Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jokimaa 17.1.2019

Julkaistu:

Toto4
Torstain T4-pelissä Jokimaalla pari pelivalintaa erottuu joukosta selkeästi.
Avauskohteen T.T. Hunsvotti on illan paras suosikkivarma ja T4-2:n Talladega Ranger maukkain yllätyshaku. Molemmat ovat hyväkuntoisia ja nopeita menijöitä, jotka taittavat matkaa kärkiryhmässä.


Toto4-1

Suosikki: 4 T.T. Hunsvotti oli niin hyvä suoraan tauolta viime viikolla, että nousee startti alla selväksi suosikiksi ja varmakandidaatiksi.

Voitokas menijä palasi kehiin noin kolmen kuukauden paussilta. Se avasi helposti keulaan, sai vetää matkalla rauhassa ja vetäisi kirikierroksen parastaan yrittämättä 28,4-vauhtia. Voimia jä selvästi varastoon, sillä kun ohjastaja Henri Bollström käänsi ajovitsan eteenpäin hiukan ennen maalia, T.T. Hunsvotti lähti tekemään omasta halustaan lisää eroa kirittäjäänsä. Kuten valmentaja Tuomas Pöllänenkin tallikommenteissa muistuttaa, T.T. Hunsvotti ei ole mikään ravikone, mutta ehjällä juoksulla sille on helppo povata menestystä.

Haastajat: Mika Forssin rattailleen saava 1 Hulluduunari kärkkyy namujuoksua suosikin takana. Se sai toissa kerralla hyvän reissun toisella radalla kärkiryhmässä ja kurotti lopussa tasapääykköseksi johtavan rinnalla matkanneen 11 Runoneidon kanssa. Näiltä lähtöpaikoilta etu on Hulluduunarilla. Viimeksi nousijadivarissa Hulluduunari matkasi 4. sisällä ja sai myöhään tilaa, mutta ei syöksynyt erikoisesti viimeisellä satasella kun vapaa latu aukesi. 7 Unnan Tähti tuntuu oppineen voittaamaan. Vermon T65-lähdössä joulukuussa tamma hyödynsi monen vastustajan laukat ja kurotti lopun parhaiten sisäratajuoksun jälkeen. Toissa kerralla Porin sumussa Arto Hammarin suojatti löi hyviä menijöitä johtavan takaa. Myös viimeksi Vermossa Unnan Tähti oli ihan hyvä, vaikka jäi neljänneksi. Se matkasi sisäradalla ja kulki vauhtiin päästyään viimeiset 700 metriä 26,4-kyytiä. Nyt sisäradalle ei taida olla asiaa.

Yllättäjät: 3 Onon Nopsahotti on kovasti riviään parempi. Viimeksi Killerillä se hyökkäsi 2. ulkoa toiseksi viimeisessä kaarteessa, mutta laukkasi kärjen tuntumasta 600 metriä ennen maalia. Ruuna spurttasi viimeiset 400 metriä vahvasti 27,8-kyytiä ja ehti rahoille. 6 Vilokkinen on tehnyt viime juoksuissaan hyvät kirit takapareista ja kuuluu joukon kovakuntoisimpiin. Viimeksi se kulki 4. ulkoa viimeiset 700 metriä hienosti 25,5-kyytiä. 8 Valon Veeni kulki toissa kerralla Jokimaalla 5. ulkoa kirikierroksen mukavasti 26,9-kyytiä.

Juoksunkulku: T.T. Hunsvotti lähtee vetämään joukkoa ja saa Hulluduunarin taakseen.

Pelijakauma: T.T. Hunsvotti (44%) on sopivasti pelatuna hyvä suosikkivarma. Kannatus tosin nousee todennäköisesti illaksi. Jos suosikkia varmistelee, mukaan myös Onon Nopsahotti (6%) ja Vilokkinen (5%).

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-2

Suosikki: 5 Fullhand Comery kulki syksyllä voitokkaasti, mutta sairasteli loppuvuodesta ja joutui paussille. Se palasi toissa viikolla Vermossa, mutta vire jäi näkemättä, kun ruuna laukkasi kiihdytyksessä heti pitkäksi. Ari Moilanen ajeli sen jälkeen hiittiä kaukana kuvien ulkopuolella ja hevonen näytti ihan asialliselta. Kykyjen puolesta hevonen on lähdön eliittiä, mutta kun tuoreet näytöt puuttuvat, selvän suosikin asema hieman askarruttaa. Varmistukset ovat paikallaan.

Haastajat: 10 Granite on kovassa kunnossa. Se kierteli toissa kerralla T64-voittoon pitkällä kirillä ja oli myös viime viikolla ihan hyväksyttävä 3.-4. ulkoa tasokkaassa lähdössä Casimir Tofia ja kumppaneita vastaan. 6 Talladega Ranger ei ole vielä voittanut, mutta hyvä avaaja voi ihan hyvin rikkoa kuparisen nyt. Ruuna teki viimeksi hyvän kirin 4. ulkoa ja kulki viimeiset 700 metriä 14,7-vauhdilla lähdössä, jonka voitti suvereeni Flexible Journey. Tommi Kylliäisen suojatti näytti varsin terävältä.

Yllättäjät: 3 Grapetsiinasine oli toissa kerralla Killerillä mystisen heikko, mutta viimeksi taas hyvä, kun kiersi 4. ulkoa melko helppoon voittoon. Tamma sai vetäviä selkiä eteen kirissä ja jätti lopussa taakseen muun muassa 2. ulkoa 800 metrin kirin tehneen 1 Crossfire Alleyn. Tämä tehtävä on astetta kovempi. 7 Tintin Journeylla Esa Holopainen ajoi aktiivisesti viime lauantaina Teivossa. Valjakko lähti kiertämään kolmatta rataa jo 1350 metriä ennen maalia ja pääsi pudottamaan johtavan rinnalle kirikierroksen käynnistyessä. Noutaja tuli vaativan juoksun jälkeen niin aikaisin, että voitto olisi nyt yllätys. 13 Argenteuil kiri toissa kerralla mukavasti 6. ulkoa. Viimeksi tuli helpon pistelähdön voitto keulasta. Tamma sai vetää alun tosi hiljaa ja oli 13,5-lopetuksessa varma voittaja.

Juoksunkulku: 4 Wallaby Wee ja Talladega Ranger avaavat parhaiten. Jälkimmäinen ottaa keulat ja tuskin luovuttaa paikkaansa ainakaan muille kuin korkeintaan Fullhand Comerylle.

Pelijakauma: Talladega Ranger (8%) on niin reippaasti aliarvostettu, että sitä on helppo suositella kaikille lapuille. Crossfire Alley (11%) on kerännyt liikaa peliä alustavasti.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5, 10, 6, 3
Suuri: 5, 10, 6, 3

Toto4-3

Suosikki: 11 Mopoheikki on laukannut menestystään loppusuoralla molemmissa juoksuissaan Teemu Okkolinin käsistä. Kummallakin kerralla ori oli ennen hyppyä tiukasti kiinni voitossa keulapaikalta, varsinkin viimeksi Jokimaalla reippaassa 27,5-vauhtisessa lopetuksessa. Hyppy tuli kalkkiviivoilla ja harha-askeliinsa asti se vastaili hyvin rinnalla haastaneelle kirittäjälle. Mopoheikki on kuntonsa puolesta ilman muuta valmis pärjäämään ja viime startissa helposti irronneen 25-vauhtisen avauksen perusteella se voi olla vauhdeiltaankin omaa luokkaansa. Toisaalta, hyvin ovat T4-pelaajat riviään paremman hevosen tänään löytäneetkin.

Haastajat: 12 Piirron Tuisku on saanut tulosrivin hienoon kuntoon tätä helpommissa tehtävissä. Ori heilahti viimeksi sen verran vaivattoman oloisesti kärkeen loppusuoralla viidettä rataa pitkin, että kirii samanlaisena nytkin korkealle. Piirron Tuiskun nopeus ja ravivarmuus nostavat sen osakkeita pelatuimpiin vastustajiin nähden. 5 Tähen Sisu laukkasi toissa kerralla 150 metriä ennen maalia johtaneen Mopoheikin takaa ja olisi myös ollut kärkihevosia ravilla. Viime viikon keskiviikon T64-lähdössä ruuna sai mahdollisuuden kirissä johtavan takaa mutta ei pystynyt puristamaan mitalisijoille. Tässä lähdössä 31-aika riittänee korkeammalle. 3 Viapor voitti viimeksi 2. ulkoa 500 metrin kirillä eikä ole nytkään ulkona, vaikka vastus kovenee selvästi.

Yllättäjät: 13 Siiking kiri viimeksi Mopoheikkiä ja kumppaneita vastaan mukavasti takajoukoista ja peri kolmostilan suosikin laukattua lopussa. Siiking spurttasi viimeiset 400 metriä ulkoradoilla 27-kyytiä. 6 Stipori oli kesy viimeksi Killerillä nappijuoksulla, mutta pystyy edellisjuoksujensa perusteella selvästi parempaan ja pidetään peleissä jättiyllättäjäkandidaattina.

Juoksunkulku: Mopoheikki lähtee ravin maittaessa takamatkalta nopeasti kohti kärkeä ja hakee matkalla keulat.

Pelijakauma: Tähen Sisu (16%) erottuu ainakin alustavasti tasaisen joukon parhaaksi merkiksi peliprosenttien valossa. Stiporin (1%) ei kuuluisi olla ihan pelaamaton.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 11, 12, 5, 3, 13, 6
Suuri: 11, 12, 5, 3, 13, 6, 7, 15

Toto4-4

Suosikki: 2 Mamajuana on kyvykäs T76-finaalivoittaja, joka nostetaan suosikiksi suoraan kolmen kuukauden tauoltakin. Viimeksi kun tamma palasi vastaavanlaiselta paussilta elokuussa, se kesti keulasta 11,5-vauhtisen avauksen ongelmitta ja voitti pystyyn. Tallitietojen mukaan jotain samaa voi olla luvassa nytkin. Valmentaja Christa Packalenin mukaan Mamajuana on vain parempi hokkikeleillä ja napakoilla talviradoilla.

Haastajat: 4 Hijack'emilla voisi olla nyt voiton paikka, jos ruuna vain malttaisi pysyä askelillaan. Viimeksi se kiihtyi ensi metrit hyvin keulapaikka mielessään, mutta sitten tuli laukka, mikä pudotti hevosen kauas kuvien ulkopuolelle. Hijack'em kulki sen jälkeen tosi kovaa ja tavoitti 13,5-vauhtia ensimmäisen kilometrin kulkeneen pääjoukon 1200 metriä ennen maalia. Hijack'em jaksoi vielä ohitella loppusuoralla muutaman väsyneen vastustajan, joten kunto vaikuttaa olevan kohdillaan. Viimeksi kun ruuna malttoi ravata, se tykitti 3. sisältä viimeiset 400 metriä voitokkaasti 12-vauhtia 2640 metrillä. 10 Tougherthantherest oli viimeksi asiallinen neljäs johtavan rinnalla. Tässä sakissa voittaakseen se tarvinnee hyvän selkäjuoksun. Joulun alla Kouvolassa ruuna löi muutaman taas vastassa olevan hevosen 3. ulkoa ja teki 15,5-vauhtisen 800 metrin kirin.

Yllättäjät: 5 Gene Touch oli viimeksi terävämpi kuin aikoihin ja kiri Ergo Amin voittamassa T65-lähdössä takajoukoista virkeästi 12,6-vauhtia viimeiset 400 metriä. 7 Global Spellbound on kelpo hevonen tällaiseen lähtöön, mutta nähtäväksi jää, saako se ulkoa juoksuasemia, kun sisäpuolelta moni vastustaja avaa reippaasti. 12 Leon Coger osaa olla hyvänä päivänään erittäin vauhtikestävä, mutta lähtöpaikka pudottaa sen yllättäjäkategoriaan. Ruuna on ollut paras vapaalla juoksulla eikä pidä alun kiinniotoista. 9 Sundsvik Chamsin on vanhemmiten paras tarkalla selkäjuoksulla, joten lähtöpaikka on mainio. Ori jäi viime kilpailussaan pussiin.

Juoksunkulku: Radoilta 2-5 avataan parhaiten ja myös Global Spellbound voi osallistua kiihdytykseen. Mamajuana pitää halutessaan keulat, mistä sillä voi myös ajaa, vaikka alla on taukoa.

Pelijakauma: Kovakuntoinen Hijack'em (18%) on aliarvostettu ja Tougherthantherest (19%) takarivistä hieman turhan paljon pelattu.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 10, 5, 7, 9