Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kouvola 24.1.2019

Julkaistu:

TOTO4
Larsman kerää katseet Kouvolan Toto4-rivin avauskohteessa.

Toto4-1

Suosikki: Derbyssä kolmanneksi sijoittunut 1 Larsman on osuvassa tehtävässä selvä ykkössuosikki tauoltakin. Luokkamenijä saattaa olla tauolta yli-innokas ja laukkariski on olemassa, mutta ravia lähtiessään hevonen on lähellä koko matkan johtoa mikäli ruuna avaa talvibalanssilla yhtä hyvin kuin kesäkengityksellä. Viimeksi Vermossa ruuna kiiruhti keulaan peräti 20-vauhtisessa avauksessa, mutta laukkasi toisen kaarteen jälkeen.

Haastajat: 7 B. Violetta haki Turussa toisessa kaarteessa keulapaikan ja kesti ykköseksi. Lappeessa tasaisesti sisäratajuoksulla lopettanut tamma teki Jyväskylässä asiallisen kirin osin neljättä rataa pitkin. Sarja on tällä kertaa kovempi, mutta tamma on silti kakkossuosikki, kun pari hyväluokkaista menijää palaa paussilta. 3 Uljas Suomalainen jatkaa tasaisessa iskussa. Hyvin avaava ori pystyy oikeana päivänä lopettamaan terävästi kärjen tuntumasta. Otteet ailahtelevat, mikä tekee oriista vaikeasti veikattavan. 6 Tuvikerin heikkous on puolestaan epävarmuus. Toto76-lähdöissä kilpaillut ori ei ole ravilla ulkona kärkikuvioista. Se joutuu tasaisena ja epävarmana avaajana ottamaan alun varman päälle, mutta päätöskierroksella se pystyy tekemään töitä kolmannella radalla. Lähtöpaikka on suuri miinus 9 Lintikalle, kun tamma olisi paras keulasta. Jyväskylässä huoltotauolta viimeinen 100-200 metriä oli liikaa. Tällä kertaa Lintikka pyrkinee kiihdytyksessä pitämään Larsmanin selän. Tauolta palaava 4 Issakan Pouta on tauluaan kyvykkäämpi samoin kuin 2 Myllyn Valtti. Duo kuitenkin vaatii suurella todennäköisyydellä startteja koneeseen.

Pelijakauma: Larsman (62%) on Toto4-pelin todennäköisin voittaja ja kelpaa pienen kuitin varmaksi. Varmistamme kykymenijän suuremmassa systeemissä.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2 ja 3 avataan parhaiten. Larsman pitää keulat, mikäli pysyy ravilla. Tämän laukatessa B. Violetta hakee keulat Myllyn Valtilta tai Uljas Suomalaiselta.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 7, 3, 6

Toto4-2

Suosikki: Myös Toto4-pelin kakkoslähdössä suosikilla on pitkä tauko alla. 4 White Cross Beso on kuitenkin sen verran hyväluokkainen menijä, että se on joka tapauksessa selvä ykkösmerkki. Ori pääsee asiallisesti matkaan eikä ole juoksunkulusta riippuvainen. Tallikommenttien mukaan talvibalanssi on enemmän plussa kuin miinus, mikä saattaa tietää vastustajille hikisiä hetkiä.

Haastajat: 8 Caramel Kid laukkasi Lappeessa alussa ja juoksi tämän jälkeen 6. ulkona, mistä ruuna lopetti terävästi. Kouvolassa Caramel Kid avasi johtoon ja joutui suorittamaan toisen spurtin ensimmäisellä takasuoralla. Oli ymmärrettävää, ettei hevonen jaksanut puristaa voittoon asti mutta teki kuitenkin asiallisen esityksen. Juoksun onnistuessa Caramel Kid nousee tototaistoon. 2 Pt's Revit lopetti Lappeessa 4. sisältä asiallisesti ja oli tämän jälkeen 3. ulkoa tasainen. Vermossa ruuna matkasi 3. ulkona eikä näyttänyt päätöspuolikkaan alussa näyttänyt voittajalta. Hevonen piti vauhtinsa mainiosti perille ja kurkotti ykköseksi hurjalla 90:n voittajakertoimella. Lähtöpaikka on hyvä ja viisivuotias pystyy kamppailemaan kärjessä. Voittoputki on epätodennäköinen, kun Vermon voitto oli vasta uran toinen. 5 Stonecapes Pro piti toissa kerralla asiallisesti vauhtinsa 5. ulkoa. Viimeksi ruuna jäi 3. ulos pussiin eikä innostunut parantelemaan tilaa saatuaan. Tällä kertaa kuusivuotias kokee mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen, kun Antti Teivainen hyppää vahvistuksena kärryille.

Yllättäjät: 11 Calgary käänsi Lahdessa viimeisellä takasuoralla sisältä vetämättömään selkään, mutta lopetti tilaa löydettyään terävästi. Vermossa ori piti 2. ulkoa mukavasti vauhtinsa lähdössä, missä Pt's Revit nappasi voiton. 9 Menino Bonito on tauluaan vaarallisempi. Viimeksi ruuna laukkasi lähtöön ja tätä ennen hevonen joutui tekemään kirin liian kaukaa 5. ulkoa. 1 Cupido Birdlandille jäi toissa kerralla jonkin verran jossiteltavaa, kun hevonen ei saanut maalisuoralla täyttä mahdollisuutta. Viimeksikin kirilatu pysyi liian pitkään tukossa. Ruuna ei riehunut nähtyään maalisuoralla päivänvalon. 7 Prytzygo lopetti Jyväskylässä mukavasti tarkalla juoksulla. Myös Oulussa taktiikka oli samanlainen, ja ruuna palkitsi hyvän reissun totosijalla.

Pelijakauma: Pt's Revit (25%) on kerännyt liikaa pelimerkkejä osakseen ja jää peleistä rannalle. Varmistamme suosikin vain Caramel Kidillä (14%), jonka peliosuus voisi olla korkeampikin.

Juoksunkulku: White Cross Beso hakee avauspuolikkaalla johtopaikan ellei hyvin matkaan lähtevällä Caramel Kidillä satsata ulkoradalta täysillä starttiin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4, 8
Suuri: 4, 8

Toto4-3

Suosikki: Kolmannessa kohteessa voitto saattaa ratketa heti lähtökiihdytyksessä. Sekä 6 News Point että 2 Herakleitos F. on paras keulasta, minne molemmilla haluttaneen. Kyseiseltä paikalta sekä News Point että Herakleitos F. otti edellisen voittonsa. Viimeksi News Point jäi keulassa painamaan ohjille kun taas Herakleitos F. jäi avauskierroksen ajaksi johtavan rinnalle. Kummankin heikon sijoituksen voi siis ainakin osaltaan unohtaa.

Haastajat: 7 Marshall Maurice lopetti Kouvolassa erittäin terävästi johtavan takaa ja haastoi tiukasti voittaneen News Pointin. Samanlaisena ruuna pystyy paljoon. 12 Dream Of Celebritylla on jäänyt viime kisoissa jossiteltavaa. Viime kauden päätöksessä ruuna ei saanut ollenkaan tilaa kun taas viimeksi ruuna sai maalisuoralla liian myöhään vapaata. Dream Of Celebrity lopetti viime metrit terävästi.

Yllättäjät: 10 Expectalot nousi Turussa 4. sisältä johtaneen Freelancerin rinnalle ja kamppaili asiallisesti neljänneksi. Ruuna on tulosriviään kyvykkäämpi menijä. 11 Denny Cranella on alla asialliset lopetukset sisäratareissuilla. Denny Crane on parhaimmillaan hyvällä juoksulla, mutta voi hyvinkin olla että sillä ajetaan välillä parijonosta täydellinen menestymismahdollisuus antaen. 1 Wild Card S lähtee tarvittaessa reippaasti ja voi sekin heittää lusikan kiihdytyssoppaan. Teivossa ruuna jäi pussiin. Myös 5 Don Joiner pääsee hyvin matkaan. Se jäi Jyväskylässä avauskierroksella johtavan rinnalle, mikä oli tauolta liikaa. Startti alla ja ohjastajanvahvistuksen siivittämänä ruuna omaa saumat tototaistoon. 13-vauhtinen avauskierros oli Vermossa liikaa tauolta palanneelle 8 Wang Dang Doodlelle, joka matkasi johtaneen News Pointin takana. Kasiradalta voitto yllättäisi, vaikka ruuna startin alle sakin.

Pelijakauma: Marshall Maurice (9%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Herakleitos F. ja News Point lähtevät matkaan reippaimmin. Herakleitos F. saanee torjuttua uhkaajan alussa, mutta se voi maksaa reippaan ensimmäisen puolikkaan.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6, 2, 7
Suuri: 6, 2, 7

Toto4-4

Suosikki: Toto4:n päätöslähdöstä ei vaikeusastetta puutu. Nostamme 5 Vitessen ykkösmerkiksi, kun 1 Triple Ray ei todennäköisesti pysty pitämään johtopaikkaa ja toisten takaa selvästi nahkeammat juoksut tekevä 12 Adrienne's Ami ovat haastavilla lähtöpaikoilla. Vitessen ykkösase on vahvuus, mitä tamma käytti hyödykseen viimeksi Vermossa. Vitesse kiersi viimeisellä takasuoralla keulaan ja kesti kakkoseksi suursuosikin takana. Vitesse ei osallistu kiihdytykseen tasaisena avaajana.

Haastajat: Triple Raylla on alla kaksi keulavoittoa. Kunto on hyvä ja ruuna pystyy paljoon muualtakin, mikäli se menettää alussa paikkansa. Adrienne's Ami riehui johtopaikalla sekä Lappeessa että kauden avauskisassaan. Viimeksi ori laukkasi ensimmäisessä kurvissa. Yleensä hurjasti ohjille painava ori ei ole toisten takaa helpoimpia ajettavia. Kapasiteettinsa puolesta viisivuotias on lähdön parhaimmistoa.

Yllättäjät: 3 Ranch Pronto voitti Kouvolassa pystyyn johtopaikalta ja jäi tämän jälkeen tauolta. Valmentajan ei uskonut kunnon kadonneen mihinkään. 6 Liberace runttasi viime sesongin lopussa ykköseksi nappireissulla 2. ulkoa. Viimeksi ruuna lopetti 6. sisältä kovaa ja oli sijoitustaan parempi. Liberace avaa terävästi, mutta sillä on yleensä tähdätty selkäjuoksuun. 11 Delightful Moment joutui Lappeessa avaamaan 11,5-vauhtia saadakseen keulapaikan. Tämä näkyi loppussa. Kouvolassa ruuna voitti reipasvauhtisen kisan 3. ulkoa. 4 Leemark's Felicia oli Teivossa tarkalla juoksulla tasainen ja sai startin koneeseen paussin jälkeen. 2 Hot Devil avaa kovaa, mutta on paussilta arvoitus samoin kuin 8 Oberon. Tauluaan parempi mutta maltillisin ennakko-odotuksin radoille palaava 10 Rive Best Yet ja Kouvolassa keulasta kuparisen rikkonut 7 Jesi's Last Hornet tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Hot Devil ja Liberace pääsevät reippaimmin matkaan. Ranch Pronto hakenee johtopaikan haltuunsa ensimmäisellä takasuoralla. Myös Triple Raylla on tähän mahdollisuus, mikäli ruuna pääsee sisäradalta sopivasti ulos.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 5, 1, 12, 3, 6, 11
Suuri: 5, 1, 12, 3, 6, 11