Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Kuopio 11.1.2019

Julkaistu:

TOTO4
Kuopiossa ravataan perjantaina mukavan tasokas Toto4-kierros. Minto's Don Juan on suositusten luottohevonen.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-pelin avauskohteesta voittokamppailusta voidaan maalata aika puhtaasti kahden kauppaa, mutta toinen niistä eli 3 Edward Sisu nostetaan hieman toisen eli 2 Oxan Cockadoodledoon yläpuolelle. Ruuna on palannut tauolta hurjassa tikissä ja ottanut kaksi voittoa peräjälkeen. Teivossa 5-vuotias nousi 4. ulkoa kolmannelle kierros jäljellä ja puski viimeiset 800 metriä ilman vetoapua peräti 11,6. Olemuksen perusteella ja kuskin kuulumisten mukaan tuossa kyydissä jäi jopa voimia.

Haastaja: Oxan Cockadoodledoota on myöskään paha olla arvostamatta, sillä taulussa on neljän voiton suora, vaikka lähtöpaikat ovat olleet mitä sattuu, eivätkä juoksunkulut ole sujuneet helpoimman kautta. Viimeisin voitto tuli johtavan rinnalta ja sitä ennen ruuna oli kolme kertaa paras pitkällä kirillä.

Yllättäjät: 1 Johnny Flame on hieman tauluaan vaarallisempi hevonen ja nyt nappipaikalla. Ykkösradalta nopealla ruunalla saatetaan koittaa jopa keulajuoksua. 11 Real Steel ja 10 Fakir Nyx ovat vaikeissa asemissa mailille, mutta kunto riittäisi tototaistoon. Kumpikin kisasi viimeksi Oxan Cockadoodledoon voittamassa taktiikkajuoksussa, jossa kirihevosten tehtävä oli aika toivoton. Tämän kaksikon suorite oli aika tasaveroinen siinä, vaikka Fakir Nyx olikin johtavan takaa totossa ja Real Steel jäi 5. ulkoa seitsemänneksi. 7 Jailhouse Riot aloitti viimeksi uusista käsistä kohtalaisesti ja hevosella voisi olla vielä parannuspotentiaalia. Voitto olisi toki jättiyllätys.

Pelijakauma: Edward Sisun kuuluisi olla suosikki, muttei Oxan Cockadoodledookaan alustavasti yliarvostettu ole. Muista Goofy Goof on aamun jakaumassa liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Johnny Flame on alussa nopein ja maililla keulataktiikka on todennäköisin. Pelatuin kaksikko avaa kohtalaisesti ja päässee hyviltä paikoilta järkeviin asemiin, vaikkei ensimmäisistä keuloista kamppailekaan.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3, 2
Suuri: 3, 2, 1

Toto4-2

Suosikki: Toisen Toto4-kohteen hevosista yli puolet palaa tauolta ja niistä vielä osa uusista käsistä, joten lähdön arvioiminen on luonnollisesti haastavaa. 4 Grouse Man on säännöllisessä starttirytmissä ja alla on kolme mainiota esitystä, joten se on turvallinen valinta lähdön ykköshevoseksi. Joensuun voitto tuli keulasta ja ruuna oli samalta paikalta viimeksikin sitkeä ottaen huomioon, että se veti ensimmäisen mailin 14-kyytiä.

Haastajat: 6 Lovely Futura oli viimeksi samassa kisassa suosikin kanssa ja pieni pettymys 2. ulkoa, mutta tamma on muuten esiintynyt jykevästi.

1 Curakao on taukohevosista parhaalla paikalla ja valmentajakin odottaa siltä heti hyvää panosta. Ruunan kesän hyvä jakso päättyi laukkastartteihin, mutta joskohan paussi olisi rauhoittanut tilannetta.

Laukat ovat hidastaneet 10 All In Laddienkin menoa, mutta sen viime aikoihin sisältyy mielenkiintoisia muutoksia, joiden myötä se saa tauoltakin pelillistä kiinnostusta osakseen. Kyvykäs hevonen on vaihtanut tallia ja ruunattu. 5-vuotias on laukkojen lomassa esittänyt otteita, jotka riittäisivät ehjällä suorituksella taatusti näissä sarjoissa.

Yllättäjät: 5 Moonlight Black on saanut pitkän taukonsa jälkeen kaksi starttia kroppaansa ja suunta on oikea. 12 San Jose Shark on päässyt kilpailemaan hyvin katkonaisesti, mutta osoittanut jo luokkansa. Perjantaina 12-radalta tuskin kuitenkaan irtoaa menestystä, sillä valmentajakin kaavailee passiivista taktiikkaa. 9 Silbern Oliverilta löytyy hyvänä päivänä terävä pätkä, mutta otteet ailahtelevat. 2 Aleksi aloitti uransa hienosti näihin aikoihin viime talvena, mutta ajautui loppukesästä terveyshuoliin. Kykyjä on paljon viime suorituksia parempaan, mutta ruuna on tauolta luonnollisesti arvoitus.

Pelijakauma: Grouse Man on tasokkaassa lähdössä liian suuri suosikki, mutta suosikki kuitenkin. Taukohevosista Curakao ja All In Laddie kiinnostavat peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Curakao on aluksi nopein. Grouse Man saattaa tulla pian voimalla rinnalle, ellei hieman kuumaa suosikkia yritetä rauhoittaa tällä kertaa selkään. Jompi kumpi johtaa ja vauhti saattaa olla reipastakin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4, 6, 1, 10
Suuri: 4, 6, 1, 10, 5, 12, 9, 2

Toto4-3

Suosikki: Kolmannen Toto4-kohteen suosikista 3 Minto's Don Juanista leivotaan suositusten varma. Ruuna voitti joulukuussa hyvällä esityksellä suoraan tauolta, mutta laukkasi viikkoa myöhemmin kakkosensa loppusuoralla oltuaan hieman kankealla ravilla. Kolmen viikon starttitauko on luultavasti tehnyt vain hyvää ja vastus vaikuttaa Kuopiossa aika sopivalta. Suosikki pääsee tässä luultavasti johtoon, mutta se pystyisi voittamaan tämän tehtävän johtavan rinnaltakin.

Haastajat: 2 Prayer's Hope palasi viimeksi voittokantaan hyvällä kirillä, kun Esa Holopainen istahti rattaille. Yhteistyö jatkuu Kuopiossa.

7 Honorary Consul ei riittänyt Vermon Haastajadivisioonafinaalissa 3. sisältä. Vastus oli tietysti kovaa, mutta on hevonen ollut tänä syksynä paljon parempikin ja on nyt heikko suoritus alla arvoitus.

Sähäkkä 4 Boulder Luke palaa tauolta. Viime keväänä hevonen voitti heti ensimmäisen starttinsa, joten sitä ei kannata tyystin unohtaa tässä, vaikka valmentajan mukaan valmistelut ovat aika maltilliset.

Yllättäjät: 5 Ready Press on menestynyt T76-tasollakin, mutta edellisestä huippustartista alkaa olla aikaa. Kenkäpakkoaika ei taida olla oikein hevosen mieleen. Kesällä väläytellyt 10 Hopeless Guy pystyy tuskin suoraan tauolta kuromaan takamatkaansa umpeen.

Pelijakauma: Minto's Don Juan voisi olla aamun lukemia hieman suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Boulder Luke on luultavasti aluksi nopein, mutta sille kelvannee Minto's Don Juanin selkä. Suosikki avaa tosin välillä niin hyvin, että se voi päästä suoraankin johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto4-4

Suosikki: 12 Virin Veijari on palannut nahkean alkutalven jälkeen taas menestyspolulle ja Jyväskylässä tuli upeasti Ellin Sisun päänahka. Juoksunkulku suosi toki siellä Virin Veijaria ja Ellin Sisua haittasi 40 metrin takamatka, mutta kyseessä oli silti melkoinen meriitti perjantain vastustajiin suhteutettuna.

Haastajat: 12 Piskon Pouta kisaa myös hienossa talvivireessä ja sen kohdalla tapahtuu äärimmäisen mielenkiintoinen muutos, kun kuski vaihtuu Esa Holopaiseen. Ei sillä, että Kimmo Määttäsen ajolinjoja pitäisi moittia, mutta muutos voi silti tuoda jotakin lisää. Lappeessa Piskon Pouta eteni matkalla johtoon ja hävisi Kukan Tutulle vain niukasti.

8 Herra Hopo saattaa olla pätkällä jopa lähdön nopein hevonen ja on vaarallinen, jos pääsee säästämään kirivoimat sopivasti loppuun. Teivossa ruuna kiri peräti 22-kyytiä viimeiset 400 metriä.

Yllättäjät: Edellä mainitulla kolmikolla pääsee pitkälle, kun ne eivät ole kovin epävarmojakaan. 11 Ruskatar voisi hyvänä päivänä punnertaa tototaistoon. Tamma oli Pimara Cupin -karsinnassa keulasta kelpo kakkonen, muttei sitten riittänyt finaalissa. Kesän menestyjä 14 Myrskyn Tuuli palaa tauolta todella maltillisin odotuksin, eikä nouse pelihevosiin. 3 Poika-Ramiinilla riittää vääntöä, jos ori malttaa ravata. 16 Virin Eko on esittänyt kovissa lähdöissä ihan kelpo virettä, vaikka menestystä ei ole juuri irronnut. Kolme pakkia on kyllä tähän silti liikaa.

Pelijakauma: Piskon Pouta voisi olla aavistuksen enemmän luotettu, mutta pelijakauma on yleisesti aika passelilla mallilla.

Juoksunkulku: Vieheri on ensiksi nopein, mutta tyytyy selkäjuoksuun. Lopullista keulahevosta ei olekaan sen jälkeen helppoa ennustaa. Avainhevosista Piskon Poudalla tehdään todennäköisimmin aikainen ratkaisu, kun taas Herra Hopo ja Virin Veijari odottavat oletettavasti kirikierrosta.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 12, 13, 8
Suuri: 12, 13, 8