sillä paaluhevoset eivät ole kovin reippaita ja monelle kelpaa sisärata. Huippukuskit pystyvät tekemään peliliikkeitä nopeastikin, ja Einstein Sisu voi hyvinkin olla keulassa aikaisessa vaiheessa. Sopiva varma, vaikka peliosuus onkin melko korkea.

Haastajat ja yllättäjät: 8 Djorkaeff Sisu teki kolmen kuukauden paussilta varsin mukavan suorituksen Örebrossa nousten 5. ulkoa kärjen tuntumaan 14,4-vauhtisella päätöslenkillä. Ruuna osoitti syksylläkin jo vähän terävämpiä otteita ja voi starttien myötä parantaa. Mahdollinen, jos suosikilla ei ole paras päivänsä. 7 Buzzer Beater on tehnyt parissa viime kisassa hyvät suoritukset, vaikka sijoitukset ovatkin jääneet vaatimattomiksi. Bergsåkerin 75:ssä 4-vuotias tuli viimeisen ringin hänniltä 13-vauhtia. Per Linderoth tyytynee selkäjuoksuun tässäkin, kun tähtäimet ovat tulevaisuudessa. Sopivilla väylillä korkealle. 4 Rim Perfect on vaihtanut tauon aikana valmentajaa. Vaikka kyseessä on hyvä hevonen, voi puolen vuoden paussilta voitto olla tiukassa. Uudenvuodenpäivänä 2. sisältä voittoon kirinyt 2 Pyrolator laukkasi viimeksi loppukurvissa noustuaan samalta paikalta toiselle radalle. Takamatkan hevoset tuntuvat nyt turhan vauhdikkailta. 9 Lukas Bris jäi viimeksi vaille kiritilaa, mutta tuli Gävlessä lopun virkeästi. Sopivissa selissä ruuna voi kivuta totokahinoihin.

Juoksunkulku: Paalulla ei ole erityisen reippaita lähtijöitä, joten 20 metrin hevoset voivat olla nopeasti ”iholla”. Einstein Sisu voi singahtaa ennen puolimatkaa kärkeen.

Pelijakauma: Einstein Sisun (58%) pinnat ovat ylärajoilla. Djorkaeff Sisu (6%) voisi olla vähän enemmänkin pelattu. Rim Perfectin (15%) peliosuus tuntuu liian suurelta.

Ranking: A) 10 B) 8, 7, 4, 2, 9, 1 C) 11, 6, 3 D) 5

IS-pelisuositus - Toto86-6

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto86-7

Suosikki: Kahdesti keulasta voittanut 3 Digital Data on hyvistä asemista nytkin mahdollinen. Viimeksi Jörgen Sjunnessonin ajokki pisteli päätöspuolikkaan 13,9-vauhtia ja otti ykkössijan hallitusti. Nopea avaaja saattaa tällä kertaa saada kovankin haasteen sisäpuolelta, ja jos keulapaikka ei irtoa, tehtävä muuttuu vaativammaksi. Peliosuus on siihen nähden korkealla, joten isommalle lapulle rastataan muutama muukin.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Franklin Face tuli viime kerralla kaukaa takaa hyvin perille asti. Päätöskierros sujui 4-vuotiaan osalta 13,6-vauhtia. Adrian Kolgjinin ajokki avaa hyvin ja voi otella kärkipäästä voitosta, jos suosikki ei pääse ilmaiseksi keulaan. 5 Cannon Flame nousi viimeksi 5. ulkoa 14-vauhtisella kirillä niukkaan voittoon. Peter Untersteinerin ajama 5-vuotias ei ole alussa nopeimpia, mutta pystyy lopussa ohittamaan monet. Mukaan myös Norjan Kriterium-finalisti 10 Strong Case, joka teki viimeksi 2. sisältä tasaisen suorituksen, mutta oli edellisellä kerralla oikein terävä valuttuaan ensin väsyvän takana 3. sisältä peräpäähän. Pitkältä tauolta tuleva 6 Nome Dee meni viime vuonna ihan hyvin, mutta jäänee nopeiden avaajien ulkopuolelta tässä alussa taustalle, joten kärkeen nouseminen ei ole helppoa. 1 Haicon vastasi toissa kerralla keulasta perille, mutta esiintyi viimeksi kehnosti 4. sisältä. Håkan K. Persson varustaa ruunan kokolapuilla ja pyrkii puolustamaan johtopaikkaa. Voitto voi olla tiukassa, mutta suosikille taktiikka voi aiheuttaa ongelmia. Etukäteispuheet voivat tietysti vaihtua tosi tilanteessa nöyryydeksi suosikin tullessa rinnalle.

Juoksunkulku: Haicon ja Digital Data iskevät yhteen alkumetreillä. Ensin mainittu osoitti Suomen starteissa hyvää lähtönopeutta ja voi varustemuutoksella pystyä torjumaan suosikin.

Pelijakauma: Digital Datan (54%) pinnat ovat liian ylhäällä. Franklin Face (7%) ja Strong Case (3%) ovat edullisia tapauksia.

Ranking: A) 3 B) 4, 5, 10, 6, 1, 7, 9, 2 C) 8, 12 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-7

Pieni: 3
Suuri: 3, 4, 5, 10

Toto86-8

Suosikit: Erittäin tasaisessa päätöskohteessa ykkösmerkiksi nousee 1 Viking Grace. Toissa kerralla Riina Rekilän suojatti jäi johtaneen Ice Winen taakse voimissaan vaille tilaa, viimeksi 13,5-vauhtinen kirikierros 3. ulkoa riitti kolmanneksi. Kanadalaistamma avaa hyvin, muttei kuitenkaan pystyne puolustamaan johtopaikkaa. Kärjen läheisyydestä Ulf Ohlssonilla vahvistuva 4-vuotias on kuitenkin kärkimatsissa. 5 Beautiful Bacardi teki 6. ulkoa kelvollisen 13,0-vauhtisen kirikierroksen viimeksi. Mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen kokeva tamma on ollut paras vapaalta radalta, joten Björn Goop suunnistanee nyt heti eteenpäin. Keulasta kova, mutta jos sinne ei pääse, hankaloituu tehtävä voiton suhteen selvästi.

Haastajat ja yllättäjät: Lapulle poimitaan em. kaksikon lisäksi 4 Thelma de Glatigne, joka olisi ilman viime kerran suoritusta ollut tähän pikamatkalle kihisevä pelihevonen, mutta Shorthanded Jagin takaa olisi kyllä pitänyt pystyä kakkossijaan. Keulat Oskar J. Anderssonin ajokki ottanee, ja jos vaisuus oli tilapäistä, voittokaan ei ole mahdoton. Luotettavasti esiintyvä 11 Chapter N.Deo joutuu tällä kertaa seurailemaan muiden edesottamuksia alkumatkalla. Jos juoksupaikoista syntyy kinaa, ei kärkikamppailuun nouseminen ole takarivistäkään poissuljettua. Viimeksi 2. ulkoa maalisuoralla tilaa saanut jenkki tuli loppumetrit juosten. Toissa kerralla keulasta hallinnut 3 Odessa Celeber ei saanut viimeksi hännillä hommaan oikein mitään otetta. 2 Drizzle C.C. on kyvykäs menijä, mutta yli vuoden tauolta voitto lienee vielä liikaa vaadittu. Reippaasti avaava 5-vuotias hankkinee toki hyvät juoksuasemat.

Juoksunkulku: Thelma de Glatigne lataa keulaan, vaikka Viking Grace ja Drizzle C.C. lähtevät sisempää hyvin. Beautiful Bacardi lienee nopeasti kyselemässä vetotöitä, kun Thelma de Glatignella on kesympi suoritus alla.

Pelijakauma: Beautiful Bacardin (37%) selvä suosikkiasema ei ole perusteltu kun nopeampi hevonen lähtee sisäpuolelta. Viking Grace (19%) onkin maistuvampi tapaus. Chapter N.Deo (20%) on liikaa pelattu. Viime suoritus on heijastunut Thelma de Glatignen (6%) pinnoihin liikaakin.

Ranking: A) 1, 5 B) 4, 11, 3, 2 C) 6, 7, 10, 9, 8 D) -

IS-pelisuositus - Toto86-8

Pieni: 1, 5, 4
Suuri: 1, 5, 4

IS-pelisuositus

Pieni
Toto86-1: 9, 7, 1, 2, 6, 4, 3
Toto86-2: 2
Toto86-3: 1, 10, 2
Toto86-4: 4, 8, 7, 5, 10
Toto86-5: 10
Toto86-6: 10
Toto86-7: 3
Toto86-8: 1, 5, 4
Hinta: 15,75 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto86-1: 9, 7, 1, 2, 6, 4, 3
Toto86-2: 2
Toto86-3: 1, 10, 2, 3, 8, 4
Toto86-4: 4, 8, 7, 5, 10, 6, 2
Toto86-5: 10
Toto86-6: 10
Toto86-7: 3, 4, 5, 10
Toto86-8: 1, 5, 4
Hinta: 176,40 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi