Ravivihje: Toto65 Teivo 28.1.2019

Julkaistu:

TOTO65
Magic Mondayn Toto65-peli ajetaan Oulun pakkasperumisen myötä alustavasta suunnitelmasta poiketen pelkästään Teivossa.

Toto65-1

Suosikki: 5 Häyrilän Hero ehti startata Arto Hammarilta viime keväänä kuudesti ja voittaa kahdesti ennen kuin vaivat veivät sen tauolle. Jaksava ruuna pelataan nyt pitkä tauko huomioiden aika selväksi suosikiksi. Kyvyt huomioiden hevonen kyllä erottuukin, mutta kysymysmerkkejäkin riittää. Valmentajan mukaan hevonen tuskin on heti terävimmillään ja kisa on myös sen ensimmäinen kokemus lähtöautoon.

Haastajat: 3 Disain on näyttänyt sellaisia vauhteja, että riittää tässä seurassa taatusti, jos ravaa. Se onkin sitten isompi jos. Kouvolan taukostartissa ruuna laukkaili hyvin nopeasti hylkäykseen.

1 Apteekkari on tullut viimeisissään hitaan alun jälkeen kirikierroksen ihan mukavaa kyytiä. Pienessä lähdössä alun kankeus ei haittaa aivan niin paljon.

Yllättäjät: 6 Sörkän Söör on sortunut parissa viimeisessään vaihteeksi laukkailemaan, mutta kulki Lahdessa hypyn jälkeen ihan positiivisesti. 4 Golda Napanderi ei ole ollut viimeisissään ihan terävimmillään, mutta puhtaasti vauhdeiltaan ori on lähdön kärkeä. 7 Kuun Obeliks oli marraskuussa vaisu tauolta, eikä valmentaja oikein usko, että se on nytkään laiskana treenaajana tauolta heti ihan tasollaan.

Pelijakauma: Apteekkari (5 %) on alustavan jakauman kiehtovin merkki. Kuun Obeliks (13 %) selkeimmin yliarvostettu.

Juoksunkulku: Epävarmojen hevosten kiihdytys, jossa on melkoinen arpominen jo siinä, että ketkä starttaavat oikealla askellajilla. Golda Napanderi ja Sörkän Söör ovat pohjimmiltaan nopeimmat kiihdyttäjät ja Disainkin voisi päästä reippaasti liikkeelle. Apteekkari ja Häyrilän Hero kiihdyttävät varmasti hitaasti.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 3, 1, 6

Toto65-2

Suosikki: 3 BWT Dictatorin ura alkoi positiivisesti 3-vuotiaana, mutta menossa on vielä epävarmuutta ja hevoseen on vaikea suunnata täyttä luottoa Teivossa, vaikka tehtävä sinänsä vaikuttaa sopivalta. Valmentajan mukaan pikkutauon päätteeksi on ajettu 19-vauhtinen hiitti, joten sen puolesta hevosen pitäisi olla tauolta heti valmis. Ravilla varsa on varmasti lähellä voittoa, mutta esimerkiksi uran ensimmäinen autolähtö voi olla kompastuskivi.

Haastajat: 1 Silenos Speyburn otti viimeksi uransa avausvoiton vahvan esityksen päätteeksi johtavan rinnalta ja ura on noususuunnassa. Tamma on hieman tasavauhtinen, mutta puolestaan sitkeä.

2 Propellant otti voittonsa keulasta ja on nytkin tyrkyllä sille paikalle. Sopivassa tehtävässä ruuna voisi vetää maaliinkin saakka, vaikka viime kisoissa lopun puristuksessa on ollut toivomisen varaa.

Yllättäjät: 4 Baron Box kannattaa mahduttaa pelaamattomana mukaan systeemeihin. Viimeisissään laukkaillut ori on näyttänyt ehjissä starteissa hyviäkin vauhteja ja saa nyt Esa Holopaisen kyytiinsä. 7 Donciliouksella lähti viimeksi kenkä ja sen saa unohtaa. Loka- marraskuun taso riittäisi tässä korkealle. 5 X-Fire K.A. voitti Turussa oikein sopivan tehtävän johtavan takaa, mutta oli viimeksi lähinnä tasainen sisäratajuoksulla. 6 Responsible on ollut tammikuun starteissaan oikein vaisu.

Pelijakauma: BWT Dictator (51 %) on epävarmana varsana hieman liikaa luotettu. Yllättäjistä nostetaan lapulle aliarvostetut Baron Box (1 %) ja Doncilious (3 %).

Juoksunkulku: Propellant ottaa ainakin aluksi keulapaikan ja tuskin luovuttaa sitä kuin korkeintaan suosikille.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 3, 1
Suuri: 3, 1, 4

Toto65-3

Suosikki: Risto Airaksisen takaisin otsikoihin tuonut 4 Wind of Victory on Toto65-pelin luotetuin. Tamma koki viimeksi vaihteeksi tappion, mutta esitys oli kuitenkin tätä kovemmassa tehtävässä ihan hyväksyttävä, kun hevonen polki pitkällä kirillä 4. ulkoa kirilenkin 14,8-vauhdilla.

Haastajat: Ykköshaastajaksi IS Ravien papreissa nousee eri hevonen kuin pelikansalla. 5 Darena on saanut kaksi starttia tauolta ja suunta on oikea, vaikka viime esityskin oli johtavan takaa lopulta vain tasainen. Nopealla avaajalla ja todennäköisella keulahevosella on kuitenkin selkeää parannuspotentiaalia, nyt kun se on pääsemässä taas säännölliseen starttirytmiin.

6 Cappucetto omaa yllätyspotentiaalia, vaikka onnistuukin harvoin. Tamma oli Uumajassa laukkojen lomassa mainio, mutta tukehtui Seinäjoella painamiseen ja sen voi unohtaa. Vauhtia riittää ja ykkönen tulee heti, kun hevonen käyttää sitä oikeassa kohdassa lähtöä.

1 Bluebird Nash on pelaajien selkeä kakkosvalinta, mutta esitykset ovat olleet hetken jo kovin tasaisia. Tammalle tehdään tähän tosin mahdollisesti terävöittäviä varustemuutoksia, jonka myötä hieman aiempaa parempaa voisi olla luvassa. Lähtöpaikka on periaatteessa hyvä, mutta keulapaikan puolustaminen tuskin onnistuu.

Yllättäjät: Pitkästä aikaa hyvälle paikalle päässyt 2 Kebell Sånna oli viimeksi aiempaa parempi, mutta jouksukin toki meni aika nappiin. Voitto yllättäisi toki edelleen, mutta hyvä sijoitus ei. Porissa keulasta hallitusti voittaneen 10 Leader Arian juoksut ovat menneet pari kertaa totaalisen mönkään, eikä viime sijoituksiin kannata takertua.

Pelijakauma: Wind of Victory on liian suuri suosikki (71 %), vaikkakin selkeä ykkösrankkaus. Bluebird Nashia (16 %) on myös rastattu liikaa. Muut haastajat ja yllättäjät ovatkin sitten aliarvostettuja ja lähtö pelataan suosituksissa ahneena leveästi.

Juoksunkulku: Darena pamauttaa johtoon ja sillä saatettaisiin nyt olla jo halukkaita kokeilemaan keulasta. Cappucetto saattaa tosin kuumua siinä määrin, ettei kuskin sille suunnittelema selkätaktiikka välttämättä onnistukaan ja silloin kisassa on taatusti vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 4, 5
Suuri: 4, 5, 6

Toto65-4

Suosikki: 3 Selene Lune polki Vermossa näyttävään voittoon, kun muut keskittyivät hurjastelemaan ja vauhtikestävä tamma pääsi käyttämään parasta asettaan kirivaiheessa. Tasavauhtinen hevonen on usein haavoittuvainen ja varsinkin suosikkina vastenmielinen pelattava, mutta juostava matka 2600 metriä tasoittaa toki sitä murhetta. Kunto on vakaa ja suoritusvarma menijä on varmasti taas taistossa, muttei saa yllättää, jos joku lyö sen pätkällä.

Haastajat: Eturivi näyttää sellaiselta, että 7 Moonlight Stormin pitäisi aika ulkoakin päästä vaikeuksitta keulaan, josta se on luonnollisesti se hevonen, joka on ainakin ohitettava voittaakseen. Loppuun kaivattaisiin hieman lisää puristusta ja viimeksikin keulajuoksun päätteeksi tarjottiin voittoa, mutta ruuna tyytyi kakkoseen.

8 May Rose väläytteli luokkaansa ikäluokkakisoissa, mutta epäonni ja epävarmuus jättivät sen pienempiin ansioihin, kuin sillä olisi ollut potentiaalia. Tauolta ja ensimmäisessä hokkistartissaan hevonen on arvoitus, mutta varmasti perustasoltaan hyvinkin riittävä tapaus näihin sarjoihin.

Rehti 6 Dreamy Chip on lähdön neljäs realistinen voiton tavoittelija. Ruuna ei ole ollut ihan lennokkaimmillaan viimeisissään, muttei sitä nyt moittiakaan voi.

Yllättäjät: 5 Atos Palmen on terävöitynyt ammattikuskeilla ja 4 Miraz on menossa parempaan suuntaan saatuaan startteja tauolta, mutta ykköseksi niillä riittäisi vielä kovasti parannettavaa.

Pelijakauma: Selene Lune on liian suuri suosikki (39 %). May Rose (12 %) on selkeän aliarvostettu.

Juoksunkulku: Moonlight Storm pamauttaa ulkoa keulaan. Selene Lune, May Rose ja Dreamy Chip ovat kaikki hevosia, joilla ei tarvitse väistellä paikkaa johtavan rinnalla, mutta tuskin tässä kukaan alkaa siinä tosissaan rummuttamaan kisaa vauhtijuoksuksi tällä matkalla.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3, 7, 8
Suuri: 3, 7, 8, 6

Toto65-5

Suosikki: 9 Eeti oli viikko sitten loistava suoraan pitkältä tauolta ja kiri taustalta varmaan voittoon. Urallaan paljon ongelmista kärsineen hevosen kohdalla ei ole itsestäänselvyys, että startti vie eteenpäin, vaan se voi tietää takapakkiakin, mutta viime näytöllä ori on luonnollinen ykkösrankkaus.

Haastajat: 11 Viano saa myös taukostartistaan plus-merkinnän, kun hevonen kiri Seinäjoella loppua samoja kyytejä 26,7/700 metriä, kuin Eeti 26,7/700 metriä Teivossa.

Vauhdikas 1 Jasun Velho on takonut kärkisijoja läpi talven ja on hyvältä paikalta nytkin varmuudellaan kärkitaistossa.

Viime kaudella 5 kertaa voittaneen 4 Vili Kuupperin talvi on ollut katkonainen ja vaisu, mutta viimeksi nähtiin parempaa ja ori vaikuttaa vihdoin olevan löytämässä taas vireensä. Turussa Vili Kuupper menetti kirivaiheen aluksi aika paljon asemiaan väsyvän takana ja polki tilaa saatuaan juosten.

Yllättäjät: 3 Humu-Liisa jäi Porissa pussiin ja kiersi viimeksi koko matkan kolmatta, joten tamma on tauluaan vaarallisempi. 10 Vinhatuuri on äärimmäisen nopea, mutta tahtotila vaihtelee. Viimeisissä motiavaatio on jättänyt toivomisen varaa. 2 Vilox on samaa sorttia. Kyydit riittäisivät, mutta puristus ei.

Pelijakauma: Eeti (27 %) ja Viano (20 %) on aliarvostettu suosikkikaksikko ja lähtö yritetään selvittää kahdella merkillä, vaikka Humu-Liisassa (3 %) olisi yllätyspotentiaalia.

Juoksunkulku: Vilox ottanee ensimmäisen keulan, mutta tyytyy selkäjuoksuun. Lopullinen keulahevonen on siten Jasun Velho tai Vili Kuupper.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 9, 11
Suuri: 9, 11

Toto65-6

Suosikki: Kolme peräkkäistä Vermon voittoa alla Teivoon saapuva 1 Stonecapes Quantum on Toto65-pelin toinen prosenttirohmu. Ruuna onkin kiistatta lähdön selvästi kovakuntoisin, mutta ykkösrata saattaa tuoda aika laillakin mutkia matkaan, sillä keulapaikan puolustaminen ei vaikuta ollenkaan todennäköiseltä. 5-vuotias ehtisi tässä tosin kauempaakin, mutta sisäradasta voi muodostua totaalinenkin loukku.

Haastajat: 5 Catahecassa Zest juoksee hyvin todennäköisesti johtopaikalla. Seinäjoella ori otti hurjan Roberto Diverin takaa yllättävän laukan, johon paloi totosija Toto75-lähdössä.

11 Rainbow Highlight kisaa vahvassa talvivireessä ja viime kisojen totosijaputken arvoa nostaa se, että hevonen on usein ollut mukava railakkaissa avauksissa. Huonolta paikalta ori välttää sellaisen, mutta joutuu sitten tietysti muuten erilailla töihin ja kiertelemään.

8 Way To Go jyräsi Uumajassa komeasti johtavan rinnalta ja olisi sellaisena vaarallinen tässä huonolta paikaltakin. Viime kisan vaisuus meni pöpperöisen radan piikkiin.

Yllättäjät: 4 Basswood Grove ja 7 Newyorker Li on varsin tasavauhtinen kaksikko, mutta kummallakin on potentiaalia voittakin, jos kisasta tulee vauhdinjaoltaan etupainotteinen. Kyvykäs 3 Beretta Hoss oli pitkältä tauolta aika vaisu. Tamma parantanee, mutta tuskin tarpeeksi näin nopeasti.

Pelijakauma: Stonecapes Quantum (64 %) on mahdollisen loukkupaikan vuoksi liikaa luotettu. Vihjeen haastajakolmikko on näin kokonaisuudessaan aliarvostettu.

Juoksunkulku: Beretta Hoss ja Catahecassa Zest erottuvat auton irrotessa. Jälkimmäinen painuu lopulta johtoon. Stonecapes Quantum haluaa sisältä nopeasti toiselle, muttei sen tempun onnistuminen ole yksinkertainen tehtävä. Way To Go'lle suunnitellaan aktiivista taktiikkaa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 8
Suuri: 1, 5, 11, 8

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 5, 1
Toto65-2: 3, 1
Toto65-3: 4, 5
Toto65-4: 3, 7, 8
Toto65-5: 9, 11
Toto65-6: 1, 8
Hinta: 9,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 5, 3, 1, 6
Toto65-2: 3, 1, 4
Toto65-3: 4, 5, 6
Toto65-4: 3, 7, 8, 6
Toto65-5: 9, 11
Toto65-6: 1, 5, 11, 8
Hinta: 115,20 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi