Ravivihje: Toto64 Vermo 23.1.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto64
Illan T64-rivin kaikki suurimmat suosikit Star Martini, Black Emperor ja Ergo Am varmistetaan porukkasysteemissä.
Viime viikot ovat osoittaneet, että Toto64-pelin paras kestotipsi on pelata rivit T6-merkinnällä vain päävoittoluokkaa kohden. Silloin mahdollisen täysosuman tarjoaman voitto-osuuden saa 2,5-kertaisena. Varsinkin tällä viikolla, kun kohteet ovat hieman vajaita ja lähdöissä starttaa kahden kerroksen väkeä, kaikkien kolmen voittoluokan toteutuminen tulisi yllätyksenä.

T64-pelin parhaiksi rasteiksi erottuvat Sakarin ja Ready Credit. Ensin mainittu on ideavarmakandidaatti, jolta odotetaan koko matkan johtoa.


Toto64-1

Suosikki: 2 Star Martini on niin kovassa lyönnissä, että voi aivan hyvin voittaa vaikka johtavan rinnalta. Viimeksi Talvimaljassa Antti Teivaisen ajokki tykitti 3. sisältä viimeiset 400 metriä kymppiä ja heilahti helpon näköisesti ohi Bret Bokon ja T.Rexin. Edelliskerralla helpommassa lähdössä ruuna oli murskaavan ylivoimainen matkalla keulaan edettyään. Kun Lolo Lee jäi pois, Star Martini joutuu starttaamaan sisäradalta, mistä se ei pysty puolustamaan asemiaan alussa. Siksi sille otetaan pari varmistusta.

Haastajat: 6 Bret Boko ei loistanut lauantain välistartissa 2. ulkoa 700 metrin kirillä, mutta voi olla nyt tuore startti alla astetta terävämpi. Ohjastaja Ari Moilanen sanoo Vermon verkkosivuilla, että Bret Boko ei saanut Seinäjoella kunnolla pitoa radasta. Toissa kerralla Talvimaljassa ruuna oli hyvä kakkonen johtavan takaa. Bret Boko varmasti ainakin yrittää keulaan, mistä olisi lähellä voittoa. 3 Ranch Newman oli lauantaina hyvä kakkonen keulavoittaja Regent Zetin peesistä ja piti Bret Bokon lisäksi takanaan muun muassa hänniltä kirineen Shadow of Brisbanen. Ranch Newman on salama-avaaja, joka voi torjua Bret Bokon alussa. Ruuna tunnetaan parhaiten selkäjuoksuhevosena, mutta se on joskus intoutunut myös keulasta koviin esityksiin, esimerkiksi tasan vuosi takaperin Vermon T65-lähdössä talviradalla Star Martinia ja kumppaneita vastaan.

Yllättäjät: 7 Express Duo oli viimeksi Talvimaljan loppusuoralla niin selvästi Bret Bokoa ja Star Martinia vaisumpi, että tuntuu hakevan huippukuntoaan ja putoaa kupongilta. 5 Special Envoy U.S. on tosi nopea, mutta otetaan vain seurantaan ilman tuoreita näyttöjä.

Juoksunkulku: Ranch Newman ottaa ensimmäiset keulat, ja jos hevonen tuntuu kuskin käteen hyvältä, se saattaa vastata rinnalle pyrähtävälle Bret Bokolle. Bret Bokon selkäkin olisi kyllä hyvä juoksupaikka mitalisijoja ajatellen.

Pelijakauma: Ranch Newman (8%) voisi olla pelatumpi ja erottuu lähdön parhaaksi rastiksi.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2, 6, 3
Suuri: 2, 6, 3

Toto64-2

Suosikki: 7 Black Emperor vaikuttaa lähdön kovakuntoisimmalta ja on suosikki, vaikka lähtörata-arvonnassa ei ollut tuuria. Toissa kerralla Vermossa ruuna piti sisäradalta keulat 11,5-avauksessa ja hävisi vain hurjalle Flexible Journeylle. Viimeksi ruuna matkasi 4. ulkona ja hyökkäsi kiriin kolmannelle radalle 800 metriä ennen maalia. Loppukaarteen alussa se keikkui jo keulassa eikä vastustajista ollut sen jälkeen enää haastamaan.

Black Emperor ei silti kelpaa pelikohteeksi paljon rastittuna. Suurin syy siihen on hevosen kaarrejuoksu. Jani Ruotsalainen on joutunut viime juoksuissa tukemaan ruunaa loppumatkan aikana, ettei hevonen rulli laukalle. Tämä heikko kohta on varmasti myös vastustajien tiedossa ja jos painetta tulee Black Emperorin kannalta vaikealla hetkellä, laukkakaan ei tulisi yllätyksenä. Valmentaja Sanna Salonen kertoo tallikommenteissa, että mahdollisesti hevonen on nyt parempi, kun sen niveliä on hoidettu viime kilvan jälkeen.

Haastajat: 2 Ready Credit on kisan maukas ideamerkki. Tamma oli onnekas rata-arvonnassa ja on viime kisan perusteella paljon riviään parempi. Ready Credit teki jo toissa kerralla valmentajan ajamana asiallisen kirin takapareista. Viimeksi huippukuskilla ja jenkkikärryillä hevonen oli vielä selvästi terävämpi ja tuli pussista päästyään lopun tosi halukkaasti. Kun Olli Koivunen jatkaa ohjissa, tamma kuuluu kaikille lapuille. Alustavan ilmoituksen mukaan hevonen jatkaa amerikankärryillä. 11 Bluehill's Fighter saattaa hyvinkin olla joukon kyvykkäin hevonen, mutta rankataan maltilla kahdeksan kuukauden tauolta. Ruunan viime kisa ennen pitkää taukoa oli Nuorten sarja, jossa tuli tappio vain Lewis Alelle.

Yllättäjät: 1 Stella's Boy matkasi viimeksi 5. sisällä ja jäi lopussa pussiin. Tilaa saadessaan se olisi taistellut kolmostilasta. 4 Grapetsiinasine tuntuu ailahtelevan kovasti. Toissa kerralla se kiri kärkeen 4. ulkoa ja löi mm. edellään kirineen 6 Crossfire Alleyn. Viime viikolla Jokimaalla tamma oli kuitenkin tosi vaisu keulasta. Crossfire Alley puolestaan jäi viimeksi pussiin. 8 Rahart on hyvä hevonen näihin sarjoihin, mutta lähtöpaikka tekee nyt tehtävästä haastavan ja pudottaa ruunan yllättäjäkategoriaan. Lisäksi hevonen ei viimeksi ollut parhaimmillaan johtavan takaa. 10 Confidence Man teki viimeksi asiallisen kilometrin kirin 4. ulkoa eikä hävinnyt paljoa selvästi paremman juoksun kärjen takana saaneelle 5 Leemark's Fabriziolle.

Juoksunkulku: Black Emperor haluaa sisäradalle ja hakee voimalla keulat.

Pelijakauma: Ready Credit (11%) on huippumerkki ja kuuluu kaikille lapuille. Bluehill's Fighter (22%) on niin paljon pelattu, että otetaan pitkältä tauolta vain seurantaan.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 7, 2
Suuri: 7, 2

Toto64-3

Suosikki: Kuntoutunut 5 Koskelan Akseli voitti viimeksi T75-finaalin mielipaikaltaan keulasta. Talvikeleillä viihtyvällä hevosella on nytkin saumat piikkipaikalle, joten voiton uusiminen on varmasti mahdollista. Vastustakin kuitenkin piisaa, joten suosikin asema on hyvin niukka.

Haastajat: 8 Viktor Kärppä saattaa olla koko laatujoukon kovin hevonen kykyjen puolesta. Ori on palannut radoille hienossa vireessä kesän vakavien sairastelujen jälkeen. Viimeksi Vermossa se kiersi huippudivisioonan finaalin ykköseksi 4. ulkoa. Tässä sarjassa vastassa on vielä kovempia hevosia. Väkivahva 10 Rokin Maxi on kisan kolmas kova. Pitkät kirit klaaraavaa hevosta takarivin lähtöpaikka ei haittaa yhtään. Viimeksi Nyyti Timosen suojatti mahtui nousemaan 3. ulkoa kiriin vasta maalisuoran alussa, mutta ehti silti aivan Koskelan Akselin rinnalle.

Yllättäjät: 4 Passiton oli viimeksi hyvä kolmas 2. ulkoa Koskelan Akselia ja Rokin Maxia vastaan. 2 Vinksa tarjosi viimeksi kirissä vetoapua Viktor Kärpälle ja oli ihan hyvä, vaikka 850 metrin kiri kantoi vain kuudenneksi. Nyt hyvältä paikalta nopea hevonen saa paljon paremman juoksun. 11 Caijus on tosi nopea, mutta ei mikään kiertelijä, joten lähtöpaikka pudottaa sijoitusta rankingissa.

Juoksunkulku: Koskelan Akseli hakee keulat Vinksalta.

Pelijakauma: Koskelan Akseli (28%) on keulapsyykillä hitusen alipelattu. Jos lähdön pelaa leveästi, myös pelaamaton Vinksa (2%) kannattaa huomioida.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 5, 8, 10
Suuri: 5, 8, 10, 4, 2

Toto64-4

Suosikki: 1 Sakarin tulee Timo Korvenheimon huippukuntoisesta tallista. Toissa lauantaina Teivossa ori voitti T75-lähdön ensimmäisen kaarteen lyhyestä laukasta huolimatta. Ori matkasi laukan jälkeen 7. sisällä, mistä pujotteli kirikierroksella vapaille vesille ja niittasi Puhti-Veikon viime metreillä. Sakarin kulki viimeiset 1800 metriä 28,1-vauhdilla.

Sakarin kiihtyi viimeksi takamatkan sisäradalta ensi sadat metrit sen verran reippaasti, että pystyy pitämään nyt keulat. Piikistä oria olisi vaikea voittaa ja kun pelikannatus on mukavan matalalla, Sakarin on kiinnostava pelikohde.

Haastajat: 3 Ohikiitävä ehdittiin tuomita jo toivottoman laukkaherkäksi, mutta niin vain ruuna on pystynyt jo kahdesti putkeen kiltisti ravilla ja voittanut hyvällä tyylillä. Viime keskiviikkona Teemu Okkolinin suojatti oli paras johtavan rinnalta. Kuntonsa puolesta se menestyy varmasti nytkin vaikka matka pitenee kierroksella ja vastus kovenee, mutta ihan täysin ruunan ravivarmuuteen ei vieläkään uskalla luottaa. Viime viikolla Ohikiitävä teki tallikurvin kohdalla pienen ylimääräisen mutkan, missä ei kuitenkaan menettänyt juoksuasemiaan. 13 Morison oli toissa lauantain T75-lähdössä hyvä kakkonen lähdössä, joka oli sille reipas ylisarja. Ruuna nousi 4. ulkoa kiriin 1000 metriä ennen maalia ja polki kiritonnin tasaisesti 29,7-vauhdilla. Kisan voitti nappireissulla 16 Virin Vihtori, joka antaa nyt 20 metriä eteen lähtöhetkellä. 15 Korven Liideri on noussut mainioon kuntoon ja saa nyt rattailleen Antti Teivaisen. Viime viikolla Turussa ruuna nousi hänniltä kiriin vajaat 1300 metriä ennen maalia ja sai vetävän selän eteensä. Lopussa se ratkaisi voittotaiston vaivattomasti edukseen säästeliäämmän juoksun saanutta 14 Intoiivaria vastaan.

Yllättäjät: 8 Onnetööri on ollut viime kilpailuissaan odotettua saamattomampi kirissä, vaikka ravi on luistanut paremmin kuin syksyllä. Ruuna on hyvä ja voitokas hevonen, mutta sen pitää terävöityä selvästi, jotta T65-voitto olisi realismia. 6 Karlo haastoi viime viikolla parhaiten Ohikiitävää. Vahva menijä on nytkin ihan mahdollinen mitalisti, vaikka vastus kovenee. 10 Vekraus on kunnossa, mutta voittaa harvoin. 7 Vilokkinen kulki toissa kerralla Jokimaalla 4. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 25,5-kyytiä.

Juoksunkulku: Sakarin pitää keulat ja saa Ohikiitävän rinnalleen.

Pelijakauma: Sakarin (19%) on aliarvostettuna suosikkina ideavarma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-5

Suosikki: 5 Borgmester kiri toissa kerralla 4. ulkoa vahvasti kakkoseksi ja kulki viimeiset 700 metriä 12,0-vauhdilla, häviten vain hurjalle Roberto Diverille. Viimeksi meno ei ollut ihan yhtä vauhdikasta 2. ulkoa ja sisäradalla juosseet Daddy Boy sekä 11 Leon olivat edellä maalissa, mutta ei esitystä voi moittiakaan. Vahvaa Borgmesteriä ei haittaisi edes paikka johtavan rinnalla, jos rata on pitävä. Borgmesterin taustavoimat varmasti toivovat kovasti, että aamupäivän lumipyry laantuu illaksi ja rata ei ole pöpperöinen.

Haastajat: 6 Oxan Cockadoodledo on saanut tulosrivinsä hienoon kuntoon tätä helpommissa lähdöissä. Toissa kerralla ruuna jyräsi kärkeen johtavan rinnalta ja viimeksi tuli hopeaa samalta juoksupaikalta keulavoittaja Johnny Flamen rinnalta. 7 Heavy Beat matkasi viimeksi 3. ulkona, mistä Olli Koivunen suunnitteli 750 metrin kiriä. Reissuun noustessaan ruuna kuitenkin kompastui laukalle ja jäi kuvien ulkopuolelle. Hyvä lopetus nosti sen vielä viidenneksi, joten kunto pitää.

Yllättäjät: 1 Quattro Tilly on kyvyiltään joukon parhaimmistoa. Viime viikolla Vermossa ruuna sai nappijuoksun 3. sisällä ja pääsi yrittämään kärjen haastamista 300 metrin kirillä, mutta ei pystynyt ohituksiin. Sitä ei silti unohdeta yhden juoksun perusteella, vaikka Turun-startin loppuveto lupasi hieman parempaa. 2 Erna's King oli viimeksi vahva suoraan pitkältä tauolta ja voitti johtavan rinnalta. Vastus kovenee, mutta hevonenkin voi olla parempi startti alla. Tauolta palaava 8 Ghiotti avaa kovaa ja on ollut hyvä keulasta, mutta tällä kertaa aktiivinen taktiikka tulisi yllätyksenä. 9 Laptop Alley otti viime voittonsa helppoon tapaan keulasta. Viimeksi ruuna teki ihan hyvän 900 metrin kirin takapareista, vaikka Borgmester ja kumppanit jäivät ohittamatta.

Juoksunkulku: Quattro Tilly ei pystynyt viimeksi pitämään sisäradalta keulapaikkaa kiivaassa kiihdytyksessä, mutta nyt temppu voi hyvinkin onnistua, kun viivalla ei ole ihan yhtä kovia avaajia Ghiottia lukuun ottamatta.

Pelijakauma: Parhaat merkit löytyvät yllättäjäosastosta Quattro Tillyn (9%) ja Erna's Kingin (7%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 6, 7, 1, 2
Suuri: 5, 6, 7, 1, 2, 8, 9

Toto64-6

Suosikki: 1 Ergo Am on näyttänyt viime kilpailuissa todellista kapasiteettiaan. Toissa kerralla ruuna piti sisäradalta keulat ja voitti selvästi 12,5-vauhtisessa lopetuksessa. Viimeksi ruunalla ajettiin 2. ulkoa, mistä se hoiti homman -vauhtisella 700 metrin kirillä. Valmentaja Markku Nieminen kertoi ennen viime juoksua, että ruunalla yritettiin viime vuoden puolella kilpailla liian kevyellä balanssilla. Painavampi balanssi on tuonut lisää ryhtiä suorituksiin.

Haastajat: 7 Pope avaa kovaa ja haastanee suosikin heti kiihdytyksessä. Ruuna on edelleen kunnossa, vaikka marraskuun puolivälin jälkeen ei ole tullut voittoja. Viimeksi Vermossa haastajadivisioonan finaalissa Pope juoksi keulassa ja oli hyvä, vaikka Celebration Song ja Reverend Dred kurottivat ohi kalkkiviivoilla. 9 Cavalier Brodde hyökkäsi viimeksi kohti kärkeä jo 1300 metriä ennen maalia ja kiersi johtavan rinnalle, mistä haastoi Ergo Amia hyvin, vaikka ohi ei ollut lopulta mitään asiaa. Reipas alkuvauhti voisi nyt olla avain ruunan voittoon.

Yllättäjät: 3 Racehill Victory on ollut jo jonkin aikaa riviään parempi. Viime keskiviikkona se jäi sisäratajuoksun jälkeen pussiin ja tuli voimia tallella maaliin Her Royal Highnessin voittamassa T64-lähdössä. 4 Stonecapes Poe etsi virettään syksyllä, mutta on ollut tauon jälkeen paremman oloinen ja saattaa kilpailla edelleen nousukunnossa. 10 BWT Angryman on tehnyt talven mittaan monta hyvää esitystä pitkillä matkoilla. Viimeksi Turussa se kuitenkin taipui johtavan rinnalta yllättävän aikaisin ja valui hännille. Alkutalvesta hyvin kulkenut 2 Rim Bay Kickapoo ei loistanut viimeksi paussilta, mutta terävöitynee startti alla. 8 Leon Coger on ruudikas menijä, joka voi vapaalla juoksulla tehdä yllättävän kovan ja vauhtikestävän suorituksen. Viimeksi tehtävä oli jo etukäteen tuomittu piippuhyllyn lähtöpaikalta. Toissa kerralla ruuna oli hyvä kolmas keulasta North Lexuksen voittaessa.

Juoksunkulku: Ergo Am pitää keulat, mutta kiihdytys voi venyä ainakin hieman Popea vastaan ajaessa.

Pelijakauma: Ergo Am (57%) on hieman liian pelattu, mutta rivin todennäköisin voittaja kelpaa silti apuvarmaksi pikkulapulle. Racehill Victory on kiinnostavin yllätyshaku.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1
Suuri: 1, 7, 9, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 2, 6, 3
Toto64-2: 7, 2
Toto64-3: 5, 8, 10
Toto64-4: 1
Toto64-5: 5, 6, 7, 1, 2
Toto64-6: 1
Hinta: 9,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto64-1: 2, 6, 3
Toto64-2: 7, 2
Toto64-3: 5, 8, 10, 4, 2
Toto64-4: 1
Toto64-5: 5, 6, 7, 1, 2, 8, 9
Toto64-6: 1, 7, 9, 3
Hinta: 84,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi