Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 22.1.2019

Julkaistu:

TOTO5
Teivon suuret Toto5-suosikit saavat varmistuksia kaveriksi kupongille.

Toto5-1

Suosikki: Viime kaudella 9 kertaa voittanut 1 Reverend Dred hakee vuoden 2019 avaustikkuaan tiukasti Teivosta. Ruuna on yksi tiistain Toto5-pelin todennäköisimpiä voittajakandidaatteja, mutta ainakin alustava peliosuus on jo niin korkealla, ettei varmistamisessa ainakaan ajatuksena ole kovin paljon vikaa. Porissa suursuosikki tuli 2.sisältä/2. ulkoa kirikierroksen kovaa (14,2), mutta ei saanut otetta edellään matkanneesta kovasta kärkiparista Celebration Song-Freelancer.

Haastajat: Alussa keulaan pamauttavalle 3 Doris Hossille on jäänyt parissa viimeisessä hieman jossiteltavaa, mutta saattaa tietysti olla, ettei syksyn Derbyn Tammachampion ole tässä kohtaa talvea enää ihan terävimmillään. Se olisi silti mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa keulapaikalla.

4 Wicasa Sioux on etsinyt itseään läpi syksyn. Forssin ajamana ruuna kiri hieman sijoitustaan paremmin, muttei loistokkaasti ja oli viimeksi vaihteeksi pussissa. Nyt on Moilasen vuoro yrittää palauttaa tauluaan pystyvämpi ruuna taas tasolleen. Ongelmat nimittäin vaikuttavat olevan henkisellä puolella.

Yllättäjät: 5 Oakie on juossut kolme starttia Harri Koivusen tallista ja ollut jokaisessa sijoitustaan parempi. Porissa kiritila löytyi 6. sisältä vasta loppusuoran puolivälissä ja ruuna vaihtoi vielä mukavasti rytmiä, vaikka sijoitus ei paljon kohentunutkaan. Sisäratajuoksun kaipaava 7 Bewitch Boy on ylisarjassa ongelmallisella lähtöpaikalla, vaikka kunto onkin hyvä.

Pelijakauma: Reverend Dred oli ensimmäisissä kannatuslukemissa aika rajusti ylipelattu, mutta suunta vaikuttaa olevan oikeaan suuntaan ja alaspäin. Doris Hoss ja Oakie olisivat mielenkiintoisimmat varmistusmerkit, ellei halua luottaa todennäköisimpään voittajaan lievästi ylipelattuna.

Juoksunkulku: Doris Hoss on keulasuosikki, vaikka avasikin toissa startissaan omaksi itsekseen oudon kankeasti. Reverend Dred pystyy myös avaamaan, mutta suora keulapaikka ei ole realistinen ajatus. Toisaalta se pystyy voittamaan tämän vaikka johtavan rinnalta, tai saattaa saada piikipaikan Doris Hossilta suosiolla myöhemmin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 3, 5

Toto5-2

Suosikki: Monté pääsee Teivossa vaihteeksi mukaan T-peliin. Pohjoisesta parin päivän kilpailukiertueelle saapuva 9 Tromb Access kuuluu lajin parhaimmistoon Suomessa, mutta kuten valmentajakin toteaa, niin kahdelta pakilta voi mennä moni asia pieleen ja vastustakin riittää. Vahvan näytön talvikunnostaan Oulussa antanut ruuna on kuitenkin ykköshevonen.

Haastajat: 3 Tonnerre d'Inverne on löytämässä raviratsastuksesta itselleen uuden leipälajin ja siitä on näyttönä kaksi peräkkäistä keulavoittoa. Anna Sulin päräyttänee nytkin johtoon, sillä toinen nopea 1 Backwood's Hexfire ei ole ollut parissa viimeisessä innokkaimmillaan ja tyytynee selkäjuoksuun.

10 Wannacmyguns on juossut montéa viisi kertaa ja ollut joka kerralla totossa. Rutinoitunut menijä nousee takaa nytkin taistoon.

Yllättäjät: Peräti 4 hevosta suorittaa kisassa monté-debyyttinsä ja sellaisia hevosia on aina arvoituksellista arvioida. Niistä nopeat 6 Spanish Rose ja 12 Global Option kannattaa pienillä pinnoillaan ottaa ainakin levempiin rastituksiin mukaan. 7 Sudbury polki Vermon monté-debyytissään 13,4/700 metriä, eikä sitä passaa tässä tyystin unohtaa.

Pelijakauma: Tromb Access on oikea ja aika oikein pelattu suosikki. Sellaisena se olisi tietysti ihan kelvollinen varmakin. Muutamaa lajiin arvoituksellista yllättäjää ei kannata kuitenkaan sivuuttaa pienillä peliosuuksilla.

Juoksunkulku: Backwood's Hexfire on alussa nopein, mutta eiköhän sille kelpaa Tonnerre d'Invernen selkä. Anna Sulin pitänee tempon raikkaana, eikä halua, että takamatkojen kovat pääsevät ihan ilmaiseksi matkalla tuntumaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 3, 10
Suuri: 9, 3, 10, 6, 12

Toto5-3

Suosikki: 8 Teppana vaikuttaa hevoselta, jolla on potentiaalia nousta rutiinin karttuessa sarjoissaan vielä selvästi. Jyväskylässä ruuna nappasi johtopaikalta oikein helpon voiton ja latinkia jäi vielä varastoonkin. Vielä hieman epävarma ruuna ei ole vielä täysin luotettava tapaus ja vasta uran toinen autolähtökin on kysymysmerkki.

Haastajat: 7 Liukon Vili on viime starteissaan kulkenut vuoroin ravia ja vuoroin laukannut, muttei sen pitäisi olla ihan niin laukkaherkkä kuin taulusta voisi juuri nyt päätellä. Jyväskylässä ruuna haastoi tiukasti kovaa Jaajoa ja vastaavana heittää nytkin suosikille haasteen.

10 Annan on kolmas kova. Tamma kiri Lahdessa hienosti 26,0/700 metriä ja niillä kyydeillä sitä on eturivin suosikkienkin ikävä ottaa vastaan Teivon kirisuoralla.

Yllättäjät: 4 Vauhti Rols voitti Porissa johtopaikalta, mutta heikon lähdön niukasta voitosta on vaikea löytää ahaa-elämystä, jolla riitettäisiin tässä kovalle suosikkikolmikolle. 9 Kotorinnan Topi on lievässä nousussa ja viimeisissä on hyvistä sijotuksista huolimatta tainnut jäädä hieman jossiteltavaakin. Kärki taitaa silti olla liian kova. 5 Nooranflikka on ollut viimeisissään keulasta kärkipäässä, mutta ollut pohjimmiltaan kovin tasainen.

Pelijakauma: Suosikkikolmikko voisi erottua vielä alustavaakin enemmän. Vauhti Rols on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Kiihdytys on aika arvoituksellinen. Nooranflikka piti viimeksi sisäradalta keulan ja voisi sen perusteella olla nytkin alussa nopein. Antti kaasuttanee Vauhti Rolsin myös lujaa matkaan. Eturivin suosikkikaksikolla haluttaneen ensisijaisesti ravilla matkaan, mutta sen jälkeen niillä voi kyllä ajaa aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 8, 7, 10
Suuri: 8, 7, 10

Toto5-4

Suosikki: 9 One Point päätti viime kauden Toto65-voittoon ja aloitti uuden vuoden myös ykkösellä. Kummassakaan kisassa ruuna ei jättänyt epäselvyyttä lähdön parhaasta. 6-vuotias on melkoisen vahva jyrä näihin sarjoihin ja se pystyy tiistaina jatkamaan voittokannassa monenlaisilla juoksuvariaatioilla.

Haastajat: 6 Madam's Viggo Boy vaikuttaa haastajista ali- ja 7 Miss Jaybird yliarvostetulta. Hannu Hietasen ruuna oli toissa startissaan yllättää kovassa sakissa keulapaikalta ja kiri viimeksikin vaikeista asemista hyväksyttävästi. Kirikierros sujui 14,5-paikkeille, vaikka hevonen joutui polkemaan viimeisen kaarteen neljättä.

Miss Jaybird on tehnyt varmaa työtä, mutta uran voittosaldo ei näytä aivan sattumalta yhtä. Kouvolan voitto tuli johtavan rinnalta, mutta se oli aika paljon tätä helpompi ohjastajahyvitys-lähtö.

Yllättäjät: 12 Big Mas palasi viimeksi tauolta pontevana, mutta jäi huomattavasti voimia tallella pussiin. Kierteleminen ei ole ruunan paras ase, mutta kunto vaikuttaa taulua paremmalta. 5 Kitty Beat saa nopeudellaan asemat ja hyvän juoksun. Se voisi olla avain kärkisijaan. Viimeksi tamma juoksi johtavan takana ja 2. ulkona ollen varmasti toinen. 11 Tibau hyytyi viimeksi keulasta, mutta vauhdinjako oli etupainotteinen ja selkäjuoksulla ruuna voisi olla vaarallisempi.

Pelijakauma: One Point on suhteellisen neutraali suosikki alustavasti ja on vaikea arvioida mihin suuntaan peliosuus lähtee liikkumaan. Madam's Viggo Boyssa on kuitenkin alustavasti etua, samoin kuin Big Masissa. Miss Jaybird on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Kitty Beat avaa ensin johtoon, mutta sille kelpaisi selkä, jos sellainen olisi pian tarjolla. Madam's Viggo Boylla voisi olla näin sauma edetä johtoon, kunhan se saa torjuttua alussa Miss Jaybirdin. Suosikilla voi tarvittaessa suunnata matkalla eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9
Suuri: 9, 6, 12

Toto5-5

Suosikki: 7 Rojaali sortui viimeksi pitkästä aikaa vanhaan perisyntiinsä laukkailuun, mutta esitti siinä, kuten talven muissakin starteissaan hyvää kuntoa. Voltista ori kiihtyy varmemmin ja juoksurata on siihen hommaan vielä selkeä plussa, vaikkei hevonen mikään raketti ole alussa.

Haastajat: Voitokas 2 Merran Jyske on hieman ailahdellut tänä talvena, mutta Porissa ruuna hallitsi varmasti keulapaikalta. Poisjäännin myötä ykkösradalle putoaminen tuo pienen riskin, sillä keulapaikan puolustaminen ei onnistu.

10 Rankkari nappasi Vermossa Olli Koivusen ohjastamana nappijuoksulla arvokkaan totosijan kovasta seurasta. Edelle jäi Toto76-lähdössä vain hurjakuntoiset Mysteerio ja R.R. Valssitar. Valjakon yhteistyö jatkuu Teivossa ja ruuna vaikuttaa takamatkan vaarallisimmalta.

Yllättäjät: 5 Humu-Liisa jäi Porissa pussiin, eikä ole ihan vaaraton, jos juoksu onnistuu. 12 Eeti ja 6 Vapun Muisto palaavat pitkiltä tauoiltansa entistä suurempina arvoituksina, kun valmentajia ei harmiksi tavoitettu. Kummallakin olisi potentiaalia näihin tehtäviin, mutta luultavasti ilmassa on tukkoisuutta.

Pelijakauma: Suosikkikolmikosta Rojaalissa on selkeimmin etua.

Juoksunkulku: Santamaan Nooa on alussa nopein. Tauolta luulisi tähtäimessä olevan selkäjuoksun ja avauspuolikkaalla johtoon etenee joko Rojaali tai Merran Jyske.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7, 2, 10
Suuri: 7, 2, 10, 5