Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Pori 18.1.2019

Julkaistu:

TOTO4
Porin Toto4-pelin mieluisin varma löytyy kolmannesta kohteesta.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-pelin avauslähtö ei ole pelikohde helpoimmasta päästä. Niukka suosikkimme on startin alle saanut luokkahepo 11 Fiiling, jolla on rahkeita nousta sarjoissaan, sillä hevosella on vielä vähänlaisesti startteja voittosummaan nähden. Kaustisella oriilla ajettiin nätisti 2. sisältä ja startti varmasti palveli tätä kisaa ajatellen. Valmentaja antoi etukäteisvaroituksen tästä kisasta taktiikan suhteen, sillä Fiilingillä ei lähdetä ajoissa kiriin ellei hyvä vetoapu ole tarjolla. Oriilla ajetaan pitkän tauon jälkeen edelleen maltillisesti eikä sillä havitella yltiöpäisesti kolmannen radan veturiksi.

Haastajat: 2 Villiäijä laukkasi viimeksi sekä lähdössä että maalisuoralla. Tätä ennen ruuna voitti keulasta hyvällä tyylillä eikä ole tälläkään kertaa ulkona, mikäli pääsee jälleen keulaan. 10 Hilin Ihme on epävarma, mutta erittäin hyvät vauhtivarat omaava menijä. Jyväskylässä tamma oli etusuoralla sijalla seitsemän, ja ennen laukkansa maalisuoralla hevonen oli tekemässä hyvää suoritusta. Teivossa Hilin Ihme juoksi sisäradalla ja laukkasi etsiessään tilaa maalisuoralla. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi kuin aikaisemmin. 7 Riipinen lopetti Turussa asiallisesti 4. ulkoa ja viimeksi ori teki hyvän juoksun 2. ulkoa. Vastus on sopivaa tasoa, ja hevonen kuuluu aikaisin peleihin.

Yllättäjät: 3 Jasun Velho joutui Teivossa lähtemään toisen kaarteen jälkeen kolmannelle radalle ja leipääntyi kiertämiseen sen verran ettei ruuna tullut maalisuoraa kuin tasaisesti. Kärkipäästä parhaat juoksunsa tekevä ruuna laukkasi Vermossa ensimmäisessä kurvissa, mutta kiersi tämän jälkeen määrätietoisesti keulaan. Etusuoralla Jasun Velho jatkoi värikkäässä lähdössä 2. sisällä ja tuli asiallisesti perille. Oikeana päivänä Jasun Velho pystyy voittamaankin. 14 Ilon Ari nousi Jyväskylässä Hilin Ihmeen vanavedessä mukaan totomatsiin ja nappasi tämän laukattua kolmannen sijan. Kunto on nousussa. 5 Kapor ei viimeksi jaksanut puristaa 2. sisältä 22-avauksen jälkeen. Teivossa 2. ulos pahoin pussiin jäänyt ja tilaa saatuaan mainiosti lopettanut 9 Enriko kilpailee oleellisesti tulosriviään paremmassa iskussa. Toki ruuna osaa ailahdella. Hyvät vauhdit omaava 4 Tyyni Kevätön mahdutetaan mukaan laajaan revitykseen kun taas Vermossa keulasta kipannut 1 Perusliksa jää niukasti rannalle.

Pelijakauma: Hilin Ihme kiinnostaa, mikäli peliosuus pysyy 10:n tuntumassa tai jopa alle.

Juoksunkulku: Villiäijä haluaa johtopaikalle, mutta Perusliksa voi olla asiasta eri mieltä. Myös Jasun Velho on nähty usein keulassa. Tiukka ensimmäinen puolikas, jonka aikana Villiäijä edennee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 11, 2, 10, 7
Suuri: 11, 2, 10, 7, 3, 14, 5, 9, 4

Toto4-2

Suosikki: 3 Rullebackens Ejnar juoksi viimeksi johtavan rinnalla, mistä ruuna ei kyennyt parhaimpaansa. Tätä ennen hevonen matkasi 3. sisällä, nousi viimeisellä takasuoralla 3. ulos ja kiersi kaksariin. Porissa lähtöpaikka on hyvä ja vastus helpompi kuin aiemmin, joten Rullebackens Ejnar kuuluu ensimmäisenä lapulle.

Haastajat: 4 Visionnaire lopetti Turussa mukavasti sisäratajuoksulla. Teivossa ruuna juoksi 2./3. sisällä, mistä ruuna eteni tilaa saatuaan selvään voittoon. Visionnairen kunto on hyvä, mutta sen juoksujen pitää edelleen onnistua eikä voittoja ole alku-uralla napsunut tilille kuin yksi kappale. Peliosuus voi jäädä liian suureksi. 7 M.J.'s Pearl piti Turussa johtopaikan ja teki keulasta kelpo suorituksen. Startti alla hevonen pystyy parantamaan, mutta lähtöpaikka on ikävä. 2 Langen's Greyhound kiersi Turussa etusuoralla toisen radan veturiksi edellä mainitun rinnalle ja sinnitteli mukavasti. Loistoasemista ori pystyy olemaan mukana kärkikamppailussa.

Yllättäjät: 5 Ellen Ray lopetti Vermossa sijoitustaan paremmin 5. sisältä. 8 Empere's Bud juoksi Turussa avauskierroksen aikana johtavan rinnalla ennen kun sai etusuoralla selän eteensä. Tämän jälkeen tamma oli tasainen. Porissa hevonen kiersi 4. ulkoa totoon. 6 Unyielding Stridellä on paljon paussia alla eikä voi olla heti parhaimmillaan. Luokkansa puolesta se voi kamppailla viimeisestä totosijasta, jos kaikki on niin hyvin kuin mahdollista ja juoksu onnistuu. Myös kelpo kapasiteetin omaavalla 11 A To Zetillä on taukoa alla. 10 Hila's Manolito otti Turussa sisäratajuoksulla sen mitä otettavissa oli. Starttiväli on tällä klertaa lyhyempi. 12 Cold Hard Silver kilpailee tulosriviä paremmassa iskussa, mutta lähtöpaikka vie auttamatta menestymismahdollisuudet.

Pelijakauma: Rullebackens Ejnarin kuuluisi olla suosikki ennen eniten peliä kerännyttä Visionnairea.

Juoksunkulku: M.J.'s Pearl saattaa hyvänä avaajana päästä seiskaradaltakin keulaan. Se tai Langen's Greyhound hoitaa vetotyöt.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 3, 4
Suuri: 3, 4, 7, 2

Toto4-3

Suosikki: 4 Unequalled Stride palasi Porissa tauolta. Tammalla ajettiin lopulta passiivisesti, kun hevonen ei saanut radasta kunnollista pitoa. Kuusivuotias lopetti hyvin ja jätti itsestään positiivisen vaikutelman. Startti alla hevonen on tuntunut taustajoukkojen mukaan paremmalta. Loistopaikalta nostamme sen ykkössuosikiksi ja potentiaaliseksi varmaehdokkaaksi, kun pahimmilla haastajilla on taukoa alla ja/tai heikko lähtöpaikka. Ajotaktiikka tulee monipuolisella menijällä olemaan aktiivisempi kuin viimeksi.

Haastajat: 12 Expanse's Tornado voitti Porissa helposti 2. ulkoa. Tämän jälkeen tamma on joutunut tekemään työt raskaimman kautta toiselta ilman vetoapua. Haastavalta lähtöpaikalta kärkeen kiertäminen ei ole helppoa. Ei tulisi yllätyksenä, vaikka tammalla ajettaisiin Porissa säästeliäämmin raskaiden juoksujen jälkeen. 1 Langen's Cza Cza sai Porissa hyvän juoksun johtaneen 2 Starlight Divan takana ja kiskaisi maalisuoralla ykköseksi. Lähtöpaikka on hyvä, ja tällä kertaa Langen's Cza Cza saattaa juosta johtopaikalla. Starlight Diva puolestaan sai startin alle ja saattaa sen ansiosta parantaa. 11 La Masse Monetaire omaa hyvän kapasiteetin ja teki mainion viime kauden voittaen puolet starteistaan. Paussilta hevonen on 11-radalta haastajan roolissa.

Yllättäjät: 9 Not So Easy Bluella on paussia alla. Vuosi sitten hevonen palasi mainiossa iskussa paussilta ja oli puolen vuoden tauolta toinen. Tällä kertaa tauko on lyhyempi ja hevonen on tuntunut viime aikoina paremmalta kuin vuosi sitten ennen ensimmäistä kisaa. 7 Apricot Stone avasi Porissa johtopaikalle ja juoksi lopulta 3. sisältä, mistä tamma lopetti tasaisesti. Tällä kertaa starttiväi on lyhyempi. 10 Haraldinho Zon matkasi viimeksi 2. sisällä, mistä ruuna otti tilaa saatuaan maksimit. Oikeana päivänä hevonen pystyy parempaan. 3 Tequila Arette ja 6 Huckleberry Tooma olivat tauoilta tasaisia. Niiden pitää petrata otteitaan mieliäkseen kamppailla kärjessä.

Pelijakauma: Unequalled Stride jätetään rivien varmaksi, kun lähtöasetelmat suosivat sitä. Lisäksi maistuvia varmistusmerkkejä ei ole tarjolla.

Juoksunkulku: Langen's Cza Cza, Starlight Diva ja Apricot Stone kiihdyttävät reippaimmin liikkeelle. Ensin mainittu pitänee johtopaikan hallussaan ja ajaa siitä.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-4

Suosikki: 1 Reverend Dred jatkaa kovassa vireessä. Lahdessa helposti keulasta voittanut ruuna teki mainion juoksun myös Vermossa, missä hevonen runttasi johtaneen Popen rinnalta väkevästi perille. Vain paremman juoksun saanut vastustaja kiri maalisuoralla edelle. Vaikka Reverend Dred on pitkään ollut mainio, vaikuttaa ruuna saaneen parissa viime kisassa ekstrapykälän otteisiinsa. Kuusivuotias ei ole Porissa helppo lyötävä.

Haastajat: Myös 3 Freelancer kilpailee rajussa iskussa. Forssassa johtavan rinnalta pystyyn voittanut ruuna oli Turussa ikään kuin hiitillä. Se sai tehdä pienessä lähdössä täysin oman juoksun eikä maalisuoralla näkynyt uhkaajia. Freelancer pääsee kovaa matkaan ja pyrkii kiihdytyksessä pääsemään ohi suosikista. 2 Juiceman kiersi Forssassa rehdisti perille 4. ulkoa ja kellotti kirilenkin 16,2. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja ruuna pystyy startti alla parantamaan. 11 Celebration Song kiskaisi Teivossa kärkeen, kun kärki hurjasteli matkan aikana. Vermossa tamma kiitti säästöreissusta kirimällä 2. sisältä ohi Reverend Dredin. Tällä kertaa juoksusta tulee hankalampi kuin aikaisemmin.

Yllättäjät: 5 Mystic Power ei ollut Vermossa parhaimmillaan, mutta Forssassa ruuna teki asiallisen kirin 5. ulkoa ja tuli viimeisen kierroksen 16,2-vauhdilla. Ruuna kärkkyy ensimmäisten joukossa suosikkien epäonnistumista. 7 Vixpress Li oli Teivossa saamaton 4. sisältä. Ruuna pystyy parempaan. 8 Sivori Effe lopetti Porissa joukon perältä mainiosti kakkoseksi. Hurjalle Star Martinille se ei voinut mitään. Starteissa alisuorittava 4 Oakie ja ylisarjassa kilpaileva, tauolta palaava 12 Uccio tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Suosikkien osalta oikein vedetty. Yllättäjistä Mystic Power saattaa jäädä liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Reverend Dred, Freelancer ja Vixpress Li erottuvat kiihdytyksessä. Freelancer päässee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 3, 2, 11, 5
Suuri: 1, 3, 2, 11, 5