Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Joensuu 20.1.2019

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntain Toto4-rivi ratkeaa Joensuussa. Ravit alkavat kello 16.
Illan T4-kohteiden kiinnostavin seurattava on pesäpallotähti Juha Puhtimäen kuskaama Johnny Flame. Rivin suurimmat suosikit Myrskyri ja Draken varmistetaan jo pienellä lapulla. Drakenin kohdalla pelipäätökseen vaikuttavat erityisesti tallitiedot.


Toto4-1

Suosikki: Komealla voittoprosentilla kilpaileva 2 Myrskyri nousee rankingin kärkeen selvällä marginaalilla. Ruuna pystyy voittamaan sopivannäköisen tehtävän monenlaisilla juoksunkuluilla ja se vaikuttaa myös erittäin ravivarmalta.

Viimeksi Kuopiossa Myrskyri esitteli kirikykyään. Se matkasi 5. ulkona, mistä lähti reissuun 1200 metriä ennen maalia ja sai pian selän eteensä. Henri Bollström käänsi neljännelle kaistalle jo 600 metriä ennen maalia ja otti omansa melko vaivattoman oloisesti. Myrskyrin kirikierros oli 31,4-vauhtinen.

Haastaja: 1 Carda yritti toissa kerralla 5. ulkoa 1200 metrin kiriä, mutta 32,1-vauhtinen kirikierros kolmannella radalla ei riittänyt edes rahoille ja eteneminen tyssäsi loppukaarteeseen tätä kovemmassa lähdössä. Viimeksi tamma oli sen verran terävämpi, ettei ole nyt ulkona ykkösradalta. Se avasi reippaasti johtavan taakse ja niittasi keulahevosen 500 metrin kirillä 31,5-vauhtisessa lopetuksessa.

Yllättäjät: 7 Muusan Tyttö on vauhdikas, kuten kevään tuloksistakin on helppo päätellä. Viimeksi Forssassa se otti pahan lähtölaukan ja kulki sen jälkeen viimeiset 1900 metriä 31,2-vauhdilla. Esityksessä oli myös positiivista, vaikka pitkältä tauolta palannut tamma ymmärrettävästi kangistui loppusuoralla. 5 Pontriot on edelleen hieman tulosriviään parempi. Vahva ruuna on väläytellyt hyvää kuntoa pitkin talvea varsinkin laukkojen jälkeen. Viimeksi se ei ehtinyt Cardan kyytiin takapareista, mutta jos lähdön tempo laantuu loppua kohden, Pontriot pystyy korkealle. 4 Myyytti paikkasi asiallisesti lähtölaukan viimeksi, mutta Cardan kyytiin ei ollut lopussa mitään asiaa. Sen lyöminen yllättäisi nytkin.

Juoksunkulku: Carda pitää sisäradalta keulat ja tuskin laskee suosiolla eteensä muita kuin korkeintaan Myrskyrin.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Myrskyri (65%) on korkeasta kannatuksestaan huolimatta jopa varma-ainesta. Pontriot (2%) on turhan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1, 7, 5

Toto4-2

Suosikki: Otetaan härkää sarvista ja kokeillaan pikkulapulle ideavarmaa T4-pelin tasaisimpaan lähtöön, jonka moni vastapeluri rastii leveästi. Päivän kunto puoltaa sen verran selvästi 5 Johnny Flamea, että siihen luotetaan kokemattomalla ohjastajallakin selvän kärkirankkauksen arvoisesti.

Johnny Flame on varsin kiriherkkä hevonen. Viimeksi se näytti, että myös keulajuoksu sopii. Se piti sisäradalta keulat, mistä vastaili kovakuntoiselle Oxan Cockadoodledoolle kevyeen tapaan ja karkasi 13,5-vauhtisessa lopetuksessa ylivoimavoittoon. Samanlainen suoritus riittää tässäkin pitkälle, jos valmentaja saa hevosesta irti samaan tapaan kuin ammattikuskit.

Haastajat: Haastajien rankkaaminen on täysin makuasia, niin tasainen ryhmä on kasassa. 8 Real Steel on joukon kovakuntoisimpia. Toissa kerralla Kuopiossa ori oli juoksunkulun uhri takapareista, kun kärki veti kävelyä. Viimeksi Johnny Flamen voittaessa Real Steel teki ihan hyväksyttävän 15,5-vauhtisen 400 metrin kirin 3. ulkoa. 6 Finish Amiraal on joukon kyvykkäimpiä ja huomioidaan tauoltakin aikaisin. Jukka Leinonen arvioi tallikommenteissa, ettei pitkän paussin pitäisi näkyä merkittävästi tamman otteissa. Finish Amiraal onkin ollut aiemmin urallaan heti hyvä suoraan pitkältä tauolta. 2 Enough Laugh ei piisannut viime kilpailuissaan takapareista. Viime kirinsä perusteella tamma ei ole ihan niin vaisussa vireessä kuin tulosrivi näyttää ja nyt lähtöpaikka on puolella.

Yllättäjät: 1 The Yankee debytoi positiivisesti Suomessa viimeksi Kuopiossa. Se matkasi 2. ulkona ja piti vauhtinsa hyvin perille 14,5-lopetuksessa, vaikkei ohituksiin pystynytkään. 4 Blow In the Sky meni kesällä hyvin ja pystyy selvästi parempaan, mitä viimeksi 4. sisältä esitti. 3 Star Price teki kesällä muutaman mainion esityksen avojaloin ja jenkkikärryillä, mutta ei ole ollut talven juoksuissaan yhtä hyvä. 7 Boss Gutsetin juoksussa meni viimeksi kaikki pieleen. Se missasi kiihdytyksen ja jäi porukasta, ja kirivaiheessa ruuna ajautui aikaisin neljännelle radalle kärjen lopettaessa 12,5-kyytiä. Ruunalla olisi yllätyssauma ainakin ylivauhtisessa juoksussa.

Juoksunkulku: Star Price aloittanee keulassa. Johnny Flame avaa myös hyvin ja sen selän luulisi kelpaavan.

Pelijakauma: Johnny Flame (30%) voisi olla hieman selvempikin pelisuosikki. Yllättäjistä kiinnostavin rasti on The Yankee (5%).

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 8, 6, 2, 1

Toto4-3

Suosikki: 2 Draken starttaa suosikkina ja vaikuttaa jopa lyömättömältä, jos kilpailee samalla tasolla kuin marraskuussa. Alla on kaksi ihan tyylikästä keulavoittoa ja tänään vastus näyttää jopa helpommalta kuin viime kilpailuissa. Ruuna kuitenkin palaa kehiin sairaustauolta ja valmentaja Miika Tenhunen varoittelee tallikommenteissa, että hevonen saattaa olla tukkoinen ja huippuvireeseen on matkaa. Siksi Draken varmistetaan T4-pelissä, vaikka tiedossa on, että tällaisen tehtävän Jani Ruotsalaisen ajokki voi hoidella jo luokallaan.

Haastajat: 9 Rajatapaus on lähdön kiinnostavin tapaus pelimielessä. Toissa kerralla tätä kovemmassa lähdössä ruuna oli sisäratajuoksulla ihan hyvä neljäs ja olisi voinut olla lähempänäkin kärkeä maalissa, jos olisi päässyt pussista aikaisemmin kuin loppusuoran alussa. Viimeksi Rajatapaus jäi pahoin pussiin kolmanteen pariin sisälle. Nyt pienessä lähdössä on aktiivisemman ajosuorituksen paikka, sillä Rajatapaus pystyy töihinkin. 5 Vivanter palasi mukavassa vireessä tauolta viimeksi ja spurttasi sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi Siinan Tähden voittaessa. Tamma on kunnossa, mutta voittaa tosi harvoin.

Yllättäjä: 8 Poika-Ramiini on kunnossa, mutta harmillisen epävarma. Toissa kerralla Killerillä kun ori malttoi ravata, se kiri 5. ulkoa viimeiset 700 metriä mukavasti 27,2-vauhdilla. Viimeksi alun paha laukka pilasi pelin.

Juoksunkulku: Draken lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Draken (65%) on tallitietoihin peilaten liian pelattu, mutta vain hieman. Rajatapaus (9%) on mainio varmistusrasti.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 2, 9
Suuri: 2, 9

Toto4-4

Suosikki: 9 Minto's Don Juan on joukon kovakuntoisin ja nousee suosikiksi, mutta ei ole varma-ainesta pikamatkalla takarivistä. Toissa kerralla se oli kirimässä 2. ulkoa kakkoseksi kovakuntoisen Intuton voittaessa, mutta laukkasi loppusuoran puolivälissä. Viimeksi ruuna palasi voittokantaan keulasta ja on samanlaisena taas kärkihevosia ilman muuta.

Haastajat: 3 Ain't She Sweet oli reilu kuukausi takaperin Joensuussa tätä vastaavan tehtävän hyvä kakkonen keulajuoksulla ja osallistuisi taas kärkitaistoon varsinkin piikkipaikalta. Tamman kunto ei ole laskussa, vaikka alla on pari heikompaa sijoitusta. Toissa kerralla Jokimaalla se lesetti takarivistä keulaan ja kesti rajun alkuvauhdin kunnialla. Viimeksi Vermossa Lovemoren voittamassa T75-lähdössä tamma nousi 8. sisältä toiselle radalle 1000 metriä ennen maalia ja oli taas ihan hyvä, kun kulki kirikierroksen 13,9-vauhtia ja tuli juosten maaliin joukon uloimpana. 1 Dream Divine avaa myös hyvin ja saattaa yrittää puolustaa keulapaikkaa. Pakkaskeleillä viihtyvä talvihevonen on viime starttinsa perusteella mainiossa vireessä. Se kulki 5. ulkoa kirikierroksen 15,1-vauhdilla ja ehti laatulähdön kolmanneksi. Haastajadivarin voitti E.V. Jory. Edellisjuoksussaan Joensuussa Dream Divine jäi johtavan taakse pussiin.

Yllättäjät: 2 L'Amour du Gull on nopea ja pystyvä hevonen illan lähtöön, mutta palaa tauolta ja rankataan siksi vain yllättäjäksi. Valmentaja Jere Taulio arvioi tallikommenteissa, että huippuvire on startin tai kahden päässä. 4 Ready Press saa rattailleen Janne Räisäsen. Ruuna on riittävä hevonen tällaiseen lähtöön ja voi piristyä uudella kuskilla. 8 Hello Garfield on myös ponteva menijä, mutta vaikuttaa palaavan kehiin hyvin matalalla profiililla, kun lähtökohdat eivät puolla oikein millään lailla. Lähtö on sille ylisarja, maili huono matka ja tallitietojen mukaan taukohevosta ei ole juuri herkistelty harjoituksissa.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan tulisesti ja myös 6 Flash Spruce saattaa värittää kiihdytystä. Tiukimmin keulaan hinkuu Ain't She Sweet.

Pelijakauma: Dream Divine (14%) nousee suosikkikolmikon kiinnostavimmaksi merkiksi. Ready Press (5%) on turhan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 9, 3, 1
Suuri: 9, 3, 1, 2, 4