Ravivihje: Toto4 Turku 25.1.2019

Julkaistu:

TOTO4
Turun Toto4-peli on haastava, ja mieluista läpivarmaa on vaikea löytää. Hyviä merkkejä on silti tarjolla.

Toto4-1

Suosikki: 7 Fakir Victory kiri toissa kerralla aivan hyvin maaliin reippaassa lopetuksessa. Viimeksi ruuna sai hyvän juoksun 2. ulkona ja hoiti voiton varmasti kotiin. Ruuna kohtaa sopivan vastuksen ja on selvä ykkösmerkki. Peliosuuden ollessa korkealla varmistukset kuitenkin houkuttelevat, sillä tasainen avaaja tulee jäämään alussa eikä juoksu todennäköisesti mene yhtä hienosti kuin viimeksi.

Haastajat: 2 Sivori Effe ei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta toisaalta tehtävä oli haastava, kun hevonen lähti viimeisellä takasuoralla kiriin ilman vetoapua. Kauden 2018 viimeisessä startissa ruuna kiri terävästi 5. sisältä ja ehti kakkoseksi. Lähtöpaikka on tällä kertaa hyvä ja Sivori Effe heittää haasteen suosikille. 4 Archie Ride ei ollut viimeksi parhaimmillaan 5. sisältä. Ruuna on tehnyt ykkösesityksensä keulasta tai kärjen läheltä, minne nopea avaaja tällä kertaa pääsee. Toissa kerralla 2./3. sisältä totoon tsempannut Archie Ride ei ole huippupäivänä ulkona kärkikamppailustakaan.

Yllättäjät: 5 Victor Quo Vadis on hakenut parasta virettään. Porissa ruuna kiri 4. sisältä viime metrit varsin pirteästi. Tällä kertaa ohjastaja vahvistuu merkittävästi. 8 Trainer Bi starttaa ensimmäistä kertaa Suomessa ja on suuri arvoitus. Kyseessä on kyvykäs menijä, jonka edesottamuksia seurataan mielenkiinnolla. Porissa tauolta odotetun tasaisesti esiintynyt 3 Stone Capes Nougat pystyy startti alla parantamaan. 1 Thelma Zet puolestaan menetti Vermossa pelin heti lähtölaukkaan.

Pelijakauma: Archie Ride (5%) maistuu.

Juoksunkulku: Archie Ride torjuu Asanten, joka sukeltaa johtavan taakse. Archie Ridella ajettaneen tällä kertaa johtopaikalla.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7
Suuri: 7, 2, 4, 5

Toto4-2

Suosikki: 3 Our Hope oli Porissa epäonninen jäätyään pussiin, mutta Teivossa tamma ei jättänyt mitään jossitelujen varaan. Viisivuotias juoksi leijonanosan matkasta johtavan rinnalla, mistä tamma runttasi ratkaisuhetkillä varmaan voittoon. Samanlaisena Our Hope pystyy juoksulla kuin juoksulla kamppailemaan kärjessä.

Haastajat: 1 Callela Einstein voitti tauolta 2. ulkoa. Kauden avauksessa ruuna oli hyvä 2. ulkoa kirien kakkoseksi kovan Stoneisle Queridan jälkeen. Viimeksi viisivuotias oli aikaisempaa tahmeampi 4. ulkoa, mutta pystyy parempaan. 11 Zizzy Highness ei ollut keskiviikkona parhaimmillaan keulasta. Valmentajan mukaan lyhyt starttiväli suosii tammaa selvästi eikä huippukuskin hyppääminen kärryille ainakaan laske hevosen menestymismahdollisuuksia. 8 Sapphira kilpaili viimeksi kovassa Daddy Boyn voittamassa lähdössä ollen sisäratajuoksulla tasainen. Nelosradalta laukkariski on suuri, sillä kahdella aiemmalla kerralla hevonen on ottanut laukan kiihdytyssuoralla. Ehjällä juoksulla tamma ei ole ulkona.

Yllättäjät: 7 Diamond Mirage on viime sijoituksiaan parempi ja volttilähtö suosii sitä. 5 Dominique Halm oli mainio laukan jälkeen viime kauden päätöksessä ja voitti Forssassa niukasti keulasta. Viimeksi ruuna eteni johtavan rinnalle 1200 jäljellä, missä se alkoi voiton suhteen olla vaikeuksissa viimeisellä takasuoralla, kun pari kovaa vastustajaa paiskasi eedlle. Dominique Halm taisteli viimeiseen asti kolmossijasta ja tuli maaliin erittäin tasaisessa rintamassa.

Pelijakauma: Zizzy Highness (10%) kiinnostaa samoin kuin Sapphira (7%).

Juoksunkulku: Our Hope hakee johtopaikan haltuunsa ja pyrkii vetämään tasaisen reippaasti.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 3, 1, 11, 8
Suuri: 3, 1, 11, 8, 7, 5

Toto4-3

Suosikki: 10 Pälvi Tuttu taisteli kauden avauksessa keulahevosen kupeelta rehdisti perille ja jatkoi hyviä otteitaan viimeksi Turussa. Tamma lähti etusuoralla kolmannen radan veturiksi ja kiersi viimeisellä takasuoralla keulahevosen kimppuun. Maalisuoralla pari paremman juoksun saanutta vastustajaa kiskaisi edelle, mutta Pälvi Tuttu ei suostunut jättämään leikkiä kesken raskaasta juoksusta huolimatta vaan punnersi totoon. Pälvi Tutulla on tällä kertaa 40 metriä pakkia, mutta se pääsee asiallisesti matkaan eikä tehtävä näytä vastustajien puolesta pahalta.

Haastajat: 2 Naskalin Helmi kiersi Teivossa koko matkan kolmatta rataa, mihin nähden viitossija oli loistosuoritus. Porissa tamma matkasi johtavan rinnalla ja myi nahkansa kalliilla. Naskalin Helmi kilpailee kovassa iskussa ja tähtää johtavan rinnalle, mistä tammalla on helpointa ajaa. 7 Kuutti laukkasi Teivossa lähtöön, jatkoi tämän jälkeen 4. sisällä ja tuli hyvin perille. Toissa kerralla ruuna kesti keulasta kolmanneksi ja viimeksi ruuna runttasi 2. ulkoa asiallisesti maaliin saakka. Kuutti avaa hyvin ja tähtää keulaan, mistä se on mukana tototaistossa.

Yllättäjät: 1 Ekon Heko ei välttämättä ole tauolta parhaimmillaan, mutta ori pääsee loistoasemista matkaan ja omaa heti totosauman. Myös 9 Into Rolsilla on paussia alla samoin kuin voltista hyvin avaavalla 13 Muiston Prinssillä. 11 Kapor ei ollut Teivossa parhaimmillaan. Turun ja Porin starteissa ruuna suoritti tämän hetkisen tason ylärajoilla ottaen hyvällä selkäjuoksulla maksimisijat. Tarkalla juoksulla sijoitus kärjen tuntumassa on todennäköisin lopputulos. 8 Tulisin otti Lahdessa maksimit 2. sisältä ja laukkasi viimeksi lähtöön. 6 Hovin Turbolla on parhaaseen vireeseen matkaa, sillä viimeksi Turussa tamma tuli hiljaa maaliin 3. ulkoa. 4 Arlan Ilo ei vakuuttanut Vermossa 4. sisältä, mutta sai startin alle. Tamma avaa hyvin ja tähtää johtavan kantaan.

Pelijakauma: Kuutti (35%) on väärä suosikki ja siitä vedetään kokonaan ohi. Lapulle vain suosikkimme Pälvi Tuttu (24%) ja Naskalin Helmi (14%).

Juoksunkulku: Arlan Ilo avaa sisäradalle ja päästää Kuutin eteensä. Naskalin Helmi juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 10, 2
Suuri: 10, 2

Toto4-4

Suosikki: 9 Black Ice Boost matkasi molemmissa tauon jälkeisissä kisoissaan 4. sisällä. Viimeksi ruuna terävämmin kuin aikaisemmin ja kilpailee nousuvireessä. Black Ice Boost pääsee toiselta radalta liikkeelle ja pääsee mitä todennäköisimmin hyvään paikkaan parijonossa. Loppukirissä se on tällä hetkellä huippuvaarallinen.

Haastajat: 11 Wall In Carlina ei vakuuttanut Teivossa tauolta, mutta Vermossa tamma oli selvästi parempi kirien 3. ulkoa tototaistoon. Black Ice Boost kiri samassa lähdössä viime metrit paremmin saatuaan tarkemman reissun. Tällä kertaa taisto saattaa olla tasaväkisempi, kun myös Black Ice Boost joutuu tekemään töitä ulkoradoilla. Wall In Carlina on vaarallinen, mikäli saa suosikin selän eteensä. 6 Expanse's Tornadon kuntoa ei pidä väheksyä. Teivossa ja Forssassa johtavan rinnalta rehdisti perille tsempannut tamma juoksi viimeksi 4. ulkona ja nousi asiallisesti aivan voittajan kupeelle. Mailin matka ja kuutosrata ei ole paras mahdollinen yhdistelmä tasaiselle avaajalle.

Yllättäjät: Ailahteleva 3 Erica Eme on selvästi tauluaan kyvykkäämpi menijä. Vermossa mukavasti 7. sisältä kirinyt tamma pääsee auton takaa asiallisesti matkaan. 2 Not So Easy Blue oli odotettua nahkeampi Porissa tauolta sisäratajuoksulla. Lähtöpaikka on hyvä, mutta esityksen pitää tällä kertaa olla selvästi parempi, että ruuna nähdään mukana voittotaistossa. 4 Ex Gracy on kesäkelillä ja kengittä hyvä avaaja eikä tamma jää talvellakaan alussa jalkoihin. Kärjen tuntumasta sitä voi odottaa rahoille samoin kuin hyvän juoksun saava 1 Binserta d'Eam.

Pelijakauma: Wall In Carlina (15%) on paras ruksi.

Juoksunkulku: Not So Easy Blue ja Erica Eme ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Jälkimmäinen päässee keulaan, mutta avaus voi olla reipas.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 9, 11, 6, 3, 2
Suuri: 9, 11, 6, 3, 2