Ravivihjeet

Ravivihje: Toto75 Teivo 12.1.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

Toto75
Viikon T75-rivi ratkeaa Teivossa. Kierroksen todennäköisimmät voittajat eivät tällä kertaa kelpaa vihjesysteemien varmaksi.

Toto75-1

Suosikki: 7 Tähtisekki on ikäluokkalähdöissä hyvin menestynyt hevonen, joka joutui jättämään väliin loukkaantumisen vuoksi sekä Kriteriumin että Derbyn. Siksi 6-vuotias hevonen kilpailee vielä kykyihinsä nähden melko matalissa sarjoissa. Viimeksi Forssassa Tähtisekki oli valmis voittamaan suoraan kuukauden paussilta. Se hyökkäsi 2. ulkoa viimeisen takasuoran alussa ja leiskautti hetkessä keulaan. Loppu oli voiton varmistelua tynkälähdön 29,5-vauhtisessa lopetuksessa. Nyt paljon kovemmassa tehtävässä vauhtia pitää löytyä lisää ja juoksunkulusta voi tulla vaativampi, mutta ori kykenee vastaamaan haasteeseen. Tähtisekki pystyy kärkeen vaikka johtavan rinnalta, mutta se ei kiihdy hokit jalassa yhtä hyvin kuin kesäkengillä, joten paikan hakeminen voi maksaa.

Haastajat: 5 Julianne Dahlia oli toissa kerralla Kuopiossa pitkältä tauolta positiivinen varsinkin odotuksiin nähden ja spurttasi juosten loppua 5. ulkoa. Viimeksi Jokimaalla tamma pääsi myöhään irti sisäradalta eikä ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan. 3 Sokker oli tosi hyvä ennen pientä paussiaan. Se vakuutti varsinkin Seinäjoen T76-finaalissa, jossa kesti rankan juoksun upeasti vaativassa kelissä. Jos vire on ennallaan 1,5 kuukauden sairaustauolta, Sokker jyrää taas mitalitaistoon. Valmentaja Matti Riipisen mukaan ori oli viime kilpailussaan aiempaa varmemmalla ravilla kengitysmuutosten ansiosta. 12 Manionni on joukon kovakuntoisimpia. Pitkään kiriin pystyvä hevonen on pelihevosia, vaikka lähtöpaikka tietää kiertämistä. Viimeksi ruuna ehti tosi laukaa takaa T76-lähdön kakkoseksi ja kulki kirikierroksen ulkoradoilla 26-kyytiä.

Yllättäjät: 10 Aatsi peri Teivossa kakkostilan, kun johtanut Hexan Voksu laukkasi keulasta loppusuoralla. Edelle kiri vain Viktor Kärppä. Viime lauantain T75-finaalissa Aatsi jäi sisäratajuoksun jälkeen pussiin ja voimia jäi käyttämättä. 9 Faitteri laukkasi viimeksi keulasta 250 metriä ennen maalia. Voimia oli vielä tallella ennen ravin katoamista ja nyt takarivistä paukut ainakin säästyvät loppuun. 2 Aika Kiho paikkasi Jokimaalla vahvasti alun laukan ja lopetti viimeksi pussista päästyään viimeiset 300 metriä pontevasti, ohittaen mm. 8 Virin Vihtorin. Ruuna on kelpo haku, jos lapulle etsii jättiyllättäjää.

Juoksunkulku: 4 Kapor ryntää aluksi keulaan, jos askeleet osuvat lankulle. Paikka lienee tarjolla Julianne Dahlialle tai Tähtisekille.

Pelijakauma: Tähtisekin (38%) kannatus on kuumentunut hieman liikaa. Julianne Dahlia (19%) ja Sokker (10%) voisivat olla enemmän pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7, 5, 3
Suuri: 7, 5, 3, 12

Toto75-2

Suosikki: 10 North Lexus on löytänyt uutta potkua menoon Harri Koivusen valmennuksessa. Ruuna on paras selkäjuoksulla, mutta huippukuntoinen hevonen pystyi viimeksi voittoon johtavan rinnaltakin. Pienessä lähdössä ei ole liikaa kiertämistä ja kolme kilometriä ei ole ongelma, joten kaiken järjen mukaan North Lexus pärjää taas.

Haastaja: 3 Cyrius d'Ariane on lähdön toinen kova. Se debytoi Suomessa positiivisesti ja spurttasi lopun hyvin 2600 metrillä. Sen jälkeen viime viikolla Vermossa olikin sitten jo melko odotetun voiton vuoro. Ruuna oli tosi vahva johtavan rinnalta ja jyräsi tyylikkäästi ykköseksi 14-vauhtisessa lopetuksessa. Matka käy ranskalaiselle varmasti ja koska North Lexuksen lyöminen lopun nopeustaistossa olisi vaikeaa, ruunan tehtävänä lienee pitää tasaisen reipasta tempoa yllä. Cyrius d'Ariane jää niukasti rankingimme kakkoseksi lähinnä siksi, että suoritusvarmuuden pysyvyydestä ei ole näyttöjä vielä.

Yllättäjät: 12 Guido di Quattro on pitkien matkojen spesialisti. Keskiviikkona Vermon kolmella kilometrillä se kuitenkin alkoi pudota kärjen kyydistä jo 500 metriä ennen maalia ja oli odotettua kesympi, juoksupaikka johtavan rinnalla huomioidenkin. Valmentaja Markku Niemisen mukaan vaisuun esitykseen ei ole löytynyt selvää syytä. 5 Rene Conductor on jaksava jyrä, jolla on kuntoa nousta taistoon, mutta tasaisen avaajan ei ole helppo saada hyviä juoksuasemia voltin viitoselta. Killerillä ylivoimavoittoon 3. ulkoa kirinyt 2 Pegasos Bolt on iskussa, mutta rima nousee T75-tasolla tuntuvasti. Viimeksi Jokimaalla ruuna oli hyvä johtavan rinnalta. Kovassa lopetuksessa edelle jäivät keulassa juossut Roberto Diver ja sitä seurannut 7 Catahecassa Zest.

Juoksunkulku: Catahecassa Zest avaa keulaan. Se luovuttaa paikkansa ainakin Cyrius d'Arianelle ja kenties myös Pegasos Boltille.

Pelijakauma: North Lexus (30%) on aliarvostettuna suosikkina mahdollinen ideavarmavalinta.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto75-3

Suosikki: 11 Beat of Love on ollut jo pitkään tosi hyvä ja jatkoi vankkoja esityksiään viime lauantain T75-tammalähdössä. Hannu Torvisen ajokki teki paljon töitä ensimmäisellä kilometrillä keulapaikkaa hakiessaan ja tuli lopussa vain selästään iskeneen Lovemoren ohittamaksi. Edelliskerralla niin ikään tammoja vastaan Beat of Love oli omaa luokkaansa piikkipaikalta. 15-aika on nyt sarjaa ylempänäkin lähdössä kovaa valuuttaa.

Haastajat: 3 Naomi Wibbiä on osattu pelata yllättävän paljon, sillä se ei varsinaisesti säkenöinyt viimeksi Jokimaalla kirissä 3. ulkoa, vaikka meni kovan ajan. Tamma lienee nousukuntoinen tauon jäljiltä ja juossee nyt keulassa. Antti Kinnuselle muuttanut 8 Die Kaiserin on kisan ideamerkki, vaikka sarja ei satu yhtään. Tamma oli maanantain välistartissa todella positivinen 5.-6. sisältä. Se spurttasi tilaa saatuaan tulisesti kakkoseksi avaruuskaistoja pitkin ja hävisi vain rajulle Roberto Diverille. Die Kaiserin sujutteli viimeiset 400 metriä 12,1-kyytiä. Nyt tamma saa todennäköisesti unelmajuoksun sisäradalla lähellä kärkeä. 12 Merit on kovan luokan kiritykki sopivannäköiseen tammalähtöön. Viimeksi se ei mahtanut Beat of Lovelle mitään 4. ulkoa, mutta tamma pystyy hieman parempaankin alkutalven juoksujen perusteella.

Yllättäjät: 13 Callela Eliza on lähdön kyvykkäin hevonen. Siltä odotettiin viime keväänä jopa läpimurtoa tammahuipulle, mutta ongelmat kasaantuivat ja kausi eteni yllättävästi tyystin voitoitta erilaisten ongelmien takana. Callela Elizaa ei kannata aliarvioida synkän tulosrivin perusteella. 2 Doris Hoss ja 4 Mentha tulivat Teivossa sisäratajuoksujen jälkeen rinta rinnan maaliin. Molempien pitää terävöityä, jotta T75-voitosta voi haaveilla, mutta pohjimmiltaan pystyvät hevoset voivat sen tehdäkin. Mentha jatkoi Jokimaalla, mutta tehtävä oli mahdoton 7. ulkoa. Pelaamaton 1 Grainfield Fanny ailahteli viime kaudella kovasti. Se avaa reippaasti saa nappireissun. Tamman vireestä ei saanut viimeksi täyttä kuvaa, kun kiritilaa tuli sisäratajuoksun jälkeen vasta ihan lopussa.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta 1-3 avataan parhaiten. Keulassa juossee joko Grainfield Fanny tai todennäköisemmin Naomi Wibb.

Pelijakauma: Beat of Love (53%) on liian selvä suosikki. Sen varjosta nousee esiin monta kiehtovaa rastia Die Kaiserinin (5%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 11, 3, 8, 12
Suuri: 11, 3, 8, 12, 13

Toto75-4

Suosikki: Pienten marginaalien suomenhevoslähdössä rankingin kärkeen nousee 10 Hipatsu. Toissa kerralla se spurttaili alkumatkalla kohti kärkeä jyrätessään sen verran, että menovesi ehtyi ratkaisuhetkillä ihan ymmärrettävästi. Maanantain välistartissa valmentajan ajamana Hipatsu kiersi 27-avauksessa voimalla keulaan ja voitti varmasti. Kirikykyinen hevonen vaikuttaa huippukuntoiselta ja saa nyt taas Niko Jokelan rattailleen.

Haastajat: 14 Taikapassin totosijaputki natisee takamatkalta. Tamma ei ole mikään kiertelijä, joten startin on mentävä nappiin takamatkan juoksuradalta. Toissa kerralla Teivosta tuli cup-finaalin ykköstila keulajuoksulla. Viimeksi voittoputki katkesi, kun lähtönopeus ei riittänyt keulajuoksuun Vinhatuurin ulkopuolelta ja johtavan takaa tuli myöhään tilaa. Lähdön voitti johtavan rinnalta kovakuntoinen 15 Rikastuva, joka haastoi Taikapassia mukavasti jo edelliskerralta 20 metrin takamatkalta ja nostetaan nyt samalta viivalta edelle rankingissa. 9 Puhti-Veikko muistetaan Varsakunkku-finaalin voittajana neljän viikon takaa. Arvovoitto tuli sisäratajuoksun jälkeen 500 metrin kirillä. Viimeksi Jokimaalla ori jäi pussiin toisesta parista ulkoa ja sai kiriä vapaasti vain viimeiset 100 metriä.

Yllättäjät: 6 Karlo oli asiallinen 2. ulkoa viimeksi lähdössä, jonka voitti keulasta Taikapassi. 20 metriä edeltä revanssi on ihan mahdollinen. 1 Kruunun Prinssi meni kesällä hyvin ja oli vielä elokuun lopulla Derbyn finaalissa kelvollinen seitsemäs. Syksyllä tuli laukkoja ja nyt hevonen palaa 2,5 kuukauden tauolta. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta. 13 Ilon Vilistys voitti viimeksi johtavan rinnalta, mistä se selvisi loppukaarteen alussa keulaan kärkihevosen laukan myötä. Takamatkan juoksuradalta ei ole itsestään selvää, että parijonosta löytyy hyvä juoksupaikka. 3 Mattilan Miina otti marraskuussa kaksi voittoa peräjälkeen, eikä kunto ole kadonnut, vaikka tulosriviin on tullut säröjä. Viimeksi lähtölaukan jälkeen kahdeksannesta parista oli mahdotonta menestyä T76-lähdössä. 12 Villiäijä voitti viimeksi keulasta helppoon tapaan ja jätti selässään matkanneen 11 Villihiisin selvästi taakseen 27,5-lopetuksessa.

Juoksunkulku: Kruunun Prinssi lähtee viemään joukkoa.

Pelijakauma: Rikastuva (13%) ja Puhti-Veikko (9%) ovat hyviä merkkejä. Taikapassi (20%) on liian pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 10, 15, 9
Suuri: 10, 15, 9, 6, 1, 8

Toto75-5

Suosikki: 9 Shadow of Brisbane on ehtinyt jo näyttää riittävänsä avoimissa lähdöissä tänä talvena. Kun kuntokin on kohdillaan, Olli Koivusen ajokki on 150000 euron sarjassa selvä kärkirankkaus. Sitä emme kuitenkaan allekirjoita, että kiritykin kuuluisi olla kierroksen ylivoimaisesti pelatuin hevonen selvällä marginaalilla. Vastustajatkin ovat hyviä.

Toissa juoksussaan Teivon avoimessa T76-lähdössä Shadow of Brisbane sai hyvän reissun toisessa parissa ulkona ja ohitti kirissä muut paitsi johtaneen Bret Bokon. Kakkostila kuitenkin vaihtui hylkäykseen, kun laukka yllätti kalkkiviivoilla. Viimeksi Jokimaalla viikon starttivälillä ruuna oli terävämpi. Se kiersi 7. ulkoa hienosti tätä vastaavan sarjan ykköseksi ja kulki kirikierroksen 13,2-vauhdilla. Selvästi taakse jäi peräti seitsemän taas vastassa olevaa hevosta.

Haastajat ja yllättäjät: 3 Dreambow on lähes pelaamattomana suurin syyllinen siihen, että Shadow of Brisbane ei kelpaa varmaksi. Ruuna kiri raikkaasti lopun toissa kerralla Teivossa. Se iski kiriin Shadow of Brisbanen selästä ja tuli lähes tasapäin maaliin. Sen perusteella kaksikon välillä ei kuuluisi olla yli 15-kertaista eroa pelikannatuksessa, kuten alustava pelijakauma näyttää. Viime lauantaina kultadivarin finaalissa Dreambow jatkoi vahvoja esityksiään ja ehti 5. sisältä neljänneksi hyvällä kirillä. Liian pelaamaton on myös 11 Robin Roof, joka lähti vetämään kolmannen radan letkaa Jokimaalla Shadow of Brisbanea ja kumppaneita vastaan kilometri ennen maalia. Ruuna jaksoi hyvin perille ja voi olla nyt lyhyemmällä starttivälillä vielä terävämpi. 4 Mr Hot Shot pystyi viimeksi 2. ulkoa vain toton tuntumaan. Se on parempi sisäradalta ja nyt todennäköisenä keulahevosena yksi mahdollisista. Lujaa avaa myös 5 Grainfield Oliver, joka jäi viimeksi pussiin. Heinäkuun suurmestari ja syksyllä jatkuvasti idearastina kovissa porukoissa kilpaillut 2 Zigge Silvio on periaatteessa järkyttävän pelaamaton startti alla ja loistopaikalta. Toisaalta on huomioitava, ettei se ole voittanut Suomessa kuin kenkiä riisuttuna.

Juoksunkulku: Mr Hot Shot on niin nopea, että pystyy täräyttämään keulaan niin ikään kovaa avaavien Dreambow'n ja Grainfield Oliverin keskeltä.

Pelijakauma: Shadow of Brisbane (76%) on turhan massiivinen pelipohja. Haastajista varsinkin Dreambow (5%) kiinnostaa ja myös Robin Roof (4%) on selvästi aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 9, 3, 11, 4
Suuri: 9, 3, 11, 4

Toto75-6

Suosikki: 6 Wauhti on hyvä hevonen ja keulapsyykillä marginaalinen suosikki. Syksyn huippukunnossaan se pärjäisi lähes varmasti. Nyt reilun kuukauden paussilta ruunassa ei kuitenkaan ole pelillistä mielenkiintoa, joten katseet suunnataan suosiolla vähemmän pelattuihin hevosiin.

Haastajat: 8 Tementikko on hirmukunnossa. Viime lauantaina se runnoi 7. ulkoa kakkoseksi 1100 metrin kirillä ja hävisi vain Viktor Kärpälle. Tementikko kulki kirikierroksen ulkoradoilla 25,3-vauhtia. Ruuna jää taas alussa, mutta paikkaa voimillaan. 9 Veeran Poika oli viime lauantaina asiallinen 5. ulkoa ja vaikuttaa nousukuntoiselta. Kyvyiltään se on lähdön ehdotonta eliittiä.

Yllättäjät: Hienoon kuntoon noussut 13 Kukan Tutu jäi viimeksi pahoin pussiin johtavan taakse. Ruuna on kuitenkin nyt 20 metriä huonommin sarjassa sisällä mm. Tementikkoa ja Veeran Poikaa vastaan, joten se jää yllättäjän rooliin papereissamme. Pelaajatkin ovat huomioineet asian ihan hyvin. 2 Peli-Pertsa matkasi viime lauantaina 2. ulkona ja jäi ajamattomaksi rintaman taakse. Nyt hyvä avaaja saa maukkaan juoksun kärkiryhmässä. Vahva ja kirikykyinen 4 Jyllätys on myös yksi mahdollisista yllättäjistä. Täysin pelaamaton 1 Virin Eko on ollut jo pitkään kunnossa, mutta juoksunkuluissa on ollut epäonnea. Viime lauantain tasokkaassa huippudivarin finaalissa ruuna jäi alussa kolmannelle radalle ja pakitti hännille. Ari Moilanen pudotti sisäradalle, mistä valjakko ajautui kirivaiheessa pussiin rintaman taakse.

Juoksunkulku: Wauhti avaa keulaan eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Wauhti (27%) on hieman liian pelattu. Peli-Pertsa (5%) ja Virin Eko (1%) ovat kannatustaan todennäköisempiä yllätyshakuja.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 8, 9
Suuri: 6, 8, 9, 13, 2, 4, 1

Toto75-7

Suosikki: Erittäin pystyvä 5 Pascha Tilly on nostomme rankingin kärkeen ennen pelaajien suosikkia 8 Wilhelm Nashia. Ruuna avaa hyvin ja näemme sille mahdollisuudet hakea keulapaikka ennen pahinta haastajaa. Pasha Tilly näytti viime kilpailussaan Teivossa oikein hyvältä. Se avasi reippaasti, mutta ei päässyt ulkoa parijonoon ja joutui pakittamaan kolmannelta radalta 6. sisälle. Lopussa kohtalona oli pussitus. Kestävälle ja kirikykyiselle hevoselle käyvät monenlaiset juoksut.

Haastajat: Wilhelm Nash jatkaa kunnossa, vaikka jäi viimeksi hännille. Se kiersi rajussa kiihdytyksessä pitkään kolmatta rataa ja antoi ymmärrettävästi periksi. Vastustajat tietävät kiusallisen hyvin ruunan heikkoudet kaarrejuoksussa ja siksi sitä vastaan ajetaan usein kilpaa jo matkalla. Ari Moilasen ajokki voi menestyä vaativallakin juoksulla, mutta se ei saa taaskaan mitään ilmaiseksi ulkoradalta. 3 Hazelhen Hermes ei ole pohjimmiltaan ihan edellä mainittujen veroinen, mutta voi olla tässä lähdössä se hevonen, joka pääsee kuittaamaan vereksillä voimilla ohi suosikkikaksikon lopussa. Sama pätee 11 Nitro Diabloon.

Yllättäjät: 1 Dust Collector oli viimeksi oikein hyvä kakkonen johtavan rinnalta ja taisteli loppuun asti voitosta perässään matkannutta Hazelhen Hermestä vastaan. Ruuna ei ole huippupaikalta ulkona voittotaistosta. Muiden voitto olisi jättiyllätys.

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys, johon osallistuu moni hevonen. Vaikka myös Wilhelm Nash avaa kovaa, uskomme Pascha Tillyn ehtivän kysymään keulaa ennen sitä.

Pelijakauma: Pascha Tilly (25%) on alipelattuna kärkirankkauksena ideavarma-ainesta.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5
Suuri: 5

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 7, 5, 3
Toto75-2: 10
Toto75-3: 11, 3, 8, 12
Toto75-4: 10, 15, 9
Toto75-5: 9, 3, 11, 4
Toto75-6: 6, 8, 9
Toto75-7: 5
Hinta: 21,60 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto75-1: 7, 5, 3, 12
Toto75-2: 10
Toto75-3: 11, 3, 8, 12, 13
Toto75-4: 10, 15, 9, 6, 1, 8
Toto75-5: 9, 3, 11, 4
Toto75-6: 6, 8, 9, 13, 2, 4, 1
Toto75-7: 5
Hinta: 168,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi