Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Magic Monday 14.1.2019

Julkaistu:

TOTO65
Magic Mondayn suosikeista luotetaan Freelanceriin.

Toto65-1

Suosikki: 7 kertaa viime vuonna voittaneen 5 George Birdlandin syksy oli hieman valju, mutta ruuna palasi hyvässä iskussa tauolta pari viikkoa sitten Oulussa. Se sai sisäratajuoksun jälkeen tilaa vasta hieman ennen maalia ja lopetti terävästi keulavoittajan rinnalle. Tärkein info tuosta startista oli, että paljon kengittä juosseelle hevoselle näytti meno maistuvan myös hokeilla. Pelisuosikin pitäisi päästä aika ongelmitta joukon johtajaksi kiihdytyksen jälkimainingeissa.

Haastajat: Haastajat ovat kilpailleet säännöllisemmin, mutta ovat hankalilla lähtöpaikoilla. 8 Don Corleone Trot jaksaa kyllä raskaammankin juoksun, vaikka Lahden kakkonen tuli johtavan takaa.

Jyväskylässä johtavan rinnalta voittanut 7 Moonlight Storm jäi edellisestä viimeksi lopussa selvästi, mutta sai raskaamman juoksunkin, kun se joutui kirimään 4. ulkoa pitkään ulkoradoilla.

3 Rim Bay Kickapoo palaa lyhyeltä huoltotauolta ja valmentaja varoittaa, että ihan paras terävyys voi uupua tässä. Ennen taukoa ruuna suoritti useaan otteeseen oikein sitkeästi ja vahvuus onkin sen paras ase.

Yllättäjät: 10 Wicasa Sioux on perusluokaltaan hyvä hevonen sarjoihinsa, mutta parasta iskua ei ole nähty hetkeen. Sähäkkä 9 In Ice Princess mitteli kesällä hyväksyttävästi avoimissa tammalähdöissäkin. Sillä on nyt pari starttia tauolta ja otteet voisivat vielä terävöityä. Taukostartit olivat vielä hieman tasapaksua suorittamista, vaikka niistä totosijat irtosikin. 11 Fade To Jam on tasaisen varmassa iskussa, mutta tukalista asemista on varmasti hankala ehtiä ihan voittoon saakka.

Pelijakauma: George Birdland voisi olla aamun lukemia (25 %) suurempi suosikki. Don Corleone Trot saisi olla muutaman pinnan enemmän pelattu (20 %) ja Moonlight Storm (21 %), sekä Rim Bay Kickapoo (16 %) ovat hieman yliarvostettuja alustavasti.

Juoksunkulku: Bewitch Boy ottaa ensiksi keulapaikan, mutta sille kelpaa selkä ja George Birdland on lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 8, 7, 3

Toto65-2

Suosikki: Toinen Toto65-kohde on kärkikolmikon osalta hyvin tasainen, mutta valitaan 5 Pälvi Tuttu niukaksi ykköshevoseksi, sillä se on kulkenut avainhevosista viime ajat varmimmin ravia. Tamma oli Porissa pussissa lopussa ja tsemppasi viimeksi sitkeästi johtavan rinnalta kakkoseksi.

Haastajat: 4 Pelipiste on pieneltä tauolta pieni arvoitus. Se ja 9 Korven Liideri ovat luokaltaan pykälän edellä suosikkia, mutta kummankin meno on ollut talvikeleillä normaalia epävarmempaa. Kolmella pelissä erottuvalla hevosella pääsee tässä pitkälle.

Yllättäjät: 1 Mistersuomi on joukon vahvimpia, mutta huippunopeutta saisi olla enemmän. Lähdön aliarvostetuin merkki kiri viimeksi taustalta hyvin kakkoseksi. 3 Meno-Miina on yllätellyt näissä lähdöissä, mutta on nyt tauolta arvoitus, kun valmentajaakaan ei saatu kiinni. Nopea tamma on tavannut sopia hyvin Antti Teivaisen käteen. 5 kertaa viime keväänä voittanut 2 Vili Kuupper ei loistanut pitkältä tauolta lokakuussa, eikä uudemmalta tauolta kymmenen päivää sitten ja tuskin parantaa vielä ihan tarpeeksi tähän. 7 Pappan Paraksella ja 8 Intoiivarilla on potentiaalia tauluaan parempaan, mutteivat ne taida huonoilta paikoilta ihan voittoon pystyä.

Pelijakauma: Lähtö on kärjen osalta aika oikein rastattu. Mistersuomessa on pientä ideaa ja peliosuuden luulisi nousevan aamun lukemista (3 %) jonkin verran.

Juoksunkulku: Meno-Miina avaa johtoon ja saattaa pitää paikastaan kiinnikin. Pelipiste ja Pälvi Tuttu tulevat luultavasti avauskierroksella aktiivisesti kohti kärkeä.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5, 4, 9
Suuri: 5, 4, 9, 1

Toto65-3

Suosikki: Viimeksi keulapaikalta tätä vastaavaa tehtävää kontrolloinut 3 Pam Hallover on Toto65-pelin pelatuin hevonen. Eikä ihme, sillä lähdöstä on juoksunkulullisesti hyvin todennäköisesti luvassa viime kerran toisinto. Peliosuus on kuitenkin karannut hieman käsistä ja vaikka varmistaminen saattaa olla hieman pään hakkaamista seinään, niin se on kuitenkin pelimielessä viisain vaihtoehto.

Haastajat: 11 Johnny English kiri viimeksi 2. ulkoa suosikin tuntumaan ja 8 Caakao sinnitteli sen rinnalta neljänneksi. Kummallakin on nyt tuskainen lähtöpaikka, mutta paukkuja haastaa suosikki, jos juoksut nyt sattuisivat yhtään luonnistumaan.

5 Easy Vacation oli epäonninen viimeksi Oulussa, kun se putosi väsyvän takana kauas kärjestä viimeisellä takasuoralla. Loppukiri oli sen jälkeen rutkasti sijoitusta parempi.

Yllättäjät: 1 BWT Mirage ja 2 Millcape's Devil ovat nappipaikoiltaan mahdollisia yllättäjiä ainakin totoon, sillä kummankin kunto on hyvä ja juoksut onnistuvat lähes väkisin. 12 Västerbo Locksmith on palannut talvella vihdoin lähemmäksi tasoaan, mutta ei kiertele mielellään ja 12-rata on täyttä tuskaa.

Pelijakauma: Pam Hallover on selkeä suosikki, mutta aamun prosentit (71 %) ovat jo liioittelua ja ainakin sillä peliosuudella varmistaminen olisi paikallaan. Haastajakolmikossa on näin tasaisesti etua.

Juoksunkulku: Pam Hallover nappaa keulapaikan ja saanee taas tehdä siinä oman juoksunsa.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3, 8, 11, 5
Suuri: 3, 8, 11, 5

Toto65-4

Suosikki: Neljäs Toto65-kohde kuihtui T.M. Chagallin poisjäännin myötä kuuden hevosen kohtaamiseksi, mutta vielä enemmän hallaa vahvan hevosen poisjäänti tekee lähdön rakenteelle. Viime vuonna 9 kertaa voittanut ja sairastauolta jykevänä palannut 5 Freelancer saa nyt tehdä keulassa oman juoksunsa ja kun loppua tullaan kovaa, niin ohitteleminen on taatusti vaikeaa kaikille.

Haastajat: 3 Westcoast Victoria ei saa aivan puhtaita papereita Vermosta, vaikka olikin keulasta kolmas. Rauhallisen matkavauhdin jälkeen tamman olisi pitänyt taistella paremmin. Nyt tamma peesaa suosikkia ja ainakin kakkonen on siltä paikalta haarukassa.

1 Merit on todellisessa nappisarjassa ja edellistä parempi hevonen, mutta erittäin todennäköisessä taktiikkajuoksussa ei ole helppo ehtiä lopussa. Tamma on kyllä kirinyt jatkuvasti lujaa ja ansaitsisi jo taas voitonkin.

Yllättäjä: 2 Expectalot on alisuorittanut pitkään ja karu ylisarjakin vaikeuttaa.

Pelijakauma: Freelancer voisi olla juoksunkulkupsyykillä alustavaa enemmänkin pelattu (43 %). Merit (32 %) on parempi hevonen kuin Westcoast Victoria (14 %), mutta juoksunkuluarvion myötä ne ovat tasaveroisia.

Juoksunkulku: Westcoast Victoria ohittaa Meritin ja saattaisi pystyä torjumaan Freelancerin, mutta tuskin haluaa alkaa hangoitella suosikkia vastaan. Matkalla mennään tosi hiljaa ja loppua tullaan kovaa.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-5

Suosikki: Viidennen kohteen avainhevosista pari palaa tauolta ja se lisää tietysti arvoituksellisuutta. 6 Ariitta päätti viime kauden kahteen voittoon ja lupaava tamma otti hyppäyksen oikeaan suuntaan, kun otteissa on välillä ollut hieman taistelutahdon puutetta. Valmentaja huomauttaa, että hevonen palaa aika perustreenistä starttiin, mutta on usein ollut tauoltakin aika valmis. Luultavasti Ariitta juoksee tässä johtopaikalla ja on oikea suosikki, muttei sille ihan täyttä luottoa uskalla antaa ja peliosuus nyt on ainakin alustavasti liian korkealla.

Haastajat: 3 Vihellys palaa myös tauolta. Nopea ori avaa edellisen tapaan vinhasti, mutta todennökäinen juoksupaikka on kuitenkin Ariittan takana 2. sisällä. Ohituskaistaradalla se onkin oiva paikka matkustaa. Vihellys on tavannut olla tauoiltansa hyvä ja on heti pelihevosia.

11 Onnetöörin syksy oli upea, mutta viime kerran tauolta paluu vähemmän loistokas. Tehtäväkin oli toki kiihtyvässä vauhdissa ulkoradoilla miltei mahdoton, muttei menossakaan ollut syksyn sykettä. Eiköhän ruuna kuitenkin nosta merkittävästi tasoaan startti alla.

Yllättäjät: 5 Taksvenla kiersi Teivossa vahvasti ykköseksi ja mahtuu suosituksiin, vaikkei Vermossa loistanutkaan. Nopea 7 Poikolan Neito saa ulkoakin asemat, vaikka keulaan ei taida olla asiaa. Tamma on juossut jatkuvasti kovissa Toto75-lähdöissä ja ollut säännöllisesti kärkiporukoissa. 2 Unica omaa riittävät vauhtivarat, mutta on tyytynyt lopussa seurailemaan. 10 B. Violetta oli Lappeessa asiallinen tauolta, mutta häviää tässä turhan paljon vauhdeiltaan parhaille. 9 Vinhatuurilla on raju pätkä, jos se haluaa antaa sen ulos oikeassa kohdassa. 8 Faitteri taipui Teivossa oudon pahoin jo päätöskierroksen alussa.

Pelijakauma: Ariittan pinnoista (46 %) suunnattaisiin osa Vihellykselle (12 %) ja Onnetöörille (15 %).

Juoksunkulku: Vihellys ja Ariitta erottuvat kiihdytyksessä ja Poikolan Neitokin saattaa vielä lyödä lusikkansa soppaan. Todennäköisimmin Ariitta johtaa ja Vihellys seuraa. Ainakin alku on reipas.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 6, 3, 11
Suuri: 6, 3, 11, 5

Toto65-6

Suosikki: Toto65-pelin päätöskohteessa on monta kovakuntoista ja kovinkaan ohuella rastituksella lähdöstä ei selviä. Jo suosikin nimeäminen on yhtä tuskaa, mutta päädytään 9 Silvesteriin, sillä se pääsee matkaan ihan oivallisista asemista hyvän avaajan takaa ja asettunee sujuvasti iskupaikkaan parijonoon. Vermossa ruuna oli kirimässä 5. ulkoa vahvasti voittotaistoon, mutta kompuroi loppusuoralla laukan puolelle.

Haastajat: 8 Pops' Sunrise on ollut mainio läpi talven, mutta maanantaina sitä hidastaa kurjin mahdollinen lähtöpaikka. Tuskin juoksu nyt kuitenkaan kymmenen hevosen lähdössä ihan syteen menee ja kiriherkkä tamma on edelleen avainhevonen.

2 Donatello Hoss on kihissyt alustavaksi pelisuosikiksi. Viime esitysten perusteella ruuna ei ansaitse sitä, mutta ennakkotiedot kertovat hevosen palaavan jenkkikärryihin, joilla se on ollut merkittävästi parempi. 5-vuotias voisi olla tässä myös lopullinen keula, joten rastataan se muiden mukana lapulle, vaikka suosikkiasema ei innostakaan.

6 BWT Angryman ja 3 Pesco Velvet ovat myös mahdollisia menestyjiä, vaikka jälkimmäiselle matka ei taida olla mieluisin mahdollinen. Ensimmäinen on ollut oikein positiivinen tasokkaissa Vermon pitkän matkan kisoissa viime aikoina, eikä sen perusteella häpeä tässä kenellekään. Pesco Velvet aloitti Teivossa tauolta terävästi.

Yllättäjät: 4 An-Valpuri ja 10 Xavier K.A. ovat sitkeä kaksikko, jota matka ainakin puoltaa.

Pelijakauma: Donatello Hoss on jenkkikärrytiedollakin hieman liikaa luotettu (33 %). BWT Angryman (5 %) on selvästi paras merkki.

Juoksunkulku: Pesco Velvet täräyttää ensiksi johtoon, mutta saattaisi tällä matkalla haluta selän eteensä. Siinä voisi olla Donatello Hossin paikka edetä johtoon.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 9, 8, 6
Suuri: 9, 8, 2, 6, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 5
Toto65-2: 5, 4, 9
Toto65-3: 3, 8, 11, 5
Toto65-4: 5
Toto65-5: 6, 3, 11
Toto65-6: 9, 8, 6
Hinta: 10,80 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 5, 8, 7, 3
Toto65-2: 5, 4, 9, 1
Toto65-3: 3, 8, 11, 5
Toto65-4: 5
Toto65-5: 6, 3, 11, 5
Toto65-6: 9, 8, 2, 6, 3
Hinta: 128,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi